huippuimurin jyrinä kerrostalossa

helppiä.

Nyt olisi tällainen kinkkinen ongelma: asunnossani kuuluu tuollainen jyrinääni, ja lattiassa tuntuu koko ajan tuollaista hienoista tärinää. Ääni ei ole niin kova mutta häiritsee kun sitä joutuu jatkuvasti kuuntelemaan. Lisäksi kuuluu joskus tuollaista hienoista kilinän ääntä. Ehkä parhaiten tämä kuuluu jos on korvatulpat korvissa.

Asun ylimmässä kerroksessa, ja katolla on kuutisen kappaletta huippuimuria jotka ovat 3 per ryhmä asuntoni yläpuolella. Huoltomies kävi sammuttamassa ne yksitellen, jyrinä asunnossani ei kuitenkaan lakannut, ehkä pieneni hieman vain. Toinen mahdollisuus on tietty oma tai naapurin ilmanvaihtokone, jos tulopuhaltimen laakerit tätä aiheuttaisi, mutta omalla ilmanvaihtokoneella ei mitään vaikutusta ääneen, jos sen sammuttaa. Ajateltiin että ehkä alakerran naapurin ilmanvaihtokone on rikki, mutta tuskin se tällaista ääntä aiheuttaa jos tulopuhaltimen laakerit ovat rikki.

Pitäisi isännöitsijälle laittaa joku selitys ongelmalle, kun ei löytynyt vielä. Epäilen että ääni poistuu vasta kun kaikki huippuimurit kytketään pois yhdestä ryhmästä. Tuo teline katolla voi olla jotenkin rikki, ja aiheuttaa resonointia katossa, joa yksikin imuri on päällä. Ei älytty huoltomiehen kanssa tutkia mitä tapahtuu jos kaikki imurit kytkettäisiin pois yhdestä ryhmästä.

Mitä mieltä ollaan asiasta, ja miten ongelma voidaan korjata? Tähän ongelmaan tuskin pelkkä imurin vaihtaminen riittäisi, ja osa niistä on jo vaihdettu, tai ainakin ne jotka on havaittu rikkinäisiksi.

8

3457

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anna ajan kulua

      noooh jos siinä 6kpl pärrää isompia imureita ja niissä ei ole tyynyjä vaan suoraan kiinni niin kyllähän se jyrisee ja lattiat tärisee!

      pikku iv koneet ei pysty tuollaista ääntä pitämään. vuosien saatossa ääneen tottuu ja se muuttuu huomaamattomaksi taustameluksi!

      hanki vesisänky jos häiritsee.

      • helppiä.

        No mutta ongelma on se että tuo ääni ei aina ole ollut tuollainen, joskus sieltä hajosi kunnolla imuria, ja rupesi kuulumaan tuollainen sumutorviääni, ja joku toinen ääni että leikkasi kiinni. No nämä suuremmat äänet loppu kyllä, mutta jyrinä jäi. Ja tuo hienoinen kilinä ääni vielä indikoisi että jotakin laakeria on rikki.


    • zz6

      Niissä huippareissa tulee asunnoista likaa siipiin ja lika aiheuttaa resonointia siellä katolla joten putsaus ja tarvittaessa koneitten vaihto.

      harvoin remontissa tulee äänettömäksi, kun pitäis tasapainottaa siivet.

      • helppiä.

        Siis pitäisi vaihtaa vain kaikki? Jos ne putsaa, niin ääni jää jäljelle vaan? Nyt on vaan osa imureista vaihdettu, ei kaikkia. Mikäli nämä muut ei ole vaihdettuja, niin lienevät yli 20 vuotta vanhoja. Oma imurini jo vaihdettiin, kun sitä erikseen pyysin, koska se pätki.

        Tätä taloyhtiötä on vähän hankala saada tekemään mitään ekstraa ainakaan isännöitsijän kautta (on kokemusta), joten kannattaisiko terveystarkastaja kutsua paikalle arvioimaan tilannetta? Desibelimittarin mukaan 10 db tulee ääntä katolta seinän takana huoneessa (verrattuna hiljaiseen taustaan), josta ilmanvaihtoputki kulkee edestä, joten eivät nämä huippuimurit katolla mitään hiljaisia ole. Jos ikkunan pitää auki, niin kyllä sitä kuulee että siellä joku kone raksuttaa katolla.


    • Neiti Kesäheinä

      Hei! - kaikki keinot vain käyttöön!! Älä päästä isännöitsijäänne helpolla. Jatkuvan melun aiheuttama stressi sairastuttaa loppujenlopuksi.

      Olen harkinnut meilläkin tuota desibelimittausta. Ongelmana on vastapäisen yhtiön (Sato) tornitalo, jossa tehtiin saneeraus keväällä. Tehostivat ja uusivat myös ilmanvaihtosysteeminsä. Sen seurauksena meillä kuuluu nyt (jopa ikkunat kiinni ja talon toiselle puolelle) suihkumoottorimainen vonkuna (metallipöntöistä katolla).

      Ensimmäisen kuukauden tehot olivat täysillä 24 h, ja edelleen 12 h aamu seiskasta alkaen. Isännöitsijää ei kiinnosta edes kuitata luetuiksi lähettämiäni kyselyjä. Vaikka uusi asujakunta edustaakin aika monenkirjavaa kansalaisuutta, ei kai sielläkään jatkuvasti nuotiota polteta..

      Itselläni alkaa todella ahdistaa tuo luihin saakka tunkeva vonkuna!! Joten kaikki sympatia ja komppaus viestiketjun ensimmäiselle kirjoittajalle.

      Onkohan jossain luettavissa jotain desibelirajoja näille vehkeille naapuruston melusaasteena?

      "Neiti oman taloyhtiönsä hallituksen jäsen - vaan eipä edistä asioita naapuritontilla"

    • Anonyymi

      Kyllä se syyllinen on ilmastointilaitteet , sitä kannattaa tutkia , ja vaatia häiriötöntä asumista . Jyrinää ja juminaa , jumputusta jatkuvasti kuunnella , sehän on helvetillistä , vaikuttaa terveyteen aivan varmasti. Runkoääni ja infraääni , siinä paholaiset . Nimimerkillä ”kokemusta on ”

      • Anonyymi

        Tässä aloittaja paljastaa tahattomasti mistä on kyse, "Ehkä parhaiten tämä kuuluu jos on korvatulpat korvissa".
        Varmaan on aika jo hoitanut ongelman pois...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä aloittaja paljastaa tahattomasti mistä on kyse, "Ehkä parhaiten tämä kuuluu jos on korvatulpat korvissa".
        Varmaan on aika jo hoitanut ongelman pois...

        Korvatulpilla voi hieman yrittää hiljentää ulkoisia ääniä, mutta valitettavasti heikosti auttaa tällaiseen. Naapurillani on jokin huippuimuri tai vastaavalaite ja myös musiikin jumputus ajoittan kovempaa, tosin passoäänet kuuluvat meille. Molemmat naapurit kieltävät tämän, mutta tarkoituksena on ärsyttää ja yrittää häätää minut asunnnostani, koska emme ole sovussa. Muun muassa vuosia roskia lennellyt pihalleni, mutta olen tästä hiljan sanonut toiselle naapurille eikä sen jälkeen vielä ole tullut mitän.
        Olen joitain vuosia kuunnellut tuota ja miettinyt millaisen vastaiskun tekisin. On tehnyt mieli vetää turpaan ja kuskata autolla johonkin korpeen ja jättää sinne toivon mukaan myös pysymään siellä ja katsoa jos metelöinti loppuisi. Se mikä on varmaa on se, että kostoisku napsahtaa jossain kohden ei ehkä vielä vaan voi mennä pitempäänkin, mutta sellainen tulee sopivan tilaisuuden tulleen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      2970
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2079
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1852
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe