Tanskandoggi lapsiperheeseen

dogifani

Tiedustelen teiltä kenellä on kokemusta tanskandogeista. Sopiiko ko. rotu lapsiperheeseen. On lapsia kolme iältään 4-11 vuotta, haaveissa vielä lisää lapsia :) Miten tanskandoggi suhtautuu lapsiin? Voiko esim. koulua käyvät lapset olla kotona koulun jälkeen doggin kanssa sen ajan, että vanhemmat tulevat töistä kotiin?
Toinen asia, paljonko doggin sairaskuluvakuutus maksaa?

11

1317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sdoggi

      Tiedän ainakin monta perhettä joissa enemmän lapsia ja doggi kotona.. Eli miksei tulisi toimeen?? Kysymys vaan siinä että jos jo kolme lasta ja lisää tulossa, niin onko sulla aikaa kyseiselle koiralle?? Ja meillä vakuutus dogilla n. 400€ vuodessa...

    • Lapsiperheen arki

      Tanskandoggi sopii mitä parhaiten lapsiperheeseen :) Rotu on lempeä jättiläinen! (kasvatuksessa on menty pieleen tai koulutuksessa jos on agressiivinen yms)Pelisäännöt niin koiralle kuin lapsillekkin josta pidetään kiinni. Mitä lapset saa tehdä (koiran tarvitsee saada nukkua rauhassa, koiralla ei ratsasteta jne.) ja mitä koira saa tehdä (saako mennä sohvalle, syödä pöydästä)
      Kannattaa tutkia tanskandoggi sivuja ja kysellä suvuista, jos onni myötä niin terveen koiran saatte (doggi on suhteellisen terve, mutta yllättävässä tilanteessa eläinlääkäri kulut voivat olla suuret. Suuri koira= suuret lääkemäärät jne) Laadukkaaseen ruokaan kannattaa panostaa. Koira tarvii myös aikaa/ normaalia liikuntaa/ harrastuksia. Panostakaa koulutukseen. Tanskandoggi tarvitsee koulutuksen ihan siinä missä muukin rotu.

    • doggifani

      Kiitos vastauksista!
      Lapsethan ei ole este sille, että koiralle olisi aikaa. Minulla on mies, joka myös on ja osaa olla lasten kanssa eli minun ei tarvitse olla 24/7 :) Ja myös mieheni on todella kiinnostunut tästä rodusta kuten koko perhe. Isommat lapset pystyy hyvin jo yhdessä aikuisen kanssa olemaan koiraharrastuksessa mukana. Ainut "riesa" tässä kohtaa on vain työt, mutta onneksi sielläkään ei olla 24/7 :) Yleensähän kaikki on vain järjestelykysymys, tietty on ihmisiä, jotka eivät oikein pysty tekemään montaa asiaa kun jo iskee stressi.
      Kokemusta on vähän pienemmistä roduista, keskikokoisista. Kuitenkin olen ottanut jo selvää paikkakunnalla olevista koirakouluista ja sellaisiin olisi sitten tarkoitus mennä.
      Niin ja koiralla tilaa tulisi olemaan, iso piha ja metsää missä juosta, naapuritkaan eivät ole ihan nurkan takana.
      Tämä lapsien kanssa toimeentulevuus vain mietitytti, mutta niin minulla olikin kuva, että lempeä jättiläinen olisi kyseessä :)

    • Lapsiperheen arki

      Hienoa että olet miettinyt asioita etukäteen. Tutustu rauhassa moniin kasvattajiin. Älä ota pentua välttämättä ensimmäiseltä missä käyt. Tutustu, kysele( luonteet, terveys, ruokinta ,jne), pyydä nähdä vähintään emä. Käy tutustumassa rotuun etukäteen.

      Tanskandogin tulee olla lempeä jättiläinen. Emän täytyy antaa koskea itseensä ja pentuihin. Hyvällä tuurilla voi olla pentueen isäkin paikalla (yleensä näin ei ole).

      Tyhmiä kysymyksiä ei ole. Hyvä kasvattaja osaa vastata myös niin että jos hän ei tiedä, niin kysyy viisaammilta. Täydellistä koiraa, täydellistä kasvattajaa tai harrastajaa ei ole. Kukaan kasvattaja ei ole toistaan parempi. Näkemyseroja kasvattajilla on. Löydä mieleisesi. Tee osto/sijoitussopimukset kennelliiton sopimuksilla, ei kohtuuttomia lisäehtoja/ tai lisäehtoja ollenkaan.

      Hyvän tavan vuoksi pidä kasvattajaan yhteyttä koiran ostamisen jälkeen. Hän varmasti haluaa kuulla miten koira kasvaa ja miten teillä menee. Monesti voi syntyä hienoja ystävyys suhteita kasvattajan kanssa.

      Tanskandoggi ei vaadi sisällä talossa suurta tilaa, tokikin oman rauhallisen paikan nukkumiseen, johon lapsetkaan ei mene häiritsemään. Kannattaa pennusta asti opettaa doggi leikkimään riekkumaan ulkona ja sisällä käyttäytymään hillitymmin.

      • Lapsiperheen arki

        Muista kuitenkin että kyseessä suuri rotu. Tanskandoginpentu on pentu siinä missä muutkin rodut. Suuri pentu saa suurta tuhoa helposti aikaiseksi. Määrätietoinen rakkaudentäyteinen kasvatus siis paikallaan. Tanskandogin omistajalta vaaditaan hurttia huumoria ja pitkää pinnaa. Pentuikä kestää helposti sinne 9kk ja sitten alkaakin murkkuikä kolkuttelemaan, jolloin osaamista ja jaksamista kysytään.Kestää sinn n /- 2 v.
        Tanskandogit ovat yksilöitä. Voi olla että sinun pentusi on se helpompi.

        Alla tarpeellisa linkkejä;

        http://www.pohjoisentanskandogit.com/
        http://www.greatdane.fi/
        http://tanskandoggi.takaisin.fi/
        http://www.greatdane.fi/tanskandoggi_rotumaaritelma.htm


    • doggigani

      Kiitos!
      Olen kyllä mielestäni hyvin tutustunut rotuun etenkin teoreettisesti ja käynyt useassa paikassa missä doggeja on. Haave dogista on kytnyt jo usean vuoden ajan ettei ole mikään yhtäkkinen päähänpistos. Toki muistan koiran suuren koon ja sen otan huomioon. En ole mikään siivousintoilijakaan toki paikat siistinä pidän mutten hysterisoi mistään kuola ja kurajäljistä (kämmenenjälkiä jo muutenkin tottunut pyhkeilemään joka paikasta ja niitä kurajälkiäkin). Pitkä pinna on myös vuosien varrella tullut ja itsekin silti toivon ekasta dogista helpompaa ja rauhallisempaa, mutta en luovuta vaikkei näin tulisi olemaankaan. Odotus palkitaan ;D

      • lempeet jätit

        Meillä on tanskandoggi ja ON se kyllä lempeä jättiläinen! Meidän jättimme on uros ja siksi välillä haukkuu toisille uroksille. Emme koirapuistoissa mene samaan aitaukseen missä on myös isoja uroksia..välillä tuntuu ettei se huomaisi pienempiä koiria lainkaan ja siksi voimme turvallisin mielin mennä pienten uroksien kanssa samaan aitaukseen. Meillä on myös kani ja he ovat hyviä ystäviä kesjenään ja lapsienkanssa tulee hyvin toimeen:)


      • 767698

        Hyvä, jos sotku ei haittaa. :)
        Meillä on dogi, ja voin sanoa, että karvaa ja kuolaa on kotona ihan riittämiin. Imurin kanssa saa heilua USEIN. Kannattaa myös varautua siihen, että tietyt puulattiatyypit eivät kestä ehjinä ison koiran leikkejä. Meillä esimerkiksi lattia on kunnolla naarmuinen, muttei se meitä haittaa. Jotkut ihmiset voisivat siitä kyllä hermostua.

        Yksi juttu joka minua hiukan epäilyttää tanskiksessa ja pienissä lapsissa on koiran häntä. Se on nimittäin todella vahva, kuin piiska, kun sivaltaa. Koira saattaa olla onnellinen ja iloinen, ja heiluttaa häntäänsä tarmokkaasti. Lapseen osuessaan se voi kuitenkin tehdä todella kipeää. Satun tietämään, koska jumppaan usein, ja lattialla istuessani olen saanut muutaman kerran kunnon litsarit hännästä. SATTUU. :) Mutta jos tämä ei epäilytä, niin sitten asia on ihan kunnossa.


    • jättistuutti

      Kannattaa tarkasti katsoa mistä pennun ostaa. Vanhempien terveystulokset kannattaa selvittää ja pyytää nähdä terveystulokset. Varmistakaa koirien luonteet (emään pitää saada tutustua ja koskea)Jos tuuri käy isä koirakin talossa. Suotavaa olisi että pentujen emä ja isä olisi luonne testattu ( valitettavan vähän testataan) käykä etukäteen tutustumassa kasvattajaan ja pentuihin (älkää ostako jos ette pääse pentuja katsomaan ja kasvattaja tarjoutuu tuomaan pennun kotiin ilman näkemättä) Emän oltava hyvässä kunnossa. pentutilan kotona , ei kenneltiloissa. Emällä ja pentueella laadukasta ruokaa.
      TUTUSTU ERI KASVATTAJIIN. Älä osta ensimmäistä joka vastaan tulee. Tutki sukuja/ terveystuloksia; http://jalostus.kennelliitto.fi/frmEtusivu.aspx?R=235 _> katso tuolta esim kenneleiden aikaisempia terveystuloksia edellisistä pentueista. Suosi kasvattajia jotka tutkivat koiriaan. Muista että emän ja isän näyttelytulokset eivät periydy.eli huippukoiristakin voi syntyä sekundaa.
      Suosi ennemmin vanhemmilla A-B lonkkaisia. Kyynärät mieluiten 0/0 Sydän terveeksi tutkittu ja selkäkin tutkimuksia kannattaa suosia vanhemmilla. silmiä ja polvia.
      Noudattakaa kennelliiton myynti/ostosopimuksia, ei lisäehtoja. Sijoitussopimus kennelliiton sopimuksella, ilman lisäehtoja. Aina voi kysyä kennelliitosta apua sopimuksissa. TYHMIIÄ KYSYMYKSIÄ EI OLE kysy kasvattajalta tai kennelliitosta.

      Tanskandoggi on suurenmoinen lapsiperheen ystävä. Suosittelen. Koko on tekijä joka kannattaa ottaa huomioon. Tanskandoggi kaataa tahattomasti kääntyessään lapsen :) Hyvä tapakasvatus koiralle ja lapselle.

    • pojot tälle

      Löytyyhän täältä asiallisia keskusteluja. Täällä hyviä vinkkejä pennun ostajille. Kannattaa vilkaista!

    • haaveilen kasvattami

      ottakaa selvää kaikesta ennenko ostatte keltään kasvattajalta doggia tai oikeestaan ennenä ees haaveilette ja olkaa myös itte rehellisiä puheissanne, se on kaiken perusta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      112
      2244
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      62
      2087
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1971
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1697
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1422
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe