Auton maalaus

Maalarimaalasitaloa

Joku viisaampi kertokaa vinkkejä miten oman auton saisi maalattua niin, että lopputulos olisi edes kohtuullinen. Telalla? Ruiskulla? Kertokaa omia kokemuksia jos ootte oman autonne jo kerenneet pilaamaan.

11

756

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1auton olen maalannu

      itse mietin samaa joskus 1v sitten..en löytänyt vastauksia ja menis sitten heikoille jäille ja aloin tekemään ilman kokemusta/neuvoja.ensin hioin koneella maalit pois..sitten kittasin ja hioin kitin sileäksi...sittenvedin valkoisella kevyen mutta näkyvän kerroksen(ruiskulla)..sitten kun se oli kuivunut niin rupesin maalaamaan ruiskulla mustaa päälle(3kerrosta) ja annoin kuivua ja sitten tarkistin korin että oliko se tasanen ja näkyikö lommoja ja näkyihän niitä..sitten laitin uudet kitit ja hioin ja laitin eka valkosella sitte mustalla...sitten vielä lakkaa....hyvähän siitä tuli:) ennen pösö oli kulunut ja oranssi nyt se on hieno kiiltävä musta:)) toivottavasti auttoi :)

    • näin onnistuu

      Kerroin vinkin jenkkipalstalla

      Eli vanhasta maalista irtonaiset pois, jos ei jaksa kaikkea maalinpoistolaikalla irroittaa.

      Sitten ainakin kaikkiin epätasaisiin paikkoihin hiottava pohjamaali U-pol high #5, tarttuu hyvin, ei tarvi mitään kiinnikettä, ei reagoi vanhan maalin kanssa, reunat tasaiset vaikkei koko autoa pohjamaalaisikaan, kuivaa noin tunnissa, sitten sen hionta hiekkapaperilla, karkeus korkeintaan 400 tai hienonpi.

      Tämän jälkeen paukkupullosta PPG maalia jonka kaupat sekoittavat värikoodin mukaan, tai tarvittaessa lukevat analysaattorilla auton pinnasta, tulee purkista erittäin ohuena sumuna, ei roiskeita ja kun ei liikaa laita niin ei valumia, tota vedetään pari kolme kerrosta.

      Muistakaa että uusi maali saattaa reagoida vanhan kanssa jos välissä ei ole tuota hiottavaa pohjamaalia, eli jos jotkin kohdat aikoo maalata suoraan vanhan maalin päälle, niin pitää tehdä koesuihkutus uudella maalilla johonkin huomaamattomaan paikkaan vanhan päälle ja odotella kiehuuko.

      Ite oon saanut tällä systeemillä jo useamman pelti- ja muoviosan näyttämään ihan yhtä siistiltä ja tasaiselta kuin tehtaalla maalattu.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11530759

      • Maalarimaalasitaloa

        Hei kiitos vastauksesta, oli tosi valaiseva! Voitko vielä antaa vähän vihiä mistä kyseisiä aineita löytyisi? Kiitos!


      • maalarimaalasitaloa
        Maalarimaalasitaloa kirjoitti:

        Hei kiitos vastauksesta, oli tosi valaiseva! Voitko vielä antaa vähän vihiä mistä kyseisiä aineita löytyisi? Kiitos!

        Ja ootko pistäny lakkaa päälle?


    • --..--

      yks mielenkiintoinen uus tapa päällystää auto on käyttää plastidippiä.
      Sitä löytyy myös ruiskukamana ja käläkälä purkissa.
      Eli se on synteettinen kumi pinnoite. Vähän niinkuin laittaisit vinyylit autoon mutta tää tulee suoraan purkista. Helppo käyttää ja jos menee pieleen tai haluaa joskus pois niin sen kuin repii sen pois. Lähtee vähän niinkuin ilmapallon kelmu pois, eikä jätä mitään jäämiä maalipintaan.
      Tosin ainoo negatiivinen puoli on että pinnoite ei ole "ikuinen" eli pitää joidenkin vuosien päästä korjailla tai uusia.

    • höpöjä puhutte

      Tulee muuten todella halvaksi maalata koko auto jollain ppg:n paukkumaalilla :D

      • jatkoa ohjeeseen

        Ei se hirveän paljon maksa, 40€ kaksi purkkia. Kuluu kohtuullisen vähän, riippuu tietysti autosta, mutta alle 10 purkilla pitäisi selvitä, eli alle 200€.

        Enempi rahaa menee tuohon hiottavaan pohjamaaliin jos sitä aikoo laittaa koko auton yli, se nimittäin ei ole kovin riittoisaa, sitä tulee aika paksusti, siksi sitä ei kannata laittaa kuin epätasiasuuksien ja kolojen päälle. Muualle vähemmän paksua pohjamaalia.

        Mikäli on ruostetta niin ne ensin pois laikalla tai jos ikävässä paikassa niin sitten käsin rost-offia ja hiomapaperia vuorotellen ja sitten sinkkipohjamaali päälle ettei ruostu uudestaan..

        Kaikkia tarvikkeita saa ainakin näistä kaupoista
        http://www.coravari.fi/jalleenmyyjat


    • paavo palander

      Paavo palander Raisiosta on ainakin väärä kaveri auton maalaukseen...melkein kakstonnia menin ja täysin kusetus maalaus..

    • opti color piikkiöss

      Piikkiössä on sellainen uus maalikauppa, www.opticolor.fi. Sieltä oon nyt viimiset sprayt ja massat hakenut ja ihan tyytyväinen hinta/laatusuhteeseen..

    • Vaaleamazdaon

      Oma poikani veti auton vaaleanpunaiseksi spray-maalilla nyt on aivan helvetisti saanut liottaa autoa bensassa että maali lähtisi mutta päädyin polttamaan vanhan auton rämäni ja ostin vielä huonomman uuren karhian DX corollan

    • Pikkumustake20

      Miranolia ja tärpättiä ruiskuun, kun sattui ylimääräistä mustana olemaan. Pinkistä Ke20 Corollastani tuli kiiltävän musta ja työkaveri halusi ostaa talviautoni itselleen. Siististä hyvä hinta.

      Tapahtui 1992 ja syynä maalin valintaan oli aiemman maalauksen epämääräinen laatu, eli automaalilla olisi kiehahtanut melko varmasti. Tulipahan tehtyä, työtähän se oli sekin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2610
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      218
      1736
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1640
    4. 79
      1311
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1055
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      976
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      51
      961
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      870
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      853
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      818
    Aihe