New Age Yle Areenassa

1 orn oge

Taivastiellä -ohjelmasarjassa toimittaja tutustuu joka jaksossa eri uskonnon harjoittajaan. Tällä kertaa vuorossa New age.

"Göteborgissa asuva Helena on New age -liikkeen vankkumaton kannattaja. Hän uskoo, että maailmankaikkeus auttaa meitä toteuttamaan kaikki toiveemme. Miten universumin viestejä vastaanotetaan?"

http://areena.yle.fi/tv/1932131

6

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älkää eksykö...

      Älkää menkö halpaan - vain usko Jeesuksessa Kristuksessa vie teidät yhteyteen Jumalan kanssa. New Age on yksi suuri lopunajan eksyttävistä voimista, joilla sielunvihollinen yrittää manipuloita uhrejaan kadotukseen, ikuiseen eroon Jumalasta.

      • 1 orn oge

        Ei kukaan voi olla erossa Jumalasta, koska Jumala itse on ikuinen eli ajaton totuus. Pelkkä sokea usko ja toisen käden tieto kalpenee tyystin omakohtaisen kokemuksen rinnalla.


    • 8692

      Ohjelman naisella oli aika suppea käsitys. Painotti kauheasti ajatuksen voimaa ja sitä, mitä vedämme ajatuksillamme puoleemme. Kuten haastattelijakin totesi, sellainen tuntuu aika karulta ihmisestä, jolla on vaikeuksia ja joka ei toiveistaan huolimatta ole onnistunut elämäänsä muuttamaan. Oikein kylmäsi, kun nainen väitti, että se kalkutan slummissakin elävä voisi oikealla ajattelulla olennaisesti muuttaa elämänsä suuntaa. Siinä syyllistetään uhri.

      Ei löydy tuosta ajattelusta paljoa lohtua niille, jotka ovat menettäneet omaisensa keskitysleireissä, jotka on raiskattu tai pahoinpidelty, vakavasti sairaita tai jotka ovat syntyneet kehitysmaihin ja elävät kurjuudessa. Kristilliseltä puolelta yhtä armotonta ajattelua löytyy menestysteologian puolelta.

      Positiivinen ajattelu on toki hyväksi ja oma motivaatio ja usko antavat voimia elämän muuttamiseen, mutta jos nyt new age -viitekehyksestä asiaa pohditaan, niin haastateltava olisi voinut mainita esim. karman vaikutuksen.

    • mun läppä

      Itseasiassa 8692 sillä on hyvinkin paljon väliä miten ajattelee. Esim jos läheisesi on kuollut tai muuta ikävää on tapahtunut niin oikeat ajatukset helpottavat tilannetta ja lopulta ainoastaan niiden kautta voi päästä yli jostain traumaattisesta. Se vaatii ajattelut "tekniikkaa" ja rohkeutta jotta pystyy käsittelemään hankalat asiat. Sen jälkeen kun asiat on käsitelty niin ne siirtyvät ohjailemaan tunnetta ja älyä jota kautta sitten näkyy ympäristössä. Mutta kieltämättä ohjelmassa käytiin hyvin pintapuolisesti läpi miten ajatukset voivat muuttaa asenteita ja sitämyöten tapahtumia.

      • 8692

        Niin olet ihan oikeassa, ajattelulla ja omalla suhtautumisella, asenteella, näkökulmalla on paljonkin väliä. Samaan tilanteeseen voi asennoitua eri tavoin ja monet asiat vaikuttavat siihen, pääseekö ihminen haasteen yli vai lannistuuko taakkansa alle. Jotkut onnistuvat kääntämään vastoinkäymiset jopa voitoiksi ja jotkut katkeroituvat tai menettävät toivonsa. Mutta ohjelman nainen antoi ymmärtää, että ihminen voi ajattelullaan vetää puoleensa erilaisia asioita ja näin vaikuttaa siihen, millaiseksi hänen elämänsä muodostuu. Tiettyyn rajaan saakka se ehkä on totta, mutta en usko, että kaikki syöpäsairaat tai köyhyyteen syntyvät (esimerkiksi) olisivat (edes alitajuisesti) vetäneet näitä asioita puoleensa. Elämä on paljon monisyisempää.


    • "Mutta ohjelman nainen antoi ymmärtää, että ihminen voi ajattelullaan vetää puoleensa erilaisia asioita ja näin vaikuttaa siihen, millaiseksi hänen elämänsä muodostuu. Tiettyyn rajaan saakka se ehkä on totta, mutta en usko, että kaikki syöpäsairaat tai köyhyyteen syntyvät (esimerkiksi) olisivat (edes alitajuisesti) vetäneet näitä asioita puoleensa. Elämä on paljon monisyisempää. "

      Jep.. Mutta muuten, miten luottaa elämän kantavuuteen ja luomisvoimaansa, jos mitä tahansa kamaluutta voi tulla elämään, koska ehkä jossain elämässä (tällä tai jollain muulla planeetalla) kauan sitten on tullut tehtyä jotain epäeettistä?

      Syöpä onkin näissä kuvioissa mielenkiintoinen esimerkki.
      Esimerkiksi Hicksit opettivat, että sairaus on seuraus elämän luonnollisen virran vastustamisesta... Sitten Jerry Hicks kuoli syöpään ja sitä sairautta hänen vaimonsa oli pitkään salaillut... Jne. - Lisää aiheesta, esimerkiksi: 15 Reasons Why You Can't Trust Esther Hicks
      http://www.squidoo.com/ten-reasons-i-no-longer-trust-esther-hicks-and-abraham

      http://www.squidoo.com/is-esther-hicks-faking-or-is-abraham-just-shallow-and-cold

      Tuollaisten suurten ja monisyisten kysymysten käsittelyyn tarvitaan kirja tai blogi (esim. http://www.newagesuomi.blogspot.fi/ ).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8474
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2575
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      123
      2301
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1956
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1694
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe