Variaattoriveto.

...

Kehitys kehittyy.

Ihmiskunta menee etiäpäin piplian ja tekniikan voimalla. Miten lie kehittynee ihminen ite, en tiedä. On keksitty höyryvoima, sähkövalo, kännykkä ja kompuutteri. Nyt ollaan sitten Angru Birds osastolla, "kehitetään" jotain tarpeetonta. Olisi tärkeitäkin asioita mietittäväksi, maapallon väkiluvun pienentäminen, kasvihuoneilmiön lopettaminen, fossiilisten polttoaineiden käyttämisestä eroon pääseminen.

Vaan mitä tekee ihminen? Noh, saksassa insinöörit kehittäneet 9- vaihteisen automaattivaihdelaatikon pikapuoliin myyntiin tulevaan malliin. Hienoahan se on, saadaan vähennettyä polttoaineen kulutusta. Joo ja mitä sellaisen vaihdelaatikon valmistaminen maksaakaan ja kuka helevata osaa korjata sellaisia sitten aikanaan?

Kehitys käsitetty eteenpäin meneväksi. Alkanut tässä miettimään, että kestävä kehitys vaatisi tervettä järkeä. Nyt tehdään kertakäyttöautojakin. Aikanaan Volvo Amazonissa oli 3 vaihdetta ja kuka tahansa osasi korjata laatikon suunnilleen putkipihdeillä. Ja oli Volvolla myös variaattorivetoinenkin auto, joka perustui johonkin vähemmän tunnetun automerkin ostamiseen, jonka nimeä en nyt muista. Mutta variaattori käytössä mm. moottorikelkoissa tänäkin päivänä. HALOO, ei yhdeksää vaihdetta, vain yksi remmi ja jo on aina sama hävikki laatikon voiman siirrossa. Sitä vain olisi pitänyt kehittää, eikä heittää romukoppaan.

Ihmettelen suuresti, miksi insinöörit ei ole keksineet automaattivaihdelaatikkoa laturille, sehän voisi säästää energiaa >:/

=DW=

4

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mainitsemasi Volvon ostama vähemmän tunnettu automerkki oli hollantilainen Daf, joka sen jälkeen jatkoi kuorma-autojen valmistajana. Variaatiovaihteiden omaisuuksiin kuului sekin, että sillä pääsi periaatteessa taaksepäin yhtä nopeaa kuin eteenkinpäin. Suomessa on ajettu variaatiovetoisella Volvolla peruuttamisen maailmanennätyskin aikanaan Keimolan moottoriradalla!

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Keimolan_moottorirata

      • porakorven akseli

        Ne variaattorivaihteiset volvot olivat niitä surullisenkuuluisia henkselivolvoja. Kuminauha kesti joskus 40tkm, joskus vähemmän tai enemmän.

        Kyllä 9-vaihteinen loota on tätä päivää. Ei löydy korjaajaa enää amazoninkaan lootalle, joten sama se onko vaihteita sitten 9 vaiko 3.


      • sitroen.
        porakorven akseli kirjoitti:

        Ne variaattorivaihteiset volvot olivat niitä surullisenkuuluisia henkselivolvoja. Kuminauha kesti joskus 40tkm, joskus vähemmän tai enemmän.

        Kyllä 9-vaihteinen loota on tätä päivää. Ei löydy korjaajaa enää amazoninkaan lootalle, joten sama se onko vaihteita sitten 9 vaiko 3.

        Mitäs erikoista siinä Amazonin laatikossa muka on, kun ei löydy korjaajaa?
        Minun tietääkseni ihan normaali peruslaatikko.
        Varaosien saatavuus saattaa olla ongelma. En tiedä, mutta saattaa silti olla.


    • ei ehkä normaali kuski tarvii yhdeksä vaihdetta, mutta saadaan siinä näkyvyyttä, kun mainostetaan. Kyllä kauko-idässä insinööreillä hiki virtaa, kun tekevät samanlaisen.

      Ei noita ysi-vaihteisia korjata muutaman vuoden vanhaan autoon. se maksaa enemmän kun auton arvo, se korjaus.

      Kun kärryn kanssa tulee paljon ajettua, niin hitaampaa pakkia toivoisi. samaten pakettiautossa joutuu kytkimellä säätämään vautia ahtaammissa paikoissa. Harvoin sitä satoja metrejä peruutellaan.
      Mutta se kai on helppo ykkönen hammaspyörällä muuttaa pakiksi.
      Ei minulta silti ole yhtään kytkintä hajonnut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      149
      10852
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      209
      2890
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1898
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1696
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1546
    Aihe