Similan- Surin- Phi Phi-ThaChai &James Bond-saarille järkevästi?

Saarille tahtoo hän

Olen lähdössä Khao Lakiin talvella ja haluaisin kovasti kierrellä paikkoja ympäriinsä enkä vaan makoilla Khao Lakin rannoilla koko kahta viikkoa.
Onko mitään edullista ja järkevää tapaa päästä otsikoissa mainituille saarille ilman järjestettyjä matkoja? Finnmatkoilla ja esim. netistä löytämälläni Khao Lak Tours -toimistolla on päivän retkiä kyseisiin paikkoihin, mutta hinnat hirvittävät (2500-3000 bahtia per retki ja Finnmatkoilla vielä muutama kymppi enemmän). Minä kun luulin, että Thaimaassa on halpaa...

21

519

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mrs matkaaja

      Khao Lakista löytyy paljon paikallisia matkatoimistoja. Kyselet ja vertaat hintoja. Saat alennusta jos otat useamman retken samalta firmalta. Viime jouluna maksettiin Similanin retkestä 1700 baht/hlö. Similania kivemmat saaret snorklailun kannalta ovat Tachai ja Surin. Similanilla snorklattiin 20 muun veneellisen kera..

    • Saarille tahtoo hän

      Ok. Niitä on varmaan siellä sitten tosi paljon ja kaikkiin voi luottaa? Olen kuullut joistakin tapauksista, jolloin retki oli jotain ihan muuta kuin mitä oli luvattu:(

    • omatoiminen aina

      Ensin ostaa Finnmatkoilta kalliin peräti :) 2 viikon matkan samalla hinnalla mitä omatoimiset maksaa kuukauden lomasta ja alkaa itkemään retkihinnoista. Kuukauden reissu minulla Khao Lakiin ensi tammikuussa 1790 €. Tämä ei ole vit...lua toteamus vain. Noita reissuja lähi saarille saa paikallisilta edullisemmin. Hyvää lomaa.

    • Saarille tahtoo hän

      Onko sulla nyt joku ongelma?
      En ole menossa millään Finnmatkoilla. Se oli vaan ainut suomalainen esimerkki, jonka löysin retkistä ja johon vertasin paikallisen matkatoimiston hintoja.
      Tammikuussa olen kuukauden Karibialla, maaliskuussa kaksi viikkoa Thaimaassa.

      • "kokeneelle"

        Kun olet noinkin "kokenut" matkaaja niin miksi siis yleensä katselet noita finnmatkojen ym suomi firmojen retkiä ja vielä väität olleesi ennekin taikuissa, kyllä jopa kahden viikon aikanakin tyhmillekin selviää että paikallisilta saa retket edullisemmin niin myös Karibialla. Paikalliset retkien tarjoajat harvemmin ylläpitää omia nettisivuja.


    • höhläystä

      Mitä väliä sillä on onko omatoimireissaaja vai pakettimatkaaja?? Kummaltakaan ei ole pois mitään toistensa matkustustyylillä.

    • Me_Matkaajat

      Kannattaa ehdottomasti ostaa nuo saarireissut (Similan, Tachai jne.) Andaman Sea Sunilta, niitä myydään ainakin Khao Lakin pääkadun varrella. Palvelu oli äärimmäisen hyvää, eikä muita suomalaisia juuri näkynyt :) Ja hinnat roimasti esim. Finnmatkoja halvempia. Meidän kokemukset siis viime tammikuulta.

    • jou/

      Phi Phille mentäessä kannattaa yöpyä, muuten liian tiukka aikataulu. Taksi Khao Lakista Phuket Towniin Rassada Pieriin taitaa olla vaivattomin vaihtoehto (n.1500 thb suunta) bussillakin pääsee kyllä Phuket Towniin ja siittä taksilla satamaan. Sitten lautalla Phi Phille http://www.phuketferry.com/ferry-schedule.html
      Periltä majoitus, ja jos kiinnostusta ja halua piisaa niin pyörähtää esim. Ao Nangiin tai Koh Lantalle Phi Philtä lautalla ja yöpyy sielläkin. Ja takaisin Khao Lakiin samaa reittiä tai maita pitkin taksilla. Mahdollisuuksia on monia. Onhan myös matkatoimistoilla retkiä, pikaliipparilla perille ja tunnin parin päästä takaisin. Ei siinä ehdi Phi Phin tunnelmaan tutustua.

    • Saarille tahtoo hän

      Kiitos järkevistä ja mukavista neuvoista Me matkaajat ja jou/! Täällä palstalla on sentää fiksuja ihmisiä:)

      Tämä on minulle ensimmäinen kerta Thaimaassa ja ikinä en ole väittänyt siellä ennen käyneeni. Huoh.. Pitäsköhän taas jonkun tämän palstan suomijuntin olla aika ottaa tulppa pois a-nuksesta ja relata...
      Näköjään nämä "omatoimimatkaajat" ovat olevinaan jumalasta seuraavia.

    • sri lanka 2010

      Oltiin viime talvena kolme viikkoa Khao Laksassa ja käytiin sekä matkatoimiston(finmatkat) että paikallisen AS Sunin retkillä. Verrattiin hintoja keskenään sekä laatua ja täytyy sanoa että finmatkojen retkien laatu ja hinta olivat aika kohdallaan. Varsinkin jokimelontareissu yhdistettynä norsuratsastusretkeen oli finskiltä erinomainen suoritus. Oppaalta riitti asiantuntemusta myös yksityiskohdista kuten norsujen elinoloista, hoidosta,ruokinnasta,norsukouluttajien taustoista yms. Ja tämä kaikki selvällä suomen kielellä. Kun taas thai englanti paikallisilla oppailla vaihteli ja suurelta osin heidän selostuksensa tahtoi mennä ohi sellaista tankkaavaa oli heidän englantinsa. Eli meidän kokemus oli että retkestä ehkä kannattaa maksaa vaikka enemmän kuin tyytyä heikohkon englanninkielisen oppaan palveluun.

    • Tiedoksi vaan

      Harvoin on kuullut jonkun sanovan että finnmatkojen sekä muiden Suomalaisten matkantjärjestäjien retkien hintal/laatu suhde on parempi kuin paikallisilla retkienjärejestäjillä jotka paikallisista matkatoimistosta ostettuina ovat laistaan puolet halvempia.SXitäpaitsi paölvelu on ollut erittäin hyvää paikalisilla retkien järjestäjillä sekä kyllä siitä enkustakin selvää saa,onhan se tietenkin mukavaa olla suomalaisen matkanjärjestäjien retkillä jos on valmis maksamaan sen Suomilisän ja tavata samankaltaisia suomalaisturisteja jotka karsatavat ja epäilevät paikallisten ihmisten ammattitaitoa opastoiminassa.Itselläni kokemusta useista retkistä sekä merellä että viidakossa paikalisilla retkien järjestäjillä Khao Lakissa sekä muualla Etelä-Thaimaassa ja retket ovat olleet erin omaisia,mitä muutaman kerran olen ollut kotimaisen matkanjärjestäjän retkillä niin täytyy todeta ettämonesti aikataulut kireämpiä kalusto huonompaa rekillä(autot,veneet) koska voitot täytyy maksimoida niin otetaan paikallisista se halvin ja huonoin matkanjärjestäjä.Mielestäni on muutenkin eettisesti oikein käyttää paikallisten tarjontaa (hotellit,ravintolat,retket)jolloin raha jää Thaimaahan ja vaurastuttaa paikallisten ihmisten elintasoa,eikä valu monikansallisten yritysten kirstuun.

    • baht 2013/3

      Niin jokaisella on oma vapaus valita mistä maksaa. Samoin jokaisella oma käsityksensä siitä mistä kannattaa maksaa ja minkä verran kun jo kaukomaille asti on matkustanut. Halvin ei ole aina paras eikä kalleinkaan, kokemusten kautta voi oppia mutta harvoin matkalle lähdedään säästämään, Jos vaikka joku retki maksaa jossain vaikka 1500 bahtia enemmän (n.37e) kannaattaako siitä stressata.

      • Tiedoksi vaaan

        Eihän toki siitäå kannata turhaa stressiä ottaa,mutta hintatietoinen on siitä huolimatta hyvä olla vaikka kaukomaille matkustaakin.,Tässä yksinkertainen esimerkki joulukuu 2012 Koh Similaniin retki Ray Driversillä 4000THB/aikuinen ja paikallinen retken järjestäjä Sea Star 1750 THB/aikuinen,lisäksi palvelu erinomaista ja ystävälllistä päinvasstoin kuin tällä suomalaiseella sukellusyrityksellä joka tekee rekiä ja jonka palvelu on lähinnä keskenkasvuisten kakaroiden tasolla olevaa jatkuvaa koppavaa näsäviisastelua.


    • 53253425345

      Suosittelen käyttämään khaolak O.A.s.i.s matkamyyjää. On paikallinen perheyritys joka työllistää vain thaimaalaisia, ei intialaisia ja muita halppis heikkejä kuten muissa firmoissa on tapana käyttää. Lisäksi heitlä saat tuon similanin 1400b sis. kaiken.

      Lisäksi suosittelen retkeä viidakkoon norsuilla, uskomattoman hieno reissu.

      Heiltä saa myös ns privaatti taksin 2013vuoden hondalla jos haluatte lähteä esim phukettiin. 50e päivä, sis besat ja kuskin. Kuski vie teidät ihan mihin haluatte ja tietää paljon paikallisia hienoja paikkoja.. esim vesiputouksia ja laguuneja.

      • norsut vapaaksi

        Älkää hyvät ihmiset tehkö niitä norsuratsastuksia!! Ne norsut elävät todella kurjissa olosuhteissa. Netistä löytyy paljon faktaa tästä. Ei tueta eläinrääkkäystä!


      • Tiedoksi vaan
        norsut vapaaksi kirjoitti:

        Älkää hyvät ihmiset tehkö niitä norsuratsastuksia!! Ne norsut elävät todella kurjissa olosuhteissa. Netistä löytyy paljon faktaa tästä. Ei tueta eläinrääkkäystä!

        Asiassa on varmasti osa totta ,on farmeja joissa kohdellaan norsuja erittäin hyvin,kuten on myös farmeja joissa norsuja kohdellaan huonosti .Tieto tosin ei varmasti löydy netistä , vaan esim sellaisilta ihmisiltä jotka ovat asuneet pidemmän aikaan kuten nyt Khao Lak issa tai oppaat ja kyllä tuota norsujen kohtelsta pystyy tekemään itsekin päätelmiä kun viitsii selvittää ,netissä nyt ei ole mitäänmuuta kuin olettamuuksia ja kuulopuheita.Olen kanssasi samaa mieltä että eläinrääkkäysatä ei pidä tukea,mutta se pitää pystyä näyttämään myös toteen, eikä perustua kuulopuheisiin ja olettamuksiin mitä valitettavasti monet suomalaiset myös hyvin hanakasti tekevät arvostelllesaan Thaimaan kansalaisia sekä heidän tekemisiäään


    • chang hai

      Poseidon rannalle vievän tien varressa näkee kuinka *huonot* olot niillä on. Isot aitaukset jossa saavat olla vapaasti, ja ruokahuolto pelaa. En kyllä keksi mitä vikaa heidän oloissaan on. laidunmaita on useita. Moni suomalainen kotieläin olisi kateellinen. Toki norsujen koulutus näyttää hurjalta.

    • Kiinnostunut3

      Onko Similan yms. otsikon saarille mitään ns. "reittiliikennettä" vai onko kaikki näitä (paikallisten tai suomalaisten) järjestettyjä retkiä, joissa on jonkinlainen minuuttiaikataulu?

      • Tiedoksi vaan

        Jos mielenkiintooa, riittää voit yöpyä Similanilla teltoissa sekä on siellä pientä majoitusta myös ns. retkeilymajoissa niiden sisustuksesta en osaa sanoa mitään,näytti vaan viime talvena reppureissaajia asustelevan niissä kuten myös teltoissa.


    • google knows best

      Ei käsittääkseni ole reittiliikennettä, koska on kansallispuistoa. Mutta ainahan voit vuokrata ykistyisesti veneen ja kuljettajan ja sopia oma ohjelma. Kaikille Similanin saarille ei saa rantautua.

    • jou/

      Otsikon saarelle Phi Phi (Don) kulkee reittiliikennettä. Ylempänä maininta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2860
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2420
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2200
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2002
    5. 171
      1842
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1836
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe