Freiburg im Breisgau

nach Freiburg?

Hei! Freiburg im Breisgau -niminen kaupunki on alkanut kiinnostaa minua, vaikka suomenkielisiltä sivuilta (keskustelupalstat ym.) siitä ei paljon tietoa löydykään. Saksalaiset itse tuntuvat pitävän kaupunkia todella kauniina. Onko siis täällä kellään kokemuksia kaupungista? Onko kaunis paikka ja onko siellä muuta tekemistä kuin vanhankaupungin ihastelu? Ja mihin kannattaa lentää, jos menee Freiburgiin - lentokentältä jatkaisin kohteeseen junalla?

Kiitos, jos joku avaa sanaisen arkkunsa! :)

7

413

  Vastaukset

  • Kaunis ja viihtyisä on. Jos Saksaan muuttaisin, niin taitaisi olla ykkösvaihtoehto (makuja on tietysti monia...). Hengeltään ekologinen ja poliittisesti vihreä. Kaupungin ihastelu on varmaan tärkein ajankulu, mutta kyllä siellä ilokseen kävelee, shoppailukin onnistuu. Syöminen ja juominen! Tuomiokirkko on komea ja tornista aukeaa hyvät näköalat, jos jaksaa kiivetä. Kauniilla säällä kannattaa mennä Schauinslandin vuorelle (ratikka/bussi köysirata), josta mainiot näköalat. Rohkelikoille löytyy sieltä myös kaivosretki (ei suljetun paikan kammoisille!) sekä pieni huvipuisto. Junamatkan päässä (Rust) myös yksi Euroopan suurimmista huvipuistoista, Europa Park. Jos niistä pitää, niin ehdottomasti sinne! Freiburg on hyvä tukikohta autoretkille Schwarzwaldiin ja vaikka Elsassiin (Colmar, Strassbourg, viinitiloja), mutta sinulle ei ilmeisesti kiinnostava vaihtoehto? Lähiseuduilla on myös paljon vaeltelumahdollisuuksia.

   Lähin kenttä on "Euroairport" Basel- Mulhouse-Freiburg, mutta sinne ei kai suoria lentoja ole. Edullisin lienee Frankfurt, josta parin tunnin junamatka.

  • Kiitos vastauksestasi, "Dort gewesen"! Nyt kaupunki kiinnostaa entistä enemmän. :)

   T. Alkuperäinen

  • Hieno paikka, käytiin viime vuonna (tosin lokakuu). Itse asiassa Tampere-Hahn- reittiä mentiin ja palattiin, mutta sieltä vuokra-autoilemalla noille seuduille mentiin. Freiburgista painettiin pienempiä teitä Baden -Badeniin (ylempänä). Lähellä Freiburgia tsekattiin tuo Vuoristosairaala-sarjan klinikka. Hei, jos kuuntelet nettiradiota (Nokia Lumia ,TuneIn) niin sieltä löytyy Baden FM-radiokanava Freiburgista, itse fiilistelen nyt kuuntelemalla sitä!

  • Onko siellä suomalaisia minkään vertaa. olisi mukava kuulla heidän näkemyksiään.

  • On täällä muutama suomalainen saksalaisen kanssa kodin perustanut. Eivät vaan halua Suomea muistella.

   • Minäkin tiedän suomalaisnaisen, joka meni Freiburgiin elämään elämänsä. Saksalaismiehensä kuoli " vastikään" . Sin kutsun käydä kylässä siellä muttei inspiraatio edennyt synapseissani silloin, ei tosin kiinnosta matkustelu vieläkään rasittavaa ja viehättävää matkustelu on. Rahat vaan menee.


  • Jos joku muistaisi..

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   175
   3390