Asunnossa omituisia ötököitä

Kuoriaisiaadsadasd

Olen asunut kerrostalossa pari kuukautta ja kesän alkaessa olen alkanut kiinnittämään huomiota yksiössä oleviin kuoriaisiin ja näihin omituisiin toukkiin.

http://i43.tinypic.com/2drb61h.jpg (Kuoriaiset ovat ruskeita)

Toukkia olen havainnut nyt 3 kertaa (keittiössä, ikkunalla ja kylpyhuoneen seinässä). Kuoriaisia olen myös havainnut 3 kertaa mutta uskon että niitä on enemmänkin. Kuoriaisia olen havainnut sängyn alla, keittiössä ja TV tason takana.

Siivoon asunnon joka viikko 1-2 kertaa.. Onko tämä ällötys museokuoriaisen vai jonkin muun ötökän toukka? Kuinka pääsen eroon näistä :C

33

6105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuoriaisiaadsadasds

      Lisäyksenä että mistä noita oikein tulee tänne asuntoon kun ikkunassa on hyttysverkko jonka reunat on teipattu juuri näiden pienten muukalaisten takia. Kulkeutuvatko nämä viemäristä vai ilmastointia pitkin?

    • ddfsss

      up

    • hyihyi...

      Ton toukan seuraava muoto on ällöttävä, Kipittelevä öttökkä jota on todella vaikea tappaa, saa käyttää vasaraa kun tollasta lähtee tappamaan :) Heti kun yrität tappaa kyseisen ötökän niin käpertyy palloksi, kokeilin juomalasia ei auttanut, sitten saapasta ei auttanut, ja lopulta päädyin vasaraan (Niin kovaa sillä vasaralla läimäytin kyseistä ötökkää, ettei siitä pahemmin jäänyt mitään jäljelle)

    • Öyk.

      Yksi pääkaupunkiseudulla tuhoa ja harmia aiheuttava eläin on turkiskuoriainen. Kuvasta en osaa sanoa, onko sen toukko. Onko luonnonkuitulakanoihin ilmaantunut reikiä? Jos on turkiskuoriainen, niin koko taloyhtiö pitäisi myrkyttää pariinkin kertaan, ja ongelma on kaikilla. Asunnon siisteydestä ja sisustuksesta riippuu, paljonko niitä on. Esim. omassa kämpässäni niitä ei ollut, vaikka edellisellä asukkaalla oli huomattava ongelma. Koko talo myrkytettiin vajaat vuosi sitten, ja nyt yhtään ei ole näkynyt. Aika epätodennäköistä, että kuoriaisia tulisi huomattavissa määrin ulkoa, ellei siellä ole jotain erityistä rakennetta, joka vetää niitä puoleensa. Enemmän olen "kotitalousloisten" kannalla.

      • melekiekspertti

        Ota pari toukkaa ja kuoriaista kiinni ja purkkiin ja viet asumisasioihin perehtyneen terveystarkastajan tunnistettavaksi. Koko talon käsittävä operaatiokin voisi olla edessä, tai terveystarkastaja voi ottaa yhteyttä isännöitsijään. Jotakin vanhaa reikäistä rakennetta pitkin, tai viemäreistä? nuo veijarit kipittävät asunnosta toiseenkin. Jokin ns. varastotuholainen, turkis- tai ihrakuoriainen toukkakin on.
        Joku voisi pitää toukkaa söpönäkin : ) eikä se vaaranna henkeäsi ja terveyttäsi.


    • hyiötököitä

      Minäkin olen nähnyt samanlaisia toukkia meidän talossamme, mutta aika harvoin, ja olen nekin tappanut. En myöskään tiedä, mistä ne ovat taloon päässet, kun ikkunoissa on hyönteisverkot.

      Tänä kesänä meidän taloomme taas on ilmestynyt pikkiriikkisiä, mustia, lentäviä "kärpäsiä". Nimitämme niitä kukkakärpäsiksi, mutta oikeasti en tiedä mitä ne ovat ja mistä ihmeestä ne ovat tulleet. Niistä ei varsinaisesti ole mitään haittaa muuta kuin että ärsyttää ja inhottaa. Yksi ilta näin keittiön katon nurkassa kymmenittäin näitä pikkuitikoita. Yh! Ne ovat tosiaan niin pieniä, että mahtuisivat ehkä ikkunoiden hyttysverkoista läpi, ja meillä on kesäisin ikkunoita auki yötä päivää. Ehkä on myös mahdollista, että ne ovat tulleet ulkoa joidenkin kasvimaan kasvien mukava ja päässeet lisääntymään.

      Onko kenenkään talossa ollut samanlaisia itikoita tai tietääkö kukaan mitä ne edes ovat ja miten niistä pääsee eroon?

      • 16+17

        Oiskohan ne pienet lentävät öttiäiset banaanikärpäsiä. Niitä tulee loppukesästä/syksyllä ulkoa ihan vaan vaikkapa ovan aukaisun yhteydessä. Ne viihtyvät eniten keittiössä, varsinkin jos on hedelmiä, tai muuta sokerista pöydällä. Roskakaappiin ne menee mielellään tonkimaan mm. juurikin niitä banaaninkuoria.

        Mutta tosiaan, jos ne ovat mustia, niin voivat olla peräisin jostain kasveista/mullasta.


      • bansku--

        Banaanikärpäsiä varmaan. Onneksi olkoon, taitaa olla about eniten lisääntyvä laji, mitä on. Raidia vaan kehiin


      • öttiäiset
        bansku-- kirjoitti:

        Banaanikärpäsiä varmaan. Onneksi olkoon, taitaa olla about eniten lisääntyvä laji, mitä on. Raidia vaan kehiin

        Pyöreäpyllyset ruskeat, ovat ilmeisesti banaanikärpäsiä. Viemäristä tulee pienempiä, mustia ja teräväpyllysiä viemärisääskiä. Ne eivät välitä hedelmistä, mutta roskis, viemäri ja lattiakaivot kiinnostaa. Ne saa pois. kun pesee hajulukot ja lattiakaivot kuumalla vedellä.


    • vanhat jauhot

      Oletteko tarkastaneet kaikki jauhopurkkinne, jos jauhot on kosteassa, lämpimässä kaapissa, otukset voi tulla niistä.

    • faefwfweggg
    • elättekö paskassa?

      Kyllä täytyy paskaiset elin tavat olla jos tuollaiset ötökät asuntoon rantautuvat. Suosittelen siivousta!

      Hyi hitto.

      • surprise...

        Tiedätkös muuten, että joskus tulee kaupastakin jauho- tai hiutalepussin mukana öttiäisiä? Harvoin, mutta voi. Ei tarvitse johtua epäsiisteydestä.


    • qrewsde

      Eiköhän se ole turkiskuoriaisen toukka. (raidallinen ja tupsuhäntä, eikö?)
      Ja viimeiselle kirjoittajalle tiedoksi että paskaisuudella ei ole mitään tekemistä asian kanssa, toukat leviävät naapurista ym.
      Osta seetripuuöljyä/ renkaita (vaatteiden taskuihin) ja pyyhi mäntysuovalla huolellisesti lattialistat. Vähenevät ainakin. Tykkäävät villasta, eli älä jätä mitään lattioille, esim villasukkia...
      Ja Raid auttaa tietty...

    • Ylijumalaaa

      Niitä tulee lattian läpi. Asialle ei voi tehdä mitään, joten saattaa olla tarpeen muuttaa Kellokoskelle.

    • vanataloasukkisd

      Asun Vuonna 1974 rakennetussa kerrostalossa.
      Kaikenmaailman elukkaa tunkee ikkunoista,koska on pakko pitää ne auki kun varsinkin kesällä tänne läkähtyy.
      Asuntomme on 8. kerroksessa ja ikkunat etelään.Praveketta ei ole.

      Kuolo tulee jollei pidä edes hiukan ikkunoita auki.

      Silti ainoat ongelmaelukat asunnossamme ovat olleet koisoperhoset,joita aikanaan tuli
      papukaijoille ostettujen auringonkukan siementen mukana.
      Nyt papukaijat ovat edesmenneitä ja koisot myös.

      Enää on jäljellä vanhan talon vitsaus; sokeritoukat,joita niitäkään ei näy päivittäin, ei edes viikoittain... Sitäpaitsi,sokeritoukkahan on laiskan siivoojan apuri;syö nöftää lattioilta...

      Naapurirapussa viime talvena myrkytettiin kuulema luteita ja pelkäsin jo pahinta...
      Nyt on jo syyskuun puoliväli käsillä,eikä niitä ole meillä näkynyt.

      Eli tuurissa on näiden esiintyminen.

      Ja tosiaan jos jotakin elukoita esiintyy,niin näyte purkkiin ja vaikkapa isännöitsijälle,selvittäköön mikä elukka ja järjestäköön "hoidon".
      Näytteet tietenkin sellaiseen rasiaan,etteivät vahingossakaan karkaa minnekkään.

      Toki hyvällä kameralla saa kuvankin,jonka voi lähettää sähköpostilla....

    • bio kill

      Kokeilkaa bio kill-nimistä ainetta.myynnissä nykyään melkei joka kaupassa.stockalta löytyy ainaki ja tarjoustalossa oon nähny.mul oli aikasemmas asunnos ongelma turkiskuoriaisten kans, peruja joltai vanhalta asukkaalta.bio killillä väheni ja katos lopulta.ja pesin sen lisäks kaikki tekstiilit mitä kämpästä löyty.tsemppiä hävitysoperaatioon!

    • Erik af Bikaver

      Kannattaa ihan aluksi puhua niille hyysäämisestä ja homosaatiosta. Näin voit eliminoida mahdollisuuden, että ne olisivat persuja, koska silloin niillä alkaa valua kuola suupielistä.

    • siisti koti

      Minä asun muutama vuosi sitten rakennetussa ok-talossa ja meilläkin on turkiskuoriaisia. Aina, kun nään niin tapan. Ehkä 10kpl näen niitä vuodessa. Meillä on tosi siistiä aina, eikä meillä ole missään mitään "romukasoja" tmv. ja silti meillä on niitä, joten tuo puhe epäsiisteydestä kannattaa unohtaa. Nyt en ole muuten nähnytkään niitä koko kesänä, mutta en vieläkään usko, etten törmäisi niihin meillä koskaan....

    • suski18

      hei minä olen 2kertaa nähnyt asun kerrostalossa 4kerros ne liikkuu pimeällä ja kun laittaa valon ne pysähtyy ja hetken päästä lähtee liikkeelle taas,en tiedä mitä ne on silikoni spray tappo.

    • öttiäisten vihaaja

      Baygon tappaa ne.

      • Banaanik

      • Banaanik
        Banaanik kirjoitti:

        Bio Kill auttaa sokeritoukkiin. Sumuttaa pitää viikon-kahden välein, jotta toukat kuolevat. Sitten ne vähitellen katoavat kokonaan paitsi tietenkin jos talossa on niitä joka puolella. Mutta Bio Kill pitää asuntosi niistä puhtaana.

        Lentäviin pikkukärpäsiin löytyy apu täältä
        http://vanhuutta.blogspot.fi/2013/10/banaanikarpaset-ja-muut-pienet.html

        Ne toukat tämän ketjun aloittajan asunnossa ovat luultavasti vyöihrakuoriaisen toukkia. Kokeile Bio Killiä!


      • Sitten odota
        Banaanik kirjoitti:

        Bio Kill auttaa sokeritoukkiin. Sumuttaa pitää viikon-kahden välein, jotta toukat kuolevat. Sitten ne vähitellen katoavat kokonaan paitsi tietenkin jos talossa on niitä joka puolella. Mutta Bio Kill pitää asuntosi niistä puhtaana.

        Lentäviin pikkukärpäsiin löytyy apu täältä
        http://vanhuutta.blogspot.fi/2013/10/banaanikarpaset-ja-muut-pienet.html

        Lentäviin pikkukärpäsiin auttaa kun laitat vettä lasiin ja siihen vihreän väristä fairia sitä vanhaa vihreää kaksi tippaa (tosi vähän)Kärpänen hakee kosteutta kun menee liukseen ei pääse enään pois.Vanha kikka toimii varmasti.


    • hahaa!

      ne on PERS KARVOJA

      • joopajoo2

        Kasva aikuiseks.yritä edes.


    • Hyii.. äkkii pois

      Hyi helv............. minkä nökösii

      suosittelen että pyydät isännoitsijän soittaa tuholais torkunta paikalle jotka tunnistavat toukat ja tietävät mitä tehä.

      • Asiaa ketjunalottaja

        ne ovat museo kuoriaisen toukkia.
        katso vaikka googlesta ---> museo kuoriaisen toukka.

        fi.wikipedia.org/wiki/Museokuoriainen


        Elinympäristö

        Museokuoriainen elää muiden eläinten pesissä, ampiaispesissä sekä raadoissa syöden höyheniä, karvoja sekä kuolleita hyönteisiä. Aikuiset museokuoriaiset syövät myös kukkien siitepölyä. Sään viiletessä museokuoriaiset etsivät talvehtimispaikkaa rakennuksista ja kevään tullen hakeutuvat jälleen takaisin luontoon.


        Haitat

        Museokuoriaisen toukat saattavat vahingoittaa eläin- ja hyönteiskokoelmia, tekstiilejä sekä turkiksia. Vahingot jäävät yleensä melko vähäisiksi, mutta varsinkin eläinkokoelmissa ne toistuvasti esiintyessään saattavat aiheuttaa merkittävämpääkin vahinkoa. Tekstiileissä kuoriaisen aiheuttamat tuhot tunnistaa pienistä sileäreunaisista rei'istä.


        Torjunta

        Museokuoriaista torjutaan poistamalla eläinten pesät, ampiaispesät ja eläintenraadot rakennuksista (ullakot, räystäiden alustat, kellarit sekä hormit) ja huolehtimalla yleisestä siisteydestä. Lajia voidaan hävittää myös myrkyttämällä sekä varsinkin arvokkaiden eläinkokoelmien ja tekstiilien kohdalla pakastamalla.


    • paremmallaohi

      Näyttää homeiselta kissanpaskalta. Opeta mirris paskomaan oikeeseen paikkaan tai siivoa sotkut joskus.

      • veikko77

        Ei välttämättä. Voi se olla, että sen musti on vääntäny tortun lattialle ja se on vaan sit 'vahingos' unohtunu siihen pariks viikkoo. PArempi kai se niit on, ku sitte ku se muumioituu se pökäle ni sit sen voi sormin ottaa pois. Jos ei ole mitään siivousvälineitä, ju nou?


    • aceluffy
    • aceluffy

      "Walking,Inches Lin screamed conflict, using every person fled swiftly to the particular path associated with arrive. Did not think that they really achieved a terrible animal wave. (Uncomfortable way to begin to see the most up-to-date revisions Budo phase, you should Baidu lookup, or primary insight) (please visit the actual boutique for the fresh,) internet.Relate Articles:

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe