Hermot menee kissan kanssa

16+?

Meillä on 3-vuotias kissa, pennusta asti ollut meillä. Kokeilin joskus spraytä, jotta jättäs sohvan rauhaan, tuloksetta. On raapinut jo monta sohvaa pilalle. Aiemmin oli raapimispuu, ei kiinnostanut sen repiminen. Lisäksi viimeaikoina ollut ihan onneton hiekkalaatikkonsa kanssa: kusee ja paskoo usein ohi laitojen. Meinaa tulla oksennusniitä siivotessa. Karvoja lähtee paljon, hinkkaa karvoja sohvaan, ja vaatteista hankala saada irti. En kohta voi sietää koko elukkaa, mut hankittu on, joten pakko pitää. Miten ihmeessä ton sohvien repimisen sais loppuun?

55

2947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • angrykitty

      feliway haihdutin ja suihke.

      sohvan raapiminen voi kieliä reviirin merkkaamisesta ja karvanlähtö stressistä.

      lisäksi voisit muuttaa hieman asennettasi kissaasi kohtaan,
      se on eläin ja luottaa täysin sinuun sekä siihen että hoidat sitä.
      ja jos ei oikeesti kiinnosta ottaa selvää mistä moinen käytös johtuu tai keksiä kyseiseen ongelmaan ratkaisua niin anna kissa jollekkin jota sen hoito ja huolehtimen kiinnostaa.

    • 16+?

      juurihan kysyin, mitä asialle vois tehdä. Eli kiinnostaa. Mutta en ole onnellinen tuostakäytöksestä, kukapa olisi..Eikä ole ylimääräistä rahaa tuon asian takia viedä eläinlääkäriin, eihän se sairas ole. Aikoinaan haettiin pentu meille, muuten se ois tapettu. Ihan vaan lapseni takia sen otin, en itseni. Ja ollaan tykätty ja huolehdittu, mut jossain vaiheessa kyllä jo alkaa mennä yli tuollainen.

      • 1122334455667788

        Ennen pantiin kissit multaan, nyt ne pannaan suvikultaan. Paras kissi on se, millä on puoli metriä multaa päällä. Pitäis hommata porsliinimirri kirjahyllyyn pölyä keräämään sen entisen elävän tilalle. Ei pure eikä raavi. Ei jaskantele eikä suihki. Eikä mourua eikä mauku jonnin joutavia. Ei tartte hiekkoja levitettäväksi pitkin lattioita. Ei tartte hoitsujakaan hommailla, jos hummailemaan lähtee. Korkeintaan isännälle joku tooosi-wanha..sellanen riiwinrauta.. ;-D

        No joo. Meitin mummu osti kynsisakset ja kerran parissa viikossa nipsii mirriltä kynnet lyhyeksi. Sit mummu salvautti elukkatohtorilla mirrin. Eipä kynsi, kun ei ou työkaluja. Eipä se elukka turhia karkaile, kuzegzi eikä mouruilekaan, kun ei ou enään tarwetta.


      • pussikuski1

        hei,onko kissa uros vai narttu,tämä voi olla hormonijuttu,leikkauta.kissallakin on erittäin hyvä hajuaisti,voi tulla ulkoa toisen sukupuolen hajuja.


      • rakkaudella, kissasi
        1122334455667788 kirjoitti:

        Ennen pantiin kissit multaan, nyt ne pannaan suvikultaan. Paras kissi on se, millä on puoli metriä multaa päällä. Pitäis hommata porsliinimirri kirjahyllyyn pölyä keräämään sen entisen elävän tilalle. Ei pure eikä raavi. Ei jaskantele eikä suihki. Eikä mourua eikä mauku jonnin joutavia. Ei tartte hiekkoja levitettäväksi pitkin lattioita. Ei tartte hoitsujakaan hommailla, jos hummailemaan lähtee. Korkeintaan isännälle joku tooosi-wanha..sellanen riiwinrauta.. ;-D

        No joo. Meitin mummu osti kynsisakset ja kerran parissa viikossa nipsii mirriltä kynnet lyhyeksi. Sit mummu salvautti elukkatohtorilla mirrin. Eipä kynsi, kun ei ou työkaluja. Eipä se elukka turhia karkaile, kuzegzi eikä mouruilekaan, kun ei ou enään tarwetta.

        Aloittajalle suosittelisin kyllä posliini- tai pehmolelukissaa, paljon helppohoitoisempia tuolla asenteella.

        Toivottavasti sinulla ei ole eläviä lapsia, mitenhän kohtelet ja kasvatat niitä?
        Riittääkö rahat lääkärin tai psykiatriseen hoitoon (siis edes itsellesi?)

        Ehkä kannattaisi luopua epäonnistuneesta yrityksestä hoitaa eläviä olentoja?
        Yritä ensin hoitaa itsesi kuntoon.


    • hassukissa2

      Vaatii vähän aikaa ja vaivaa, mutta en näe, että on ylitsepääsemättömiä ongelmia.

      Ehdottaisin ensiksi, että hankit suihkupullon, täytät sen vedellä ja suihkautat kissaa aina kun se repii sohvaa, ja tiukka "ei" vielä samaan aikaan. Jos kissa repii raapimispuuta niin palkitse se jotenkin, kehu ja anna namia. Voit myös kokeilla laittaa sohvaan kakspuoliteippiä, ei tunnu tassuissa kivalta. EI kovin nätti sohvassa, mutta ei ole kynnenjäljetkään. Sohvan repiminen saattaa olla myös ihan huomion hakemista. "kato mamma, teen pahojani kun et huomaan mua". Eli suosittelisin leikkimään ja olemaan kissan kanssa mahdollisimman paljon, opeta lapsi leikkimään kissan kanssa. Katso, onko sillä vaikutusta asiaan.

      Vessaongelmaan voisi auttaa uusi hiekkalaatikkko, nimittäin kannellinen sellainen. EI pysty silloin kakkimaan reunojen yli. Osta sellainen iso, ei mitään pientä joita myydään marketeissa. Sellaiseen ei ole täysikokoisen kissan kiva mennä. Suosittelen myös siivoamaan vessan joka päivä. Kaikki kissat eivät tykkää käydä likaisessa laatikossa.

      Karvaongelmaan usein auttaa laadukas ruoka. Ostatko kuivaruoan marketista? Jos ostat, niin älä tee sitä enää. Marketin kuivaruoka pilaa karvan takuuvarmasti. Osta kuivaruoka eläinkaupasta niin turkki alkaa näyttää paremmalta ja karvan pudottelu vähenee. Muista myös harjata kissaa!! Furminaattorilla karva lähtee kaikista parhaiten.

      Tässä oli pitkä lista, mutta jos oikeasti haluat mielenrauhasi takaisin ja ehkä tykätäkin perheenjäsenestäsi niin koko perhe projektiin mukaan .

      • foowf

        säädä vesisumutinpullo kunnon "spruitille",ja just "EI" samalla kun spruittaat,4 kissaa "kouluttanut" siten,et kokemuksesta sanon kyllä toimii,yhdellä katilla oli öisin tapana tiputella hyllyiltä tavaraa(sai siten säpinää yö-elämään..),sekin oppi hyvin että kun oli juuri tassullaan kaatamassa C-kasettirivistöä niin riitti jo sekin kun otti sumuttimen käteen ja sanoi "EI",no sekin sai jo silläkin "huomion" samalla


      • kissanoinen

        Siinäpä hyvät neuvot Hassukissa2:lla, olisin sanonut aivan samaa! Meillä kattien väärien paikkojen raavinta loppuu lyhyeen kun läpsäisen kädet yhteen ja karjaisen niin Katti lähtee kyllä nopiaan. Ei ole aikoihin tehnyt sitä. :)


      • 84594049+095+

        hassukissa2:lla on hyviä ohjeita!


    • hiirumamma

      Ai ei sairas ole... toi kissa kuullostaa kyllä jollain lailla sairaalta ja niin kyllä sunkin suhtautuminen. ei oo pakko pitää eläintä jos sitä alkaa kohdella väärin kun ei jaksa hoitaa. rahaa on aina oltava viemään lääkäriin.. luulis nyt jo sen verran tajuavan et jos pissii ja kakkii ohi ja kissa on noin rauhaton, niin on sillä joku hätänä!

      • ----;)

        Mikään sairas ole. Katti kerjää huomiota. Kyllä maalaisjärjellä tuollainen selviää, ei eläinlääkäri sen kummempia neuvoja anna minkä itse kukin jo tietää ennestään. Koskaan mielestänne katti ei ole esim. luonnevikainen, aina on omistaja syyllinen. Huvittaa lukea tätä palstaa.


    • Zylveg

      Kiitos ohjeista. Ja: lääkäriin viedään kyllä, mutta varaatko itsellesi turhaan yksit.lekuriajan, jos tarvetta ei oo? Miksi sitten kissalle..viedään, jos tarvetta on, on leikattu, rokotettu, laitettu microchip, tarkastettu vuosi sitten. Mitähän lääkäri sanois näistä ongelmista, ehdottais kynsien poistoa? Tai naurais tälle 'sairaudelle', mikäli ei maksa maltaita, leikkautan kynnet joskus. Kissa saa kyllä ruokaa ja puhtaan hiekkalaatikon, ja jonku verran rapsutusta, mutta ei mene oman lapseni hoidon tarpeen edelle, että senkus nokitte mua, jos on tarve. Kissahan on itsenäinen, mitä muuta 'hoitoa' se terveenä ollessa tarvii?? Älä vastaa.

      • Anonyymi

        Tuota. Kissat ovat reviirieläimiä, ja niillä on taipumus merkitä reviirin tärkeitä juttuja. Merkintätapoja on 2. Tärkein on suupielistä/poskirauhasista pyyhkäisty ihmisen nenään haisematon rauhaserite, ja sitten omin tassuin tassuttelu alueella missä elää.
        Toinen merkintätapa perustuu siihen, että muille eläville näkyvästi tiedoksi. Se on juuri tuota tiettyjen juttujen raapimista. Jos kissa päättää raapia sohvaa, se myös tekee sitä, vaikka poissaollessasi, jos "koulutat", sitä paikallaollessasi. On lajityypillistä.
        Kissa ei merkkaile paikkoja, ellei se tunnusta aluetta omakseen. Se viihtyy.

        Oikein runsas karvanlähtö talvella viittaa kyllä sairauteen, kilpirauhanen. Jos kissa on lisäksi ylikineettinen, eläinlääkäri osaisi kertoa kokeet otettuaan, onko kilpirauhassairaudesta kyse.
        Älä vielä luovuta kissan kanssa! Se ei tahallaan tee asioita. Esimerkiksi reunan yli kuseminen/paskominen hiekka-astiasta: onko hiekka terävää sille? Oma kissani tarvitsee hyvin hienorakeisen savihiekan. Rikottu isorakeinen on siitä terävää, se ei pidä ollenkaan, ja kun ei voinut sellaiseen peitellä(tassuihin sattui) niin se teki keittiön lavuaariin. Kun vaihdoin hiekan pienirakeiseen, pyöreärakeinen, vessahommat hoituvat hyvin.
        Eli ei kaikki oo ihan henkimaailman juttuja. Menisitkö itse istumaan vessanpytyn reunalle missä on karkeeta teräväkulmaista sepeliä? Minä en menisi ainakaan.
        Kissa voi muutoin hyvinkin olla terve, mutta kilpparin tutkituttaisin.
        Oma kissani on... nuori leikattu herra. Nimenomaan herra reviirillään. se pitää kotona tavaransa juuri niin kuin haluaa, siivoilen vain mitä pakko, ja pitäköön kamansa missä tahtoo. Jos jotain hilaan niinsanotusti paikalleen, eipä aikaakaan kun tavara on, oli se sitten ruokinta-automaatti tai raapimisjuttu, tai loota tai isompi lelu, niin ne löytyvät sen omista vakiokohdista.
        Joskus jos kissaani oikein harmittaa ikkunasta kantautuva pihareviirin loukkaajakissan tuoksu, se saattaa äksytä minulle, kertakaikkiaan uhaten minua.
        Teen hommiani, niin rauhoittuu kyllä, käytän sitten ulkona että saa hoitaa reviirijuttujaan. Mallikkaasti se ajaa vieraan kissan pois, ottaa asentoa, ja käy laulamaan. Viimeksi ei monta sekuntia kuunnellut, reviirinloukkaaja. Lähti pötkimään taakseen katsomatta.
        Oma kissani on pienikokoinen. Sen ainoa puolustus on mallikas käytös.
        Muutoinollen kaikin puolin hyvä kaveri. Lämpöinen, pehmeän siloinen, kiiltäväturkkinen, hyr hyr, ja tykkää että olen ja jotain sen kanssa touhuankin. Kun arkena käyn töissä, se arvostaa viikonloppuna seuraani, mutta, se tykkää päivällä nukkua kunnon unet. Jos on yliväsynyt, taantuu riekkumaan. Silloin saa tavarat ja minunkin tavarat kyytiä.


    • kissat hankalampia

      Ymmärrän asiasi, onko kissallasi jokin haju jota se inhoaa. Minun kissa ei voi sietää mitään öljyn hajua. Minulla oli sama ongelma kissan kanssa että raapi sohvan reunan aluset. Laitoin talouspaperin puoliksi ja siihen jonkin verran kalaöljyä ja kiinnitin hakaneuloilla niihin kohtiin sohvaa mitä raapi, kissa lopetti raapimisen heti, annoin paperien roikkua muutaman kk ja siltä on unohtunut kokonaan sohvan repiminen. Karva ongelma on tietenkin niin kauan kuin on kissa talossa ja siivottavaa riittää. Jos et jaksa pitää kissaa niin soita ja kysy minne voit luovuttaa kissan. Netistä varmaan löytyy puh. numeroita ja sähköpostiosoitteita.

    • Eläinlääkäriin

      Kissa voi asioida väärään paikkaan sairauden takia ja myös karvoja voi lähteä sairauden vuoksi. Kenties kissalla on kipuja jos se on levoton.

      • kysyjä

        tai liian paljon yhtävitamiinia.


      • liiallistakissanpalv

        lässynlässynlää ja liibalaaba. Nykyään sitä ihan ylihuolehditaan näistä tuhoa tekevistä kissanruipelosita, vaikka ennen oli asiat toisin. Kyllähän ennenkin kissoista huolehdittiin, mutta ei ollut ihan näin tarkkaa kuin nykyään!! Nykyään vaaditaan 12-14vkoa luovutusikää, ennen pennun sai luovuttaa paljon aikaisemmin eikä se miksikään siitä muuttunut, vaikka aikaisin luovutti uuteen kotiin. Myöskään eläinlääkärissä ei käytetty karvojen lähdön takia tai paskantamisesta lattialle,ja silti kissa eli ja voi muuten hyvin. Meneeköhän jo vähän yli tämä huolehtiminen häh??? :D MENEE.


      • Anonyymi
        liiallistakissanpalv kirjoitti:

        lässynlässynlää ja liibalaaba. Nykyään sitä ihan ylihuolehditaan näistä tuhoa tekevistä kissanruipelosita, vaikka ennen oli asiat toisin. Kyllähän ennenkin kissoista huolehdittiin, mutta ei ollut ihan näin tarkkaa kuin nykyään!! Nykyään vaaditaan 12-14vkoa luovutusikää, ennen pennun sai luovuttaa paljon aikaisemmin eikä se miksikään siitä muuttunut, vaikka aikaisin luovutti uuteen kotiin. Myöskään eläinlääkärissä ei käytetty karvojen lähdön takia tai paskantamisesta lattialle,ja silti kissa eli ja voi muuten hyvin. Meneeköhän jo vähän yli tämä huolehtiminen häh??? :D MENEE.

        Joo, ennenvanhaan kissa lopetettiin. Tai kuoli sairauteen joka olisi voitu hoitaa. Tilalle otettiin uusi terhakka hiirestyskone.
        Vaan kun nykyään kissalla on arvo lemmikkinä, ja eläinsuojelullisesti on väärin, jos eläintä ei hoideta.
        Ja kyllä yksi ja sama hiirestäjäkin elää pitkälle toistakymmentä vuotta, kun hoidetaan oikein, ei tartte olla vaihtamassa uuteen vähän väliä.
        Kissat on asia, joka herättää voimakkaita tunteita keskustelussa. Ovat eläimiä siinä missä koirat, kanit, lehmät, jne...


    • najar

      Minäkin mietin saako kissa tarpeeksi tekemistä. Meilläkin pyrkii raapimaan vääriä paikkoja ellei saa riittävästi muuta ajankulua. Vaikka kissa onkin itsenäinen, se voi silti kaivata huomiota osakseen. Se on kuitenkin perheen jäsen siitä huolimatta että on "vain eläin". En tarkoita että lapsi pitäisi unohtaa kissan takia, mutta yritä kuitenkin antaa kissallekin hiukan enemmän aikaasi.

      Laatikon suhteen kannattaa tosiaan kokeilla isompaa ja korkeampaa laatikkoa. Esim 50-litranen saavi on sen verran korkea että sieltä ei ihan heti tule ns. yli laidan, mutta tarpeeksi matala että kissan on helppo sinne hypätä. Saattaa myös olla, että kissasi ei jostain syystä enää tykkää hiekasta jota käytät. Ota kokeeksi jotakin muuta, ehkä hiukan hienoisempaa hiekkaa ja katso mitä tapahtuu. Eräällä tutullani oli sama ongelma ja se korjaantui laadun vaihdolla.

      Kannellinen vessa voi toimia, mutta esim oma kissani ei niistä pidä vaan käy mieluummin avolaatikolla. Varmista myös että laatikossa on tarpeeksi hiekkaa mitä kaivaa. Jotkut kissat tekevät tenän jos hiekkaa on niiden mielestä liian vähän, joten voit kokeilla myös laittaa laatikkoon enemmän hiekkaa (jos hankit korkeamman lootan ettei hiekka tule reunojen yli).

    • eiaina helppoa

      Osta parempi wc,ja kysy hyvää karkoitetta myös eläinliikkeestä.Leikitä kissaa usein ,saa muuta ajateltavaa ja sisältöä elämäänsä.

    • Sannnnnnni

      "Kyllä kiinnostaa; älä vastaa". Miksi noin vihamielinen asenne?

      Kissa ei ole itsenäinen; kissa on täydellisesti omistajasta riippuvainen. Sitä pitää leikittää ja virikettä hankkia (ellet itse jaksa, en kyllä itsekään pidemmän päivän jälkeen, niin esim zooplussalta saa tilata interaktiivisia leluja aika halvalla. Leikistä väsy kissa on kiltti kissa). Mikä tahansa raapimispuu ei välttämättä kissalle natsaa -ei siksi että se yrittää olla hankala, vaan siksi ettei kokonsa tms vuoksi saa mukavaa asentoa. Hanki useampia halpoja ja katso minkälainen materiaali ja asento sopii parhaiten (kaverin kissalle kelpaa vain halpa pahvi lattialla, omani haluavat sisalköyttä pystysuorassa). Kun se paras raapimisalusta löytyy, huonekalut saavat olla.

      Lääkäri ei naura jos soitat ja selität että kissan käyttäytyminen hiekkalaatikon suhteen on muuttunut; juuri siitä usein tietää että kissa on sairas (tuttavan kissa alkoi pissiä keittiöön; kävi ilmi että oli jokin virtsatulehdus joka teki pissimisen kivuliaaksi; kissa ilmeisesti yhdisti ruokakupin turvallisuuteen ja toivoi että sen läheisyydessä sattuisi vähemmän, otusraasu. Antibiooteilla ongelma ratkesi). Omalle eläinlääkärilleni ainakin saa soittaa ja kysyä neuvoja milloin vain ja ilmaiseksi.

      Mitään eläintä ei tietysti pitäisi hankkia vain jotain varten jollei sitä itse todella halua koska hermothan siinä menee -mutta et ole ainakaan heittämässä kissaasi ulos nääntymään, vilpittömät propsit siitä. Silti, jos koitat kiinnostua kissasta ja sen tekemisistä, huomaat ehkä että sen meuhkaaminen alkaa huvittaa enemmän ja ketuttaa vähemmän.

    • Zara

      Itsenäisyys ja riippuvaisuus ovat kaksi eri asiaa. Kissa on riippuvainen ihmisestä vaikka olisikin itsenäinen. Tarkoitan itsenäisyydellä esim sitä että kissa karttelee seuraa luonnostaan eikä välitä paijaamisesta tms. Siitä huolimatta, jos ihminen ei hoida sitä, sen käy huonosti. Jos kissalle hankkii aktivointileluja, se leikkii silloin itsekseen. Toki on kissalle hyvä jos sillä on jotakin tekemistä, vaikka yksinäänkin, mutta ei se silti tee siitä vähemmän itsenäistä jos se kumminkin on yksin kaiken aikaa.

      Muutoin olen kyllä samaa mieltä kanssasi. Parempi wc kissalle, toisenlainen raapimapuu - mihin saattaa kelvata vaikka pätkä raakalautaa lattialla kuten omallani, tai lauta naulattuna johonkin sopivaan ovenpieleen jos kissa raapii mieluummin pystysuunnassa.

      Olen edellisten kanssa samaa mieltä siitäkin että kissa voi kaivata lisää huomiota, joten siihen kannattaisi uhrata hiukan enemmän aikaa. Ainakin kokeeksi.

    • kurrmiau

      Onko kissaa leikattu? Onko se uroskissa? Tuommoinen levoton käytös voi viitata siihen. Ja voiko kissaa päästää ulos tekemään tarpeensa? Meillä on kissat kokonaan ilman hiekkalaatikkoa.
      Ja sohvien repimiseen en osaa antaa apua. :/ samoin on meillä kissa tehny, mutta kyllä niitä onneksi raapimapuukin kiinnostaa.
      Tv: kahden melki kuusivuotiaan, leikatun, tyttökissan omistaja.

    • 7+9

      Kyseessä arvatenkin sisäkissa. Niillä käytöshäiriöt ovat valitettavan yleisiä. Paras ratkaisu olisi tehdä kissasta vapaasti ulkoileva. Jos asutte paikassa, jossa ulkoilu ei ole mahdollista. kannattaa harkita kissan luovuttamista sille paremmin sopivaan kotiin.

      • 12+8

        Höpöhöpö. Käytöshäiriöitä syntyy jos kissalla ei ole tarpeeksi tekemistä ja on omistajan oma vika, jos ei kissaansa aktivioi. Eli leikitä.
        Onhan koiratkin olleet alunperin ulkona eläviä eläimiä ja hyvin ne sisällä nykyään asuvat.


      • lliissaaa
        12+8 kirjoitti:

        Höpöhöpö. Käytöshäiriöitä syntyy jos kissalla ei ole tarpeeksi tekemistä ja on omistajan oma vika, jos ei kissaansa aktivioi. Eli leikitä.
        Onhan koiratkin olleet alunperin ulkona eläviä eläimiä ja hyvin ne sisällä nykyään asuvat.

        Ei kaikki kissat sopeudu sisäkissaksi, se on varmaa. Vaikka niiden kanssa "seurustelisi" vuorokauden ympäri.
        Meidän kissa muuttui neurootikosta mahtavaksi kaveriksi kun muutimme maalle ja alkoi ulkoilla pihapiirissä.


    • reppu

      Raapiminen on kissojen luonteen piirre, en tiedä yhtään kissaa joka ei raapisi, sen on saalistaja ja kynnet äärimmäisen terävät juuri siihen tarkoitukseen ja siksi se teroittaa kynsiään mihin vähänkin pystyy. Ihmisten kannattaisi ottaa tarkkaan selvää kissan tavoista ennenkuin hankkii kissan ettei tulisi heti ongelmia kun pentuaika ohi. Eikä ollenkaan kissaa tai muutakaan lemmikkiä jos kaikki perheen jäsenet eivät halua, ei ainakaan lasten lemmikiksi koska kuitenkin hoito jää vanhemmille kun ensi kiinnostus menee ohi. Ihmiset ei vaan opi vaikka siitä on paljon annettu palautetta ettei kesäkissoja eikä vain lasten ruikutusten takia, lemmikki on osa koko perhettä.

    • -Cherry-

      Jos kissa on kooltaan korkea, kannattaa hankkia korkeareunaisempi hiekka-astia, tai sellainen jossa on katto. Varsinkin, jos kissa on kolli, tuollaisia ongelmia voi tulla.
      Kissa tarvitsee paljon huomiota, siitä voi sohvan raapiminenkin johtua, jos se ei sitä saa. Toki kyllähän ne muutenkin sitä tekevät. Ainakin oma kissani raapii toisinaan joka paikkaa, vaikka sillä on raapimapuu. Eipä siinä sprayt auta. Kieltämällä voi saada sen lopettamaan, mutta itse en sohvia jaksa valvoa koko ajan. Kissa kiipeilee myös verhoissa, mikä on minusta ikävämpää kuin tuo sohva.
      Ja karvojahan kissalta lähtee joka paikkaan, sitähän ei voi välttää, varsinkin pitkäkarvaisilta kissoilta.

    • Sannnnnnni

      Karvoja tosiaan lähtee, mutta kuten aikaisemminkin on huomautettu, säännöllisellä furminaattorin käytöllä ja optimaalisella ruokavaliolla tähän voi aika paljon vaikuttaa (oma eläinlääkärini neuvoi myös näiden kanssa, joskin kyseessä kyllä on kissaspesifi klinikka).

      Itselläni on ollut aina vain sisäkissoja, silti aktivoinnilla, leluilla, ja soveliaalla ohjaamisella sohvat ja kaikki tärkeät tavarat ovat saaneet olla raapimatta (Ikeasta ostetut tietokonetuolit ovat jostain syystä kaikki halunneet pistää poikki ja pinoon, mutta sen kestän). Kun kissat vierailevat vanhempieni luona joilla on kalliimpaa tavaraa, he laittavat peitteen kalliiden huonekalujen päälle, ja jos kissa silti kiinnostuu, peitteeseen vielä sitruunamehua. Kissa menettää kiinnostuksen noin tunnissa (ne todella vihaavat sitruunaa). Yleensäkään kieltäminen ei kannata; eihän sitä työssäkäyvä ihminen voi valvoa ja hulluksi tulee jos yrittää, pitää vain tehdä hyvä käytös kissan kannalta järkeväksi ja huono tylsäksi tai vastenmieliseksi. Jos kissa on *todella* omistautunut jollekin täysin asiattomalle on olemassa systeemejä kuten ssscat -ilmeisesti siinä on liikkeentunnistin ja ilmavirta säikäyttää kissan aina kun se yrittää väärään paikkaan vaikka ihminen ei olisi kotona.

      Leikkaan (varovaisesti) omien kissojeni kynnet lemmikkien kynsileikkurilla, eivät ole kovin teräviä.

      Oikeastaan tuntuu että mitä enemmän kissan hoitoon ja käyttäytymisen selvittelyyn panee vaivaa, sitä vähemmän vaivaa lopuksi tulee =7. Tai no, olen itse tavaillut niiden käyttäytymisoppaita jo kissakiinnostuksesta, ja kaikki kasvattamani ovat olleet kuin lampaita =7. Tai ehkä olen onnekas?

    • kissan potta

      ei tee ulos laitojen kun hankit kissan vessan.

    • kysyjä

      htuli vaan kysymys kumpia kissoja tarkoitat?

    • mirri 22v

      Osta kissanminttuu ja sirottele sitä raapimispuuhun niin jättää sohvan rauhaan. Sain kissani jättämään sohva rauhaan niin pirskautin ain sitruunaa ku aikoi teroittaa kynsiään kiellettyyn paikkaan. Kokeile kannattaa.

    • 5454543534534

      Vihtavuori tepsii parhaiten.Yksi annos riittää kissalle.

    • rakkautta kaikille

      annatko lapsesi kiusata kissaa, joka reagoi erilaisin keinoin saadakseen rakkautta. Omistan itse kaksi löytöeläintalosta otettua kiusattua kissaa. Noin puolen vuoden rakkaudellisen hoidon jälkeen niistä on tullut rauhallisia rakkautta näyttäviä kissoja. Mieti onko vika itsessäsi? jos ei luovuta kissa pois ihmiselle, joka rakastaa eläimiä.

    • kissaton8

      kissa nyt on viimeisin elukka mitä koskaan ottasin. sitä kusen hajua kestä kukaan!
      sohvien repiminen loppuu heti ku luovut kissasta ja otat koiran.

      • hauuuuuuuuuuuuuuuuuu

        aivoton.repiise koirakin ja puree,toivottavasti sua


    • auroooora

      Hei! Varmaan on aika leikata se kissa niin rauhoittuisi ainakin. Kannattaa myös hankkia hiekkalaatikko jossa on katto niin ei sotke paikkoja niin paljoa ja muistaa pitää vaan hiekka puhtaana tarpeeksi usein.

      Niin ja kannattaa tarkisuttaa kissan turkki ettei vaan iho liian kuiva tms. jos hankaa itseään joka paikkaa liian usein. Yleensä kissat kyllä juuri hankaa poskiaan paikkoihin ikään kuin merkitäkseen reviirin.

    • halooo1

      Mua yleisesti ärsyttää se, että hommataan lemmikki, mutta sitten ollaankin "ei ole varaa viedä eläinlääkäriin". KYLLÄ pitää olla varaa viedä eläinlääkäriin jos on varaa pitää se eläin. Muuten sitä eläintä EI oteta, jos siitä ei ole varaa pitää huolta. Kyllä omat lapsetkin viedään lääkiin. Ei niitä jätetä hoitamatta.

      En nyt tarkoita että tässä tapauksessa välttämättä pitäisi viedä ell, mutta asenne "Eikä ole ylimääräistä rahaa tuon asian takia" ärsyttää. Periaatteessa nämä ongelmat voivat johtua myös jostain sairaudestakin.

      • 70+32

        Amen!


        BTW: allekirjoittanut on joutunut myymään jopa omaisuuttaan (esim. nahkatakin) jotta saa aikoinaan eläinlääkärikulut maksettua, ja kuukausi jos toinenkin on tullut kituutettua kaurapuurolla ja makaronilla samasta syystä. Jos hankkii eläimen, on sen kaikkisesta hoidosta eläinlääkärikuluineen oltava valmis maksamaan tavalla tai toisella!


    • sohvi

      vie eläinlääkärille lopetettavaksi
      ja heti ,koska eläin vaistoaa ettei siitä tykätä ??????

    • kissat2

      itsellänikin aikoinaan kissa raapi sohvan piloille sitten ostin apteekista suihkeen joka haisee kissan mielestä niin pahalta että jättää ainakin kukat rauhaan suihkeen nimeä en nytten muista ainakin minun kissani lopetti huonekalujen raapimiset jos kissasta lähtee normaalia enemmän karvaa se voisi olla merkki sairaudesta suosittelisin kokeilemaan ruokavalion muutosta hetkeksi aikaa jos se ei auta niin lääkäriin et kertonut onko kissasi pelkästään sisällä vai käykö vapaana ulkona ja millainen kissan "vessa " on jos reunat ovat liian matalat kissallesi itselläni on tavallinen käyttämättömänä ollut suorakulmainen pesuvati jossa reunat ovat sopivan korkeat jottei kissan tarpeet tule yli...

    • zwei Katze

      Sääliksi käy sekä kissa että kissan omistaja! Kokeileppa sitruunaesanssia
      suihkutettuna huonekalujen nurkkiin. Ja kissanminttua superlon palalla
      levitettynä raapimispuuhun. Meillä ainakin toimii erittäin hyvin. Sitruuna-esanssia
      saa kaupasta ja kissan-minttua eläinkaupasta. Terv. kaksi löytöeläin kissaa

    • 190+15

      Nyt hus sinne eläinlääkärille jos ei homma ole vielä ratkennut!

      Kissan muuttunut käytös ja vessa-astian ulkopuolelle tarpeiden teko viestii virtsatietulehduksesta/-kivistä, asia kannattaa VÄLITTÖMÄSTI tarkistuttaa eläinlääkärillä. Mikäli kissaa sattuu ulostaminen ja virtsaaminen, se yrittää etsiä paikkaa missä se ei sattuisi --> vessalaatikolle asioiden tekeminen tuottaa kipua, se kokeilee muita paikkoja.

      Ennemmin vaikka käy turhaan lääkärissä, kun antaa kissan kärsiä. Miltä sinusta tuntuisi kauan jatkunut, mahdollisesti kroonistunut virtsatietulehdus?

    • M. Ateria

      Miten niin pakko pitää? Anna kissasi kissaihmiselle, joka ymmärtää ja kestää kissaasi sinua paremmin.

      Itse suhtaudun kissoihini henkisinä kasvattajina ja luonteeni kehittäjinä.

      Mikä ei tapa - se vahvistaa.

      Materia on maallista.

    • plaah5

      Osta parempi kissan wc,umpinainen niin ei lennä tarpeet pitkin seiniä.Meilläki kissat raapivat ennen sohvaa,laitettiin sohvaan päällinen niin raapiminenkin loppui samalla laitettiin terotuspuu sohvan lähettyville niin jatkoi teroittamista siihen.toinen juttu se että ei ollu kissoilla tekemistä niin alko tekemään omia tuhoja,meillä oli esim oman kaulan rappaaminen ruvella,loppui samointein ku kissalle alko keksimään muuta aktiviteettiä.. kissat on itseppäisiä olentoja,jotenki tuntuu että mitä enemmän jostaki kieltää niin sitä enemmän se vaan jatkuu..

      • plaah5

        JA tosiaan..käytäppä kattis eläinlääkärillä,jos karvoja paljon lähtee niin ei ole normia..
        tai soita ja kysy eläinlääkäriltä mikä voisi olla vikana


    • kissankesyttäjä

      minulla oli kissa joka oli ihan kulkuri kun otin sen itselleni ,kuulin sellaisen neuvon että kissa inhoaa muovia,joten laitoin uuden sohvan ympärille muovia ,kurjaahan se oli mutta pidin muovia noin kk verran ,kun kissa oppi siihen ettei se voinut laittaa kynsiä sohvan reunaan-senjälkeen se jätti sen rauhaan..Jos kissa on jo repinyt sohvaanne se on merkannut sen itselleen ,enkä usko että sitä pelastaa mikään ...myös sellaista sohvaa ainakin minun kissani inhosi joka oli plyysin oloinen ,se sai siitä sähköiskuja -ei tullut siihen koskaan ..jaksakaa yrittää kyllä siihen joku tehoaa...

      • kissanpaskajakusi

        KISSAT: paskovat/kusevat jatkuvasti, haisee kamalalta koko kämppä. Tiputtavat ja rikkovat esineitä tärkeitäkin. Maukuvat ja mouruavat jatkuvasti saadakseen esim. ruokaa. Jos ei ole purkkiruokaa tai kalaa niin muu ei käy. Karvoja lähtee usein ja paljon,tarttuvat vaatteisiin. Merkkailevat voimakkaan hajuista virtsaansa ympäri kämppää ja vaatteisiin,sänkyyn,sohvaan jne. Rikkovat huonekasvitkin. Riehuvat ja juoksevat kämpässä niin että matotkin lentää. Aina näitä koiria syytetään, mutta tosiasia on, että kissoissa niitä vikoja enemmän löytyy. Enkä nyt yleistä, jokainen kissa ja koira on erilainen luonteeltaan, MUTTA: useimmat kissat ovat tämmöisiä!! MYÖS ULKOKISSAT PASKOVAT JOKAPUOLELLE PIHOJA, JA SITTEN NIIDEN JÄTÖKSISTÄ SYYTETÄÄN KOIRIA! Kissojen omistajat: siivotkaa myös tekin kissojenne paskakikkareet ulkoolta!


      • kissanpaskajakusi
        kissanpaskajakusi kirjoitti:

        KISSAT: paskovat/kusevat jatkuvasti, haisee kamalalta koko kämppä. Tiputtavat ja rikkovat esineitä tärkeitäkin. Maukuvat ja mouruavat jatkuvasti saadakseen esim. ruokaa. Jos ei ole purkkiruokaa tai kalaa niin muu ei käy. Karvoja lähtee usein ja paljon,tarttuvat vaatteisiin. Merkkailevat voimakkaan hajuista virtsaansa ympäri kämppää ja vaatteisiin,sänkyyn,sohvaan jne. Rikkovat huonekasvitkin. Riehuvat ja juoksevat kämpässä niin että matotkin lentää. Aina näitä koiria syytetään, mutta tosiasia on, että kissoissa niitä vikoja enemmän löytyy. Enkä nyt yleistä, jokainen kissa ja koira on erilainen luonteeltaan, MUTTA: useimmat kissat ovat tämmöisiä!! MYÖS ULKOKISSAT PASKOVAT JOKAPUOLELLE PIHOJA, JA SITTEN NIIDEN JÄTÖKSISTÄ SYYTETÄÄN KOIRIA! Kissojen omistajat: siivotkaa myös tekin kissojenne paskakikkareet ulkoolta!

        Ainiin: kissat raapivat terävillä kynsillään haavoja joista voi jäädä myös arpia,kissat raapivat huonekalut piloille ja parkettilattiat menevät pilalle kun kissa pissaa/merkkaa. Ulkokissat paskovat ympä pihoja lasten hiekkalaatikoihin mistä lapset voivat saada vakavia tauteja bakteereita kissojen paskoista.


      • kissanpaskajakusi
        kissanpaskajakusi kirjoitti:

        Ainiin: kissat raapivat terävillä kynsillään haavoja joista voi jäädä myös arpia,kissat raapivat huonekalut piloille ja parkettilattiat menevät pilalle kun kissa pissaa/merkkaa. Ulkokissat paskovat ympä pihoja lasten hiekkalaatikoihin mistä lapset voivat saada vakavia tauteja bakteereita kissojen paskoista.

        narttukissan leikkaus maksaa 100e ja poikakissa 40-80e Riehakas luonne ei välttämättä lähde leikkauksella, eikä myöskään merkkailu.


      • kissanpaskajakusi
        kissanpaskajakusi kirjoitti:

        narttukissan leikkaus maksaa 100e ja poikakissa 40-80e Riehakas luonne ei välttämättä lähde leikkauksella, eikä myöskään merkkailu.

        jos haluat ostaa kissallesi laadukasta ruokaa, se maksaa paljon. Kissan hiekkakin on kallista, koska se loppuu hetkessä.


      • kissanpaskajakusi
        kissanpaskajakusi kirjoitti:

        jos haluat ostaa kissallesi laadukasta ruokaa, se maksaa paljon. Kissan hiekkakin on kallista, koska se loppuu hetkessä.

        vaikka kissalla on iso kannellinen wc, hiekat lentävät jokatapauksessa lattioille, kun ne potkvat hiekkaa holtittomasti laatikossaan. Kissat kävelevät pakostikin paskojensa/kusiensa päälle laatikossaa, ja paska/kusi bakteerit tarttuvat asuntojesi lattioille/sohviin jne kissan kävellessä. Kissa ei pese tassujaan heti vessassa, kissalla voi mennä kauankin ennenkuin pesee ne tassunsa!


      • Anonyymi
        kissanpaskajakusi kirjoitti:

        KISSAT: paskovat/kusevat jatkuvasti, haisee kamalalta koko kämppä. Tiputtavat ja rikkovat esineitä tärkeitäkin. Maukuvat ja mouruavat jatkuvasti saadakseen esim. ruokaa. Jos ei ole purkkiruokaa tai kalaa niin muu ei käy. Karvoja lähtee usein ja paljon,tarttuvat vaatteisiin. Merkkailevat voimakkaan hajuista virtsaansa ympäri kämppää ja vaatteisiin,sänkyyn,sohvaan jne. Rikkovat huonekasvitkin. Riehuvat ja juoksevat kämpässä niin että matotkin lentää. Aina näitä koiria syytetään, mutta tosiasia on, että kissoissa niitä vikoja enemmän löytyy. Enkä nyt yleistä, jokainen kissa ja koira on erilainen luonteeltaan, MUTTA: useimmat kissat ovat tämmöisiä!! MYÖS ULKOKISSAT PASKOVAT JOKAPUOLELLE PIHOJA, JA SITTEN NIIDEN JÄTÖKSISTÄ SYYTETÄÄN KOIRIA! Kissojen omistajat: siivotkaa myös tekin kissojenne paskakikkareet ulkoolta!

        Kissat. Voi hyvänen aika. Ihminen ei pasko eikä kuse? Ihminen ei mittään pahhaa tee. Ei edes syö mitään muita eläinlajeja niinkuin kissa... Mistä näitä sikiää, joille yksi eläinlaji on kuin punainen lakana?
        Ensinnäkään leikattu kissa ei kusimerkkaile.
        Toisekseen pyhällä hengelläkö kissaeläinten kuuluisi elää, ja mistä ne saisivat ruokaa ja miten, ellei pyytämällä ihmiseltä?
        Terveestä kissasta tippuu ilmastossamme karvaa keväällä ja syksykesällä. Mutta se on normaalia, jopa ihmisestä tippuu hiuksia.
        Kissa on liikkuva elävä olento. Paitsi koristekissat, ne nököttävät nätisti kirjahyllyssä.


    • Pöpöjä riittää

      Laatikko niin että ovi on seinään päin. Kyllähän kissat voivat joskus aiheuttaa sotkua, se kuuluu asiaan.
      Nykyään taitaa olla ongelmana se että pelätään liikaa bakteereja ja desinfioindaan kaikki. Tällä tavalla niitä yliherkkyyksiä usein syntyy. Bakteereja on jokapuolella. Mietippä vaikka kun kosket johonkin oven kahvaan tai kaiteeseen, miten paljon siinä on kaikkea. Joku ei pese käsiään vessa reissun jälkeen, toinen on muuten vain raapinut takamustaan samalla kädellä, vauva puklautti penkille jossa nyt istut, jollakin oli koirankakkaa kengässä ja kävelet nyt omilla kengilläsi siitä ja viet jätöstä kotiisi.

    • Anonyymi

      Tyttökissa tarttisi uroskissaa seuraksi tekemään pennut tälle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1478
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1022
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe