Sheltti saa kodin :)

mymme5

Olen etsiskelemässä shelttiä, värinä käy mikä vain, toki blue merle olisi ehkä se meidän perheen halutuin...

Ja tosiaan tuosta väristä vielä, eli koira ei olisi tulossa näyttelykoiraksi vaan enemmänkin perhekoiraksi sekä agilityyn. Tuon näyttelyseikan vuoksi toivoisimme koiran olevan hieman edullisempi jos vaikka sattuisi olemaan värivirheellinen pentu. Jos siis tunnet tai tiedät jonkun kasvattajan jolla olisi vaikka juuri sattunut syntymään värivirheellinen pentu, vinkkaathan meille :)

8

1129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jonnaaaa1

      Hei mymme5!
      laittaisitko s-posti osoitteesi tänne niin voisin laittaa sinulla kyseisestä aiheestä postia tulemaan?

      • sheltti saa kodin :)

    • Sairas pikkukoira

      Shelttiä ostaessa kannattaa olla varovainen... itse ostin "hyvältä kasvattajalta" rekisteröidyn sheltin, jonka piti sopia koti- ja harrastuskoiraksi. Eihän sitä 15-vuotiaana osannut KoiraNetiä lukea, ja kurja totuus paljastui jälkeenpäin... koko suku täynnä dysplasiaa (omalla koirallani todettiin 3-vuotiaana koko rodunomaisten sairauksen skaala vaikeasta lonkkaviasta kivuliaaseen nivelrikkoon ja pariin silmäongelmaan asti). Maksoi täsmälleen saman verran kuin muutkin sheltit, hinnalla ei tehdä eroa sairaiden ja terveiden pentueiden välille.

      Tuossahan se vielä elelee, viisivuotiaana, mutta väärin päin kasvavat silmäripset pitää nyppiä joka kuukausi pois (onnistuu vain eläinlääkärillä, 50€/kerta) ettei koiraan satu. Lisäksi ontuu koko ajan oikeanpuoleista takajalkaansa ja on hirveillä kipulääkekuureilla. Saa nähdä, milloin takapää pettää nuorelta koiralta kokonaan :'( Fysioterapia ja akupunktio ovat huikean kalliita, mutta kullanarvoisia!

      Ihan oikeasti... shetlanninlammaskoira on niin suosittu rotu, että nartut pennutetaan puhki, että kasvattajat saavat käärittyjä mahdollisimman suuret voitot kasaan!!! Kannattaa opetella lukemaan Koiranetiä ja olla hyvin kyyninen varsinkin, jos koirilta puuttuu terveystuloksia! Oman koirani isällä ei ollut lainkaan silmäpeilaustuloksia, mutta niinpä se periytti omalle koiralleni vakavan ektooppisen cilian ja distichiasiksen!! Lisäksi kyynärien pitää olla tutkittu 0/0-tuloksilla, lonkat molemmilla vanhemmilla A/A tai B/B ja jos polvet on tutkittu, niin niidenkin pitää olla ehdottomasti 0/0!

      Yritä olla kyyninen nyt, kun et ole vielä nähnyt pentuja, äläkä mene katsomaan niitä, jos vanhempien terveys on kyseenalainen... kysy vaikka apua täältä mieluummin! Pahimmassa tapauksessa 15 vuoden yhteinen elonne päättyy jo 5-6 vuoden kuluttua, kuten minulle ja koiralleni on käymässä.... siinä vaiheessa kun menet katsomaan pentuja, olet jo niin myyty, ettet kykene ajattelemaan järkevästi, vaikka tietäisit kuinka sairaita pennuista voi tulla....

      Esimerkiksi tällä hetkellä yritetään kaupitella 2-asteen kyynärten nivelrikkoa sairastavan nartun ja D-lonkkaisten koirien pentuja. Älä lankea, siitä tulee vain iso suru moneksi vuodeksi! Kasvattajat naureskelevat typerille lapsille, jotka lankeavat heidän virittämiinsä ansoihin!

    • roz1

      Hei. minullakin olisi hakusessa shelttipentu. kokemusta rodusta on :)
      ei vaan tahdo millään vapaita pentuja löytyvän vaikka useimman kuukauden olen etsinyt. Etsin lähinnä koti koiraa myös värivirheellinenkin käy :)

      Olisiko kellään pentua tarjolla?

      • eksharrastaja

        Onpa kummaa jos kysynnän ja tarjonnan epäsuhta on noin huima. Sheltti kylläkin saa melko pieniä pentueita, ja kaikista aiotuista jalostuskoirista ei siihen hommaan ole. Neuvoisin kunnollisia tosiostajia etsimään Ruotsista pentua, siellä rotu on ollut vielä vahvempi suosikki kuin meillä. Virossakin on jopa oikein hyviäkin kasvattajia.
        Parikymmentä vuotta sitten, kun itse harrastin ja hiukan kasvatinkin rotua, lonkkavikainen sheltti oli suuri ihmetyksen aihe, lähes koko kanta oli terveitä. Jossakin on menty vikaan! Ehkä ryhdikkyyden, näyttävien kulmausten ja saksanpaimenkoiramaisen takapään ihannointi on tämä sylttytehdas nyt. Jos ei näy Kennelliiton virallista lonkkatulosta koirilla, voi epäillä huonoja lonkkia joista tulos on jätetty lähettämättä.


    • European breeders
    • annau1

      On hyvä, että ostaja on valveutunut ja seuraa esimerkiksi JalostusNetiä, mutta muuten olen kanssasi täysin eri mieltä. Olen pitkäaikainen shelttiharrastaja ja tunnen lukuisia kasvattajia vuosien varrelta ja omat kokemukseni esimerkiksi sijoituskoiran omistajana ovat pelkästään positiivisia. En ole törmännyt narttujen "puhkiastutukseen" henkilökohtaisesti missään muodossa ja tästä pitää hyvin huolen myös Suomen Kennelliitto.

      Ostaja, luota omaan harkintakykyyn pentua ostaessa, älä Suomi24 keskustelupalstaan. Osta kotioloissa oleva pentu, jonka hoidosta ja papereista saat seikkaperäiset ohjeet mukavalta ja luotettavalta kasvattajalta, joka on valmis neuvomaan sinua pennun kanssa jatkossa tarpeen mukaan. Näin toimii kaikki tuntemani kasvattajat.

    • mymmeli100

      Älkää hyvät ihmiset uskoko tämän keskustelupalstan vuodatuksiin.. Lukekaa Jalostustietokantaa, kyselkää rodusta niitä pitkään kasvattaneilta ja harrastaneilta.

      Rotu kuuluu Pevisaan, Jalostusohjesääntö on julkinen ja jokaisen lluettavissa, kaiken tiedon saa selville kunhan vaan viitsii nähdä sen vaivan. Kauppasopimukset tehdään Kenneliiton sopimuspohjalla ja se käydään yhdessä läpi rivi riviltä. Kysykää ja ihmetelkää, rodussa on sairauksia niinkuin kaikissa muissakin roduissa.

      En minäkään ostaisi D-lonkkaisista linjoista yhtään mitään, ylimääräisiä ripsiä on paljon eikä niitä tosiaan tarvitse joka kuukausi poistaa. En ole koskaan kuullutkaan että kerran kuussa ell rampattava niitä nyppimässä, eiköhän nuo kannattaisi jo laserilla polttaa?? Meillä ne nypitään itse n. kerran vuodessa jos silloinkaan.

      Ja Kennellliiton ohjeiden mukaan kun eletään, nartulla saa teettää korkeintaan 5 pentuetta. Että se siitä puhki astuttamisesta. Ihmettelen miten sairaan pennun omistajan isällä ei ole ollut silmätarkastuslausuntoa...hmm, mistä lie on koiransa ostanut, toriltako?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5225
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3267
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1820
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe