Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vuokranantaja haluaa käteisellä

maksettavan

Eli, sopimusta olen menossa tekemään viikonloppuna vuokra-asunnosta. Sanoi, että antaa avaimen heti (asuu toisella paikkakunnalla josta noin 100 km paikkakunnalleni, josta asunnon hainkin) jos maksan takuuvuokran 1 kk vuokran käteisellä eli 920 e.

Aikaisemmin sanoi että haluaa tehdä kunnon paperit, vanhempani tuleevat takaajiksi jne. Jos tämä maksetaan nyt käteisellä ja saan avaimen, kai siitä tulee myös merkintä tähän vuokrasopimukseen? Mitä asioita kannattaisi huomioida, kun tämä osuus maksetaan käteisellä? Myöhemmän vuokrat maksetaan pankkitilille.

8

3381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vuokranantaja94949

      Vuokranantajan on ehdottomasti annettava sinulle kuitti maksamastasi vakuusmaksusta 1kk vuokrasta. Yleensä vuokralainen saa avaimet asuntoon vasta kun vakuusmaksu on maksettu ja näin sinunkin tapauksessa toimitaan.
      Vuokranantaja säästyy turhalta autolla ajamiselta koska avaimet luovutetaan samalla kertaa kun vuokrasopimus tehdään. Jos vakuusmaksu maksettaisiin pankkitilille niin se näkyisi vasta päivän-pari viiveellä ja vasta tämän jälkeen saisit avaimet.

    • ehdoton suositus

      Vuokravakuus kannattaa AINA maksaa vuokravakuustilille. Se avataan pankissa itse ja se pysyy omissa nimissä. Tilistä tehdään kolme paperia, yksi sinulle, yksi vuokranantajalle, yksi pankille. Voit mennä yksin hoitamaan asian pankkiin, vuokranantajaa ei tarvita siellä.

      Voit siis käydä pankissa ennen viikonloppua. Annat paperin vuokranantajalle samalla kun teette vuokrasopimusta.

    • ehdoton suositus

      Lisäys edelliseen. Miksei ensimmäistä vuokraa voi maksaa vuokranantajan tilille? Kuullostaa oudolta käytännöltä maksaa vuokra käteisenä.

    • Aloittaj

      Kiitos vastauksista. Siis se joka vuokraa asunnon asuu kauempana ja pääsee viikonloppuisin. Ehdotti siis että maksan käteisellä vuokran ja takuuvuokran ja saan avaimet heti käteen eikä hänen tarvitse lähteä enää erikseen ajamaan seuraavana viikonloppuna.

    • Älä luota

      Heh, taitaa vuokrata pimeästi (ei kerro verottajalle) TAI kämppä ei ole oikeasti hänen. Tarkoittaa sitä siis että saatat joutua itsekkin kuseen myöhemmin jos ei tilille saa maksaa.

      Ja jos et saa kuittia häneltä eikä suostu näyttämään henkkareita, niin lähtisin pois näytöstä, sillä jotain salattavaa hänellä silloin on.

    • vuokranantaja94949

      Kyllä on paras vaihtoehto että vuokrasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen maksat käteisellä maksun ja vaadit kuitin. Koskaan ei kannata etukäteen maksaa mitään maksuja ennen kuin on nähnyt asunnon ja todennut vuokranantajan henkilöllisyyden.

    • Älä maksa senttikään ellei hän pysty osoittamaan että omistaa ko. asunnon. Eli asunto-osakeyhtiössä isännöitsijäntodistus, kiinteistössä lainhuutotodistus ja vuokramaalla sijaitsevassa omakotitalossa todistus vuokraoikeudesta. Kahdessa viimeisimmässä vaihtoehdossa todistuksen yläreunassa on aina KTJ:n logo. Todistuksen tulee olla tuore, korkeintaan muutaman kuukauden vanha (ehdoton maksimi 3 kuukautta). Lisäksi sinun kannattaa tarkistaa vuokranantajan henkilöllisyys. Tarkista myös puhelinnumeron omistaja numeropalvelusta, jos tietoa ei löydy (etenkin jos alku on 046), niin kannattaa harkita asiaa uudelleen. Muuten et välttämättä näe käteisellä maksettuja rahoja ikina uudestaan (kuten et "vuokranantajaakaan").

      Pankkiin maksettaessa tilanne on hieman turvallisempi, mutta et sinä silloinkaan välttämättä koskaan saa niitä takaisin jos "vuokranantaja" on huijari. Tuollaisesta 1.000 € huijauksesta kun nykysuomessa ei juurikaan rangaista (en kylläkään ymmärrä miksi).

      • vuokranantaja94949

        Varsin hyvä pointti tuo että kannattaa varmistua että vuokranantaja omistaa ko. asunnon. Eikös tuohon listaan voisi lisätä as oy:n osakekirjan josta myös selviää kuka on osakkeenomistaja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2288
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1984
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1812
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1628
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1542
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      25
      1422
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1382
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      40
      1375
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1341
    Aihe