kuonokoppa lenkille?????

nebulisaattori_67

Nyt kysyn teiltä mielipidettä kun urosotikkani 4 v on pennusta asti olluna arka vaikka sitä on kaikilla tavoin yritetty sosialistaa pennusta alkaen niin ulkona kävelemiset on välillä yhtä tuskaa kun uhittelee vastaantulijoille, etenkin miehille ja lapsille ja tietenkin uroskoirille. Häntä sillä heiluu samalla kun uhittelee. Kaverini sanoi että vie koira piikille, no en saakeli vie kun tunnen sen että koira ei ole sekopää.

Olisiko kuonokoppa paha asia lenkin ajaksi? Voisiko sen avulla jotenkin paremmin harjotella noita ohitustilanteita? Olen omistanut koko ikäni koiria ja yksikään ei ole ollut tällainen yksilö, joten koiratuntemusta täällä kyllä on mutta tällaisesta ei.

10

1254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuppis111

      Eihän tuossa mikään sosiaalistaminen auta, ota tilanne hallintaan(ja koira), ole johtaja laumassasi ja hoida ne tilanteet... silloin ei tarvitse sun koiran ottaa vastuuta muista ulkoilijoista.

    • rusettirinta

      Olisi todella helppoa, jos
      " ota tilanne hallintaan(ja koira), ole johtaja laumassasi ja hoida ne tilanteet... " tuo usein kuultu lause korjaisi koiran käytöksen. Todellisuudessa "hallintaan otto" toimii vain harvojen kohdalla ja nekin ovat usein nuoria murkkuikäisiä.

      Johtajuus katoaa silloin, kun sukuvietti, hermorakenne tai terävyys on perimässään vahvempi. Sitten on myös niitä, joille on alun perin annettu riekkumiseen lupa. Koira noudattaa opittua tapaansa, josta on vaikea luopua.

      Kuonokoppaa voisi hyvin kokeilla. Silloin koira tuntee avuttomuutta kopan ansiosta, mikä taas hillitsee hyökkäystä. Koiran epävarmaa käytöstä pitäisi kotona vahvistaa. Koira ei luota ohjaajaansa varsinkaan ulkona. Käsittelyharjoituksia, koskettelut, hyväilyt, turkin harjaukset, peruskäskyjä ym. sisällä. Näin vahvistetaan suhdetta. Ulkona myös näitä peruskäskyjä, istu, maahan, seuraa ym. Seuraamisesta voi palkata namilla, muita vain sanoilla "hyvä".

      Sitten voi koiralle antaa keskittymisharjoituksia sitomalla tolppaan, jolloin koira saa tarkkailla ohi kulkevia ihmisiä ym.
      Tässä nyt joitain koulutusvinkkejä. Niin ja Saksassa kaikilla koirilla pitää olla kuonokoppa yleisillä paikoilla kulkiessa. Ihan tyytyväisiltä näyttävät poliisikoiratkin koppa päässä istuskellen

      • rozweiler

        "Johtajuus katoaa silloin, kun sukuvietti, hermorakenne tai terävyys on perimässään vahvempi."

        Mainitsemiesi ominaisuuksien hillintään nimenomaan tarvita vahvaa "johtamista", koska ko. ominaisuudet esiintullessaan kadottavat kaikki opetetut tavat mutta ei vahvan johtajan ansaittua kunnioitusta.


      • Ns hallintaanotto toimii joka koiralla, ongelmana on "vain" sen totetus niin että se vielä toimiikiin ja on nk oikeaa hallintaa, eikä vain vieteriukon väkisinpainamista laatikkoon, vain yksi ruosteinen sarana sen luukussa jäljellä.

        Koiran pitäminen "oikeasti hallinnassa" on kokonaisvaltainen juttu, eikä siihen auta yksittäiset teot tai yksittäisiin asioihin puuttuminen.
        Jos ongelmia ei (vielä) näy muualla, se johtuu vain siitä, että koira on niihin tilanteisiin tyytyväinen eikä koe tarvetta toimia toisin.
        Koira on periaatteessa aina oikeassa toimissaan, eikä sitä velvoita moraalit tai se mikä on oikein tai väärin - se vain toimii kuten se on opetettu (tiedostamattakin) tai sen vaistot sanoo.

        Tämän useasti todenneena, haluaisinkin kysyä, miten ihmeessä "johtajuus" katoaa kun sukuvietti, hermorakenne tai terävyys on kiikkulaudalla ?

        Ainakin sukuvietti on hallittavissa siltä osin kun nyt kaduilla kulkiessa tarvitsee.
        Terävyys on herkkyyttä reagoida tilanteissa aggressiivisuudella, mutta sekin on padottavissa siten, että koiran mielialaa tai tunnetilaa tai miksi sitä haluaakin kutsua, muutetaan.
        Hermorakenne nyt on hermorakenne ja tuo omat haasteensa jos tuuli oikeasti suhisee pään läpi, mutta siihen löytyy konstinsa.

        Itse olen kokenut, että ihmisen on vaikeampi luopua menneistä, ja näin hän ylläpitää helposti ongelmaa joka on. Omilla reaktioillaan. Koira, kun sen moodia muutetaan, ei muistele sitä mitä joskus oli.

        Mutta mielestäni hyvää johtajuutta (jäk mikä sana...) on juuri se, että koiraa hillitään, kuten laumoissakin tapahtuu niiden kesken.

        Koira voi kokea kuonokopasta sellaistakin avuttomuutta, että se lisää pelkotiloja ja huonoa käytöstä. Tai no pelkotiloja mutta jotakin kumminkin.

        Se on totta, että koira ei luota omistajaansa ulkona (eli se hyvä johtajuus ja ohjaus puuttuu), koska se kokee tarvetta toimia kuten se nyt aloituksenkin mukaan toimii. Koira, jolla on varma ja luotettava ohjaaja, ei tee sitä, koska se luottaa siihen ettei sen tarvitse. Tähän liittyy myös oman koiran suojaaminen ja se, ettei koiraa todellakaan opettamalla opeteta (tiedostamatta, yleensä pentuaikana) käyttäytymään väärin.



        Perustottiksella eli tempuilla, ei ole mitään tekemistä (periaatteessa) arkihallinnan kanssa, joka rakennetaan siitä hetkestä alkaen, kun koira tulee kotiin ensimmäistä kertaa.

        Itse näkisin tolppaan kiinnitetyssä koirassa suuren riskimahdollisuuden : se, että se voi vetää siinä liinan/remmin kireälle, on tie tuhoon hyvin helposti. Se saa siitä vahvistusta toiminnalleen tapaan "hyvä hyvä", tuen sinua tässä.

        Jos koppaa haluaa käyttää omia reaktioita hillitäkseen, siitä kannattaa tehdä helkutin fantsu juttu koiralle, ensin kotona. Että jee jee, ettei siihen liity mitään negatiivista. Näin ohjaaja saa varmuutta eikä pelko valtaa. Muuten en sellaista käyttäisi, ikinä, mutta jos ei muu auta niin mikäs siinä sitten. Ihmiset vain saattavat sellaisen koiran nähdessään ruokkia väärää käytöstä pelkäämällä ja näin koira vahvistuu taas väärään suuntaan...

        Hännänheilumisesta, mistä oli aloituksessa... se ei kerro siitä, että koira on iloinen, se vain kertoo siitä, oli tilanne mikä tahansa, että "minä tykkään tästä mitä just nyt tapahtuu".


    • rottweiler3

      Jos olet oikea laumanjohtaja niin saat koirasi alistumaan ja kuuntelemaan sinua.Koira huomaa että olet heikompi osapuoli kun menette lenkille ja ottaa tilanteen haltuunsa.Sinun täytyy olla vahva ja itsevarma lenkillä.Jos tunnet että et välttämättä osaa olla vielä niin vahva ja koira jatkaa käytöstään voisit ottaa ehkä käyttöösi kuonopannan kuonokopan sijaan. :)
      Kuonopannan avulla pystyt hallitsemaan koiraasi paremmin ja saat lisää itseluottamusta koiran hallinnan suhteen.Kun koira alkaa käyttäytymään paremmin ja olet saanut itseluottamusta ollaksesi vahva laumanjohtaja voit ottaa kuonopannan aina pois kun koira käyttäytyy hyvin,jos koira alkaa uhittelemaan laitat heti kuonopannan takaisin.Näin koira oppii että jos ei käyttäydytä kunnolla niin kuonopanta laitetaan.
      Tuon takia ei kannata lähteä koiraa lopettamaan.Tiedä kuinka ihana koirastasi tuleekaan kun olet vahva laumanhjohtaja.Rottweilerilla on vahva luonne ja pystyy olemaan myös hyvin dominoiva jos omistaja ei pysty olemaan tarpeeksi vahva psyykkisesti.

    • rusettirinta

      "Mainitsemiesi ominaisuuksien hillintään nimenomaan tarvita vahvaa "johtamista", koska ko. ominaisuudet esiintullessaan kadottavat kaikki opetetut tavat mutta ei vahvan johtajan ansaittua kunnioitusta."

      Niin ja se "vahva johtaja" syntyy VAIN LUOTTAMUKSEN kautta. Sen jälkee tulee kunnioitus ja sitten vasta tottelevaisuus.

      Mutta jos perimässä ei ole vahvana luonnetestin "KOVUUS", niin sitä vahvaa johtajuutta on mellein mahdoton saavuttaa.

    • rozweiler

      "Niin ja se "vahva johtaja" syntyy VAIN LUOTTAMUKSEN kautta. Sen jälkee tulee kunnioitus ja sitten vasta tottelevaisuus."

      Koiran, erityisesti rwu.n kunnioitus saavutetaan nimenomaan luottamuksen ja oikeudenmukaisuuden kautta, mutta aina täytyy muistaa että eläin ymmärtää em. asiat hieman toisin kuin ihminen.

      "Mutta jos perimässä ei ole vahvana luonnetestin "KOVUUS", niin sitä vahvaa johtajuutta on mellein mahdoton saavuttaa."

      Tuo ei aivan pidä paikkaansa, mutta myönnän että "pehmeän" (heikkohermoisen ;)) koiran kanssa joutuu tekemään enemmän töitä, sekä täytyy omistaa lehmän hermot.

    • kerro 2

      rozweiler ei tuossa ainakaan ollut mitään järkeä. Vai miten kommenttisi auttaa aloittajaa? Sumlaarum, laarun.

      • rozweiler

        "rozweiler ei tuossa ainakaan ollut mitään järkeä. Vai miten kommenttisi auttaa aloittajaa? Sumlaarum, laarun."

        Heitä sinä volttia.


    • haukkurottis

      Meillä kohta vuoden ikäinen uros, todella kiltti lempeä, lällykkä,tottelevainen yms perheen ja tuttujen kesken, mutta kun kuvioon astuu outo ihminen niin poju alkaa haukkumaan ja ottaa takapakkia, vaikka kyseinen henkilö ei ota minkäänlaista kontaktia koiraan. käy haistamassa ja uudestaan takapakkia ja haukku. muutaman kerran näkemisen/haistamisen jälkeen ei ole niin suurta ongelmaa, hieman ehkä epäluuloinen, mutta käy morjenstamassa ja hakee huomioita. Pentuaikana ei ollut tälläisiä tilanteita, nyt viimeisen 3kk aikana tullut. Ei ole väliä onko pihalla vai sisällä. Ei auta komentaminen. Istuu viereen kyllä, mutta heti jos ihminen liikkuu niin alkaa haukkumaan. jos ollaan isovanhemmilla kylässä, ja sinne tulee vieraita niin todella ääni herkkä. makaa rauhassa, nukkuu ja on, mutta jos kuuluu oven ääni, askeleita, puhetta niin murisee ja "möhisee", pysyy paikallaan ja kuuntelee. Ollaan aloitettu tottis touhut, jotka etenevät hyvin. Poju pysyy käskyn alla hyvin ja kuuntelee, siellä ei muut ihmiset haittaa, ehkä koska on niin paljon kaikkea, niin ei keskity sihen yhteen ( näin sanoi kouluttaja )

      Mutta miten ihmeessä saamme tuon uusien ihmisten haukkumisen pois? en tarkoita että kaikkien kaveri ja paijattava tarvitsisi olla, mutta edes niin että ei vetäisi pultteja aina jos tulee uusi ihminen meille kotiin tai lenkin aikana pysädymme. lenkillä jos liikumme niin ei haittaa kukaan, samoin kaupungilla liikkuessa ei tätä ongelmaa ole. paitsi jos pydähdymme juttelemaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4859
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1732
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1478
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1337
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1228
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      895
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      61
      879
    Aihe