Lumia 1020 vs. Canon 60D DSLR

Lumia 1020

19

516

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lumia 1020

      Lumia 1020 kameratekniikan dissaajilta alkaa argumentit olla kovin vähissä. Osa heistä ei edes tunne todellista tekniikka jolla se on toteutettu.

      Samaan iakaan on hyvä muistaa, että kyseessä on puhelimen kamera miniatyrisessä koossa. Melkoinen teknis-innovatiivinen saavutus.

      Nokia on toteuttanut tuossa tekniikassa todellakin ennennäkemätöntä, jota edes varsinaiset tunnetut kameravalmistajat eivät omaa ja joka parantaisi järjestelmäkameroidenkin kuvanlaatua. Siitä heidän kuitenkin tulisi maksaa rojaltit Nokialle.

      "PureView Pro -tekniikan juju ei piile perinteisellä tavalla pikseleiden määrässä, vaan niiden mahdollistamassa ylinäytteistyksessä."

      - http://taskumuro.com/nokian-isolla-pureview-kamerasensorilla-varustettu-eos-lumia-julkaistaan-11-heinakuuta

      "Pure boffinry: We peek inside Nokia's miracle cameraphone....How did they miniaturise a monster?"

      "It’s the miniaturisation that’s the deal here. It’s so extreme, it’s quite hard to comprehend. It’s utterly insane."

      - http://www.theregister.co.uk/2013/07/15/nokia_lumia_1020_technical_walkthrough/

      Ps. En tunne Lumia 1020:n kuvanottoergonomiaa mm. siltä osin miten nopeasti uuden kuvan voi ottaa. Kuvan asetuksien ergonominen laitto yhteen ja samaan näyttöön on puolestaan hienosti toteutettu.

    • Lumia 1020
    • vai 60D DSLR?

      Tuollaisessa erottelukykyä mittaavassa kokeessa ei ole kyllä kovinkaan relevanttia puhua 60D DSLR:stä, tuohan ei oikeastaan kerro vielä mitään. Kyse on enemmänkin käytetyn objektiivin piirtokyvystä. Vähän tarkoitushakuisen tuntuisesti kuvat olivat myös erilaisella rajauksella. Samalta etäisyydeltä otettu, sanottiin, ikään 60D:llä ei saisi samalta etäisyydeltä tiukempaa rajausta ja samalla tarkempaa erottelua. Kyse on taas siitä objektiivista. Toki se ehkä tietämättömään vetoaa, kun näyttää siltä kuin Nokialla saisi paremman suurennoksen kuin järkkärillä, vautsi vau! Järkkärissä vaan asia ei ole mikään vakio, vaan sitä voidaan "räätälöidä" tarpeen mukaan hyvinkin laajalla skaalalla. Siinä juuri on järkkärin vahvuus.

      En minä Nokiaa dissaa, en ollenkaan. Nokian kamerateknologian kehitys on hienoa ja odotan innolla että saisin uuden superkameran käyttöön itsellekin. Aikoinaan jo N8:n kameraan olin niin tyytyväinen, että luovuin pokkarista kokonaan, mutta valitettavasti sitten ensimmäisten Lumioiden myötä tuli niin pahasti takapakkia, että jouduin taas hankkimaan erillisen pokkarin taskun pohjalle pyörimään.

      • vai 60D DSLR?

        No nyt kun vaivauduin katsomaan sen videonkin, niin näin että taisi ne alkuperäiset kuvat kuitenkin olla aikalailla samanlaisella rajauksella. Jutussa esitetyt kroppikuvat vain oli erilaiset. 60D:ssä näytti olevan objektiivina EF-S 17-85 f/4.0-5.6 IS USM, joka vaikuttaa dpreviewin käppyröiden perusteella terävyydeltään hieman (ainakin minulle) tutumpaa EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS kittilinssiä huonommalta.

        Onhan tuossa tietysti rungollakin merkitystä, mm. kennon pikselimäärä ja kohina vaikuttavat myös osaltaan yksityiskohtien erotteluun. Siinä mielessä vastakkain oli 60D:n 18 MP ja Lumian 41 MP (vai 38?), eli Lumiassa pikseleitä yli kaksinkertainen määrä, johon nähden resoluution ero 1600 vs 1300 ei ole kovin suuri. Mutta hyvältähän se näyttää puhelinkameraksi varsinkin. Kyllä tuon ainakin resoluution puolesta pitäisi olla aivan riittävä.


    • Lumia 1020

      Odottelen kuitenkin mielenkiinnolla mahdollista oikeaa ja täysiveristä ja huolella tehtyä vertailutestiä.

      Mutta Nokia on joka tapauksessa siirtänyt seiniä tuolla tekniikallaan ja sen antamalla laadulla.

      "Tulevaisuuden taskukamera Nokia 1020"

      - http://tekniikanmaailma.fi/uutiset/tulevaisuuden-taskukamera-nokia-1020

      Itsellä Panasonic Lumix ( jääpähän sitten jotakin tuttua edes nimessä ) ZX3 taskupokkari jänee hyllyyn, mikäli hieman tuonnempan hankin tuon Lumia 1020:n kunhan hinnatkin rauhottuvat.

      Ps. Vasta nyt hiffasin miksi Nokian Lumia-tuotemerkki tuntui jo entuudestaan jotekin tutulta.

      Nokia tosin lupaili tuon kameratekniikan hyödyntävän jatkossa muitakin Lumioita. Tiedä sitten tuleeko sellaisenaan vai hieman rajoitetumpana.

      Noilla GPS-laitteilla kuvatessa tosin kannatta olla unohtamatta yksityisyyttään jos nettiin ottamiaan kuvia meina alaittaa tai pilvessäkin säilyttää. Edelleenkin on monia jotka eivät asiaa tiedä.

      "Esimerkiksi älypuhelimella otettu valokuva sisältää myös kuvanottohetken kellonajan sekä GPS-merkinnän, tarkan sijainnin. Joten jakamalla kuvia, jotka eivät muuten ehkä olisi kovin informatiivisia, tulee haluamattaan samalla kertoneeksi tarkan sijaintinsa tiettyyn aikaan."

      - https://www.lhv.fi/lhv/arkisto-2/sosiaalinen-elaein-julkinen-tieto/

      "Jokainen kamerakännykkä ja iPad asettaa valokuviin nykyään GPS-merkinnän, joka kertoo tarkan paikan, missä kuva on otettu"

      - http://www.taloussanomat.fi/tietoliikenne/2013/07/03/jos-se-on-facebookissa-se-on-julkista-tietoa/20139281/12

    • 7å14

      Minkälainen Lumian bokeh mahtaa olla.

      • po-keh

        Eiköhän se ole samaa luokkaa kittizoomien pienimmällä aukolla otettujen kanssa.


      • S100
        po-keh kirjoitti:

        Eiköhän se ole samaa luokkaa kittizoomien pienimmällä aukolla otettujen kanssa.

        Lumian kennon koko on 1/1,5 tuumaa ja suurin aukko 2,2. Esim. Canon PowerShot S110:n kenno on 1/1,7 tuumaa ja suurin aukko 2,0. Eiköhän bokeh ole samaa luokkaa kuin tuolla Canonin pokkarilla laajakulmapäässä, kun Lumiassa on vielä laajakulmainen kiinteä objektiivi.


    • XF1

      Kannattaisiko tehdä kamera, jossa on puhelin? Jos vaikka Fujin XF1:n saiisi puhelimen niin olisi aika tykki.

      • jossa on puhelin?

        Teippaa puhelimella ohjattavan kameran takanäytön (ei kosketusnäyttöiseen) päälle älykännykkä, se on siinä.


    • Lumia 1020

      >> Kannattaisiko tehdä kamera, jossa on puhelin?

      Riskeeraa jäädä marginaalituotteeksi. Kuka kuljettaa jatkuvasti kameraa, edes pokkaria taskussaan?

      Kuitenkin liki kaikilla on aina matkapuhelin mukanaan. Siihen liitettynä Lumia 1020 korkeatasoinen kamera, niin pokkarit ja hieman paremmatkin laitteen jäävät hyllyyn pölyttymään.

      Puhelimella saa vaikapa erilaisissa amattikuvioissakin otettua ladukkaita kuvia ja lähetettyä asiakkaille. Yhtenä esimerkkinä vaikkapa rakennusalan urakoitsija, joka voi ottaa kuvia työaan eri vaiheista ja lähettää asiakkaalleen tai kiinteistövälittäjät jne. Soveluksia on lukuisia.

      "Samsung Galaxy S4 Zoom review: a messy marriage of smartphone and camera"

      - http://www.engadget.com/2013/07/12/samsung-galaxy-s4-zoom-review/

      vs.

      "Nokia Lumia 1020 now official, 41MP OIS camera in tow"

      - http://www.gsmarena.com/official_nokia_lumia_1020_specs_sheet_and_photo_surfaces-news-6364.php

      - http://mobiili.fi/2013/07/11/lumia-1020-hehkeana-kuvissa-nain-sulavalinjaisen-nokia-onnistui-tekemaan-superkamerapuhelimestaan/

      "Have a look at “Nokia ProCam” UI with dialer like controls for Shutter speed, WB, ISO, Exposure and Focus!!"

      - http://www.nokiapoweruser.com/2013/07/11/have-a-look-at-nokia-procam-ui-with-dialer-like-controls-for-shutter-speed-wb-iso-exposure-and-focus/


      Ei tarvitse edes kahdesti miettiä kumpi lähtisi matkaan mukaan, niin käytännöllisyydessä kuin kuvanlaadussakin, Samsung Gamaxy S4 Zoom (möhkö) vai Lumia 1020.

      Lumia 1020 saattaa aivan todellisesti uhata lukuisia kameroita sillä se on todellakin pakan räjäyttävä laite.

      Jossakin näin artikkelin, jonka mukaan moni on jo korvannut pokkarin ja hieman paremmankin Lumian puhelin-kameroilla.

      Kaikilla on puhelin matkassa ja sillä saa nyttemmin ladukkaita kuvia ja videota, jonka voi lähetää suoraan nettiin. Erityisen kätevä mm. reporttereille.

    • Olen old school

      Minä olen "old school".

      Pidän kännykän puhelimena, järkkärin kamerana ja liikkuvaa kuvaa kuvaan videokameralla. Ei haittaa vaikka on monta laitetta. Parempi yksi laite jokaista tarkoitusta varten kuin jokin kompromissi joka yrittää tehdä kaiken keskinkertaisella tuloksella.

    • vanhan liiton mies

      Eihön tuollaisella Lumialla voi mitään kuvata, varsinkaan valoisassa. Pitää aina kuvata kädet suorina kun ei ole peilietsintä ja valoisassa näytöltä ei näe mitään, kuten palstan ”saiantuntijat” ovat toistuvasti todistaneet.
      Ilman optista etsintä ei voi kuvata kun kameraa ei voi tukea naamaan!

      Minäkin olen old school. Kahvipöydässäkin tarvitsen aina kolme lusikkaa, yhdellä sekoitan kahvia, toisella syön kakkua ja kolmannella lusikoin jäätelöä ääntä kohti.

    • Lumia 1020

      Olen old school:lle

      On aivan ok jos omaat toimintatapojasi ja vaatimuksiasi vastaavan itsellesi sopivan kokoonpanon ja välineet. Oleellista on se, että jokainen löytää tarpeitaan vastaavan ratkaisun.

      Kuitenkin kokonaisvaltainen suuntaus volyymimarkkinoissa on siirtämässä painopistettä kännykkäkameroihin juurikin sen käytännöllsyyden vuoksi ja siksi, että suunnilleen jokaisella on känny kaikkialla mukana, sekä siksi että kännykameroiden kuvanlaatu on viime vuosina edistynyt varsin kiitettävästi.

      Juuri tuon käytännöllisyyden vuoksi moni on jättänyt pokkarin hyllyyn ja vielä suuremalla syyllä kun nyt Nokialla on tarjolla kännykamera-laitte joka peittoaa lukuisat hyvätkin pokkarit ja kilpailevat osin jopa joidenkin digi-järkkärien kanssa (vaikkakaan ei ehkä kaikissa ominaisuuksissa).

      Tämän suhteen Nokia oivalsi ja haistoi hyvissä ajoin suuren linjan trendin suuntauksen ja on kyennyt tieto-taidollan ja innovaatiivisuudellaan tuomaan markkinoille todellakin seiniä siirtävää ei ennen kategoriassaan nähtyä kuvan, videon ja äänen tasoa.

      Nokian taso lajissaan on monia vuosia edellä kilpailijoitaan ja peittoaa laadussa jopa perinteisten kameravalmistajien suurimmat volyymituotteet.

      Vaikkapa juuri tuo Lumia 1020 sopii monille eri alojen ammattilaisillekin, jotka tarvitsevat toimissaan kameraa ja videokuvaa ja sen nopeaa edelleen siirtoa, arkkitehdit, kinteistövälittäjät, monet reportterit jne.

      Nokia on myös investoinut laadukkaaseen kuvankäsittelysoftaan, jonka ansiosta kuvia voi käsitellä suoraan puhelimen kamerassa. Nokia on alan yritysostoja, kuten mm. Pelikan hiljattain.

      Samassa pienessä paketissa on laadukas puhelin, laadukas navigaattori ja laadukas kamera.

      Ps. Äkikseen ainoa puute tuossa Lumia 1020:ssä on SD-korttipaikan puute, sillä itse en ole halukas tallentamaan tai kierättämään yksityisyyttäni pilven kautta.

      "Kännykkäkamerat ajavat kameravalmistaja Canonia nurkkaan"

      "Canonilla on vaikeuksia saada kaupaksi niin kalliimpia kameramalleja kuin pienempiä digipokkareita. Canon laski arviotaan yhtiön tämän vuoden voitosta."

      - http://yle.fi/uutiset/kannykkakamerat_ajavat_kameravalmistaja_canonia_nurkkaan/6746153

    • Lumia 1020

      Varsin hieno saavutus kännykameralta.

      Kuten monellekin aviopuoliso, ei täydellinen, mutta häneen totuttuaan ei ilmankaan tule toimen ;-)

      "Tuijotin pitkään [laitteella otettuja] kuvia etsien niistä virheitä, kunnes tajusin, että suurimmassa osassa niitä ei ole lainkaan, Vergen David Pierce kirjoittaa."

      - http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288584604063.html

      "Nokia Lumia 1020 review"

      - http://www.theverge.com/2013/7/24/4550342/nokia-lumia-1020-review

      "The Lumia 1020 is the best Windows Phone we've used so far and offers the best camera in the industry, though it's a little difficult to hold comfortably"

      - http://www.engadget.com/2013/07/24/nokia-lumia-1020-review/

    • 1020 vs

      No niin juuri, hakkaa kaikki :) Kunhan puolueettomat testit tulevat niin totuus paljastuu. Veikkaan että käy samalla tavalla mitä 808 purelle, suttua tulee. Toinen kuvista on otettu 808 ja toinen Nikon Coolpix p7000 pokkarilla. Ja testi on Dpreiewin tekemä !

      [URL=http://s17.photobucket.com/user/jupasierra/media/808test.jpg.html][IMG]http://i17.photobucket.com/albums/b89/jupasierra/808test.jpg[/IMG][/URL]
      [URL=http://s17.photobucket.com/user/jupasierra/media/808test2.jpg.html][IMG]http://i17.photobucket.com/albums/b89/jupasierra/808test2.jpg[/IMG][/URL]

      • 1020 vs

        Ei tänne näköjään pysty linkittämään kuvia. No katsokaa itse Dpreiew sivuilta, sieltä katsotte Rewiers ja studio comparsion tool. Melkein mikä tahansa pokkari hakkaa 808 niin terävyydessä kuin väritoistossa. Varsinkin väritoistossa 808 on aika surkea. Kromaattiset abberraatiot on aika voimakkaita 808:ssa.


      • 1020 vs kirjoitti:

        Ei tänne näköjään pysty linkittämään kuvia. No katsokaa itse Dpreiew sivuilta, sieltä katsotte Rewiers ja studio comparsion tool. Melkein mikä tahansa pokkari hakkaa 808 niin terävyydessä kuin väritoistossa. Varsinkin väritoistossa 808 on aika surkea. Kromaattiset abberraatiot on aika voimakkaita 808:ssa.

        Näin on ja näissä hehkutuksissa korostetaan vain resoluutiota ja optiikan laatua mutta laadukas digikuva edellyttää myös suurta dynamikkaa, mihin kännykän kenno ei tule koskaan pystymään. Ei koskaan sen vuoksi, että iso kenno vaatii ison optiikan ja sehän ei kännyyn mahdu.


      • sen näkee
        fotokauppias kirjoitti:

        Näin on ja näissä hehkutuksissa korostetaan vain resoluutiota ja optiikan laatua mutta laadukas digikuva edellyttää myös suurta dynamikkaa, mihin kännykän kenno ei tule koskaan pystymään. Ei koskaan sen vuoksi, että iso kenno vaatii ison optiikan ja sehän ei kännyyn mahdu.

        ”digikuva edellyttää myös suurta dynamikkaa, mihin kännykän kenno ei tule koskaan pystymään”
        Mahdolliset kennon dynamiikan puutteet on helppo hallita HDR-tekniikalla jos kohden ei ole kovin nopea.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe