Aihe

apua pikkusisko 7 v menkat

onko mahdollista?

Eli mun pikkusisko on 7v kohta 8 mutta sillä alko menkat onkse ihan normaalii mä oon 13 mulla ei viel oo olkanu mut oon vähä huolissaa ja ei olla kerrottu viel kellekkää... meil on sama huone ja laukanas oli verta ja mä sit kysyin siltä,........ mut sanokaa te onks normii???

23

812

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jepjeppp987654

   Ei ihan hirveän yleistä alkaa niin pienenä, mutta kyllä on nuoremmillakin jo alkanut että ei mitään hätää, ja kyllä kannattaa jollekin äidille tms kertoa.

  • muut vaihtoehdot?

   Hyvin harvinaista, että tuon ikäisellä. Onko varma, että tulee emättimestä, eikä jostain muualta? Ehdottomasti pitää kertoa äidille.
   Onko sisaresi jotenkin paljon kehittyneempi ja isokokoisempi kuin sinä?

  • lapsuudessa

   Itsellänikin alkoi menkat todella nuorena, mutta olin kehittynyt muutenkin rinnat alkoivat kasvaa jo tokalla luokalla. Olisi tosi surullista jos tuossa iässä joutuisi jo menkoista kärsimään!

  • onko mahdollista ?

   Hän on aika isokokoinen tai siis muita ikäisiään isompi ja hän sanoin että en saa keroa äidille mutta mun mielestä pitäs mitä teen

  • Aikalisä

   Sanot siskollesi uudelleen, että hänen pitää kertoa asia äidille. Jos siskosi ei tee sitä kahden päivän aikana, niin sinä kerrot. Siskosi saa silloin valita, miten näin tärkeä asia tulee äitinne tietoon.

   • kertokaanhan

    Samaa mieltä, tuo on sen verran tärkeää jo iänkin puolesta, että kyllä äidin pitää tietää! Mitä jos olisikin jostain muusta kyse kuin kuukautisista!


  • onko mahdollista?

   Mitä muuta se voi sitten olla?

  • mitä muuta

   Jätät varmaan asioita kertomatta. Olet kirjoittanut, että lakanoissa oli verta.

   Siis lakanoissa oli verta, mutta onko siskosi sen jälkeen käyttänyt terveyssiteitä, jotta ei vahinkoja tule enempää? Mistä hän on niitä hankkinut? Tuleeko veri todella emättimestä, aika esimerkiksi virtsaputkesta tai peräsuolesta? Tällä kysymyksellä kaipaan tarkempaa tietoa veren määrästä esimerkiksi.

  • lääkäriin

   tuo olisi tutkittava ja vuotamisen tarkempi syy.kerro äidille ja lääkärinkin olisi tärkeä tutkia.outoa noin aikaisin jos menkat alkaisi.

  • onko mahdollista?

   Tulee emättimestä kun olin saunassa ja suihkussa alkoi yulla niin ...... ja minä ostan hänelle siteitä....

  • onko mahdollista ?

   Veren määrä on myös aika runsasta, yritin kertoo tänää äidille mut se tilaisuun meni ohi

  • Rohkeutta isosisko

   Kerro äidille. Tämä asia on liian iso sinulle ja siskollesi. Asia on syytä tarkastaa lääkärissä, koska 7 vanhana kuukautisten alkaminen on hyvin harvinaista.

  • kerroithan jo!!??

   Voi tyttö hyvä, kerrohan nyt äidille!! Kyllä äidin pitää tietää tuollaiset asiat ja ajattelehan siskosi parasta! Entä ajattelitko jatkossakin hoitaa siskosi siteiden ostot ym? Jos minulla olisi lapsia olisi kamalaa tietää, että minulta on salattu tuollainen asia, varsinkin kun siskosi on noin kamalan nuori!!! Tulisi vain mieleen, että millainen äiti olenkaan kun minulle ei uskalleta kertoa noin vakavaa asiaa.....

  • onko mahdollista ?

   Kerrottiin jo ja huomenna aamusta on aika lääkärille.... kerron sitten lisää

   • tätiläinen

    Hyvä!


  • onko mahdollista?

   Eli lääkäri sano että sd on ihan kuukautisvuotoa joka on tullu vaan tosi nuoren a sitten se sano et seuraaviin kuukausvuotoihin voi mennä pari kolme vuotta

  • Kertokaa heti!

   Eräällä ystävälläni oli alkanut 8 vuotiaana kuukautiset ja ne olivat lääkärin mukaan liian aikaiset joten hänen täytyi syödä jotain pillereitä että ne loppuisivat... :( Seuraavan kerran ne saattavat alkaa vasta 16-18 vuotiaana. Suosittelen siis että kertoisitte asiasta vanhemmillenne koska se voi olla vakavaa.

  • onko mahdollista?

   Ettekai uskonu :DDdd!!!! Se oli läppä mul ei ees oo pikkusiskooo

  • lapsikin vielä

   kuues lapsi pieni,vitsisi saattavat tulla eteesi kun kasvat! tavalla ja toisellakin.älä leiki terveysjutuilla,niissä ei ole ainesta vitseihin!lapsi

   • läiskis ja purkkaa

    eikä mullakaa oo pikkusiskoo,ku mä oon itse pikkusisko,mene vitseihin perehtyneille kerhoihis tai palstoille hehheh


  • 099

   Meeppäs jo kotiin kasvamaan lapsi!! Terveyteen liittyvillä asioilla ei kannata pelleillä, ja aika vajaa täytyy olla kun ei oo muutakaa elämää ku pyöriä nettifoorumeilla huijaamassa muita :D

  • RandomWalker

   Näissä tapauksissa tulee pitää mielessä ylemmällä tasoilla eli ns. sekundäärisesti tai tertiäärisesti eli aivolisäkkeen tai hypotalamuksen toimintaan liittyvät hormonihäiriöt. Tavallisin syy on ns. hyvälaatuinen kasvain, adenokarsinooma, joka voidaan leikkauksessa poistaa. Diagnoosi edellyttää aivojen MRI-kuvausta. Nämä on erittäin harvinaisia.

   Sairastan itse em. elinten toimintahäiriötä, joten tämäkin tuttu asia. Tosin en ole nainen, eli tämä ei koske mitenkään itseä.

   Kaikkein tärkein juttu menkkojen ympärillä on mielestäni se ettei pääse syntymään vaarallista verenhukkaa, joka johtaa tajunnan menetykseen. Jokaisen naisen yleissivitykseen pitää kuulua kykyä tunnistaa anemian varhaisoireet. Sitten on paljon turhaa kiukuttelua, joka voidaan ratkaista helposti"jättäkää ne phs:t kauppaan ja ostakaa tenoja"-keinolla, kuten joku nainen, ehkä hoitsu, on joskus näillä palstoilla opastanut.

   • RandomWalker

    Olen näistä vuosia sitten jo myös kirjoitellut, mutta ajattelin palata. Selvyydeksi vielä ettei tule turhia väärinkäsityksiä...

    Kun olen omia hormonijuttuja lukenut, siinä sivussa sitä väkisinkin oppii myös naisten, sillä sama hypotalamus ja aivolisäke heillä tietysti myös on, jotka siis ovat hormonisäätelyn ylimpiä valvojia ja ohjaajia. Hypotalamus myös paljon muuta.

    Koska diabetes insipidus ja caudaa, niin niistäkin olen lukenut. Väkisinkin huomannut siinä ohessa, kun naiset kertovat tenoistaan.

    Sitäpaitsi nämä on normaaleja ja hyödyllisiä fysiologisia juttuja naisille eikä niistä ole tarvetta tehdä tabua. Sehän lienee selvää ettei yksikään nainen tykkää valua verta. Mutta entäs sitten ne kaikki muut mahdolliset vuodot, jopa päivittäin - tykätäänköhän? Tuntuu, että mitä enemmän asioista tiedetään ja mitä enemmän aikaa kuluu sitä suurempi tabu tulee. Tiedän monia monia, naisia, teinejäkin, joille nämä ei ole ollut koskaan ongelma.

    Jos saan sanoa, minua välillä oikein vituttaa, kun te kiukuttelette pienestä normaaliasiasta ja pillereitäkin saa kai ihan vain pyytämällä oli vuodon määrä mitä vaan, mutta samaan aikaan oikeisiin sairauksiin ei puututa kuten pitäisi!

    Kaksi asiaa, joihin erityisen tärkeää puuttua, on ylitse muiden eli oikeasti hyvin runsas vuoto ja selkeä anemia sekä aivoinfarktin mahdollisuus. Olen tavannut naisia, jotka ovat saaneet aivoinfarktin ns. ei niin välttämättömästä hormonirukkauksesta. Voitte kuvitella, että on raskasta kyseiselle ihmiselle. Toisaalta lääkärit ei aina tunnista selkeää ja tunnettua hormonihäiriötä, esim. kilpirauhasen häiriöt (itsellä myös tämä), vaikka kansantauti - on myös sydän- sekä aivokomplikaatioiden riskitekijä. Runsaan vuodon aiheuttamana taas taju voi lähteä ja tällöin voi myös pahimmillaan syntyä pysyvää haittaa.

    Laitetaan prioriteetit kohdilleen eikä valiteta turhasta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   36
   1642