Freiburg im Breisgau

nach Freiburg?

Hei! Freiburg im Breisgau -niminen kaupunki on alkanut kiinnostaa minua, vaikka suomenkielisiltä sivuilta (keskustelupalstat ym.) siitä ei paljon tietoa löydykään. Saksalaiset itse tuntuvat pitävän kaupunkia todella kauniina. Onko siis täällä kellään kokemuksia kaupungista? Onko kaunis paikka ja onko siellä muuta tekemistä kuin vanhankaupungin ihastelu? Ja mihin kannattaa lentää, jos menee Freiburgiin - lentokentältä jatkaisin kohteeseen junalla?

Kiitos, jos joku avaa sanaisen arkkunsa! :)

7

384

Vastaukset

 • Kaunis ja viihtyisä on. Jos Saksaan muuttaisin, niin taitaisi olla ykkösvaihtoehto (makuja on tietysti monia...). Hengeltään ekologinen ja poliittisesti vihreä. Kaupungin ihastelu on varmaan tärkein ajankulu, mutta kyllä siellä ilokseen kävelee, shoppailukin onnistuu. Syöminen ja juominen! Tuomiokirkko on komea ja tornista aukeaa hyvät näköalat, jos jaksaa kiivetä. Kauniilla säällä kannattaa mennä Schauinslandin vuorelle (ratikka/bussi köysirata), josta mainiot näköalat. Rohkelikoille löytyy sieltä myös kaivosretki (ei suljetun paikan kammoisille!) sekä pieni huvipuisto. Junamatkan päässä (Rust) myös yksi Euroopan suurimmista huvipuistoista, Europa Park. Jos niistä pitää, niin ehdottomasti sinne! Freiburg on hyvä tukikohta autoretkille Schwarzwaldiin ja vaikka Elsassiin (Colmar, Strassbourg, viinitiloja), mutta sinulle ei ilmeisesti kiinnostava vaihtoehto? Lähiseuduilla on myös paljon vaeltelumahdollisuuksia.

  Lähin kenttä on "Euroairport" Basel- Mulhouse-Freiburg, mutta sinne ei kai suoria lentoja ole. Edullisin lienee Frankfurt, josta parin tunnin junamatka.

 • Kiitos vastauksestasi, "Dort gewesen"! Nyt kaupunki kiinnostaa entistä enemmän. :)

  T. Alkuperäinen

 • Hieno paikka, käytiin viime vuonna (tosin lokakuu). Itse asiassa Tampere-Hahn- reittiä mentiin ja palattiin, mutta sieltä vuokra-autoilemalla noille seuduille mentiin. Freiburgista painettiin pienempiä teitä Baden -Badeniin (ylempänä). Lähellä Freiburgia tsekattiin tuo Vuoristosairaala-sarjan klinikka. Hei, jos kuuntelet nettiradiota (Nokia Lumia ,TuneIn) niin sieltä löytyy Baden FM-radiokanava Freiburgista, itse fiilistelen nyt kuuntelemalla sitä!

 • Onko siellä suomalaisia minkään vertaa. olisi mukava kuulla heidän näkemyksiään.

 • On täällä muutama suomalainen saksalaisen kanssa kodin perustanut. Eivät vaan halua Suomea muistella.

  • Minäkin tiedän suomalaisnaisen, joka meni Freiburgiin elämään elämänsä. Saksalaismiehensä kuoli " vastikään" . Sin kutsun käydä kylässä siellä muttei inspiraatio edennyt synapseissani silloin, ei tosin kiinnosta matkustelu vieläkään rasittavaa ja viehättävää matkustelu on. Rahat vaan menee.


 • Jos joku muistaisi..

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  175
  7408
 2. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  103
  6150
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  175
  3419
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  194
  2469
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  36
  666