whippetistä pari kysymystä.

haluun whippetin?

1. Voiko niitä pitää vapaana aitaamattomalla alueella,vai lähteekö helposti pupujen perään yms
2. Pystyykö ne lenkkeilemään talvella vai kuinkas kylmänarkoja ne on? Itse kun tykkään ulkoilla talvella(kin) paljon,
3. Miten tulee noin yleisesti toimeen muiden vieraiden koirien kanssa?

7

441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wippiet

      1. = Lähtee jäniksen perään, kun sellaisen näkee.

      2. = Pakkasarka, viihtyy talvisin poikkeuksellisen hyvin sisällä, tarvitsee lämpöhaalarit.

      3. = Yleensä hyvin.

    • himpettiläinen

      1. Mun vipukkani pysyy tosi hyvin vapaana syrjäisillä alueilla, lähtee kyllä jäniksen perään mutta ei koskaan kovin kauas(heti kun jänis katoaa näköpiiristä kiinnostus loppuu). Tosi harvoin lähtee pois näköpiiristä.
      2. Lämpöhaalarit ja edenkin korvat ovat tosi herkät pakkaselle. Ei kannata kovin pitkiä lenkkejä pakkasilla vedellä, ei ole joka sään koira.
      3. Todella hyvin(ainakin omani). Muiden koirien kanssa leikkiessä kannattaa pitää kuonokoppaa(riippuu toki koirasta), oma whippettini riehaantuu joskus vähän liikaakin ja saattaa näykkiä leikkikaveria vauhdista kipeästikin.

    • wipukat <3

      1 Lähtee. Meilläkin lähti mökillä jänön perään, ei onneks kauaa reissullaan viipynyt
      2 Osku vapisee ja nostelee tassujaan talvisin ellei ole liikkeessä, puku välttämätön
      3 Tosi hyvin!

      • 1.whippett 8 v, ei lähde
        2. Lämpöhaalarit ja tossut, ei tykkää kylmästä
        3. Kun ystävystyy, niin viihtyy hyvin. Vieraita koiria haukkuu, ainakin, jos tulevat meille kotiin, Ukkosta pelkää, vapisee ja läähättää.


    • salsa2

      Minulla on whippet naarttu joka täyttää 9v 4/.2015.Koira helppohoitoinen.Kiintynyt perheen jäseniin.Vielä virtaa löytyy etenkin ulkona tykkää juosta vapaasti ja viehe kiinnostaa.Rauhallinen sisällä,mielellään on yöllä jalkapäässä täkin alla
      ,ja viimeisenä lähtee sängystä pois.Ihanan rauhallinen,nukkuu yöt hyvin,harvoin tarvitsee yöllä käyttää ulkona.Karvaa ei lähde juuri lainkaan,ei haise ulolle.Haluaa olla kiinteästi perheen mukana.
      PS.Helppohoitoinen ja siisti koirarotu

    • asfafsf

      1. Vinttikoiria ei kuulu pitää vapaana aitaamattomalla alueella, koska saaliin nähdesään lähtee kyllä perään, ainoastaan paikassa minkä tiedät olevan hyvin kaukana teistä, että mahdollinen jahtaaminen ei vaaranna ketään on irti pito mahdollista, mutta silti en suosittele pitämään aitaamattomalla alueella irti.

      2. Ei siedä kylmää hyvin ohuen turkin ja pienen koon vuoksi, pakkasella ja kylmällä tuulella lenkit lyhyemmiksi ja sään mukainen vaatetus koiralle.

      3. Tulee pääsäännöllisesti hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta kuonokoppa on suositeltava esim. koirapuistoon, koska vinttikoirat tuuppaavat olemaan leikeissään kovaotteisia, vaikkeivat pahaa tarkoitakkaan

    • vipati

      1.
      Itselläni on kaksi whippetiä, useammalla tutulla myös 1-5 vipukkaa. En tunne yhtäkään whippetinomistajaa joka ei pitäisi koiriaan vapaana aitaamattomalla alueella. Omat koirani ovat irti päivittäin. Ennakoinnilla ja irtipitopaikan valinnalla pystyy vaikuttamaan paljon. Whippetillä ei ole riistaviettiä, eli se ei etsi riistaa hajuaistin perusteella. Jotkut yksilöt saattavat kiinnostua tuoreista jäljistä mutta ovat kutsuttavissa pois. Näköhavainto jäniksestä/kauriista tms. aiheuttaa ajotilanteen, mutta whippet palaa heti takaisin kun näköyhteys saaliiseen katkeaa. Lenkkeilymaastot on tunnettava hyvin jotta tietää missä metsän elukat liikkuvat ja koira pidetään kiinni esim. iltahämärissä kun jänikset ym. ovat aktiivisimmillaan. Hiekkakuopat ovat erittäin hyviä whippetin irtipitoon, jäniksillä ja muilla villielukoilla ei ole mitään syytä viettää aikaansa sellaisessa ympäristössä.

      2. Talvella pystyy lenkkeilemään täysin normaalisti, jos vain osaa pukea koiran oikein. Kaikkein vauhdikkaimmat juoksurallit kannattaa jättää väliin jos on todella kylmä (-20 tms), ei tee hyvää keuhkoille. Meillä on kovimmille pakkasille paksut haalarit, joissa on niin pitkä kaulus että korvat saa suojaan, lisäksi tossut jalkaan jos varpaita palelee. Ei ole vielä tullut vastaan olosuhteita joissa tällä vaatetuksella ei voisi tehdä esim. tunnin lenkkiä. Toki whippetistä saa peiton alla tärisijän jos sen sellaiseksi opettaa, mutta aivan yhtä hyvin sen voi opettaa lenkkeilemään reippaasti säällä kuin säällä kunhan vaatetus on kohdillaan.

      3. Yleensä hyvin. Whippet on pääsäätöisesti sopuisa rotu eikä lähde haastamaan riitaa kenenkään kanssa. Isompi whippetporukka tosin toisinaan sortuu esim. koirapuistossa koulukiusaamiseen, valitsevat jonkun aran koiran "uhrikseen" ja kurmoottavat porukalla. Ihan kaikkien koirien kanssa leikit eivät myöskään sovi yksiin, rajuista paineista ja päälle juoksemisesta whippetit eivät pidä. Osa niistä on myös roturasisteja, eivätkä juurikaan välitä "vääränrotuisten" eli ei-vinttie/whippetien seurasta. Tällöinkään eivät ole aggressiivisia, vaan välinpitämättömiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      38
      2485
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      177
      1609
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1515
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      130
      1363
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1219
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      944
    7. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      315
      943
    8. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      890
    9. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      79
      850
    10. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      835
    Aihe