corollan avain ei käänny virtalukossa

virtalukko mikä vika

1998 corolla ja avain ei käänny virtalukossa,ottaa avaimen pois ni sit toimii ja käynnistyy.
auttasko joku öljy?
vai mikä voi olla menossa?

11

7030

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • a(2)

      Virtalukko, tai ite avain, kokeile toisella avaimella (jos se on vähemmän kulunut), (jos ei niin teetä uusi). Ja jos ei sillä korjaudu, niin sit tarvitset uuden virtalukon.

      • a(2)

        Toki virtalukon pesu voisi myöskin auttaa, mutta lukko täytyy ensin ottaa ulos, sitten pestä hyvin, ja lopuksi myös voidella sopivalla öljyllä.


    • exit only

      alottajalla on avameton kännistys. se on tojota smart entry.

    • routaheitto

      Näissä -98 malleissa on ajonesto ja virta-avaimessa on mikrosiru.

      Yleensä avain kuluu vuosien käytössä juuri sen verran, että alkaa takerrella virtalukossa ja lopulta ei enään käänny virtalukossa ollenkaan.

      Jos ei auton vara-avain / -avaimet toimi yhtään paremmin on virtalukon lukkopesä myös kulunut.

      Ajonestosta johtuen korjaukseen tarvitsee uuden sirulla varustetun virta-avaimen, uuden virtalukon ja siruavaimen koodauksen. Nämä saa ainoastaan merkkiliikkestä. 3 - 4 vuotta sitten tämmöttinen korjaus maksoi n. 550e. Ei taida olla nykyisin yhtään halvempi.

      • a(2)

        Uusi avain kopiosirulla, tai jopa vaan siru vanhasta avaimesta uuteen. Ja sitten uuden lukon sarjoittaminen sille avaimelle, tai jopa vaan vanhan lukon uudelleensarjoittaminen, siis sille samalle avaimelle, mutta vähemmän kuluneilla osilla.

        Tämä on kuitenkin huomattavasti halvempi ratkaisu


    • asentaja19

      Onko auto manuaali vai automaatti . Manuuali autossa vika mahollisuuksia avain tai virtalullo. Jos virtalukon vaihtaa nii virtalukon mukana pitäisi tulla 2virtalukkoo sopivaa avainta ja niihin käy vanhan avaimen aivot ei tarvi koodata eikä tarvi mitää lukko sarjaa vaihtaa. Kaukosäätimellä saa ovet auki ja säilyttää sen vanhan avaimen nii sillä sitte saa lukkopesästäki ovet auki.

      • a(2)

        Ei pidä paikkansa, ainakaan e11 corollassa. Ajonestosiru on yhteydessä moottorinohjausyksikköön, joten jos otat hajottamolta avaimet, ja virtalukon (jossa tulee mukana se ajenestosirun lukukäämi, ja lukuboksi) estää ajonesto ajamisen ellei näitä uusia avaimia ohjelmoida moottorinohjausyksikköön.

        Se onko auto manuaali, vai automaatti ei vaikuta, starttaus on kyllä automaatissa estetty muilla kun parkilla, mutta sähköisesti, eli avain kyllä kääntyy.


    • Anonyymi

      Vanha aihe mutta kommentoin jos vaikka tästä olisi jollekkin hyötyä. Omassa 98 corollassa rupesi lukko välillä temppuilemaan ja päätimpä se sitten rasvata. Ei auttannut vaan rupesi toimimaan huonommin. Aina aukesi oikeilla avaimilla rattilukko mutta ei kääntynyt virrat päälle.
      Sain lukon irti ja pesin ja rasvasin mutta en saanut kuin kerran toimimaan hyvin vähän pomppauttamalla avainta pohjassa. Ja kun kokeilin toista avainta niin ei enään taas toiminut.

      Avasin lukon viilaamalla kaksi tappia kehyksestä ja poraamalla 2mm tapin irti samasta kehyksestä.
      Lukossa on 6 tai 7 haitta levyä jotka ei kaikki menneet ns. tasalle. Kaksi haittalevuä olivat kaksi osaisia ja nämä tosiaan takertelivat kun ne ja avaimet olivat kuluneet.
      Ratkaisuna poistin nämä kaksi kaksi osaista haittaa ja niiden jouset ja nyt auto pelaa kuin unelma. Tosiaan tätähäb ei kukaan pölli ja jos yrittää niin tässähän on ajon esto avaimessa ja lukija on sen lukon kehyksen ympärillä.

      • Anonyymi

        Lisäys edelliseen, että olin laitanut lukkoon jotakin wurtin elintarvike spray vaseliinia joka auttoi siihen ettei osat sinkoillut pitkin tallin lattiaa. Eli jos teet näin niin laita lukkoo vähintään yhtä kankeaa rasvaa kuin moottoriöljy niin pysyy osat tallessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisäys edelliseen, että olin laitanut lukkoon jotakin wurtin elintarvike spray vaseliinia joka auttoi siihen ettei osat sinkoillut pitkin tallin lattiaa. Eli jos teet näin niin laita lukkoo vähintään yhtä kankeaa rasvaa kuin moottoriöljy niin pysyy osat tallessa.

        Tämä oli selvästi elämäsi suuria saavutuksia, kiva kun jaoit tuon.


    • Anonyymi

      Onpa hankalia vikoja tojotassa. Mulla on muun merkkisissä autoissa lukot liukastuneet ihan vaan öljyämällä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5345
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3327
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1435
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe