Mistä sais marsuja?

Lillamu

Eli asun keski-pohjanmaalla ja haluaisin itelleni 2 marsua.. mieluusti tyttö ja poika tai 2 tyttöä. Oon ettiny marsunkasvattajia kp:n alueelta, eikä oo tärpänny millään. sitte ku yhen kasvattajan löysin, se kasvatti vaan normi lyhyt karvasia ja mää tykkäisin et teddy tai rex tyyppisiäki löytyis jostain :)) Mulla on ennestään ollu 2 marsua ja hankin ne eläinkaupasta, mutta nykyään en osta eläimiä eläinkaupasta, vaan suosin kasvattajia.

Voisko joku auttaa mua?:)
Ja en jaksa kuunnella mitään ihme urputuksia, vaan haen oikeasti apua...

4

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lillamu

      Tarkennan vielä (normilyhytkarvaset=sileäkarvaset) :D

    • M4rsu

      Mitään syytä ei ole miksi jyrsijöitä ei saisi/ voisi eläinkaupasta hankkia. En tajua mistä tämä juttu on peräisin

    • Sedä

      Itseasiassa syitä on hyvinkin paljon :/

      1. Eläinkauppoihin osa poikasista tulee ulkomailta tukuista, joissa eläimillä ei ole tarpeeksi tilaa/hyvää hoitoa. Siellä emot toimivat jatkuvina poikaskoneina.

      2. Kasvattaja ei saa tietää ostajalta poikasen luonnetta ja sairauksia, ja saattaa siksi pennuttaa vääriä eläimiä.

      3. Eläinkaupoissa eläimillä on usein huonommat tilat kuin kotona: liian vähän kuiviketta, huonoa ruokaa, liian vähän virikkeitä...

      4. Eläinkauppiailla ei ole aikaa käsitellä poikasia niin paljon kuin kasvattajalla (jolla on järkevä eläinmäärä).

      5. Turha kuljetus kasvattajalta kauppaan stressaa poikasia.

      6. Suuret eläin- ja asiakasmäärät stressaavat eläimiä.

      7. Elänkauppias pystyy valvomaan poikasten ostajia huonommin kuin kasvattaja. Niin kauan kuin eläimiä saa ostaa kaupasta, osa poikasista saattaa joutua asiantuntemattomiin koteihin, vaikka itse olisit hyvä ostaja.

      8. Eläinkauppa ei yleensä kehota lähettämään palautetta eläimistä niiden sairastuessa / kuollessa. Siksi eläinkauppa ei ehkä osaa valita poikasia hyvältä kasvattajalta, ja koti saattaa hoitaa eläimiä tietämättään väärin kun ei tule hoitoaan kertoneeksi esim. kasvattajalle.

      9. Hyvällä kasvattajalla on omaan lajiinsa suurempi asiantuntemus, joten hän osaa varmasti antaa oikeita ohjeita ostajalle.

      10. Eläinkauppa myy eläimiä ja tarvikkeita rahasta. Siksi osa myyjistä saattaa pyrkiä myymään turhia/vääriä tarvikkeita, eikä ehkä kieltäydy myymästä poikasia vaikkei tuleva koti kovin hyvä olisikaan. Lisäksi eläimet ovat usein ylihinnoiteltuja. Poikasten (hyvä) hoito taas maksaa kasvattajalle niin paljon, että voitolle hän ei jää.

      11. Eläinkauppa maksaa kasvattajalle poikasesta huomattavasti vähemmän kuin ostaja. Poikasten hoito on kallista, joten on ihan reilua että koko raha menisi heille, eikä eläinkaupalle joka säilyttelee eläimiä pienen aikaa ja välittää eteenpäin.

      On eläinkaupassakin hyvä pointti: nimittäin hyvä saavutettavuus. Ihan joka kaupungissa kun ei kasvattajia ole. Kasvattajan löytämiseksi täytyy nähdä vähän vaivaa, ja sopia hauista ja kyydeistä kasvattajan kanssa ajoissa etukäteen. Lisäksi kasvattaja syynää kodit tarkemmin joten ihan joka paikkaan ei ehkä tipu. Ihan harvinaisimpia lemmikkejä Suomessa ei kasvateta juuri lainkaan, joten ne on pakkokin ostaa tukkuelukoina ulkomailta. Hyviä ja vastuullisiakin kauppoja toki on, mutta ne on monesti vaikea erottaa huonoista :)

    • Sedä

      Miksi ihmeessä juuri tyttö ja poika tai kaksi tyttöä? Kaksi urostakin tulee ihan hyvin toimeen keskenään lähes poikkeuksetta. Älä vaan ainakaan hanki tyttöä ja poikaa jos urosta ei ole kastroitu ;) Lopputulos on sata marsua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1937
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1609
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1549
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1497
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1445
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1347
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1246
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1177
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1128
    Aihe