Miten saan kiusaamisen loppumaan?

Kiusattu12

Moi! Oon 12v poika nyt ja meen ens vuon kutoselle. Mua on kiusattu vitosen kevää ajan. Kiusaaminen alkaa luultavasti uudelleen kun meen kouluun. Kiusaaminen on vaikea saada loppumaan koska kiusaajat ovat kaksi luokan suosituinta poikaa. Miten saan kiusaamisen loppumaan kertomatta vanhemmille tai opettajalle!!!

43

1214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kalle paavi

      voi elämä. Oon pahoillani että sua kiusataan. muakin kiusattiin kun olin pieni. "piiriä" monesti pyörittää mutama ihminen. (hassua mikä "valta" niillä on)
      ..yritin itsekin kaikkea, huomata, olla huomaamatta, antaa "takaisin". Aika huonolla tuloksella. :D tiedän tunteen kun mikän ei auta ja opet vähät välittää, ei huomaa, tai osalllistuu jopa itse siihen!

      kiusaaminen jättää jäljen. ..jälkeenpäin voi ehkä ajatella että se teki susta vahvemman.. (mutta tavallaan se tekee myös heikon)

      Tapausta en tunne, niin en tiedä mikä toimisi. ???????

      • kiusaankuoonpaska

        Ehkei kannata alkaa kiusaamaan itse kuitenkaan. varsinkin kun tietää miten paljon se sattuu. Joku ongelma niilläkin on että pitää kiusata. Voisiko ihan niin tyhmä kysymys auttaa että kysyisit MIKSI KIUSAAT?!


    • kiusattu12

      Voisin sanoa että ei auta

    • ter o

      Jäljelle ehkä jää viimeinen ja vaikein keino, kerro opettajalle ja vanhemmillesi, asia ratkeaa ainakin jotenkin. Mikä syy miksi et halua kertoa? Miten sinua kiusataan?

    • voiman lähde

      olisiko meistä mummoista ja papoista valvojia välkkäreille,me tiedämme mitä vessoissa tapahtuu ihan open selän takana.Olemme olleet kiusattuja taiei.Tiedämme kiusaamisen eri muotoja .Emme ole vielä unohtaneet kiusaajien oveluutta.Ehkä kiusattu kertoo meille mitä taphtuu osaamme kuunella.Kun meillä on näyttöä toimimme rauhallisesti, mutta varmasti,vaikka kiusattu ei kertoisi mitään osaamme elekielen.Tämä voiman lähde käyttöön.

      • Huutava tarve

        Ehdottakaa ihmeessä tällaistakin toimintamuotoa. Kyllä tehoaisi, kun mummo tai pappa on oikeanlainen ja saanut vielä kurssitustakin.


    • kiusattu12

      ter o. Minua kiusataan lähinnä henkisesti seläntakana puhumista, haukkumista, syrjimistä jne. En haluaisi kertoa vanhemmille tai opettajalle koska saan siitä luultavasti ns. vasikan maineen

      • Kannustajat

        Vasikan? Onko sinulla sorkat? Jos ei ole, sinusta ei saa vasikkaa tekemälläkään. Jos joku tulee sanomaan sinulle moista niin tiedä sanoa, että sinulla ei ole sorkkia, ettekö tiedä että vasikalla on sorkat?

        Paras tapa on kertoa vanhemmille ja ihan vakavissaan. Muuten tuo kiusaaminen jatkuu ja jatkuu... Mutta muista, valinta on valitettavasti sinun.


      • Kokemusta on

        Et saa


    • ressuthebaron

      Tarviitseeko niiden tietää siitä että sinä kerrot? Jos kerrot vanhemmillesi, ja ne kertoo opettajille tai jotenkin, voitte sopia että opettajat kertovat hoksanneensa tilanteen itse. En kyllä voi taata että ne opettajat saa kiusaamista loppumaan, niillä on keinot totaalisen vähissä nykyään.

    • Kiusaajan lyöminen keittiöveitsellä toimi ainakin minulla aika hyvin... En tosin tiedä, kannattaako sitä suositella, mutta jos et tosiaankaan halua kertoa jollekkin, lienee väkivalta ainoa ratkaisu :) .

    • :( syrjään

      syrjintä on aika hankala kiusaamisen muoto, ei oteta porukkaan mukaan, puhutaan pahaa, mihin sitä sitten välitunnilla yksinään menisi...

    • vinkkaja

      Mitäpä sanoisi. No, kuulkaas nuoret, jos asioihin ei tule muutoksia kouluaikana, ongelmat saattavat seurata aikuisiässäkin. Näkisin, että ainoa keino saada asiaton kohtelu loppumaan, on asiasta keskustelu ja yhteisten pelisääntöjen laatiminen. Avauksen tekijä ei voi olla usein kukaan muu kuin kiusattu.

      On valitettavaa, että lapsilla ja nuorilla ei ole aikuisten tukea kiusaustapauksiin kuin valveutuimmissa tapauksissa. Asiaan puuttuminen valitettavasti vaatii aloitteen tekijän (joita helposti kutsutaan kantelijoiksi). Kiusatun häpeää tulla kiusatuksi käytetään häikäilemättä hyväksi, myös kantelua pidetään paheksuttavana. Niinpä kiusaaminen pääsee jatkumaan ja kasvamaan ihan rauhassa. Epäasiallisesta kohtelusta ilmoittaminen ei ole kantelua vaan terveen kouluilmapiirin luomista. Ilmoituksen voi tehdä sivullinenkin.

      Muutos tapahtuu vain jos sekä koulun rehtori, opettaja (t), kiusaajan vanhemmat, kiusatun vanhemmat, kiusaaja että kiusattu osallistuvat asian yhteiskäsitelyyn. Myös koulun terveydenhuololla voisi olla paikkansa neuvottelussa. Paras tapa aloittaa on kertoa vahemmille ja sille vanhemmista, jolla on organisointikykyä. Ja kun asiasta puhuu, niin pitää tuoda esille kaikki, mistä ei toisen/toisten käytöksessä pidä! Ujostelu ei auta asiaa. Jos muutosta ei tule heti, sama prosessi tulee toistaa aina uudestaan. Joissakin tapauksissa kiusaajasta voidaan tehdä lastensuojeluilmoitus, ja sen jälkeen muutos on käytännössä pakko tapahtua. Koskee myös syrjintää.

    • kiusattu12

      Kerron nyt teille pienen tarinan. Kutsun ny t kiusaajani joniksiEnsimmäisellä luokalla en tuntenut jonia vielä kunnolla. Tutustuin häneen ja meistä tulo kaverit. Toisella luokalla olin jonin kanssa usein ja kiusaamisesta ei olluy tietoakaan. Kolmannella luokalla en ollut jonin kanssa enää niin paljon mutta hän oli vielä kaverini. Neljännellä luokalla en enää ollut jonin kanssa mutta minua ei silloin vielä kiusattu. Viidennellä luokalla se alkoi. Minua ei otettu enää välitunneilla mukaan mihinkään ja muut olivat minua vastaan. Eräänä päivänä kun joni ei ollut koulussa kaikki olivat kavereitani. Kysyin heiltä miksi haukkuvat ja syrjivät minua silloin kun joni oli paikalla. Kaikki olivat hiljaa. Kun joni sitten tuli takaisin kouluun kiusaaminen alkoi taas. En ymmärrä miksi minua kiusataan silloin kun hän on paikalla. Tarinani oli aika huonosti kirjoitettu mutta toivon että otitte siitä jotakin selvää

      • Anonyymi

        Outoa mut kiusaakobJoni sua.


    • rikkirevittynä

      No onneksi , kiusaaminen ei ole fyysistä. Mua on potkittu, hakattu, syljetty päälle, haukuttu, näytetty keskisormee, pilkattu, piinattu, vainottu, hakattu uudelleen ja uudelleen jne. naurettu, saatettu naurun alaiseksi..alistettu., uhkailtu.. Ja asun suomessa.
      Tää on ku joku helvetti. Kukaan ei auttanut.

      Helpottiko sua yhtään?

      • tpoam

        Ymmärrän hyvin että olet katkera. Mutta tuo kuulosti kuin olisit vähätellyt ap:n ongelmaa. Kertoisitko vähän enemmän omasta tapauksestasi?


    • kiusattu12

      Juu helpotti ihan vitusti

      • vinkkaaja

        Tuskansa kanssa ei pidä olla liian kauan yksin. Ole rohkea ja pyydä apua, vaikka kummien tai jonkun sukulaisen kanssa, jos vanhemmille puhuminen ei auta.

        Lain mukaankin syrjintä on rikos, huolimatta siitä, että syyllistytäänkö siihen kaveriporukassa, lasten tai aikuisten kesken, tai työpaikalla. Suomen Perustuslain 6§:n mukaan: ”Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella"

        Pitäkää kiinni oikeuksistanne!


    • dbks

      Minun kiusaamnen oli haukkumista, mutta eräs opettajistani selvitti asian itse ja kysyi nimiä, suostuin sanomaan anonyyminä/nimettömänä kiusaajieni nimet. En tiedä mitä opettaja teki kiusaajalle mutta enää minua ei ole haukuttu. Kiusaamisen loppumisesta olen kiitollinen opettajalleni, mutten KiVa-koululle. Millainen opettaja sinulla on, uskoisitko pystyväsi ilmiantamaan nimettömänä?

    • vinkkaaja

      Viisas opettaja huomioi asin kuten dbks kertoi. Kiusaajalle voi aina todeta, että opettaja on itse tehnyt havaintoja kiusaamisesta ja sellainen ei käy. Joskus opettajiltakin puuttu tilannetaju tai eivät halua ottaa asiaan kantaa, mutta aina kannattaa yrittää. Nimettömyys voi olla hyvä tapa eli antaa vihje, ketä seurata asian suhteen.

    • katse peiliin

      Jotenkin tuntuu että a.p haittaa vaan pikku syrjään jättäminen, onhan sekin ikävää, -mutta samalla , riittääkö aloittajalla itsellään myötätuntoa muille jotka tulleet kiusatuiksi?

      • kiusattu12

        Tiedän että monel ovat joutuneet pahemmin kiusatuksi kun minä. Olen todella pahoillani kaikkien kiusatuksi joutuneiden puolesta. Käytät termiä "pikku syrjään jättäminen". Sinua ei ole selvästikkään kiusattu kun et tiedä miten pahalta se tuntuu


    • kiusattu12

      Katse peiliin. Jos se on jäänyt tässä epäselväksi olen todella pahoillani muille jotka ovat joutuneet fyysisen tai henkisen kiusaamisen uhriksi.

    • thinkaboutit öö

      Voisiko sun kaveri olla joku toinen kiusattu. Tuskin olet niin erityinen että olet ainoa, etsi (ne) koulustasi.

      suomi24 ei valitettavasti taida ratkaista kiusaamistasi.

      • lapsparkoja

        Mä näin mun entisen kiusaajani, arvaas missä töissä? KOULUSSA. :D


      • M.A.
        lapsparkoja kirjoitti:

        Mä näin mun entisen kiusaajani, arvaas missä töissä? KOULUSSA. :D

        Mikael Agricola oli jonkun perimätiedon mukaan koulukiusaaja. Joku väittää, että kiusaa lapsia edelleenkin.


    • justjuuu

      Älä suostu kiusatuksi. Ainoa tapa päästää kiusaamisesta eroon on vahvistuminen. Sä et yksityiskohtaisempaa neuvoa tarvitse.

    • äläsuostu

      "älä suostu", ketä sekin auttaa? Kiusaajat samassa koulussa joka päivä. Poika miettii kesälomalla kiusaamista. Hauskaa, "älä suostu"...

    • kiusattu12

      Mitä ihmettä tapahtui. Puhuin tänään luokkakeskustelussamme kaverilleni. Kiusaajani ilmestyiluokkakeskusteluun ja kysyi jotai en muista mitä. Meinasin lähteä pois keskustelusta (olin whats appissa) mutta päätin vastata ja kokeilla miten hän reakoi. Odotin hänen sanovan jotain vitu mulkku pidä turpas kii mutta hän vastasi ystävällisesti. Sen jälkeen pystyin keskustelemaan kaikkien kanssa tulematta syrjityksi. Onko tämä ohimenevää vai ovatko he lopettaneet kiusaamisen??

    • vinkkaaja

      Kiusaaminen on ihmeelinen ilmiö. Jos asiaa tarkastelee ihan tarkasti, niin onkohan maailmassa ketään, jota ei olisi joskus kiusattu? Osa ei varmaan edes huomaa asiaa tai ei välitä. Kiusaaja jatkaa helposti, jos joku hermostuu eli kiusaaja huomaa että kiusaaminen tepsii.

      Ongelma onkin sitten se, miten alistumisen, hermostumisen tai suuttumisen voisi välttää. Yksi periaate voisi olla se, että ei ala väittelemään asiasta kiusaajan kanssa. Tyypillistä on, että aloitetaan molemminpuolinen nimittely ja kohta ympärillä olevat valitsevat puolensa tai lähtevät pois paikalta.

      Mielestäni olen itse välttänyt kiusaajan sanallisen iskut sillä, että olen puuttunut itse asian oikeelisuuteen tai hyvien tapojen mukaiseen käyttäytymiseen. Näitä vastaiskuja ovat olleet "Nimittely ei ole kohteliasta", "tuo ei ole hyvien tapojen mukaista käyttäytymistä", Joissakin tapauksissa huumoriksi heittäminen voi toimia. Olen hieman tukeva ja saanut kuulla siitä joskus. Totean vain että "enpähän palele talvella, kun on suojakerros"

      Tärkeintä on mielestäni se, että et asetu samalle tai alemmalle tasolle kiusaajan kanssa. Silloin voit poistua voittajana paikalta.

      kiusattu 12 hämmästelee luokkakeskustelun henkeä. On saattanut tapahtua niin että kiusaaja on kasvanut henkisesti kesän aikana. Kiusaamisesi oli tapahtunut keväällä ja ollut aika lyhyt aikainen. Mistä muuten kiusaamisesi sai alkunsa?

      Toinen vaihtoehto on eräänlainen "ansa", jota pidän epätodennäköisenä. Sinut oletaan avosylin vastaan, jotta voidaan heitettää entistä rajummin ulos. Aika näyttää kumpi on kysessä. Ole siis varovainen ja valmistaudu pahimpaan. Jos kysessä on aito muutos, ei muuta kuin mukaan kaveripiiriin. Jos kysessä on "ansa" niin mieti, miten voisit reagoida tapahtumaan suuttumatta tai alistumatta.

    • 12V Tyttö

      Oon pahoillani että sua kiusataan. Muakin kiusattiin 4-6 luokalla. Kiusaaminen oli yleensä henkistä ja välillä fyysistä. Minua ei hakattu, mutta hiuksista revittiin, mutta osasin puolustautua ja nappasin itsekkin kiusaajia hiuksista :D. Muuta kiusausta oli haukkuminen, tavaroitakin vietiin. Olin silloin aika syrjäytynyt. Minulla oli kavereita alemmilla luokilla paljon, mutta luokallemme tuli uusia oppilaita ja heidän seurassa kaverini kiusasivat minua. Välitunnit olin yksin ja katselin mitä muut tekivät. Kiusaaminen loppui kun en välittänyt siitä. He ymmärsivät että on turhaa kiusata, jos kiusattava ei välitä lainkaan. Kun sinua kiusataan, suosittelen kavereiden luo hakeutumista ja yritä olla huomaamatta kiusaajia. En mitenkään yritä tällä kertomuksella saada sääliä, vaan saada kiusaamisen loppumaan tältä pojalta.

      • tpoam

        Aloittaja: Oletkos saanut vastausta onko ne lopettaneet vai onko se jotain muuta? Joka tapauksessa: voimia! Toivon kovasti että tilanteesi paranee! :)


    • kiusattu12

      En tiedä. Olen kesälomalla. Laitan tähän sitten viestii kun koulut alkaa

    • TROLLFEIS

      MÖLIMÖLIMÖLIMÖLIMÖLI UUUUUUUUU ITKETTÄÄ JA MEEN ULISEE ÄITILLE KU MUA KUISATAA OON 12 V LOL TROLOLOLOLOLLOLOLOLLOLOLOO TROLOLOLOLOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • 15+16

      Mitä koulua käyt? Voitas parin kaverin kanssa tulla "isottelee" niille kiusaajilles :D

      T:melkein 18vuotias miehen alku

    • Tyttö 14v

      Älä välitä. Älä kiinnitä niihin mitää huomiota, nii kyllä ne pia huomaa ettei sua kiinnosta vittuakaa. Tai sit vaan servaat niin pahasti et kyllä hiljenee :D

    • Hanki ISOOO kaveri

      Opettajille on turha puhua. Ei ne auta.

      Hanki isoooooo'''... hko apumies turvaksesi. Mikään muu ei koulukiusaajiin auta ts. muualta et apua saa.

    • olinkiusattu

      Älä reagoi kiusaamiseen millään tapaa. Kiusaamiseen reagoiminen provosoi kiusaajia lisää. Älä loukkaannu tai suutu heille äläkä näytä heille pahaa mieltäsi. Kiusaajat haluavat nähdä kuinka reagoit kun sinua kiusataan. Heidän mielestään on hauskaa nähdä kun suutut, itket, loukkaannut tai ihan mikä tahansa muu miten reagoit kiusaamiseen. Jos yrität kiusata heitä takaisin tilanne vain pahenee ja kiusaaminen muuttuu entistä rajummaksi. Kun sinua kiusataan älä anna heidän kiusata sinua. Ota se huumorilla äläkä provosoi kiusaajia enää. Jos teet niin kiusaajilla loppuu into koko hommaan. Ajattele muita keitä voitaisiin kiusata samasta tai eri "syystä" kuin sinua. Esim. ei kaikkia ylipainoisia, rillipäitä, naamasta rumia tai iso-nenäisiä ihmisiä kiusata. Heitä kaikkia ei kiusata koska osa heistä eivät välitä siitä eivätkä tee muitten pään aukomisesta ja vittuilusta isoa numeroa. Ainoa oikea syy toisen kiusaamiseen on kiusaajien halu järjestää "hauska" tilanne ja se että kiusattu mahdollistaa sen yrittämällä tehdä asialle jotain tai loukkaantumalla. Älä myöskään muuta itsessäsi mitään vain kiusaamisen takia. Jos muutat esim. tapoja, vaatteita, hiuksia tai muuta vastaavaa itsessäsi kiusaamisen takia niin kiusaajat ajattelevat että he voivat vaikuttaa sinuun.

    • Kiusaaja on raukka

      Kiusaaminen on lain mukaan rikos.

      Kiusaamista ei tarvitse sietää yhtään.

      Aikuisena annan neuvon: kerro kiusaamisesta kotona, opettajille ja soita vaikka hätänumeroon 112 keskellä koulupäivää jos kiusanteko jatkuu.

      Soittamisesta hätänumeroon 112 ei seuraa sinulle yhtään mitään pahaa.

      Meillä aikanaan kävi poliisi koulussa kun kiusaaminen meni liian pitkälle ja kiusaaja joutui suuriin vaikeuksiin.

    • stay strong

      Minua ja kaveriani kiusataan koulussa. Olemme bestiksiä ja olemme muiden mielestä liian samanlaisia. Meitä usein nimitellään lepakoiksi, vaikka emme niitä edes ole! Olemme kertoneet opettajalle ja opettaja on puuttunut asiaan. Vähäksi aikaa se kuitenkin loppui mutta pian se taas alkoi vain suuremmalla porukalla. Suurta porukkaa vastaan on toki kahden vaikea puolustautua ja aina kun yritämme sanoa heille jotakin vastaan tilanne vain yltyy entisestään. Ja nyt olen ymmärtänyt että kiusaamisesta on aina pakko ilmoittaa opettajalle, sillä tilanne saadaan luultavasti loppumaan. Toivottavasti meilläkin kävisi niin!! Olen aina ihmetellyt eikö kiusaajilla ole muuta tekemistä kuin puuttua toisten elämään? Kiusaajat ovat vain oikeasti heikompia koska heidän pitää vain saada jonkun toisen mieli pahaksi koska heillä itsellään ei ole pakosti kaikki hyvin. Pysykää vahvoina.

      • tyttö 14v

        Minulla on kaksi bestistä kaverina, joita kiusataan. Samat tyypit ovat minuakin kiusanneet, mutten välittänyt, ja he lopettivat. On kyllä hauska nähdä heidän hiljenevän, kun menen väliin kavereideni luo. XP
        Voittehan vaikka yrittää saada jonkun puolellenne, kiusaajat voivat yllättyä eivätkä niin tiedä mitä tehdä.


    • kokenu tappelusta poika

      sano kiusaajille et ne joutuu sil sun kiusaamisel vaikeuksii kos ei auta ni sano et sä otat sun veljet asialle ni kyl loppuu jos me kysyy ikää ni keksi ne nopee mut alle 18 muute ne ei välitä vaa sanoo et ne joutuu siit linnaa jos ne hakkaa sut

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe