Kumpi voittaa, analyytikko vai selvänäkijä?

Häh?

Tällainen ammattikunta kuin analyytikot... Keitä he ovat? No joo, joitain akateemisia talousneroja arvatenkin, mutta enemmän kyllä vaikuttaa laumalta selvänäkijöitä tai sammakkoprofessoreja.

Heillä on varmaan käytössään huippuluokan talousteoriat ja laskentaohjelmat, mutta lopputulos ei juuri poppaukkojen jutuista eroa, kuten näistä Nokia-arvioinneista huomaa. Eikä ole ensimmäinen kerta. Viimeksi ennusteet menivät aivan pieleen Samsungin tuloksen osalta.:

"Tuloskauden raskaimmat luvut tulevat viikon kuluttua torstaina, jolloin Nokia julkistaa tuloksensa.

Yhtiön tuloksen ennustaminen on ollut analyytikoille viime vuosina yhä vaikeampaa ja siltä se näyttää nytkin: Factsetin kokoaman 38 analyytikon liikevaihtoennusteet vaihtelevat 6,4 ja 7,6 miljardin euron välillä. Liiketulosarviot seilaavat yli 400 miljoonan ja -200 miljoonan välissä."
http://www.talouselama.fi/nokialandia/asiantuntija on huolissaan nokian ashamyynnista petti selkeasti/a2194414

Jos analyytikoilta kysyisi, mitä Atrian Punainen lenkki maksaa K-kaupassa kvartaalin päästä, arviot varmaan vaihtelisivat jostain -4.52 eurosta 21,7 euroon.

5

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taas se

      nähtiin, miten väärässä analyytikot olivat, kun Nokia julkaisi kvartaalin tiedot!

    • ennustajasijoittajat

      Miten kukaan talon sisäpiirin ulkopuolella oleva olisi edes voinut muuta kuin arvailla ja haarukoida Nokian tulosta ja siihen liittyviä elementtejä, kun kenelläkään ei ole riittävän konkreettisia ja kattavia tietoja?

      Kaikki etenevät käsikopelolla ja painottavat kantojaan asiaan perehtymisen ja omien siitä tekemiensä johtopäâtöksien mukaan.

      Tämä kaiken lisäksi yrityksen kohdalla, Nokia joka on puskemassa läpi suurta yrityssaneerausta ja puhelimia aivan uudella alustalla. On selvää, että sellaisen arvioiminen menee mutu-haarukoinniksi.

      Osalle analytikoistahan heillä ei enää edes pitäisi olla mitään analysoitavaa Nokian suhteen, sillä heidä julistuksiensa mukaan sen olisi pitänyt olla konkassa ja / tai paloina kilpailijoille myytynä jo kauan sitten.

      Kuka olisi osannut edes aavista miten edullisesti Nokia sai hankittua Siemensin osuuden verkkotoiminnoista.

      Kuka osaa varmudella sanoa miten Nokian tilanne jatkossa kehittyy? Tuleeko Lumiat lopultakin menestymään vai eivät? Myydäänkö puhelinyksikkö vai ei? Mitä verkkopuolelle tullaan tekemään, myydään, fuusioidaan vai listataan erikseen vai pidetää jatkossakin osana Nokiaa?

      Helpohan se on analyytikoitakin arvostella ja tokihan se pitää paikkansa ettei heillä (-kään) sitä kuulua kristallipalloa ole. Osa suoltaa aivan järjettömyyksiä (tai pelkkiä tyhjänpäiväisyyksiä) ja osalla on hyvää perehtymistä, nyanssia ja objektiivisempää otetta asioihin.

      Vakaan tasiasta tulosta tekevän syklinsä hyvässä vaiheessa olevan yrityksen arviointi toki on helpompaa.

      Jokaisen kuitenkin tulee muodostaa oma mielipide saatavilla olevien tietojen pohjalta. Joka tapauksessa sijoittaminen yrityksiin on jonkin asteista tulevaisuuden ennustelua, tahosta riippumatta.

      Edes yrityksien johto itsekään ei voi 100%:n varmuudella tietää onko jokin uusi hanke kannattava ellei sitten ole kyse jostakin valmiista tilausesta vakavaraisen ja maksukykyisen asiakkaan taholta.

      Ainakin oheiset "analyytikot" analysoivat tilanteen ja muuttivat sen itselleen kullaksi ja sekin on vain jäävuoren huippu rahanvuolennastaan ja sen metodeista. ...

      - http://www.iol.co.za/business/business-news/goldman-sachs-role-in-greece-a-real-scandal-1.1258930

      • Puhelinyksikköä

        ei tulla myymään. Se sanoi Elop hyvin selkeästi äskettäin. Elop on paljon pitkäjänteisempi ja kauemmas katsova johtaja kuin mitä monet uskovatkaan. Hän ei anna periksi helpolla. Uuden ajan johtaja.


      • ennustajasijoittajat
        Puhelinyksikköä kirjoitti:

        ei tulla myymään. Se sanoi Elop hyvin selkeästi äskettäin. Elop on paljon pitkäjänteisempi ja kauemmas katsova johtaja kuin mitä monet uskovatkaan. Hän ei anna periksi helpolla. Uuden ajan johtaja.

        Ilmeisesti viimeviikkoiset vahvat huhut pitkälle käydyistä puhelinyksikön myyntineuvotteluista kuitenkin pitävät paikkansa. Asia kysyttäessä Elopinkin piti hieman "luovia" ja harkita sanojaan.

        Sen jälkeen MS on ollut kovin näkymätön Nokian julkistuksien yhtyedessä.

        Pelkkää spekulaatiota. Ehkä MS:n päällikkö koetti sen verran härdeliä temppua, että Elop antoi vankkumattoman vastineen, linjasi ehdot ja sen seurauksena on toistaiseksi hieman viileämpi ilmapiiri.

        MS:n kannalta mobiilipuoli on ehdottoman välttämätön ja sillä ei ole varaa missata sitä. Tällä hetkellä WP on käytännöllisesti katsoen yhtä kuin Lumia, eli 85%:sesti. Näkisin, että se on pikemminkin Nokia, joka on hyvin vahvoilla neuvotteluissa, ei päinvastoin.

        WP:n menestyminen ei ole Nokian raudasta kiinni, joka on alan ehdotonta kärkeä.

        Myös WP8 on sujuva ja sen käyttöönottaneet ovat suurimmalta osin siihen tyytyväisiä, eli kokonaisuus on pikemminkin hyvin ja onnistuneesti linjassaan.

        MS:n pitäisi laittaa kovat piippuun WP:n markinoinnissa. Tosin nythän W & WP kehitystyö on MS:n sisällä lähestymässä / yhdistymässä / tehostumassa appseineen ja se näkynee (toivottavasti) jatkossa myös MS:n markkinoinnissa.

        Nokialla on reilussa kahdessa vuodessa tehty Elopin ohjastaman todella suuria ja tärkeitä rakennemuutoksia. Kaikki peruselementit alkavat olla hyvin koossa.

        Puhelinpuoli jos saadaan katteiltaan ja volyymeiltään kannattavan iskuun, niin samalla seuraa myös Navteq - Heren tuottavuuden kasvu. Herehän on korvausta vastaan jo saatavilla kilpailijoillekin jos sen haluavat ottaa käyttöön.

        Siemensin osuuden edullisesti hankkiminen oli aivan erinomainen taktinen siirto ja juuri kun NSN on saatu hiottua hyvään iskuun mm. Motorolan osuuden hankinta, sekä Siemensi osaaminen siihen liitettynä extrana.

        Ideaalina pitäisin tilannetta jossa puhelinyksikkö, älyt ja Ashat saataisiin hyvään ja tuottavana kuosiin ja sen jälkeen verkkopuolen erikseen listaminen. Se olisi erinomainen bonus osakkaille heidän kärsivällisyydestään.


      • Häh?

        Että mitenkö olisi voinut tietää Nokian tuloksen? No tietenkin siten, että jos kerran analyytikkona oleminen on ammatti, niin ammattimiehen pitäisi tietää, miten työ tehdään. Siitähän heille maksetaan! Sinä et luottaisi trukkikuskiin, joka ei osaisi laittaa lavaa varaston hyllyyn pudottamatta lavalla olevia tavaroita - silti sinä luotat analyytikkoon, joka pudottelee mitä tahansa hihasta vedettyjä lukuja ilman know-how´ta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2142
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1694
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1511
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      36
      1495
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1435
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1239
    Aihe