Grundig televisio-kokemuksia?

---

Onko tietoa, millainen Grundig televisiomerkki on käytännössä. Helppokäyttöinen? Hyvä kuva/ääni? Kestääkö normikäyttöä vai hajoaako heti takuuajan jälkeen?
Gigantista katselin tällaista tv:tä Grundig 32" LCD-TV 32 VLC 6123 T2
, kommeneteissa oli useita mainintoja kanavien hitaasta vaihtumisesta, kokemuksia? muutoin tv vaikuttaisi hyvältä...

39

2252

  Vastaukset

  • Grundig on vanha saksalainen merkki, joka tuli jo yli 50 vuotta sitten tunnetuksi Suomessakin esimerkiksi kelanauhureistaan. Sakslaiseen tapaan laatua ja kestävyyttä oli. Saksalaiseen tapaan tuotteiden kehittäminen on myös aina laahannut hieman jälkijunassa. Niinpä esimerkiksi japanilaiset kilpailijat ajoivat ohi ajat sitten.

   Samalla hinnalla saa muita merkkejä ja niiden mukana nykyaikaisemmiksi kehiteltyjä ominaisuuksia. Muun muassa sähkön kulutuksesta ei tarvitse maksaa niin paljon kuin Grundigin omistajat.

   Tietysti Grundigkin on ihan kelvollinen ostos, jos periaatesyistä haluaa hommata saksalaisen töllöttimen.

   • Grundig on nykyisin yhtä saksalainen kuin Finlux on suomalainen. Grundig ajautui konkurssiin ja turkkilainen Vestel (Beko) osti tavaramerkin Saksan markkinoita varten. Kun tv-valmistus loppui suomessa, niin Vestel osti Finluxin ja Luxorin tavaramerkit. Grundig on käytännössä tehty Euroopan markkinoita ja pääkohde on tietenkin Saksa. Mukana saattaa olla saksalaista suunnittelua, mutta valmistusmaa on todennäköisesti Turkki. Beko oli yhteen aikaan tulossa Suomeen, mutta nyt Vestel on satsannut enemmän mm. Finluxin ja Grundigin tuoteperheiden kehitykseen ja markkinointiin.

    Ostin Sonyn tv:n ja edes sen tyyppikilvessä ei ole mainintaa valmistusmaasta. Sarjanumeron perusteella sen tietenkin saisi selville, mutta ketä se kiinnostaa? Se on valmistettu 5/2013, joten ainakaan se ei ole jotain vanhaa ylijäämävarastoa...

    Televisiot ovat ylikansallisia tuotteita: Näytön panelit tehdään eri tuotemerkeille yhteisillä tehtailla. viritin saattaa olla jonkun valmistajan hihnalta, jne. Kaikkea ei kannata tehdä itse, vaan osakokonaisuudet valmistaa joku alihankkija. Jossain suoritetaan lopullinen kokoonpano ja "customointi". Lopullinen tuote saa "sielun" laitteen muotoilun ja ohjelmiston kautta, kun se räätälöidään tietylle markkina-alueelle joko jonkun suuren laitemerkin tai vähemmän tunnetun "paikallisen" tuotemerkin alla.


   • periaatteessa oikein mutta pikkuisen tarkentaisin. Arcelik omistaa Beko tavaramerkin ja osti myös Grundig tavaramerkin käyttöoikeuden. Arcelik luopui Beko nimen käytöstä ensin TV:issä ja sittemmin myös kodinkoneissa. Arcelik ja Vestel ovat kilpailijoita. Arcelik tuotanto on pääosin Istanbulissa ja Vestel Manisassa Izmirin vieressä


   • Mulla on 2 kpl. 32" ja isompi, joku luokkaa 50" . Kestäneet kasassa kauemmin kuin aiemmmat Sonyt, Ei ole niin kiire katsomaan uusintoja, että hidas avautuminen häiritsisi. Kun käyttää Elisan boxilla vaihtuu kanavat suht nopeasti. Hyvä kuva ja ääni, ei mulla ole pahaa sanottavaa. Hifistelijät ja hätäiset jos eivät tykkää niin minkäs sille voi.


  • Menin power-kauppiaan ansaan ja ostin Grundig 40VLE4520BE mallisen television, ei olisi kannattanut.

   Laite on todella hidas toiminnoiltaan, jo laitteen käynnistäminen kestää n.10-15sek eli moninkertaisesti sen ajan mitä LG:llä ja Samsungilla nähnyt, mutta jos olisi vain käynnistyminen niin ei olisi haittaa, mutta kanavan vaihtaminen vie yli 3sek aikaa ja varsinkin jos vaihtaa HD kanavalle tai sellaiselta takaisin SD kanavalle niin odotusaika tuplaantuu. Eli todennäköisesti laitteen prosessointiteho on todella onneton.
   Myös kapineen EPG on mallia jota en ole nähnyt halvimmissakaan digibokseissa enää kymmeneen vuoteen, eli se osaa näyttää vain yhden kanavan tiedot kerrallaan (ei sitä muista laitteista tuttua listaa jossa on kaikkien kanavien ohjelmat aikajanassa ja näkee missäkohtaa ohjelma menee) ja tuon kanava kerrallaan listan selaamisessa kanavatiedon vaihto vie aikaa 2-3sek eli to-del-la hidasta selata kanavia läpi nähdäkseen mistä tulisi katsottavaa ohjelmaa.

   Myös tuotetuki on olematon, sitä ei oikeasti edes ole. On vain sivu jossa mainitaan teknisiä tietoja mutta ei tarjoa minkäänlaista tuotetukea.
   Turha myöskään toivoa minkäänlaisia ohjelmisto (firmware) päivityksiä joka saattaisi korjata laitteen ongelmia, sellaisia ei ko.merkki tarjoa eikä varmasti tule koskaan tarjoamaankaan.

   En suosittele Grundig merkkistä laitetta todellakaan kenellekään.

   • Ostin juuri saman merkkisen tv:n vajaa vuosi sitten ja olen täysin samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa !!! Samat ärsykkeet on riesana , kuinka ollakaan vaihto toiseen merkkiin mahdollisimman nopesti. Oma hölömöys , piti nopeasti ja edullisesti saada uusi vanhan tilalle !

    En suosittele Grundiggia !


   • Mitenköhän merkki toimii pakastimena? Onko ihan onneton?


   • Grundig40 kirjoitti:

    Ostin juuri saman merkkisen tv:n vajaa vuosi sitten ja olen täysin samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa !!! Samat ärsykkeet on riesana , kuinka ollakaan vaihto toiseen merkkiin mahdollisimman nopesti. Oma hölömöys , piti nopeasti ja edullisesti saada uusi vanhan tilalle !

    En suosittele Grundiggia !

    Uusi vuosi uudet kujeet toki täytyy ain huomioida pvm:t näissä keskusteluissa eikö se finluxikin (toinen vestel-merkki) ole jotain ihan muuta nykyään kuin joskus 15 vuotta sitten
    Mitään samaa toimivuutta ei toki voi halpisvehkeeltä odottaakaan kuin kalliimilta merkeiltä se on itse selvitettävä onko ne vajeet liian haitallisia vai onko niillä mitään merkitystä omassa katselussa


   • Tietämätön8 kirjoitti:

    Mitenköhän merkki toimii pakastimena? Onko ihan onneton?

    Grundig TV toimii hyvin pakastimena , se luo todella jäätävän ilmapiirin käyttäjilleen kaikkine omituisuuksineen ja kaukosäätimineen , Grundigin ostaneena voin suositella Grundig TV:tä pakastinkäyttöön .


  • Muistelen nähneeni Grundig-television Helsingin Töölössä Haloradion ikkunassa aika suolaiseen hintaan. Töölön mummot varmaankin ostavat niitä innokkaasti, koska saavat henkilökohtaista palvelua. Kun mummoille uskotellaan, että kaksi kertaa japanilaista televisiota kalliimpi televisio on myös kaksi kertaa parempi, he tietysti ostavat sen, etenkin, kun televisio asennetaan paikalleen. Suurin osa ostajista ei koskaan tajua, mitä roskaa ovat ostaneet.

  • Ainakin ennen Grundig oli ihan ok televisio. Ostin sellaisen -86, taisi olla 21", ja se oli talouden ykköstelkkarina vuoteen -98, jolloin ostin 32" laajakuvaphilipsin. Grundig oli kuitenkin kakkostelkkarina satunnaisessa käytössä vielä -08 asti jolloin ostin 46" litteän Samsungin. Grundigin vein tuolloin toimivana kierrätyskeskukseen . Romulavalle ne sen laittoivat, ehjän telkkarin.

   Epäilen että aika harva nykytelkkari on 22 vuoden käytön jälkeen toimiva peli. Tosin tuskinpa ovat ne nyky Grundigitkaan jos ne Bekoiksi ovat alkaneet.

  • Grundig 6123 vaatinee oman merkkinsä kaukosäätimen. Alkuperäisessä säätimestä näppäinongelmia. Saa painaa pitkään ja saattaa sammuttaessa käynnistyä uudestaan! Tarvike kaukosäätimellä vaihtaa kanavan, teksti TV ja asetukset saa tehtyä! Menu ja ohjelmainfot ei toimi! Vuoden päästä menee vaihtoon ja merkki vaihtuu! Täytyy seurata mikä olisi toimiva peli!

   • Pahimpaan hätään nyt: Telkkarista itsestään varmaan löytyy ilman kaukosäädintä painikkeet, joilla saa Menu ja ohjelmainfot näkyviin.


   • Useammasta liikkeestä löytyy One For All URC1915 yleiskaukosäädin, joka on tehty Grundigia varten. Verkkokauppa, Gigantti, Euronics, Power, jne. löytyy kaukosäätimiä hintaluokassa 25-30 €. Tutustu valikoimaan.. Koodinumerossa voi olla eroa, mutta toiminee sittenkin?


  • Meillä oli aikanaan Grundig 70 luvulla.Kylän ensimmäinen väritelevisio.Silloin oli laatu merkki.

  • mikä mahtaa olla , kun ääni on mutta kuvaa ei näe

   • Olet tullut sokeaksi.


   • Mulla tekee nyt samaa !!! Alko kettuilee tänäaamuna.


  • Vanha 100hz kahdella virittimellä ollut panasonic kesti hiukan yli 13v.

   Kauppaan ja nettiin katsomaan mitä jutellaan lcd- & oled-tekniikasta.

   Sony on kuulemma tehnyt prosessorin (a9) jota käytetään aika monessa tv.ssä. Samoin paneeli on aika usein sama.
   Myyjän mukaan ei ole eroa ostaako Lg.n, Sony.n tai Panasonic.n oled tv.n

   Käyttöliittymä on kyllä kaikissa erilainen.

   Panasonic.n tv on hiukan muita kalliimpi (japanilais lisä tai over price ).

   Mutta ei lcd tekniikalla oleva tv huonolta näyttänyt. Sen saa reilusti pienemmällä rahalla kuin oled tv.n .

   Ostin tarkoituksella 22" Grundig lcd-tv.n , maksoi 250e.
   Paljoa ei tv.stä tule (eikä ole tullut vuosiin) mutta se vähän mitä tulee, näen sen tolla
   (esim 500.lla eurolla olisi saanut isomman tv.n mutta kun ei kiinnostanut maksaa kun ei tv.stä tule mitä katsoa).

   Viritin kuvan itse, realistiselta näyttää.

   Ääni ei ole maailman paras tv.n omista kaiuttimista (mutta kyllä siitä uutiset kuuluu).

   Jos haluaa äänen paremmaksi, joko hyvät kuulokkeet tai erillinen vahvistin + kaiuttimet / soundbar

   • Lcd-tekniikalla olevassa tv.ssä valkoisen kirkkaus on aika hyvä kun oled tv.ssä valkoisen kirkkaus on reilusti huonompi lcd.en verrattuna.

    Mustan taso on oled.ssä paras tällä hetkellä.

    Vertailtaessa lcd.n & oled.n värejä, niissä voi olla nähtävissä eroja mm syvyydessä ja sävyeroja.

    Hintaeroja on myös. Samoin käyttöliittymissä.
    Jotkut voi olla hiukan vaikeitakin käyttää.

    Ennen ostopäätöstä kannattaa käydä eri nettisivuilla kurkkimassa, samoin käydä kaupassa painelemassa eri tv-merkkien kaukosäätimiä.

    Lisäksi on kaupoissa palautus mahdollisuus sen enempää selittelemättä, powerissa 60vrk, muita en tiedä vielä ihan tarkasti.

    Mikä on se tv jonka valitset, ei sitä pysty sanomaan suoralta kädeltä ketään. Jokainen tekee valinnat itse. Kaikilla ei ole enään tv.tä ollenkaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lcd-tekniikalla olevassa tv.ssä valkoisen kirkkaus on aika hyvä kun oled tv.ssä valkoisen kirkkaus on reilusti huonompi lcd.en verrattuna.

    Mustan taso on oled.ssä paras tällä hetkellä.

    Vertailtaessa lcd.n & oled.n värejä, niissä voi olla nähtävissä eroja mm syvyydessä ja sävyeroja.

    Hintaeroja on myös. Samoin käyttöliittymissä.
    Jotkut voi olla hiukan vaikeitakin käyttää.

    Ennen ostopäätöstä kannattaa käydä eri nettisivuilla kurkkimassa, samoin käydä kaupassa painelemassa eri tv-merkkien kaukosäätimiä.

    Lisäksi on kaupoissa palautus mahdollisuus sen enempää selittelemättä, powerissa 60vrk, muita en tiedä vielä ihan tarkasti.

    Mikä on se tv jonka valitset, ei sitä pysty sanomaan suoralta kädeltä ketään. Jokainen tekee valinnat itse. Kaikilla ei ole enään tv.tä ollenkaan.

    Mikään enään kestä kauan, kulutusteknisistä syistä johtuen.

    Eikä ole edes järkevää koska tv.t uudistuu melkein kokoajan -> nyt on mm 65" 8k telkkaria saatavissa 2500eurolla.

    Pari vuotta sitten 4k telkkari maksoi 4000e.

    15vuotta sitten samalla rahalla (2500e) sai 32", kahdella virittimellä, 100hz, 720*576, 16:9 tv.n
    joka painoi 60kg.

    Jaksoin sen itse kantaa mutta monelta myyjältä jäi kantamatta.

    Kestää sen verran kun kestää ja sitten mennään kauppaan taas kun on sen aika


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mikään enään kestä kauan, kulutusteknisistä syistä johtuen.

    Eikä ole edes järkevää koska tv.t uudistuu melkein kokoajan -> nyt on mm 65" 8k telkkaria saatavissa 2500eurolla.

    Pari vuotta sitten 4k telkkari maksoi 4000e.

    15vuotta sitten samalla rahalla (2500e) sai 32", kahdella virittimellä, 100hz, 720*576, 16:9 tv.n
    joka painoi 60kg.

    Jaksoin sen itse kantaa mutta monelta myyjältä jäi kantamatta.

    Kestää sen verran kun kestää ja sitten mennään kauppaan taas kun on sen aika

    LCD, LED, OLED, QLED, NanoCell, NanoCrystal, Triluminos ja Quantum Dot.

    Siinä on näyttötekniikat tänään.

    Jos aletaan vertailemaan, lcd vs led ,
    led.ssä on paremmat värit ja kuva muutenkin.

    Nanocell on Lg.n tekemä parannus lcd tekniikkaan.

    Led vs qleg, qled on Samsumgin valmistama kehittyneempi versio led tekniikasta jossa on laajempi väriavaruus sekä samoin kirkkaus on parempi kuin led tekniikalla.
    Väritoisto on parempi ja katselukokemus kirkkaassa huoneessa on parempi kuin oled-tv.llä .

    Oled.ssä mustan taso on paras mutta kirkkaus ei ole enään samalla tasolla kuin (q)led.ssä.
    Samoin valkoinen on selkeästi harmaampi
    (ei valkoinen edes näytä valkoiselta, eikä saisi edes näyttää niin huonolta).
    Myös tv.n ollessa pitkään auki, saattaa kuva palaa kiinni.
    Hinta on myös hieman muita tekniikoita kalliimpi.

    Siinä ohjeistusta. Nettisivujen kautta kauppaan katsomaan millainen käyttöliittömä mahdollisesti ajattelemassasi tv.ssä on
    (ei kannata ostaa ennenkuin on nähnyt livenä).


   • Anonyymi kirjoitti:

    LCD, LED, OLED, QLED, NanoCell, NanoCrystal, Triluminos ja Quantum Dot.

    Siinä on näyttötekniikat tänään.

    Jos aletaan vertailemaan, lcd vs led ,
    led.ssä on paremmat värit ja kuva muutenkin.

    Nanocell on Lg.n tekemä parannus lcd tekniikkaan.

    Led vs qleg, qled on Samsumgin valmistama kehittyneempi versio led tekniikasta jossa on laajempi väriavaruus sekä samoin kirkkaus on parempi kuin led tekniikalla.
    Väritoisto on parempi ja katselukokemus kirkkaassa huoneessa on parempi kuin oled-tv.llä .

    Oled.ssä mustan taso on paras mutta kirkkaus ei ole enään samalla tasolla kuin (q)led.ssä.
    Samoin valkoinen on selkeästi harmaampi
    (ei valkoinen edes näytä valkoiselta, eikä saisi edes näyttää niin huonolta).
    Myös tv.n ollessa pitkään auki, saattaa kuva palaa kiinni.
    Hinta on myös hieman muita tekniikoita kalliimpi.

    Siinä ohjeistusta. Nettisivujen kautta kauppaan katsomaan millainen käyttöliittömä mahdollisesti ajattelemassasi tv.ssä on
    (ei kannata ostaa ennenkuin on nähnyt livenä).

    Samsung q90r qled tv

    Lg c9 oled tv

    Siinä taitaa olla 2 tämän hetken kovinta.
    Tilanne elää tietenkin kokoajan = vuoden loppupuolella voi tulla uusia malleja.

    Samsung 8k qled malli on myös katsomisen / tutustumisen arvoinen. Hinnat tänään
    55" 2400€ , 65" 2500€ , 75" 5000€ , 82" 6000€


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mikään enään kestä kauan, kulutusteknisistä syistä johtuen.

    Eikä ole edes järkevää koska tv.t uudistuu melkein kokoajan -> nyt on mm 65" 8k telkkaria saatavissa 2500eurolla.

    Pari vuotta sitten 4k telkkari maksoi 4000e.

    15vuotta sitten samalla rahalla (2500e) sai 32", kahdella virittimellä, 100hz, 720*576, 16:9 tv.n
    joka painoi 60kg.

    Jaksoin sen itse kantaa mutta monelta myyjältä jäi kantamatta.

    Kestää sen verran kun kestää ja sitten mennään kauppaan taas kun on sen aika

    Ei nyt sentään putki-TV maksanut 2500 €. Ostin 28 tuumaisen 100 Hz mallin syksyllä 2005 ja hinta oli 500 €. Oli jo hinnat pudonneet, vuotta aikaisemmin oli n. 800 €. Taulut oli alkae n. 1700 €.

    Jos ostamassa TV:tä kannattaa kiirehtiä. Näkyi Verkkokaupassa olevan valkoisia televisioita (yäk). Voi olla, ettei parin vuoden päästä muita saakaan. Olen odottanut milloin muoti muuttuu. Mustathan tulivat 2006-07. Sitä ennen kalkki oli n. 10 vuotta hopeaa.


   • okaro kirjoitti:

    Ei nyt sentään putki-TV maksanut 2500 €. Ostin 28 tuumaisen 100 Hz mallin syksyllä 2005 ja hinta oli 500 €. Oli jo hinnat pudonneet, vuotta aikaisemmin oli n. 800 €. Taulut oli alkae n. 1700 €.

    Jos ostamassa TV:tä kannattaa kiirehtiä. Näkyi Verkkokaupassa olevan valkoisia televisioita (yäk). Voi olla, ettei parin vuoden päästä muita saakaan. Olen odottanut milloin muoti muuttuu. Mustathan tulivat 2006-07. Sitä ennen kalkki oli n. 10 vuotta hopeaa.

    Kyllä se Panasonic tv maksoi uutena 2500€.
    Muistan kun kyllä kun sen itse maksoi.
    Harmaa oli väri. Siitä on 16 tai 17v aikaa.

    Mutta enään en maksa mistään tv.stä tommosia summia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Samsung q90r qled tv

    Lg c9 oled tv

    Siinä taitaa olla 2 tämän hetken kovinta.
    Tilanne elää tietenkin kokoajan = vuoden loppupuolella voi tulla uusia malleja.

    Samsung 8k qled malli on myös katsomisen / tutustumisen arvoinen. Hinnat tänään
    55" 2400€ , 65" 2500€ , 75" 5000€ , 82" 6000€

    Sivusto jossa on mittaustuloksia eri tv.stä

    https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q90r-vs-lg-e9/779/907?usage=10135&threshold=0.1

    Alkuasetelmana Samsung vs Lg mutta voi vaihtaa vapaasti joihinkin muihin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Samsung q90r qled tv

    Lg c9 oled tv

    Siinä taitaa olla 2 tämän hetken kovinta.
    Tilanne elää tietenkin kokoajan = vuoden loppupuolella voi tulla uusia malleja.

    Samsung 8k qled malli on myös katsomisen / tutustumisen arvoinen. Hinnat tänään
    55" 2400€ , 65" 2500€ , 75" 5000€ , 82" 6000€

    Ostin PANASONIC 55" OLED TX-55GZ960E tv.n , hinta1599€.

    2 Vaihtoehtona oli Lg c9 Oled tv, 1200€.

    Mielestäni kuva on parempi Panasonic.ssa, siitä johtui ostopäätös.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mikään enään kestä kauan, kulutusteknisistä syistä johtuen.

    Eikä ole edes järkevää koska tv.t uudistuu melkein kokoajan -> nyt on mm 65" 8k telkkaria saatavissa 2500eurolla.

    Pari vuotta sitten 4k telkkari maksoi 4000e.

    15vuotta sitten samalla rahalla (2500e) sai 32", kahdella virittimellä, 100hz, 720*576, 16:9 tv.n
    joka painoi 60kg.

    Jaksoin sen itse kantaa mutta monelta myyjältä jäi kantamatta.

    Kestää sen verran kun kestää ja sitten mennään kauppaan taas kun on sen aika

    "Pari vuotta sitten 4k telkkari maksoi 4000e."

    Vai niin. Ostin oman 55-tuumaisen 4K- Sonyni joulukuussa 2015 Verkkokaupasta hintaan 1600 €. Se oli noin kallis, koska se on tallentava malli KD-55X8509C.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä se Panasonic tv maksoi uutena 2500€.
    Muistan kun kyllä kun sen itse maksoi.
    Harmaa oli väri. Siitä on 16 tai 17v aikaa.

    Mutta enään en maksa mistään tv.stä tommosia summia.

    Kyllä on ollut käsittämätömän kallis. Voiko olla, että muistat markkoja? Televisioiden keskihinta 2000-2005 vaihteli n. 550-680 €. Sitten se nousi 934 euroon 2006, josta se sitten alkoi laskea. Viime vuonna hinta oli 631 euroa,
    T
    ässä esimerkiksi on mainittu 32 tuuman TV vuonna 2003 1400 €

    https://www.fine.fi/ratkaisutietokannat/ratkaisu/vkl-4308.html


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ostin PANASONIC 55" OLED TX-55GZ960E tv.n , hinta1599€.

    2 Vaihtoehtona oli Lg c9 Oled tv, 1200€.

    Mielestäni kuva on parempi Panasonic.ssa, siitä johtui ostopäätös.

    Ostin led tv.n
    LG 55UM7610PLB 55”
    Maksoi 550€.


   • okaro kirjoitti:

    Kyllä on ollut käsittämätömän kallis. Voiko olla, että muistat markkoja? Televisioiden keskihinta 2000-2005 vaihteli n. 550-680 €. Sitten se nousi 934 euroon 2006, josta se sitten alkoi laskea. Viime vuonna hinta oli 631 euroa,
    T
    ässä esimerkiksi on mainittu 32 tuuman TV vuonna 2003 1400 €

    https://www.fine.fi/ratkaisutietokannat/ratkaisu/vkl-4308.html

    Se oli panan luxus / lexus malli johon tuli jalusta vielä kaupan päälle.
    Se oli sitä aikaa kun joutui ihan oikeasti vielä maksamaan.
    Tämän jälkeen alkoi hintojen alentuminen.
    Karvalakkimallit toki oli halpoja, ja on ollut aina.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Pari vuotta sitten 4k telkkari maksoi 4000e."

    Vai niin. Ostin oman 55-tuumaisen 4K- Sonyni joulukuussa 2015 Verkkokaupasta hintaan 1600 €. Se oli noin kallis, koska se on tallentava malli KD-55X8509C.

    75" oli ja hinta 4k.

    Vai niin, halvalla olet saanut oman Sonyn saanut.
    Onko se lcd tv vai miksi se on niin edullinen ollut.


   • okaro kirjoitti:

    Ei nyt sentään putki-TV maksanut 2500 €. Ostin 28 tuumaisen 100 Hz mallin syksyllä 2005 ja hinta oli 500 €. Oli jo hinnat pudonneet, vuotta aikaisemmin oli n. 800 €. Taulut oli alkae n. 1700 €.

    Jos ostamassa TV:tä kannattaa kiirehtiä. Näkyi Verkkokaupassa olevan valkoisia televisioita (yäk). Voi olla, ettei parin vuoden päästä muita saakaan. Olen odottanut milloin muoti muuttuu. Mustathan tulivat 2006-07. Sitä ennen kalkki oli n. 10 vuotta hopeaa.

    Sinulla on ollut karvalakkimalli jonka on saanut halvalla. 3vuotta aikaisemmin tilanne oli eri. Jos tv.ssä on 2 viritintä ollut tuohon aikaan, se oli specialia silloin. Lisäksi oli 36" myös, joka maksoi vielä enemmän.


   • okaro kirjoitti:

    Kyllä on ollut käsittämätömän kallis. Voiko olla, että muistat markkoja? Televisioiden keskihinta 2000-2005 vaihteli n. 550-680 €. Sitten se nousi 934 euroon 2006, josta se sitten alkoi laskea. Viime vuonna hinta oli 631 euroa,
    T
    ässä esimerkiksi on mainittu 32 tuuman TV vuonna 2003 1400 €

    https://www.fine.fi/ratkaisutietokannat/ratkaisu/vkl-4308.html

    Mitä sä hourit siellä 😯?
    Viime vuonna mitään kuvaputki tv.tä jossa 720*576 resoluutio, ole tehtykään, luultavasti olemassa edes enään.
    Oletko sä ihan sekaisin 🤔?
    Mene maate äläkä sekoile siellä enään


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sinulla on ollut karvalakkimalli jonka on saanut halvalla. 3vuotta aikaisemmin tilanne oli eri. Jos tv.ssä on 2 viritintä ollut tuohon aikaan, se oli specialia silloin. Lisäksi oli 36" myös, joka maksoi vielä enemmän.

    TV:ni on 100 Hz kolmella scartilla, joten ei ihan karvalakkimalli. Halvimpia 28" Philipsejä sai 300 eurolla. TV:si kasvoi nyt 4 tuumaa, jos se 36" oli niin silloin vielä voi jotenkin kalliimman hinnan ymmärtää, mutta 2500 € silti on kova. Vuonna 2004 taulu.-TV:n keskihinta oli 1900 €. Kaksi viritintä ei nyt juuri TV:sä auttanut, etenkin, kun digiaika oli tulossa. Minulla oli jo digiboksi, kun ko. TV:n ostin


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä sä hourit siellä 😯?
    Viime vuonna mitään kuvaputki tv.tä jossa 720*576 resoluutio, ole tehtykään, luultavasti olemassa edes enään.
    Oletko sä ihan sekaisin 🤔?
    Mene maate äläkä sekoile siellä enään

    Kyse oli televisioden keskihinasta.


  • Samanlainen kuin LöweOpta oli.

  • Yövuoro ollut palstaa aktivoimassa

  • Tv.stä en tiedä, mut stereo/levysoitin/radio on meillä toiminut yli 50-vuotta.

   Trollille ei mitään asiaa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vainaja löytyi Räskin hiekkakuopalta

   Poliisi epäilee murhaa. Saapa nähdä poistetaanko tämäkin keskustelunavaus.. täytyy sanoa että palstalla on varmasti Suomen typerin moderointi.
   Kotka
   41
   1897
  2. Stefu haki eilen Isabellan Hankoon

   Ovat nytkin siellä. Martina ei sitten sinne päässyt.. Martinahan Menaisissa sanoi, hän aikoo yhä siellä käydä... ilmeisesti Hangossa myös Sofia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   1590
  3. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   67
   1302