Resenoinnin estäminen?

webnovice

Kysyin asiaa tietokone-palstalta, mutta eivät tienneet, vaan meni vitsailluksi, joten kysytään täältä. Kyseessä ei ole kaiuttminen värinän auheuttaman resenoinnin eristäminen puupöydästä, vaan tietokoneen värinän auheuttaman resenoinnin eristäminen puupöydästä.

Kyseessä on seuraavanlainen HP:n all-in-one tietokone

Kuva:
http://cdn.slashgear.com/wp-content/uploads/2011/09/6100810832_8147a4a1e6_b.jpg

eli tietokoneessa on pelkkä näyttö, jonka sisällä kaikki komponentit ovat Tietokoneen kovalevy on ilmeisesti huonosti eristetty rungosta, sillä kädellä tuntee tietokoneessa päällä pienen värinän, joka siirtyy tietokoneen muovista jalkaa pitkin puupöytään, joka pitää resonoi eli pitää ääntä. Ääni ei ole kova, mutta se on todella(!) häiritsevä, koska ääni on erittäin matalataajuiden ja tulee korvatulppienkin läpi. Iso täyspuuta oleva pöytä toimii ikään kuin kaikukoppana värinälle ja ääni on uskomattoman häritsevä. Miten saisi tietokoneen muovisen jalustan eristettyä pöydästä?

Löysin Bilteman kuvastosta "bitumihuopaa" ja "bitumilevyä". Onko jollakin kokemusta? Haiseeko bitumi? Voiko sitä leikata mattoveitsellä?

http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---MP/Autotarvikkeet/Aanenvaimennin/Aanta-vaimentava-bitumilevy-369211/


Vai olisiko joku suraavista parempi:

- kumilevy
- huopalevy
- vaahtomuovilevy
- solumuovilevy
- styroxlevy?

Lisäksi, tuleeko eristelevyn olla tasainen vai pitääkö levyssä olla uria, reikiä tms.?

Kyse ei siis ole äänen eristämisestä vaan värinän eristämisestä.

4

431

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hifiboy-98

      Miten tää liittyy kaiuttimiin?? Tuolla on tietokone palsta erikseen

    • webnovice

      Samahan se on, mikä laite on kyseessä, jos kyse on värähtelyn eristämisestä. Esim. bassokaiuttimen värähtely varmasti aiheuttaa esim. puupöydällä, puulattialla tai vaikka autossa samantapaisen resenoinnin.

    • värinät hiiteen

      Olet jo jäljillä. Huopa sopii värinöiden vaimentamiseen kun laitat sitä laitteen ja pöydän väliin. Bitumikin on käyttökelpoista. Bitumin ja huovan toimintaperiaatteet ovat tässä erilaiset. Huopa irrottaa värinän lähteen pöytäpinnasta ja näin katkaisee värinän siirtymistien. Bitumi taas absorboi värähtelyjä pinnasta, johon se on kiinnitetty. Periaatteessa kumpaakin materiaalia voi käyttää samaan aikaan.

      Tasainen levy käy hyvin. Ei tarvitse rei'ittää. Myös umpisolukuminen ikkunatiiviste sopii tietokoneen ja pöydän väliin. Riittää, että saat tietokoneen irti pöydästä, joten koko kosketuspinta-alaa ei tarvitse tiivisteellä tai muullakaan päällystää. Reunoille laittaisin. Mutta jos tietokone painaa kiloja ja kosketuspinta-ala on pieni, laita koko pinta-alalle, koska pintapaineet kosketuskohdissa ovat suurehkoja.

      Huomioi, ettet todennäköisesti saa pöydästä irti sitä bitumia, kun se on kerran siihen kiinnitetty joko sen omalla liimapinnalla tai kuumentamalla.

      Jos pöytälevy soi kovasti, saattaa se olla rakenteeltaan jotain muuta kuin massiivipuuta. Massiivipuinen pöytä on aika hiljainen. Minulla pöytä on 30mm paksua massiivipyökkiä (Puukeskus), ja painaa noin 26 kg. Pöydällä on jalustoilla aktiivikaiutinpari tietokoneessa kiinni. Saan soittaa kaiuttimia huomattavan kovaa, ennenkuin pöydän värinät havaitsee kädellä pöydän alapinnasta.

      Jos ostat massiivipuupöytälevyn ja lakkaat sen, ÄLÄ käytä vesiohenteista PANEELI-lakkaa !!!! Kalustelakka on oikeampi valinta vesiohenteisista, koska monet muovit tarttuvat paneelilakkaan kiinni (kokemusta), ja lakkapinta kerää likaa ja rasvaa (käsistä), eikä pintaa saa puhdistetuksi mitenkään!

      Liuotinpohjainen lakka haisee voimakkaasti lakkauksen aikana ja lakatut pinnat hyvän aikaa sen jälkeenkin. Se kannattaa huomioida. Saat kuitenkin parhaan, kestävimmän ja parhaiten puhdistettavissa olevan lakkapinnan tärpätti- (tms.) ohenteisella lakalla. Hio pinta lakkauskertojen välillä kevyesti hienolla hiekkapaperilla, ja poista pöly.
      Anna lakan kuivua täyteen kuivuuteen (ohje purkissa) ennenkuin otat pöydän käytöön.

      Kertoisitko tässä, kuinka lopulta teit ja miten onnistui? Kiitos. :)

    • koneeneristys

      Mainitsemassasi tilanteessa värinöiden eristämiseen sopii ihan perinteinen vaahtomuovilevy, ei tarvitä välttämättä bitumia. Myös styroxia voi kokeilla.

      Itse lähtisin ratkomaan ongelmaa asettamalla koneen alle pienet palat vaahtomuovia. Sopivat palat saa helposti askarreltua esimerkiksi, jos nurkissa on ylimääräinen patja. Saattaa riittää, että tietokoneen rungon eristää ihan yksinkertaisesti vaikka parilla tyynyliinalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5105
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3207
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1345
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe