Kansalaisaloite tekijänoikeuksista

Anonyymi18

Hei. Tekijänoikeuslain kohtuullistamiseen pyrkivä kansalaisaloite on loppusuoralla ja siitä puuttuu vain n. 8000 nimeä.

Ihmiset, please, allekirjoittakaa ja kertokaa eteenpäin tästä aloitteesta!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/70

9

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • M-K.

      Nyt puuttuu vielä vähemmän. Spämmään alempana olevaa viestiä.
      Ongelma on se että palvelimet pistävät luukut kiinni, kun tietty määrä viestejä on lähetetty. Ylärajarajoitus. Hallussani on noin 490000 kotimaista sähköpostia, joista noin puolet näyttää olevan epäkelpoja. Olen saanut läpi ehkä vain noin 2000-3000 spämmiä.

      Myös vastaanottajien palvelimet alkavat heittää viestiä roskiin, kun samaa viestiä toistaa.

      Hmmm.. tulee tosi paljon automaattisia "Olen lomalla, palaan 1.8. lomata" yms viestejä.)

      ------ späm -----

      Voit vaikuttaa allekirjoituksellasi siihen, että eduskunta ottaa käsiteltäväkseen ehdotuksen tekijänoikeuslain muuttamiseksi.

      Esityksen pääasiallinen tavoite on korjata voimassa olevan lainsäädännön ylilyönnit verkkovalvonnan ja vahingonkorvausten osalta. Esityksen tarkoitus ei ole muuttaa tekijänoikeuksien alaisen sisällön lataamista lailliseksi, vaan tehdä yksittäisten ihmisten tekijänoikeuksin suojatun sisällön lataamisesta rangaistavaa tekijänoikeusrikkomuksena. Vakavampi tekomuoto, tekijänoikeusrikos, mahdollistaa kotietsinnät, takavarikot ja suuret vahingonkorvaukset. Tekijänoikeusrikoksista tuomittaisiin edelleen kaupalliseen tai laajamittaiseen tekijänoikeuksin suojatun sisällön jakamiseen syyllistyneet.

      Toissijaisesti esitys pyrkii parantamaan artistien ja muiden sisällöntuottajien asemaa sekä uusien verkkoteknologiaan perustuvien palveluiden kehittämistä.

      Ehdotuksen tärkein vaikutus on kansalaisten ja artistien välisen vastakkainasettelun purkaminen ja rakentavan keskustelun herättäminen tekijänoikeuslainsäädännön jatkokehittämisestä.

      Tarvitaan 50000 ääntä puolessa vuodessa, jotta eduskunnan olisi pakko ottaa aloite käsittelyyn. Aika loppuu 23.7.2013, mutta tavoite on melkein saavutettu. Jos kannatat lain järkiperäistämistä, niin allekirjoita kansalaisaloite (mieluiten koko perhe kaverit. Facebookissakin voi vinkta asiasta.):

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/70

      Kansalaisaloite.fi:stä löytyy myös muita kannatettavia asioita. Miedän kansalaisten on hyvä sanoa omat mielipiteemme, jotta kansanedustajat eivät ole pelkästään erilaisten taloudellisten etujärjestöjen juoksupoikia.


      JK. On väärämielistä, että sinun pitää maksaa ns. kasettimaksua tekijänoikeusjärjestöille niistäkin tallenteista, joihin olet tallettanut pelkästään omaa materiaalia, etkä kopioitua musiikkia. (Itse on ole koskaan kopioinut musiikkia, mutta valokuviini käytän paljon tallennustilaa.)

      Jos esim. parturissa soitetaan radiota, niin parturin pitää maksaa soittamisesta toiseen kertaan, vaikka radioasema on jo maksanut siitä korvauksen musiikin tuottajille. Tekijänoikeusjärjestöt ovat lobbauksellaan saaneet aikaan kohtuuttomia lakeja, joita olisi syytä muuttaa.

    • Anonyymi

      Omilla rahoillaan ihminen saa tehdä mitä haluaa, ja antaa vielä perinnön niille, jotka katsoo sen arvoisiksi. Ei siinä ole ulkopuolisilla mitään sanomista.

      Jos ei ihmissuhde sukulaisten kanssa toimi ja tuntuu siltä, että he kärkkyvät vain rahoja, miksi tuollaisille ihmisille jakaisi perintöään.

    • Ei huijareille

      Älä allekirjoita!!! Surkea lakiehdotus, jossa ei mitään hyvää. Nykylaki parempi.

    • allekirjoittakaa
    • Harhaanjohdettu
      • Ei harhaanjohdettu

        Hyvä analyysi. Olennaisin kuitenkin puuttuu: ”kansalaisaloitteet” ovat vain tyhjää propagandaa, joiden ainoa todellinen vaikutus on muutamien puuhamiesten esiin nostaminen syystä tai toisesta, esimerkiksi osana pitkää vaalikampanjaa..

        Tai no onhan toinenkin vaikutus: viranomaisten ja eduskunnan työajan ja muiden resurssien haaskaaminen, kun aloite pitää nimellisesti käsitellä, vaikka aloitteella ei ole mitään läpimenon mahdollisuuksia.

        Jos jollakulla on hyvä idea siitä, miten saa eduskunnan enemmistön taakseen ja saa aikaan lain, ohittaen normaalin lainvalmistelukoneiston, niin ei todellakaan kannata haaskata omaakaan aikaansa ”kansalaisaloitteeseen”. Ihan muita toimenpiteitähän tarvittaisiin. Kuuluuhan valtiovalta Suomessa puolueille, jotka käyttävät valtaansa vaaleiksi kutsutun kansanarvonnan määräämissä voimasuhteissa.

        Mitä harhaanjohdettuihin tulee, niin ainakin eräs isohko ja aiemmin arvostamani ammattialan järjestö kehotti jäsenistöään tukemaan tätä aloitetta. Looginen johtopäätös oli tietysti, että erosin moisesta järjestöstä. Jos ei ole parempaa tekemistä kuin tukea huonoa propagandaa, tehkööt muilla rahoilla kuin minun jäsenmaksuillani.


    • Kustuksen huippu

      Todella hartaasti toivon ettei tämä fiasko mene läpi eduskunnassa, vaan asia valmistellaan huolella ministeriössä tekijän kannalta.

    • heihaloojeppe

      On se kumma,ahneus kasvaa niin että on pakko saada kaikki vaan ilmaiseksi!!.Jos joku asia on laitonta,niin sitä on noudatettava!.Tai joutuu vastuuseen.Jos waretus on laitonta (eli joutuu myös jakamaan),niin...!.Maksan lataamisesta mielummin,kuin pelkään jääväni laittomasta touhusta kiinni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6519
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4203
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2607
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1548
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe