All inclusive vai ilman ?

all vai ei ?

Ollaan kahden vaiheilla. Kumpi parempi ? Lasten kanssa ollaan lähdössä Turkkiin kahden viikon lomalle. Mietitään vielä, että olisiko helpompaa ostaa all inclusive paketti vai tehdäänkö ruuat huoneistossa vällillä käydään syömässä paikallisissa ravintoloissa. Lapset iältään 4v, 7v ja 12v. Kertokaa kokemuksia ;) Kiitos !

16

463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • klapperi

      Hei!!
      Jos/kun lasten kanssa lähtee lomalle, niin EHDOTTOMASTI ALL INCLUSIVE!!!!
      Ja äitinä en halua lomallani ruveta kokkaamaan, sitä saa tehdä sitten arkena kotona.
      Turkissa ruokatarjonta all inclusive -hotelleissa on niin hyvä ja runsas ja monipuolinen, että jokaiselle löytyy varmasti syötävää.
      Me matkustamme aina all inclusive -hotelliin ja elo-syyskuun vaihteessa taas Turkki kutsuu......ihanaa!!!
      Siis suosittelen!!!

    • Never AI

      Kuka nyt lomalla kokkaisikaan?! Mutta miksi All inclusive? Miksi tyytyä yhden ja saman hotlan todennäköisesti keskinkertaisiin pöperöihini? AI on laiskan äidin laiska valinta, fiksu ja lapsilleen kokemuksia haluava äiti (ja isä) vie perheensä joka päivä ja ilta eri ravintolaan. Näin lapset oppivat syömään eri makuisia aterioita ja oppivat tuntemaan muunkin kuin suolan maun.

    • *Johnu*

      Ilmeisesti olet ollut vain huonoissa Allinclusive hotellissa. Hotellista riipuen ruoka voi olla todella hyvää. Edellisellä Turkin lomalla meidän hotellissa sai valita gourmet listalta ruuan tai sitten kääntyä puffetin puoleen. Ja valikoima oli todella laaja. Oli mm. Italialaista, Turkkilaista, Japanilaista ja Meksicolaista, joten valinnanvaraa todellakin löytyi ja meidän hotellissa ruuat ei todellakaan ollut suolaisia, vaan erinomaisia. Tosin hotelleissa on eroja, mutta omalle kohdalle huono ruokaista hotellia ei ole tullut.

      Typerä olet jos kuvittelet, että All sitoo sinut syömään vain ja ainoastaan hotellissa. Meitä All ei ole ikinä sitonut mihinkään. Ruokailuaikoja ei olla koskaan kytätty ja tähätty just niihin aikoihin takas hotellille. Jos kylillä ruuan aikaan oltiin, niin kylillä sitten syötiin. Se on ihan miten itse asian ottaa ja miten siihen haluaa sitoutua.
      Yleensä All sisältää myös jäätelöt lapsille joten myös se on erinomainen asia. Hotelli alueella ei myöskään tarvitse kulkea rahat taskussa koko ajan, joten esim. allasalueella ja rannalla voi oleskella rennommin, kun ei rahapussakkaa ole mukana.

      Aloittajalle, et todellakaan ole laiska, jos Allinclusiven valitset. Jokainen meistä saa lomallaan tehdä mitä ikinä itse tahtoo.

      Suosittelen myös Klapperin tavoin Allinclusivea.
      Itsellä edessä syys-lokakuun vaihteessa 2 viikkoa taas Turkiin auringon alla ja Allinclusive tottakai. :)

      Ihanaa lomaa teille. :)

      • 11+11

        Aika vähäänpä olet tyytynyt. Vai että "gourmet-listalta".... ei pidä uskoa kaikkea


      • *Johnu*
        11+11 kirjoitti:

        Aika vähäänpä olet tyytynyt. Vai että "gourmet-listalta".... ei pidä uskoa kaikkea

        No mitähän uskomista siinä on??? Mullon silmät päässä millä lukea ja hotelli oli 5* niin ei oo mitään syytä olla uskomatta. Ja mitä sitte... ruoka jokatapauksessa oli todella hyvää, uskoit sitä tai et.

        Ja mimmonenhan lista herralle/rouvalle pitäis olla jos tuo on vähään tyytymistä. Ei kato voi kurkotella kuuta taivaalta, ei kaikkea voi saaha, johonki se on tyydyttävä.


      • 20+17
        *Johnu* kirjoitti:

        No mitähän uskomista siinä on??? Mullon silmät päässä millä lukea ja hotelli oli 5* niin ei oo mitään syytä olla uskomatta. Ja mitä sitte... ruoka jokatapauksessa oli todella hyvää, uskoit sitä tai et.

        Ja mimmonenhan lista herralle/rouvalle pitäis olla jos tuo on vähään tyytymistä. Ei kato voi kurkotella kuuta taivaalta, ei kaikkea voi saaha, johonki se on tyydyttävä.

        Siitä huolimatta olet jäänyt kokematta paikallisen ruokakulttuurin ja eri (etniset) ravintolat. Paikalliset eivät ole saaneet ropoakaan herra/rouva turistilta. AI on helppo ratkaisu, laiskan perusjunttituristin valinta.


      • *Tuhnu*
        *Johnu* kirjoitti:

        No mitähän uskomista siinä on??? Mullon silmät päässä millä lukea ja hotelli oli 5* niin ei oo mitään syytä olla uskomatta. Ja mitä sitte... ruoka jokatapauksessa oli todella hyvää, uskoit sitä tai et.

        Ja mimmonenhan lista herralle/rouvalle pitäis olla jos tuo on vähään tyytymistä. Ei kato voi kurkotella kuuta taivaalta, ei kaikkea voi saaha, johonki se on tyydyttävä.

        Kyllähän tuon all inclusiven ymmärtää jos on kielitaidoton ja pelokas suomituristi joka ei uskalla lähteä hotlan ulkopuolelle syömään ja kokeilemaan eri makuja. Vähä off-topic ja kuuluis toiselle palstalle, mutta esmes muistanpa miten -06 Luxorissa paikallisen pienen ravintolan omistajan hymy levisi korvasta korvaan kun tyytyväisinä asiakkaina (kaksi aikuista, kaksi lasta) tultiin toisen kerran hänen ravintolaansa päivälliselle!


    • Aina All

      Ehdottomasti All. Lapset saa juomaankin paremmin kun ei tarvitse raha kädessä juosta. Meillä ainakin löytyi syötävää joka illalle vaikka välillä he söivätkin vain ranskalaisia tai pastaa. On yllättävää miten paljon rahaa menee kaikenlaiseen pieneen syötäväänkin ja juomisiin. Allin jälkeen en enää lähdekään mihinkään muuhun. Kyllä mekin välillä kävimme kaupungilla syömässä ihan vaihtelun vuoksi, mutta kokkailemaan en lomallani ala. Meidän pojat 5v ja 7v.

    • ei allinc

      Ehdottomasti ei AI. Ai on halvempi,mutta sitoo hotellille. Tuon ikäiset lapset tykkäävät mm. Shoppailla ja siellä tulee nälkä ja on kuitenkin pakko syödä kaupungilla. Aamupala vain ja sitten valitset itse mitä ja missä syötte.

      Jos hotelli on huippuhyvä, jossa on vesipuistot huvipuistot jne niin sitten voi ai olla parempi.

      Ollaan oltu pari kertaa ai matkalla ja todettu, että meille se ei sovi, vaikka halpa hinta houkuttaakin. Sillä rahalla et syö ulkona ainakaan Turkissa.

    • 9+8

      Tuore ruokamyrkytys all inclusive-hotellissa Alanyassa:

      "Aftonbladetin haastattelemat matkailijat kritisoivat hotellinsa tapaa säilyttää ruokia; yksi haastatelluista kertoo, että hampurilaisia oli pidetty tuntikausia auringossa."

    • ALLLLBest

      Valitsemalla 5* tai Nazarilla Premium luokan hotellin AL ehdottomasti, alemman luokituksen paikoissa en ottaisi.

      • Maatuska76

        ehdottomasti all inclusive... itse lähden ensi viikolla kolmatta kertaa Turkkiin. Muistelin tässä että noin 10 vuotta sitten kun matkustelimme lasten kanssa, meillä oli normaali hotelli ja ravintolan valinta oli yhtä helvettiä... toinen halusi tuonne, toinen tuonne... sitten odotetaan tunti sitä ruokaa... plääh. Kannetaan kanisteri tokulla vettä yms hotelliin kaupasta... plääh. Tämä on vain minun mielipiteeni. :) kenenkään ei tarvitse vetää hernettä nenään.... mielestäni all inclusive ei ole sitä samaa kokoajan... ainakaan 4-5 tähden hotelleissa.... alkupalojakin on yleensä 40-50 eri sorttia jne. Itselläni on allergioita eli on helppo valita seisovasta pöydästä ruokansa. Mukavaa lomaa kaikille ;)


    • nina9

      ehdottomasti AI. Ruoka ja juoma on kallista. Oltiin just kahdestaan ukon kanssa ja yhtenäkään päivänä emme "ryypänneet", mutta muutama kalja tuli rannalla joka päivä juotua ja illalla viiniä ruuan kanssa ja yömyssyksi pari ginitonikkia. Pelkästään näihin olisi mennyt paikan hintatasolla laskettuna ehkä 40€, eli on tosiaankin kannattavaa.
      Sitten ehkä eri asia, jos meinaa kaiket päivät juosta nähtävyyksien perässä. Me käytiin parilla puolipäiväretkellä ja joka päivä myös kaupungilla, mutta hyvin tuli toimeen hotellin ruoilla. Ollaan kuitenkin enemmän ranta ihmisiä ja hotellin kivalla rannalla tuli lojuttua joka päivä. Ei tarvi vahtia lompakoita ja kasseja kun olet AI.ssä, aina kun janottaa tai nälättää niin vain haet. Sitä minä haluan lomaltani!!!!
      Ainoastaan kerran syötiin ulkona kun olimme tutustumassa yöelämään, mutta oli pettymys. Kebab annos 15€ ja olut 4€.. Palvelu ei hääviä ja kaikki koko ajan tuputtamassa jotain.

      • nina9

        Tarkoitin tuolla 40€ siis / henkilö / vrk


    • susku

      AI on juurikin se asia mitä kovasti mietitään reissuun lähtiessä. Hiukan omaatuntoa kolkuttaa kun sen valitsee, ei tule paikallisille yrittäjille rahaa kun ravintola käynnit jää pariin kertaan. Hyöty menee suurille hotellikonserneille. Mutta, kun lasten kanssa se vaan on niin paljon helpompaa.. Ei tarvitse 2 kertaa päivässä etsiä syömäpaikkaa,eikä kuljetella rahoja uima-altaalla jätskiä, limua yms. varten. Kysymys ei ole etteikö lapset olis tottuneita syömään erilaisia ruokia, ravintoloissa paljon käydään ja ollaan aika laatutietoisiakin.. Toistaiseksi vielä valitaan AI.. pari kertaa paikallisissa ravintoloissa lisäksi.

    • Atk-Erkki

      Alle 10v lasten kanssa AI on ehdoton, oli lapsia 1 tai 7. Säästä omia hermoja, olethan lomalla. Pieni lapsi ei jaksa odottaa ruokaa kuin max. 5 minuuttia, oma ruokailu menee muuten aivan hulinaksi. Itselle on aivan sama mitä nähtävyyksiä, kulttuuria tms. missäkin kohteessa hotellin ulkopuolella on, nähtävyyksiä ehdin katsella sitten joskus kun olen yksin tai vaimon kanssa kahdestaan reissussa. Loma on loma, lämpöä ja maximum relax.

      Hyvä hotelli jossa laadukas AI niin se on turvallinen ja ainoa valinta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8086
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      39
      2905
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2213
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      13
      1624
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1493
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1425
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    Aihe