Kuinka monelta vaihdevuodet vievät seksihalut?

What it will be

Katsoin äskettäin ruotsalaisen tai tanskalaisen dokumentin, jossa haastateltiin (ja kuvattiin tositoimissa) eri ikäryhmän ihmisiä. Ohjelmassa oli mm. muutama vanhempi nainen, jotka olivat iän myötä vain innostuneet entistä enemmän seksistä.

Itseäni kiinnostaakin tällä hetkellä, viekö vaihdevuodet halut. Olen nelissäkymmenissä, ja osalta suvun naisista kuukautiset ovat loppuneet hyvin nuorena. Itselläni on säännöllinen kierto, mutta kierron loppuvaiheessa on välillä rajujakin hikoilukohtauksia. Välillä limakalvot kuivuvat. Mietin, liittyykö karsea nikamien naksumisen lisääntyminenkin hiipuvaan hormonitoimintaan. Ja tietysti mietin, menetänkö haluni. Jos niin käy, pitää hurvitella nyt kunnolla, jos pian ei kiinnosta tai pystykään enää.

27

2330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kadonnut intohimo

      Tarvitseeko sitä oikein pähkäillä erikseen? Miten kiimainen mahdoit olla ennen murrosikään tuloasi? Päättele siitä missä mennään vaihdevuosien jälkeen.

      Se on kyllä totta, että tämä on vaiettu asia ja vaikeahan se tietysti sanoa kenellekään, että nai sen minkä kerkeät koska lysti loppuu lyhyeen, eikä se tunnu ollenkaan siltä ennen vaihdevuosia.

    • Anelma Unelma

      Estrogeenihormoonin loppuminen ja limakalvojen kuivuminen vie halut.
      65-ikäinen täti ei ole innostunut kyhnäämisestä samalla lailla kuin 35-vuotias mimmi.

      Päivänselvää, että biologia määrää marssin tahdin. Lapsia ei synny 60-vuotiaille.

      Mitä hmskattia luonto katsoisi tarpeellisesti miehen kanssa pelehtimisen, kun parittelukausi on ohi?
      Se ei ole tarkoituksenmukaista ekosysteemissä.

      Ne vanhat kulahtaneet puumat, jotka kehuskelevat olevansa haluissaan, kuvittelevat vain.
      Pelkkää FEIKKIÄ kehuminen on!

      Samaan tapaan feikkiä kuin muukin kuntoilun kehuskelu, tyyliin:" Juoksinpa tässä 20 km lenkin ja siihen päätteeksi lähden zumbaan ja humppaan ja spinningiin"

      Todellisuudessa ikämuija oli kävellyt 200 metriä ja suunnisti soffalle kuntoilemaan telkkarin ääreen.

      Tai: ei mulla ole yhtään harmaata hiusta.
      Todellisuudessa pää on värjätty niin perusteellisesti punaiseksi tai pikimustaksi: kyllä tää on mun oma väri vielä.

      tai.. kyllä mä tanssin ja biletän siinä missä nuori väkikin vaikka aamutunneille asti.
      Todellisuudessa kusivitonen kömpii illlalla vällyjen alle kymmenen aikaan ääriväsyneenä haukotellen.

      ja ihan sama feikki: mä oon niin halukas mimmi ja pystyn kyllä nauttimaan omasta naisellisuudesta 25 vuotta nuorempien kanssa joka yö ja väliin päivälläkin.

      Todellisuudessa nuoret juipit ei kiinnosta pätkääkään. Seksin suhteen ei värähdä ihokarvakaan ja limakalvot rutisee kuivuuttaan ja ovat saketin kipeet, että ajatuskin nuoresta kollista saa naukaisemaan pelkästä tuskasta.

      Jotta nauti nyt, myöhemmin et kykene, eikä sua edes kiinnosta.

    • Happamia sanoi kettu

      Voi, Anelma Unelma, Pikkuisen katkeroituneelta tuntuu tuo vuodatuksesi. Eiköhän tuo ole hyvin yksilöllistä kuten vaihdevuosien alkamisikäkin. Ei voi vetää viivaa juuri tuohon 65 vuoteen, että silloin halut loppuu. Uskon kyllä, että siinä on vaihtelua puoleen jos toiseen. Ja onhan ne keksitty liukkarit ja uut avut, sillä jos ruumis krakaa, niin eihän se tarkoita, että mieli ei tekisi. On se tuntoaisti olemassa vanhempanakin.
      Mutta on tota, että nykyään nuoruuden ihannointi tekee sen, että naisten on iästä huolimatta yritettävä kiikkua mukana menossa, sillä jollei niin tee, on pian auttamattomasti täysin näkymätön. Ja kun on näkymätön, ei ole mitään arvoa tässä yhteiskunnassa. Enkä nyt tarkoita pelkästään seksuaalista arvoa, vaan arvoa yleensä yhteiskunnan täysivaltaisena jäsenenä. Katsokaapa vaan miten käy vahuksille, kun ei enää ole sitä arvoa. Heitetään syrjään kuin vanha rikkinäinen kintas. Tätähän jokainen yrittää välttää viimeiseen asti.
      Halujen hiipuminen on hyvin yksilöllistä, mutta tottakai meno rauhoittuu iän myötä. Mutta on siihen syynä sekin, että edelleen valtaosa ihmisitä katsoo kieroon ikääntyvää naista, joka haluaa nauttia elämästään vähän railakkaammin kuin isoäitimme.Ja se on muuten taivahan tosi, että liikunta pitää sekä mielen että ruumiin kunnossa. Ja kunnollinen ruoka, eikä mikään hiilari-rasvamössö, Tarpeeksi vitamiineja ja ravinteita niin jaksaa paljon paljon paremmin. Kyllä siihen sohvalle kuivettuu enen aikojan kuka tahansa, jopa se kolmikymppinen.
      Onhan se jo sanontakin että vierivä kivi ei sammaloidu.

    • Nainen 48

      Ainakaan esivaihtarissa ei ole mennyt sexi halut, vaan tuntuu että lisää tulee.

      • been there

        Kyllä, näin kävi minullekin. :DDD Se olikin hurjaa aikaa. Mutta aikansa kutakin. Kun vaihtarit lopulta iskivät, halut meni sen sileän tien.


    • Anelma Unelma

      Anelma Unelma sanoo, että jospa luonto haluaisi, että 65 täti löytäisi elämälleen isompia tarkoituksia kuin sekstaaminen ja liukuvoiteiden levittely.

      Eikö voisi olla järkkäämättä liiallisia luuloja siitä, että pystyisi samoihin suorituksiin kuin 40 vuotias tai niinkuin ylläoleva nainen 48 v. On eri asia olla 48 kuin 68.
      Kaksikymmentä vuotta tekee aika paljon, vaikka olisi kuinka hiilarit kurissa ja rasvat oikeissa lukemissa.

      Keho ja mieli alkavat valmistautua viimeiselle pysäkille viimeistään 80-vuotiaana. Sitä ennen on käyty monta luopumisprosessia.
      Säälittävää, jos ei uskalla niitä käydä, vaan pitää vimmoin takertua railakkaaseen menomeininkiin teinien tapaan.

      Jos joku haluaa rauhoittua vanhan ihmisen tapaan, lykkiä kiikkustuolissaan eteenpäin ja olla reilusti vanha ihminen, niin hattua nostan!

      Hattua nostan sille realismille, että on vanhuudessaan arvokas, käyttäytyy arvokkaasti ja on viisaasti höpsyilemättä kaikenmaailman kotkotuksiin ja keinotekoisiin seksuaalivälineisiin, joiden nimiä en punastumatta edes sano, enkä punastuenkaan. Kaiken kukkuraksi pitäisi olla se vonkuva puuma! Kiitos, mutta ei kiitos.

      Sallittakoon viisastuminen, rauhoittuminen, arvokkuus vanhetessa! Voisiko sitä joskus mainostaa tämän ikinuoruuden rinnalla?
      Ei ole pakko olla kaunis, mehukas, kostea, verevä ja seksistinen vierivä kivenjärkäle ilman sammalta, ja jonka suussa taipuvat kaikki nykyteinien slangit ja vi...tuilut.

      Ei, ei... olen mieluummin se lötkötisuinen Anelma Unelma, reipas, mutta viisas sekä hötkyilemätön vanha ihminen.

    • Happamia sanoi kettu

      Ihan rauhassa vaan Anelma Unelma. Jokainen tyylillään. Tuo rauhoittumisen tarve tulee varmaan jokaiselle aikanaan, kenelle ennemmin ja toiselle myöhemmin.
      Jotenkin vain tympii tuo sinun syyllistävä ja sormella osoitteleva tyyli niitä meneviä mummoja kohtaan, jotka sattuvat edelleen nauttimaan parisuhteestaan ja sattuvatpa jopa välitämään jopa sen rakkaansakin olotilasta ja mieltymyksistä.
      Sillekään ei voi mitään, että jotkut ovat edelleen niin rajoittuneita, etteivät ajattele, että erotiikka kuuluu ihmisen koko elinkaareen, joka nyt sattumoisin on pysytytty jatkamaan ohi tuon vaihdevuosi-iänkin. Sillekään ei voi mitään, että joskus vielä elämänjanoinen ihminen jää yksin, jolloin olisi sadistista tuomita hänet neljän seinän sisälle elämään mahdollisesti kymmeniä vuosia yksinäisyyteen.

      Se, etä toiset kuusi-seitsenkymppiset sattuvat nauttimaan seksistä ja erotiikasta ei pitäisi sinua siis edes ollenkaan liikuttaa, koska olet itse näköjään päässyt niin henkiselle korkealle tasolle, ettei seksi ja erotiikka kiinnosta. Ja se, että nämä erotiikka-asiat kiinnostaa jotakuta vielä myöhemmällä iälläkin, ei minusta ainakaan tarkoita sitä, että ihminen olisi jotenkin huonompi kuin sellainen omissa oloissaan nyhertävä ikäihminen. Jokaisella on oikeus tehdä niinkuin itselleen hyväksi tuntee. Sivumennen sanoen, omaan ystäväpiiriini kuuluu molemmanlaisia naisia.

      Itse ainakin aion nauttia seksistä ja erotiikasta niin kauan kuin halut hyrrää ja jos loppuu niin sitten loppuu - iästä viis. Tuttkittu tosiasiahan on myös se, että rakastelu rentouttaa ja voimaannuttaa. Ei luulisi siis sinunkaan päätä pakottavan se, mitä muut tekevät, jos itse olet omaan elämääsi tyytyväinen. Sinun ei tietenkään tarvitse elää niinkuin muut: ei lausua sanoja liukkari, dildo tai penis tai mitä ikinä inhoat, mutta se on pikkusieluista, että arvostelet muiden elämäntapaa ja asetat itsesi ja kaltaisesi jalustalle.
      Vain katkerat ihmiset kaivelee toisten elämiä.

    • Happamia sanoi kettu

      hih, hyvinpä kirjoitit Anelma Unelma!
      Protestoiminen onkin kyllä tarpeen tässä seksi- ja ulkonäkökeskeisessä maailmassa. En minäkään sitä tarkoita, että seksi olisi ainut harrastus ja merkittävä asia elämässä. Ja kuten sanoin, lennän niin kauan kuin siivet kantaa ja sitten kun ei enää kanna niin vaihdan laukusta sen dildon virsikirjaan. :-)

      Niin se tosiaan on että miesten kunnosta pidetään kaikinpuolin paremmin huolta kuin naisten.Johtuneeko siitä, ett maailma on edelleen miesten...
      Ehkä se naisten viagra on edelleen keksimättä siksi, että me naiset ollaan paljon monimutkaisempia tuon halunkin suhteen kuin miehet. Hehän ovat lähes täysin ääni-/kuvaohjattuja putkiaivoja, jotka ajattelee vain yhtä asiaa - kerrallaan. Me naiset ollaan jotenkin varmaan valikoituneet niin, että kuumimmassakin huumassa ajatuksissa saattaa pyörähtää arkiset asiat. Hempeät hetket saattaa häiriytyä jostakin arkisesta pikku asiasta ja nämä häiriötekijät tuntuu vain lisäntyvän iän myötä.

      Ikääntyessään ihmisistä yleensä tulee myös muutosvastaisempia ja sekin osaltaan haittaa sellaista heittäytymitä mitä erotiikassakin tarvitaan että se olisi tyydyttävää. Olen itsekin miettinyt toisinaan, että jos ukkokultani lähtee ennen minua, niin on erittäin todennäköistä, että en lähde baanalle uutta katselemaan. Mutta silti en uskalla tätä varmaksi sanoa, sillä enhän tosiaan tiedä, millaista on olla yksin. Hakeehan nykyään eläkeläisetkin kumppania - moneen tarkoitukseen: kuka vellinkeittäjäksi ja kuka seuraksi.

    • Jopas nyt jotakin

      Pakko tähän sanoa, että odottaapa sitä kamala tulevaisuus! :-((((
      Mitä sitä sitten tekee kaikki nämä loput monetkymmenet vuodet jos ei edes seksi enää luonnistu eikä maita? Itse olen kuukautisten loppumista odotellut huolettoman ehkäisystä ja raskaudenpelosta vapaan seksin vuoksi. Mutta ei taida ihan mennäkään niin.

      • kadonnut intohimo

        Ei mene ei niinkuin kuvittelee.
        Itse käytän korvaushoitoa ja hyvä kun edes kerran viikossa virittyy sellaiselle tasolle, jossa saattaisi olla seksuaalisesti kiihottunut., ja senkin voi unohtaa keskenkaiken jos sattuu olemaan jotain muuta siinä. Psyyken puoli on sitten oma lukunsa kun miehet tuntuu enempi kavereilta.

        Elämisen suhteen ei sinänsä ole ongelmaa, koska seksin poisjäämistä ei koe siten että jotakin tärkeää puuttuisi, kun ei ole halujakaan. Siitä se todellisuuden vääristely ehkä sitten johtuu ja jos vielä sattuu olemaan taipumusta perverssiyteen tai vaikka vain katkeroitumista, niin se kääntää koko jutun aivan päälaelleen. En mitä sitä ihmettele, ällöttää vain joskus.


    • ihan kivannäköinen m

      Joskus tuntuu, että on varsin muotikasta olla kiinnostunut seksista ikäihmisenä. Täytyy. Muuten sä et voi olla onnellinen. Ja kissanviikset!
      Elämässäni on tällä hetkellä ihanat lapsenlapset ja puutarha ja hemmetin mukava ukko, mutta petipuuhat eivät ole enää yhtä tärkeitä kun nuorempana.

      • ikävä vanheta

        Ei kai viiskymppinen vielä ole varsinaisesti ikäihminen? Pidän ikäihmisinä niitä, jotka ovat jääneet eläkkeelle, eli 60 ikäisiä. Itseäni harmittaa vanhenemisessa se, että jos seksi ei enää onnistukaan. Se on kuitenkin ollut varsin tärkeä osa elämääni lapsuuden jälkeen ja niin iso muutos huolettaa.


      • done that
        ikävä vanheta kirjoitti:

        Ei kai viiskymppinen vielä ole varsinaisesti ikäihminen? Pidän ikäihmisinä niitä, jotka ovat jääneet eläkkeelle, eli 60 ikäisiä. Itseäni harmittaa vanhenemisessa se, että jos seksi ei enää onnistukaan. Se on kuitenkin ollut varsin tärkeä osa elämääni lapsuuden jälkeen ja niin iso muutos huolettaa.

        Sinkkunaiselle libidon katoaminen on pelkästään helpotus, usko pois. Voi keskittyä tärkeämpiin asioihin. ;)
        Nuorempana oli kauheaa, kun teki mieli muttei ollut (vakituista) kaveria.
        Tietty naimisissa oleville "mummoille" seksistä voi tulla paineita, kun puolisoa pitäisi miellyttää. Aika kauheaa, että pitäisi harrastaa seksiä vaikkei yhtään huvita. Meikällä ei ole sitä(kään) huolta. :)


      • älli
        done that kirjoitti:

        Sinkkunaiselle libidon katoaminen on pelkästään helpotus, usko pois. Voi keskittyä tärkeämpiin asioihin. ;)
        Nuorempana oli kauheaa, kun teki mieli muttei ollut (vakituista) kaveria.
        Tietty naimisissa oleville "mummoille" seksistä voi tulla paineita, kun puolisoa pitäisi miellyttää. Aika kauheaa, että pitäisi harrastaa seksiä vaikkei yhtään huvita. Meikällä ei ole sitä(kään) huolta. :)

        "Sinkkunaiselle libidon katoaminen on pelkästään helpotus"

        Ei se ole mikään helpotus sen paremmin sinkulle kuin muillekaan. Siinä vaiheessa sen viimeistään huomaa, että jotain uupuu, kun työpaikkaa hakiessa kolmekymppinen mieshaastattelija ohjaa sivuovesta ulos.

        Vaihdevuodet ohittaneiden naisten seksuaalisuudesta sietäisi kyllä puhua enemmän. Toivottavasti asia korjaantuu joskus ja parisuhteessa elävien naisten ei tarvitsi alistua seksuaalisesti hyväksikäytetyiksi, niinkuin se tällähetkellä ilmiselvästi näyttäisi olevan. Tämä yhtälö ei päde muuten mitenkään, kun kuitenkin miehillä libido säilyy vaikkakin heikentyen ja varmasti on niitä, jotka eivät suostu menemään vessaan runkkaamaan.


    • Luomumamma

      Kuinkahan paljon vaikuttaa hormoonihoito haluihin? Itse en aikonut ruveta käyttämään mutta kun jotkut kehuu että himot säilyy kun on korvaushoito. Miten on? Sekin tietenkin on kai yksilöllistä mutta onko siis täällä niitäkin jotka käyttää mutta himoja ei silti ole?

      • kadonnut intohimo

        Purkista ei saa intohimoa takaisin, orgasmin kylläkin.


    • mökille menossa

      jos intohimoa löytyy, löytyy orgasmikin. Usein on kuitenkin niin, että vaihtari-ikäisenä elämässä on niin paljon kuormittavia tekijöitä, ettei oma siippakaan tunnu houkuttelevalta. Arkiasiat kun painaa, niin ei ekana ole erotiikka mielessä. Sen vuoksi onkin hyvä välillä irrottautua ja varata kullan kanssa aivan kahdenkeskistä aikaa kaukana koti ja työ ympyröistä.
      kun sitä näin oikein virittäytyy valmiiksi jo viikkoja ennen, on satavarmaa, että lopputuloksena on taa ihanaa muisteltavaa ja virikettä pitkiksi talviilloiksi.
      Itsestä se intohimo on kiinni. Rakkautta täytyy ruokkia.

      • kadonnut intohimo

        Yritätkö nyt väittää, että vaihdevuodet eivät heikennä seksuaalista halukkuutta mitenkään, vaan että se kyvyttömyys tulee stressistä? Hah, näitä riittää, jotka ahdistuvat libidon heikkenemisestä niin paljon, että alkavat uskotella itselleen ja muille olemattomia tai tosiaan alkavat puhua rakkauden ruokkimisesta kun pimppa ei enää toimi.


    • ei mikää päänvaiva

      Naisilla juttu menee toisin kuin miehillä. Heillähän heikkenee vähitellen kyky, mutta halu säilyy. Naisella mieliteko haalistuu.

      Halujen hiipuminen tapahtuu vähitellen, eikä se mitenkään vaivaa tai häiritse. Kun et halua, et halua. Ongelma tulee vasta, jos mies on vielä kovin ymmärtämätön luonnon naiselle asettamien realiteettien suhteen. Mikäli parin suhde toimii henkisellä tasolla, pariskunnalla on edelleen tuolloin tällöin rakasteluhetkiä. Se vaan vaatii oikean tilanteen, tunnelman ja lämmittelyn sekä tietysti liukastetta.

      Luullakseni myytti vanhoista kiimaisista naisista on pitkälti puppua. Tunnen myös joitakin iäkkäämpiä naisia, jotka ylipäätään tykkäävät rehvastella asialla kuin asialla. Niin myös seksuaalisella halukkuudellaan.

    • mitenköhän on?

      Onko siitä jotakin faktaa, että vanhempia naisia ei enää haluta? Vai lohduttavatko haluttomat vaan itseään, ettei muitakaan haluta, että asia kuuluu olla niin?
      Kun omaa elämääni muistelen, niin haluttomimmillani olen ollut lasten ollessa pieniä mutta vanhemmiten halut ovat lisääntyneet eikä ainakaan vielä (46v) loppua näy. Päin vastoin.

      • jfjfjkfkkfkf

        "Onko siitä jotakin faktaa, että vanhempia naisia ei enää haluta? Vai lohduttavatko haluttomat vaan itseään, ettei muitakaan haluta, että asia kuuluu olla niin?"

        Tässä päästään hyvin nopeasti siihen, että aletaan pohtia mitä se haluaminen itseasiassa tarkoittaa ja kuten taannoin jollakin nettisivulla oli ällistyttävästi asia ilmaistu jotenkin tähän tyyliin, että vaihdevuodet ohittaneiden naisten kohdalla seksuaalisuuden määritelmää tulisi muuttaa ja sisällyttää siihen lähinnä paijaaminen, niin ei olisi mitään ongelmaa.


    • mökille menossa

      no mutta onhan se oikeasti niin, että elämäntilanteet vaikuttaa halukkuuteenkin. Jos asiat on kohdillaan, huolet ei paina ja on mieli iloinen, niin tottakai silloin haluttaa seksiäkin. Sekin on totta, että varmaan halut jossain vaiheessa elämää vähenee. Mutta sekin on varmaan yksilöllistä että milloin niin käy. Ei ole varmaan mitään yhtä ja ainutta ikää, jolloin se tapahtuu. Itselläni myös haluttomin aika elämässä on ollut se, kun olen lasten syntymien jälkeen kokeillut e-pillereitä. ei toiminut. Olin kiukkuinen ja haluton. n 40 ikävuoden jälkeen halut on lisääntyneet, eikä ainakaan vielä loppua näy ja olen nyt pian 55. Ainut harmi on van se, että puolisosta on tullut ns yhden laakin mies. Onneksi sentään kestävyyttä riittää, niin ,että sessiot voi olla pitkiäkin, lähes tantrisia, joten itsekin ehdin hyvin mukaan. ;-) Nämä arjesta irti -jutut siivittää elämäämme pitkäksi aikaa niin, että seksi tuntuu taas ihanalta ja uudistuneelta. Rakkauden ruokkimisella tarkoitin juuri sitä, että kun välilä pääsee irrottelemaan vapaasti irti huolista ja arjen rutiineista, vakisuhteestakin löytyy aina uusia ulottuvuuksia, eikä tavat ja tottumukset pääse näivettämään hyvää eroottista virettä. Harvoin sitä kotona arkielämässä ehtii mitään tuntien seksisessioita harrastamaan. ja se on kyllä totta, että kun ikää tulee, sitä alkaa vaatia seksiltäkin paljon enemmän kuin pelkkää pikaista pumppausta ja romut sisään -meininkiä.

      se, että halujen vähetessä seksin puute ei varmaan edes haittaa. Eihän sitä silloin tunne mitään puutetta, kun ei haluta. Mutta tällä hetkellä meillä on sellainen tilanne, että itseäni haluttaa useammin kuin puolisoa, mikä on välillä aika turhauttavaa. Välillä haluan niin, että jopa sivusuhteen hankkiminen on käynyt mielessä, mutta senkin energian olen päättänyt suunnata oman kullan houkutteluun kiihottaviin leikkeihin. Mutta eiköhän nämä asiat tasaannu tulevaisuudessa.Varmaan sitten riittää se silittelykin ja kädestä pitäminen. nyt vielä kuitenkin kaipaan oikeaa toimintaa.

      en jaksa uskoa, että kenelläkään olisi taretta retostella seksielämällään, mutta me ihmiset ollaan niin erilaisia. Eihän seksuaalinen kypsyminenkään tapahdu kaikilla saman ikäisenä. Ja jos vaihdevuosien alkukin sijoittuu johonkin 40-60 ikävuoden väliin, niin kyllä varmaan halujen hiipuninenkin on yhtä yksilöllistä.

    • vaihtariakne

      En tiedä meneekö kaikilta ne halut, mutta minulta lähes kadonneet. Joka seksikerrasta emätintulehdus, mies ei huomioi, etten vaan kipeenä voisi...
      Myoomia, vuotohäröjä, alaselkäkipua myoomista.
      Ammatti ns. likainen, ja niin se aika muuttuu vaan, ensin huomaamatta... sitten ne vaihtarit on päällä, ja lisäks akne vaivaa, koko selkä alhaalta ylös kauhee näky, ja teroja... jotka pahentaa vaan aknee, määree lekuri, oi jeejee, kyl tää ehkä vielä seksuaaliseksi muuttuu, mut milloin, en tiedä.
      Ikää? Täytän 45- pitäis olla osa ruuhkavuosia jo takana, ja aikaa, mutta kun se pilaantuu näin.

    • Mökille menossa

      NO HUH HUH.. Ei ihme, että menee seksihalut, jos on vaikeita oireita. Kyllä mun mielestä pitää jo tuossa vaiheessa lääkärillekin tiukasti täsmentää, että on niin paljon oireita, että syytkin pitää selvittää, eikä vaan oireita lievittää. Hormonit ei tosiaankaan ole tasapainossa, jos aknea alkaa pukkaan pitkin kroppaa. eikö ne myoomatkin kannattais poistattaa. kyllä sekin voidaan tehdä. Hoituis varmaan samalla moni muukin vaiva.



      Tästä halukkuudesta ja haluamattomuudesta vieläsen verran, että voi olla, että kun nykyään sentään puhutaan asiat halki poikki japinoon, tuntuu monista varmaan sitlä, että seksiasioilla retostellaan. Ennen on olut kuitenkin asiat niin surullisesti, että jos vaihdevuosi-ikään asti on elänyt ja sattumoisin vielä seksiä halunnut, on leimattu epänormaaliksi sillä eihän se ole ollut soveliasta naisihmiselle yleensäkään haluta seksiä. Onneksi nyt sentään saa jokainen elää niinkuin haluaa. Saa haluta tai olla haluamatta, eikä sen katsota oleavn mitenkään erikoista ja sopimatonta.

    • Vaihtariakne

      Voi kyllä siis haluja nupissa olisi, on ihan silleen kiinnostava mieskumppanikin olemassa... oireiluuni ei pienen paikkakunnan muka gynelekuri löytänyt oikeita hoitoja- syistä osan löysi, sekin helpotti kun tietää, miksi vakituiseen vuotaa, on bv, jota nuorempana en ole tiennyt olevankaan... Minä totesin, etten oikein toimi tuolle miehelle.
      Mikäs siinä on, jos naisihminen haluaa? Ei se mikään vika ole- minä tahtoisin et kroppa haluaisi, mutta kun yleensä ei, niin ei, kas kun ei saharan tuulet puhalla... Tietysti suhteessa on joitain selvittämättömiä, ja ammatti on mikä on,joten olen kait "jonkinlainen jätkä" ennemminkin kuin nainen, vaikka todistettavasti on 2 aikuista lastakin jo...
      Mitäs pitäisi retostella? Kylän väki enemmänkin luulee tietävänsä, niin se on kehäkolmosesta ylöspäin mentäessä, ja mitä pitemmälle sieltä mennään, sen hurjempia huhuja voi kylän(miehet, joskus naiset) levitellä joistain pareista/ihmisistä. Totuus voi olla sitä sairastelua, riesaa ja yhtä rämpimistä, ettei siippa ota sen takia ja lähde, tai jätä. Kun vanhenee, kokee tärkeäksi sen, että se lähin ihminen on olemassa- ei vain iloja jakamassa, vaan ihan arkisesti silloinkin kun ei esim. korkeassa kuumeessa kykene töihin ja kauppaan,ja on- mukana, asioissa joita omaan elämään kuuluu- pitäähän naisenkin olla, toiselle.
      Siipalta menee yksi aisti. Silloin minä jätän työt. Vaikken ois eläkeikää lähelläkään, ja katson vähän edellä... Lupasinkin niin. Vaikkei toinen koskaan kysyisi, miten minä tämän hommelin tahdon.
      Tuntoaistilla pelaaja sitten, mitenköhän tämä likka muokkautuu siihen?

    • Edelleen halukas n

      Teillä tuntuu nyt olevan noita huolenaiheita muutakin, niin että on aivan ymmärrettävää, ettei siinä seksi päällimmäisenä ole. Mutta mikä sen tietää, vaikka sitten kun työt ei enää rasita ja saa rauhassa keskittyä vain omaan olemiseen ja parisuhteeseen, tiedä vaikka sitten vielä aurinko paistaisikin risukasaan.
      Usein nämä fhyysiset oireetkin on vain henkisten stressitilanteiden peili. Kun on henkisesti paha olo, voi tulla aivan fyysisiä oireita ja jopa sairauksiakin.
      Toivottavasti kaikki vielä jäsrestyy kohdallanne.

      p. S. tuo tuntoaistilla pelaaminen.... eikös sitä joskus ennenvanhaan juuri pimeässä ja peiton alla...senkin hän voi ottaa eränlaisena uutena leikkinä

    • nainen45v

      Missä vaiheessa vaihdevuodet ovat ohi? Minulle lääkäri sanoi, että vaihdevuodet ovat jo ohi, kun fhs-arvo oli 90. Halut ovat olleet huipussaan viimeisten 3 vuoden ajan, eikä ole ollut kuivuusongelmia, vaan kosteutta heruu edelleen jopa liikaa seksissä.

      Missähän vaiheessa halut alkavat hiipumaan? Sitä odottelen, kun mies ei ole kovin innokas sängyssä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      105
      3424
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      84
      3292
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      323
      1976
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      90
      1469
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1266
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1165
    7. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      898
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      132
      850
    9. 46
      793
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      777
    Aihe