Opinnot avoimessa

Avoimuusopiskelija

Hei!

En tiedä avoimesta yliopistosta, tai tavallisestakaan yliopistosta juuri mitään. Useimmat koulut ovat juuri nyt lomalla ja palaavat vasta kuka milloinkin, joten kysytään alustavasti täältä.

Onko siis niin, että ensin suoritetaan "perusopinnot", jonka jälkeen "aineopinnot"? Ja ainakin nuo perusopinnot pystyisi suorittamaan kaikki avoimessa? Eikä ennen niiden suoritusta tarvitse edes järkeillä noita aineopintoja vielä?

Ja molemmat myös ovat siinäkin mielessä erillisiä kokonaisuuksia, että niissä on eri hinta molemmissa?

16

484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5+4

      Kyllä, ensin perusopinnot ja sitten aineopinnot. Syventävät opinnot suoritetaan maisterivaiheessa, ja niitä ei voi suorittaa avoimessa. Monet aineopinnot sen sijaan voi.

    • Katkerajaylpeäsiitä

      Aika kolkko ja kivinen on avoimen tie. En suosittele kenellekään :/ Pahimmassa tapauksessa käytät kaikki ylimääräiset rahasi opiskeluun, etkä saa haluamaasi yliopistopaikkaa. Näin käteesi jää kasa hyödyttömiä todistuksia, joilla et tee yhtään mitään.

    • avoimestayliopistoon

      "Ja ainakin nuo perusopinnot pystyisi suorittamaan kaikki avoimessa?"

      Riippuu aineesta. Kaikkien aineiden opetusta ei ole avoimessa ollenkaan tai on vain joitakin kursseja.

      Ensin siis suoritetaan perusopinnot (25 op) ja sen jälkeen aineopinnot. Tästä ei toki vielä tutkintoa synny, mutta jos pääset yliopistoon, voit sisällyttää ne tutkintoosi.

    • minni3

      Eikä kaikkia aineopintoja pysty myöskään suorittamaan avoimessa. Kannattaa miettiä siis melko tarkkaan! Kannattaa ottaa yksittäisiä kursseja ensin, ei siis koko perusopintopakettia, koska melko kalliiksi tulee jos kyseinen aihealue ei kiinnostakaan ja jätät kesken.

    • 2+3

      Minä sain tutkinnon tehtyä avoimen kautta. Suosittelen sitä muutenkin, ainahan sivistys ja viisaus kaunistavat ja kannattavat muutenkin.

      • mmllmmll

        "Minä sain tutkinnon tehtyä avoimen kautta."

        Mikähän tutkinto on kyseessä? Tietääkseni nimittäin avoimessa yliopistossa ei voi suorittaa yliopistotutkintoa, siis kandin tai maisterin tutkintoa. Tohtorin tutkinnosta puhumattakaan.

        Opetus on silti yliopistotason opetusta. Suoritetut opinnot voidaan lukea hyväksi, jos pääsee yliopiston opiskelijaksi. Riittävästi opiskelleet voivat, alasta riippuen, päästä yliopistoon omassa kiintiössään.


    • Niin se vaan menee

      Joissain aineissa pystyy suorittamaan myös syventäviä opintoja avoimen kautta, joskin se on harvinaista. Tutkintoa et toki silti saa avoimesta, vaan jossain vaiheessa on pakko olla yliopiston kirjoilla opiskelijana. Yliopistot saavat rahaa suoritetuista tutkinnoista, joten heille on edullista ottaa avoimessa jo pitkälle opiskellut henkilö varsinaiseksi opiskelijaksi.

    • Avoimuusopiskelija

      Opintoaineena olisi sosiaalityö. Lähtökohtaisesti olettaisin, että ainakin tyhjää työttömyyttä parempi vaihtoehto ja olen parina vuonna päässyt lähes sisään. Mutta onko nimenomaan sosiaalityössä olemassa jotain tiettyä erikoista syytä, miksi sitä ei kannattaisi lähteä avoimeen opiskelemaan?

      • nimmarinen

        Mielestäni kannattaa lähteä opiskelemaan avoimeen. Avoimessa suoritetut opinnot saat hyväksiluettua, mikäli pääset sisään ja opinnoista on varmasti hyötyä ihan pääsykokeita ajatellen. Tietenkin hintaa opinnoille tulee, sillä perusopinnot 25 op on väh. 250 € ja jos päälle vielä aineopinnot, niin väh. 350 € lisää. Aina voi tietenkin suorittaa vain muutamiakin kursseja, kaikista on varmasti hyötyä jatkon kannalta :)


    • jumaettä olennero

      No siten saa tutkinnon avoimen kautta, että pääsee väylähaulla sisälle ja hyväksilukee suoritetut opinnot. Tottakai. Sehän me tiedetään, ihan ilman viisastelua.

      • 4+1

        Ei sitä tutkintoa silti saa avoimesta, jos pääsee väylähaun kautta sisälle yliopistoon. Silloin ei ole enää avoimen opiskelija, vaan tutkinto-opiskelija. Ei kaikkia väylän kautta hakevia oteta sisälle yliopistoon (monille aloille itse asiassa otetaan vain muutama, ja silloin keskiarvon pitää ollakin sitten lähemmäs 5), joten on väärin sanoa, että avoimen kautta saisi tutkinnon suoritettua. Suurimmalle osalle aloista ei edes väylähakua ole olemassa.


    • kuitukika

      Melkeinpä tiedän vastauksen tähän, mutta kysytäänpäs silti. Jos on suorittanut esim. puolet maksetuista opinnoista kaupugissa A, niin onko niitä mitään mahdollisuuksia pystyä jatkamaan kesken "lukukauden" toisessa kaupungissa B?

      Tämä siksi, koska luultavasti olisi muutto edessä, mutta ajankohdasta ei ole mitään tietoa. 3 kk - 12 kk. Niin pitkä aika, että ei viitsisi vain odotella...

      • Klooria, hallelujaa!

        Mulla on samantapainen probleema. Olen maksanut uimakoulun Kajaanin uimahalliin. Muutan ehkä 3-12 kk sisällä Karkkilaan. Onko minulla mitään mahdollisuuksia jatkaa uimakoulussa Karkkilan uimahallissa?


      • ibarbgi

        Siis jos olet maksanut esim. Helsingin avoimen kurssit x ja y, niin et voi vaikka Ouluun muuttaessasi jatkaa näitä kursseja Oulun avoimessa koska a) Helsingin yliopisto ei varmastikaan maksa osallistumistasi/jaa Helsinkiin maksamiasi rahoja Oulun yliopiston kanssa b) kurssivaatimukset/-kirjallisuus jne. ovat todennäköisesti erit, joten kurssit eivät vastaa sisällöllisesti toisiaan (etkä siten voi "jatkaa" puolivälistä, koska kurssit ovat usein sisällöltään niin erilaiset).


      • quantumleap1

        "ibarbgi" on oikeassa. Mutta siis, kuinka paljon kyseisissä opinnoissa on lähiopetusta..? Etkö voisi tehdä opinnot loppuun etäopintoina? Ja sitten mahdollisesti matkustaa entiseen kotikaupunkiin vaikka muutamaksi viikonlopuksi, jos on jotain pakollisia lähiopetuksia.

        Itse olen tehnyt opintoja Jyväskylän avoimessa yliopistossa, eikä todellakaan kaikki opiskelijat asu Jyväskylässä. Osa käväisee vaikka junalla lähiopetuksissa ja jotkut tekee vaan itsenäisiä tehtäviä etänä.


      • LiitoLintun
        Klooria, hallelujaa! kirjoitti:

        Mulla on samantapainen probleema. Olen maksanut uimakoulun Kajaanin uimahalliin. Muutan ehkä 3-12 kk sisällä Karkkilaan. Onko minulla mitään mahdollisuuksia jatkaa uimakoulussa Karkkilan uimahallissa?

        "Mulla on samantapainen probleema. Olen maksanut uimakoulun Kajaanin uimahalliin. Muutan ehkä 3-12 kk sisällä Karkkilaan. Onko minulla mitään mahdollisuuksia jatkaa uimakoulussa Karkkilan uimahallissa?"


        Onpas hauskaa. Harmi vain, että tuolta "nokkeluudeltasi" et tajunnut, että tuo esimerkkisi toteutuminen olisi ihan hyvin mahdollisuuksien rajoissa. Edellyttäisi ainoastaan, että molemmat hallit olisivat saman ketjun alaisia ja uimakoulumaksun siirtäminen saattaisi hyvinkin olla mahdollista. Ainakin kuntosalien suhteen varsin yleistäkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      57
      753
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      628
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      624
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe