Moottorisaha suosituksia

justeeri.

Hinta max 300 e . Riittääkö 1.8 kw teho 30 cm halkaijaltaan olevien puiden kaatoon? Mitä merkkiä ja mallia ette suosittelisi ja miksi? Marketeissa näkyy jopa 70 e hintaan halpissahoja, mutta ne jätän hyllyyn.

59

17461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alekensander Bosch
    • Park -saha:.

      .

      Park -halpissaha on toiminut jo monen monituista vuotta eikä loppua näy

      .

      • Sthil 170 on varmakäyntinen ja vähäkulutuksinen saha normaaliin pienehköön puuntekoon ja rakennus sahaksi.Nykyisessä taka kahvan asento on parempi kuin aikaisemmin.Suosittelen.


    • Sahoja ilmassa

      Mulla oli edellinen saha käytettynä ostettu Husqvarna.
      Sahasin sillä yli 15 vuotta ilman ongelmia, niin isoja kuin
      pieniäkin puita,toimii vieläkin.

      Nyt mulla on uutena ostettu Jonsered ja luultavasti ei tarvi
      enää kolmatta sahaa hankkia.
      Hinta oli 300-400e.

      Muita merkkejä en suosittele.

      Kun kukaan ei tiedä tulevaa,kantsii kerralla hankkia
      kunnon saha,ei se mene pilalle,vaikka loikoisi välillä
      pari vuotta varastossa.

    • eervasti

      Itse ostin keväällä Hussen 440:sen. Se kyllä jaksaa hyvin kaikki mihin 13" laippa ylettää! Hinta taisi olla satasen kalliimpi.

      Sopiva vehje sellaiseen keskiraskaaseen kotitarvekäyttöön. En edes harkinnut muita kuin tätä ja Jonseredia. En valinnut sarjan pienintä mallia koska kuulemma niissä on laakeroinnit yms vähän heikommat, ja toisaalta se on aika pieni lisäsumma kun on pitkäikäinen laite.

      Ne satasen sahat sopivat rivitalopihaan tai ehkä parvekekäyttöön.

    • Hyvä saha on
      • Joku vaaan

        Noita Stihlejä lojuu hyviä käytettyjä siellä sun täällä. Minullakin on lähes tyhjänpanttina tukkipuun kaatoon sopiva peli, mallimerkintää en muista. Siinä ei ole mitään joustoa käynnistykselle, mutta jos käsi on kunnossa, käynnistäminen ei ole ongelma.
        Itselläni alkoi ranne reistailla, ja piti ostaa uusi Stihl, kevyempi painoltaan ja käynnistämiseltään.


      • Juuso4

        Minusta Tilhin MS 251 on vehje, jonka kanssa pärjää harrastelija ja metsurikin. Ei tarvitse pyydellä anteeksi, vaikka kumartuu isommankin puun juurelle.
        Tuolla edellämainitulla myyjällä vertailukelpoinen hintakin.


    • MSM83
    • Husgvarna 236

      Huskulle täältäkin ääni, hankinta kalliimpi mutta eipähän oo tarvinnut kertaakaan katua/kirota.

      • Joku vaan

        Koneviestistäkin katsellen joku lamantapainen on moottorisahapuolella. Moni merkki on ale-myynnissä, ja tarvikepaketti mukana. Koneviestistä vielä, sieltä kun sahojen testejä lukee, kovin tasaväkisiä ovat nykyään. Käynnistys- ja käyntiongelmat tuntuvat olevan historiaa.
        Ehkäpä Stihl ei paras saha ole, mutta minulle ei 50 vuoteen ole parempaa sahaa ole käyttöön sattunut.


      • töitä eikä remonttia

        Husqvarna 246 xpg tuli 2001 ostettua liikkeestä 1/2vuoden takuula vaikka olikin käytetty (300eurolla) ja on älyssään vieläkin, bensaletku ja ketjuja ja laippoja vaihdeltu kuten vetopyörää (saa eri kokoisia eli tuunattu)

        Viime vuona 357 xp rangeri uutena ja alle 400 euron sama saha mutta kuristeltu eu-määräyksiin sopivaksi löytyy primerinänni ja puolipuristinkin helpottaa käyttöä.

        Monet kerrat nähnyt laanilla kun pitäisi niitä töitä tehdä pajotettavan sitä "halpissahaa"
        ei siinä vuosikulut korkeale pompsahda vaikka 10v välein ostaa kunnon sahan ja aika noita enempi kuluttaa kuin käyttö mökkikäytössä ja vähän ammattikin ja kunnon bensat ja öljyt (pienkonebensaan omat öljyt) kestää käyttöä sen jälkeen kyllä.


    • mek

      Osta sellainen saha mikä on vhintään 50cm3 ja vähintään 2 kw niin jaksaa menää. Itsellä 10 vuotta vanha stilh 180c mutta tehot loppuvat kesken kun noin 30-50 cm halkaisijalta olevaa runkopuuta pätkii. Kerran olen shannut 3hp sahalla ja siinä tehot riitti isommallekkin puulle ja laippa 16 tuumainen niin ei lopu kesken.

      • minä luulen

        Ei välttämättä ole noin yksinkertainen asia. Tehokas saha on yleensä raskaampi käyttää (karsinnassa yms), eikä mun mielestä kannata mitoittaa sahaa sen tilan ainoan tukkipuun mukaan vaan sen mukaan mitä on määrällisesti eniten.

        Jos enemmän hommailee, niin kaksi sahaa on hyvä ratkaisu; tukkimetsälle iso ja muuhun pienempi. Ei sellaista sahaa ole olemassa joka on paras kaikessa.


    • _diudiu_

      Aika täpärälle menee tuo 300 euron budjetti, että saa kunnollisen sahan puiden kaatoon, mutta tarjouksia seuraamalla ehkä. Husqvarna, Stihl, Jonsered, muut kannattaa aikalailla unohtaa.

      Sahahan voi olla todella pitkäikäinen, vaikka 25 vuotta ja sen jälkeen varasahana jos uudempi jää puuhun kiinni. Kannattaa ottaa se huomioon investointisummassa.

      Muista ostaa myös kaatorauta!

    • rahalla saa

      Osta sellainen metallirunkoinen eli oikea saha (ei kiinalainen halpis muovirunko), siitä on iloa pitkäksi (yli 20 vuotta) aikaa, jos kyseessä vaikka mökkikäyttö Husselta ja muilta tunnetuilta merkeiltä löytyy kevyitä malleja. Ja mitä tehon riittävyyteen tulee, teräketjun teroitus on kaiken A ja O, terävällä ei tarvitse käsivoimin työntää puuta nurin

    • voimaa...

      Edellinen jo kertoi tärkeän pointin: teräsrunkoinen. Tehoja pitää olla lähes rungon paksuudesta riippumatta niin paljon kuin mahdollista, omassani on 2.4 kw. Onpi turvallisuuskysymys. Ja kevytkäynnistys, ettei kaikki energia ole loppu sahan lopulta käynnistyttyä. Japsit on myös hyviä hussen ja jonsun ohella. Omani on Shindaiwa, jolla pilkottiin viime vuonna yli sata runkoa pölleiksi. 600 mm runko katkea vielä hyvin 13 tuuman laipalla. Rahaa tarviit yli 300, jos et meinaa useampia ostaa.

    • joonas.

      Haastattelin vanhempaa metsuria ja se hän vannoi sthilin ja husgvarnan nimeen (hänellä itsellään oli husgvarna). Sanoi että niillä on myös hyvä huolto ja varaosaverkosto. Näyttää siltä että ammattilaisten saha on joko husgvarna tai sthil.

    • kauppiaan kaveri

      Moro,

      Kaverillani on liike, jossa myydään mm. husqwarna ja sthill merkkisiä sahoja.
      Kun hain itselleni uutta sahaa, jota käytän 150 päivää vuodessa tinpurin töissä, niin hän ei osannut sanoa, kumman ottaisi, jos itselle ostaisi.
      Sen verran valintaan auttoi, että sthilliä tulee hänen mukaan huomattavasti vähemmän huoltoon.
      Samoilla arvoilla oleva sthill oli myös kevyempi, mikä oli itselle tärkeää.
      Hänellä itsellään oli mökkisahana husqwarna-

      • minäehkätaastäällä

        husseja menee huoltoon kun kotitarve-peukalokeskelläkämmentä ihmiset ei saa käyntiin niitä husseja ysivitosella ja 10w30 öljyseoksella :):):):):)


    • shiil

      Sthil

    • metsien mies

      Annan ääneni sthiiiiiiiilille

    • lopeta jo

      uskon että sinun taidoilla menetät vain henkesi. 30 cm puun kaato vaatii todella taitoa ja sinä et osaa itse ostaa edes moottorisahaa...se on se helpoin juttu tässä....palkkaa ammattilainen.

      • Sahat ja henki

        Harrastajasahurin henkikulta on kuitenkin kiinni maltista, taidoista, tuurista ja niiden loppuessa turvavarusteista. Ok saha helpottaa kaatoa sitten kun em. Asiat on kunnossa. Turvavarusteet saat edullisimmillaan n. 200 ja kelpo saha harrastajalle irtoaa tarjouksista n. 300. Olen itse teutaroinut 200 euron hussella mökkitontin puut nurin, mutta kyllä siitä laipan mittaisten puiden kohdalla jo vääntö loppuu eikä homma suju. Ranka ja rakennushommissa tuokin saha on ihan ok.
        Sitten voikin miettiä paljonko kaadettavaa ja käyttöä sahalle oikeasti on. Metsuri kaataa, karsii ja pätkii tuolla rahalla jo melkoisen kasan vaikka tukkia tai polttopuupölliä.


    • MSM83

      Nykyinen hakkuu on noin hehtaari, yhden syksyn tein 80€ sahalla ja se ei kestänyt kuin vuoden. Laskin että jos 12m3 pino tuottaa sen 16000kWh säästän lämmityskuluissa noin 700€. Paskalla sahalla ei mene kuin hermot ja työmaa ei valmistu.

      • Husqvarna 357 ranger

        Mistä noin halpaa energiaa kun taitaa mennä siirto kulutus yli 10 centtiä/Kwh eli 1600 jo pelkkä energia on varaa ostaa jo se 400euronkin sahakin ja lopettaa pajottaminen siellä laanilla:)


    • jep555

      Itse ostin mökille McCulloch sahan,sillä ajatuksella että kyllä se siellä välttää.Eipä olisi kannattanut ,temppuilee ihan riittävästi.Takuu on mennyt jo umpeen .Saha maksoi n,180e.Oma moka,seuraava kunnon saha hinta luokkaa n400e.Sthil,jonsenred tai husqvarna

    • kotipuusahuri

      mulla on partner 422 olen sahannut kotikäytöön puuta 100 mottia.

      16 tuumainen laippa yltää paksuunkin puuhun.

      vilelä toimii erinomaisesti.

      en vaan tiedä mistä saa ostaa.

    • metsuri.

      Jos et tiedä riittääkö teho puiden kaatoon, niin et ole ilmeisesti paljon puita kaadellut. Kannattaisiko hankkia ainakin joku puoliammattilainen tekemään kaadot, ettei tule henkilövahinkoja?

    • 3. saha

      Stihlin helppokäynnisteinen (jousiavusteinen*) saha ja siinä vielä teräketjun kiristys ilman työkaluja. Kätevä ja hyvä.
      * tämän jaksaa vetää käyntiin vaikka 7 vuotias lapsikin

    • hyvä ja halpa

      Katso esim Rellunkulmasta tuollainen Hyundai 52 cm saha, on todella hyvä ja halpa ja väkivahva mökkikäyttöön. Itse olen 3 v sahaillut noin 10-15 kuutiota polttopuita vuodessa , myös isoja mäntyrunkoja. Hankin sen jälkeen kun husky simahti juuri tuollaisen ison männyn kanssa . ja 300 eurolla saat vielä raivurinkin mukaan..

    • prännpränn

      tänään kävin hakemassa Stihl MS 261:n. Tulenko hankintaani katumaan? Sai maksaa kyllä itsensä kipeäksi..

      • tilhimies

        Stihlissä on se huono puoli että sitä joutuu vähän kattomaan, etteivät vorot vie. Kiinanihmeet ei kelpaa rosvoillekkaan.


      • PrännPränn
        tilhimies kirjoitti:

        Stihlissä on se huono puoli että sitä joutuu vähän kattomaan, etteivät vorot vie. Kiinanihmeet ei kelpaa rosvoillekkaan.

        Joo, tarkoitus olisikin pitää tätä sahaa lukkojen takana ja niin, ettei suoraan ikkunoista ole näkyvillä. Tosin mökillä on onneksi kameravalvonta ja varoituskyltit, jotka toimivat jossain määrin ainakin pelotteena ja eipähän tarvitse vakuutukseen maksaa omavastuuta.


      • Joku vaan
        PrännPränn kirjoitti:

        Joo, tarkoitus olisikin pitää tätä sahaa lukkojen takana ja niin, ettei suoraan ikkunoista ole näkyvillä. Tosin mökillä on onneksi kameravalvonta ja varoituskyltit, jotka toimivat jossain määrin ainakin pelotteena ja eipähän tarvitse vakuutukseen maksaa omavastuuta.

        Uusia sahoja saa kaupasta. Se on jo paljon kun titää mikä pitää ostaa!


    • Nortti jo 2 vuotta

      Esim. joku nordköping on juuri halpasaha eli maksaa 70-100 euroa. Ainoat huonot puolet siinä on että aika painava (n.6 kg) ja kohtuu kova syömään polttoainetta. Mutta vääntöä (52 cc) on ja tukevaa tekoa kun on metallirunkoinen kuten ennenvanhaan "oikeatkin" huskut ja partnerit. Eli jos vaan polttopuun tekoon ja satunnaisiin rakennustöihin tarttee sahaa niin tuo on ihan loistava. Ja yhtä tehokkaan partnerin tai huskun hinnalla noita saa vaikka neljä!

    • Nortti jo 2 vuotta

      Esim. joku nordköping on juuri halpasaha eli maksaa 70-100 euroa. Ainoat huonot puolet siinä on että aika painava (n.6 kg) ja kohtuu kova syömään polttoainetta. Mutta vääntöä (52 cc) on ja tukevaa tekoa kun on metallirunkoinen kuten ennenvanhaan "oikeatkin" huskut ja partnerit. Eli jos vaan polttopuun tekoon ja satunnaisiin rakennustöihin tarttee sahaa niin tuo on ihan loistava. Ja yhtä tehokkaan partnerin tai huskun hinnalla noita saa vaikka neljä!

    • mek

      Bauhaus myy Hurricane merkkistä sahaa ja mallimerkintä MS2245 hintaan 189€ ja on 3 heppanen ja 49 kuutioinen,. Tehoa riittävästi ja jaksaa mennä eikä maksa omaisuuksia. Jos tuo ketaa 5 vuotta niin on hyvä saha ka samantasoinen merkkisaha maksaa kolmekertaa enemmän ja niin halpoja saa kaksi sahaa samalla hintaa.

    • koneman55

      Mcculloh voittaa noi kaikki,hintsu 99€..

    • Sahasoi

      DMcCulloch nykyään pitkälti Husqvarnan tekele. Vähän nyt sahattu uudella cs410 kullopilla ja hienosti menee...

    • sthilmaz

      Sthil, ihan ok.niissäkin tosin ongelmia.Takuu korvaa jos tulee ylläri pylläri.

    • aloittelevaviinimaisteri

      Stilh on minun valinta myös ja 10 vuotta pelittänyt moitteetta, kevytkäynnistys on erinomainen. Oli sitten saha minkä merkkinen tahansa. Tulee käyttää bensiinin säilöntäainetta aina viimeisessä ja ensimmäisessä tankillisessa.
      Tämä säilöntäaine estää ja poistaa pihkautumat kaasarista ja suuttimista.
      Käytän ainetta kaikissa pienkoneissa ja kaikki pelaavat ja käynnistyvät helposti.
      Kaikki laitteet jotka ovat kuukausia käyttämättä olisi hyvä tyhjentää täysin bensasta, tai käyttää kyseistä ainetta.

      • laatuuEiLisäaineisiin

        Ihan turhaa hakata rahojaan erikoisbensoihin ja johonkin säilöntäaineisiin. Bensakäyttöisiä laitteita löytyy itseltä kymmenkunta, on sahaa, ruohonleikkuria, autoa, prätkää, venettä, eikä ikinä ole tarvinnut lisäaineita. Eilen kokeilin autoa, joka on tankattu viimeksi loppuvuodesta 2013, eikä mitään ongelmia käynnissä, samoin ruohonleikkurit ja muut, talvehtii hyvin normaalibensoilla ja keväällä lähtee hyvin käyntiin.

        Sahoista sen verran, nykyään järjestään alle 400€ sahoissa monet koville joutuvat osatkin on muovia, kahva, jopa moottorin kampikammio, jossa on kampiakselin laakerointi, eli jos laakeri lämpenee jostakin syystä, valahtaa laakerit muovipesässä. Saattaahan ne kestää, tai sitten ei, itse laitan mielummin muutaman satasen ja ostan ammattilaatua, ei niitä harrastelijan silloin tarvii montaa elinaikanaan hankkia.


      • u6jyh5tg4r
        laatuuEiLisäaineisiin kirjoitti:

        Ihan turhaa hakata rahojaan erikoisbensoihin ja johonkin säilöntäaineisiin. Bensakäyttöisiä laitteita löytyy itseltä kymmenkunta, on sahaa, ruohonleikkuria, autoa, prätkää, venettä, eikä ikinä ole tarvinnut lisäaineita. Eilen kokeilin autoa, joka on tankattu viimeksi loppuvuodesta 2013, eikä mitään ongelmia käynnissä, samoin ruohonleikkurit ja muut, talvehtii hyvin normaalibensoilla ja keväällä lähtee hyvin käyntiin.

        Sahoista sen verran, nykyään järjestään alle 400€ sahoissa monet koville joutuvat osatkin on muovia, kahva, jopa moottorin kampikammio, jossa on kampiakselin laakerointi, eli jos laakeri lämpenee jostakin syystä, valahtaa laakerit muovipesässä. Saattaahan ne kestää, tai sitten ei, itse laitan mielummin muutaman satasen ja ostan ammattilaatua, ei niitä harrastelijan silloin tarvii montaa elinaikanaan hankkia.

        Sitten kun joku noista vehkeistäsi ei lähdekään käyntiin niin vaihda bensat ennenkuin alat purkuhommiin...


    • suosittelenTätä

      McCulloh ja hommat sujuu! Unelmasaha pikku puun kaatoihin.

    • Pateri

      Ostin joitakin vuosia sitten shilin ammattisahan, joka oli kallis, muutaman vuoden jälkeen öljypumppu joka pumppaa terälle öljyä meni epäkuntoon. Korjaus olisi kallis. on ollut muitakin sahoja niin ei oo tullut korjattua. Pettymys tämä maailmankuulu merkki. Joku sanoikin noissa viesteissä, että tässä merkissä myös vikoja. Vahvistan, että näin on !!!

    • vahvistettu

      vahvistan että onkin ollut aihetta tänne kirjoittaa jos saha menee joskus rikki!

    • kiinan-roskaa

      itse en alle 600euron sahoja edes katsele...

      • Pettynytkö

        Mcculloch:n kävin hakemassa paikallisesta rautakaupasta klapi hommiin. Täys susi, eka ei käynyt laisinkaan nyt on toinen joka sylkee puolella tankilla säiliöllisen öljyä eikä käy täyskaasulla... No joo säätöhommia tossa toisessa yksilössä (ekassa oli kaasarissa vikaa niin meni vaihtoon), mutta jos hakee kaupasta uuden niin ei sen säätöihin kuuluisi sattua.
        Melko paska suolletaan markkinoille ison yhtiön nimissä...


    • taas_säädöistä_kiinni

      Kerropas meille kaikille Pettynytkö- vedättäjä, kielletäänkö minkään sahan käyttöohjeissa koskemasta säätöihin vai oletko jotenkin estoinen?
      Oman sahani ohjeissa tekemään säädöt olosuhteiden mukaan!

      • sivustasäätäjä

        Kylläpä nykysahoilla alkaa olemaan niin että kielletään, homma on tehty vielä vaikeammaksi sillä että säätöön tarvitaan erikoisavain -joita on kyllä saatavilla. Toisekseen uudet sahat alkavat olemaan automaattisesti säätyviä.


      • Tiedetäänkyllä

        Kuten sanoin (lukutaidotonko olet?), säädöistähän se on kiinni...
        Ja saa säädettyä, mutta ei takuun aikana sallittua(muka säädetty tehtaalla)


    • säädöistä_kiinni

      Kielletäänkö kaasuttimen säätäminen nimenomaan näissä ruotsalaisissa sahoissa joiden kanssa monilla näkyy olevan aloituksista päätellen käsittämättömän suuria vaikeuksia? Entä kielletäänkö myös teräketjuöljyn pumpun säätäminen joka ei taida säätyä itsekseen edes Autotune sahoissa?

      • Vielänoistakahdesta

        Molemmat cullocit nyt valtuutetulla korjaamolla. Molemmissa jotain kaasarissa hajalla(en kysellyt sen enempää).
        Taidan purkaa kaupan ja hakea jonkun muun merkin...


    • Kokemuksesta

      Osta Husqvarna, älä mitään ihme leluja.

    • koemmeko-senkin

      Koska tulee seuraava ruotsalaismerkkejä koskeva moottorisaha-aloitus?

    • Anonyymi

      Täällä myös m-sahan tarve polttopuiden tekoon, mutta pirun hankala valita, eri malleja on kahdella valtamerkillä lukuisia. Ottaako vähän tehokkaamman ja painavamman, esim. 2-2.5 kWh, Husqvarna 445 tai 450, Stihl ms 231, 251, 241, vai jonkin kevyemmän ja pienitehoisemman, esim. 1,3-1,5 kWh? Karsinta ja rankanipun pätkintä lähinnä kyseessä.

    • Anonyymi

      Stihlin muotoilu suoraan sanottuna p*****stä, sama kuin tehottomalla pahvilaatikolla sahais. Stihl köyhälle taikka puutarhasahurille hyvä. Huskin 550xpg:llä mennään.
      terveisin: elanto metsästä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe