Grundig televisio-kokemuksia?

---

Onko tietoa, millainen Grundig televisiomerkki on käytännössä. Helppokäyttöinen? Hyvä kuva/ääni? Kestääkö normikäyttöä vai hajoaako heti takuuajan jälkeen?
Gigantista katselin tällaista tv:tä Grundig 32" LCD-TV 32 VLC 6123 T2
, kommeneteissa oli useita mainintoja kanavien hitaasta vaihtumisesta, kokemuksia? muutoin tv vaikuttaisi hyvältä...

17

1916

Vastaukset

 • Grundig on vanha saksalainen merkki, joka tuli jo yli 50 vuotta sitten tunnetuksi Suomessakin esimerkiksi kelanauhureistaan. Sakslaiseen tapaan laatua ja kestävyyttä oli. Saksalaiseen tapaan tuotteiden kehittäminen on myös aina laahannut hieman jälkijunassa. Niinpä esimerkiksi japanilaiset kilpailijat ajoivat ohi ajat sitten.

  Samalla hinnalla saa muita merkkejä ja niiden mukana nykyaikaisemmiksi kehiteltyjä ominaisuuksia. Muun muassa sähkön kulutuksesta ei tarvitse maksaa niin paljon kuin Grundigin omistajat.

  Tietysti Grundigkin on ihan kelvollinen ostos, jos periaatesyistä haluaa hommata saksalaisen töllöttimen.

  • Grundig on nykyisin yhtä saksalainen kuin Finlux on suomalainen. Grundig ajautui konkurssiin ja turkkilainen Vestel (Beko) osti tavaramerkin Saksan markkinoita varten. Kun tv-valmistus loppui suomessa, niin Vestel osti Finluxin ja Luxorin tavaramerkit. Grundig on käytännössä tehty Euroopan markkinoita ja pääkohde on tietenkin Saksa. Mukana saattaa olla saksalaista suunnittelua, mutta valmistusmaa on todennäköisesti Turkki. Beko oli yhteen aikaan tulossa Suomeen, mutta nyt Vestel on satsannut enemmän mm. Finluxin ja Grundigin tuoteperheiden kehitykseen ja markkinointiin.

   Ostin Sonyn tv:n ja edes sen tyyppikilvessä ei ole mainintaa valmistusmaasta. Sarjanumeron perusteella sen tietenkin saisi selville, mutta ketä se kiinnostaa? Se on valmistettu 5/2013, joten ainakaan se ei ole jotain vanhaa ylijäämävarastoa...

   Televisiot ovat ylikansallisia tuotteita: Näytön panelit tehdään eri tuotemerkeille yhteisillä tehtailla. viritin saattaa olla jonkun valmistajan hihnalta, jne. Kaikkea ei kannata tehdä itse, vaan osakokonaisuudet valmistaa joku alihankkija. Jossain suoritetaan lopullinen kokoonpano ja "customointi". Lopullinen tuote saa "sielun" laitteen muotoilun ja ohjelmiston kautta, kun se räätälöidään tietylle markkina-alueelle joko jonkun suuren laitemerkin tai vähemmän tunnetun "paikallisen" tuotemerkin alla.


  • periaatteessa oikein mutta pikkuisen tarkentaisin. Arcelik omistaa Beko tavaramerkin ja osti myös Grundig tavaramerkin käyttöoikeuden. Arcelik luopui Beko nimen käytöstä ensin TV:issä ja sittemmin myös kodinkoneissa. Arcelik ja Vestel ovat kilpailijoita. Arcelik tuotanto on pääosin Istanbulissa ja Vestel Manisassa Izmirin vieressä


  • Mulla on 2 kpl. 32" ja isompi, joku luokkaa 50" . Kestäneet kasassa kauemmin kuin aiemmmat Sonyt, Ei ole niin kiire katsomaan uusintoja, että hidas avautuminen häiritsisi. Kun käyttää Elisan boxilla vaihtuu kanavat suht nopeasti. Hyvä kuva ja ääni, ei mulla ole pahaa sanottavaa. Hifistelijät ja hätäiset jos eivät tykkää niin minkäs sille voi.


 • Menin power-kauppiaan ansaan ja ostin Grundig 40VLE4520BE mallisen television, ei olisi kannattanut.

  Laite on todella hidas toiminnoiltaan, jo laitteen käynnistäminen kestää n.10-15sek eli moninkertaisesti sen ajan mitä LG:llä ja Samsungilla nähnyt, mutta jos olisi vain käynnistyminen niin ei olisi haittaa, mutta kanavan vaihtaminen vie yli 3sek aikaa ja varsinkin jos vaihtaa HD kanavalle tai sellaiselta takaisin SD kanavalle niin odotusaika tuplaantuu. Eli todennäköisesti laitteen prosessointiteho on todella onneton.
  Myös kapineen EPG on mallia jota en ole nähnyt halvimmissakaan digibokseissa enää kymmeneen vuoteen, eli se osaa näyttää vain yhden kanavan tiedot kerrallaan (ei sitä muista laitteista tuttua listaa jossa on kaikkien kanavien ohjelmat aikajanassa ja näkee missäkohtaa ohjelma menee) ja tuon kanava kerrallaan listan selaamisessa kanavatiedon vaihto vie aikaa 2-3sek eli to-del-la hidasta selata kanavia läpi nähdäkseen mistä tulisi katsottavaa ohjelmaa.

  Myös tuotetuki on olematon, sitä ei oikeasti edes ole. On vain sivu jossa mainitaan teknisiä tietoja mutta ei tarjoa minkäänlaista tuotetukea.
  Turha myöskään toivoa minkäänlaisia ohjelmisto (firmware) päivityksiä joka saattaisi korjata laitteen ongelmia, sellaisia ei ko.merkki tarjoa eikä varmasti tule koskaan tarjoamaankaan.

  En suosittele Grundig merkkistä laitetta todellakaan kenellekään.

  • Ostin juuri saman merkkisen tv:n vajaa vuosi sitten ja olen täysin samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa !!! Samat ärsykkeet on riesana , kuinka ollakaan vaihto toiseen merkkiin mahdollisimman nopesti. Oma hölömöys , piti nopeasti ja edullisesti saada uusi vanhan tilalle !

   En suosittele Grundiggia !


  • Mitenköhän merkki toimii pakastimena? Onko ihan onneton?


  • Grundig40 kirjoitti:

   Ostin juuri saman merkkisen tv:n vajaa vuosi sitten ja olen täysin samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa !!! Samat ärsykkeet on riesana , kuinka ollakaan vaihto toiseen merkkiin mahdollisimman nopesti. Oma hölömöys , piti nopeasti ja edullisesti saada uusi vanhan tilalle !

   En suosittele Grundiggia !

   Uusi vuosi uudet kujeet toki täytyy ain huomioida pvm:t näissä keskusteluissa eikö se finluxikin (toinen vestel-merkki) ole jotain ihan muuta nykyään kuin joskus 15 vuotta sitten
   Mitään samaa toimivuutta ei toki voi halpisvehkeeltä odottaakaan kuin kalliimilta merkeiltä se on itse selvitettävä onko ne vajeet liian haitallisia vai onko niillä mitään merkitystä omassa katselussa


 • Muistelen nähneeni Grundig-television Helsingin Töölössä Haloradion ikkunassa aika suolaiseen hintaan. Töölön mummot varmaankin ostavat niitä innokkaasti, koska saavat henkilökohtaista palvelua. Kun mummoille uskotellaan, että kaksi kertaa japanilaista televisiota kalliimpi televisio on myös kaksi kertaa parempi, he tietysti ostavat sen, etenkin, kun televisio asennetaan paikalleen. Suurin osa ostajista ei koskaan tajua, mitä roskaa ovat ostaneet.

 • Ainakin ennen Grundig oli ihan ok televisio. Ostin sellaisen -86, taisi olla 21", ja se oli talouden ykköstelkkarina vuoteen -98, jolloin ostin 32" laajakuvaphilipsin. Grundig oli kuitenkin kakkostelkkarina satunnaisessa käytössä vielä -08 asti jolloin ostin 46" litteän Samsungin. Grundigin vein tuolloin toimivana kierrätyskeskukseen . Romulavalle ne sen laittoivat, ehjän telkkarin.

  Epäilen että aika harva nykytelkkari on 22 vuoden käytön jälkeen toimiva peli. Tosin tuskinpa ovat ne nyky Grundigitkaan jos ne Bekoiksi ovat alkaneet.

 • Grundig 6123 vaatinee oman merkkinsä kaukosäätimen. Alkuperäisessä säätimestä näppäinongelmia. Saa painaa pitkään ja saattaa sammuttaessa käynnistyä uudestaan! Tarvike kaukosäätimellä vaihtaa kanavan, teksti TV ja asetukset saa tehtyä! Menu ja ohjelmainfot ei toimi! Vuoden päästä menee vaihtoon ja merkki vaihtuu! Täytyy seurata mikä olisi toimiva peli!

  • Pahimpaan hätään nyt: Telkkarista itsestään varmaan löytyy ilman kaukosäädintä painikkeet, joilla saa Menu ja ohjelmainfot näkyviin.


  • Useammasta liikkeestä löytyy One For All URC1915 yleiskaukosäädin, joka on tehty Grundigia varten. Verkkokauppa, Gigantti, Euronics, Power, jne. löytyy kaukosäätimiä hintaluokassa 25-30 €. Tutustu valikoimaan.. Koodinumerossa voi olla eroa, mutta toiminee sittenkin?


 • Meillä oli aikanaan Grundig 70 luvulla.Kylän ensimmäinen väritelevisio.Silloin oli laatu merkki.

 • mikä mahtaa olla , kun ääni on mutta kuvaa ei näe

  • Olet tullut sokeaksi.


  • Mulla tekee nyt samaa !!! Alko kettuilee tänäaamuna.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.