Parasta tietoturvaa, mitä rahalla saa?

Tietoturva

Mitä olisi teidän mielestä parasta tietoturvaa mitä rahalla saa? Mikä on tehokkain virustorjunta, jonka rahalla saa? Olen kuullut, että BitDefender tunnistaa viruksia tehokkaasti. Mutta onko jossain muussa virustorjuntaohjelmassa jotain tietoturvan kannalta tärkeää ominaisuutta, mitä BitDefender ei tarjoa? Entä mitä olisi tehokas salaus ja salauksen purkuohjelma.

Sen varalta, että jokin virus pääsisikin BitDefenderin ohi, mutta se ei kuitenkaan pääsisi kriittisiin tiedostoihin käsiksi. Eli toisin sanoen, onko olemassa salausohjelmaa, jolla voi salata käytännössä kaiken tarvittavan (sähköpostin, kovalevyn koko sisällön, ulkoiset muistit jne) siten, että vain käyttäjälle tarjotaan pääsy näihin tiedostoihin, mutta mitään muu ohjelma ei pääse näihin tiedostoihin käsiksi ilman käyttäjän lupaa. Ja tietenkin 256 bittisellä AES:illa suojaaminen olisi suotavaa. Olisiko tämä mahdollista myös mahdollisella sormenjälkitunnistimella ja salasanalla?

Entä mikä on tehokkain salasananhallintaohjelma. Haluaisin ohjelman, jolla pystyy generoimaan tehokkaimpia salasanoja ja ne voi liittää leikepöydälle ajaksi, jossa käyttäjän kykenisi jo liittämään salasanakenttään. Tämä olisi toivottava pystyä tekemään siten, että salasanat suojattaisiin ulkoiselle muistille siten, että kun ulkoinen muisti on kytketty, tarvitaan vielä ns. master salasana, jolla lukea ulkoisen muistiin tallennetut salasanatietokannat.

Olisiko myös S3:lleni ja lapseni omistamalle S3 Minille olemassa jotenkin samanakaltaisia ratkaisuja?

Ja lopuksi haluaisin painottaa, etten ole trolli vaan erittäin vakavissaan oleva henkilö, joka ei tosiaankaan halua tietojaan väärään käsiin tai muuta kamalaa. Käytän myös nettiä viisaasti. En wareta, enkä katsele pornoa, koska tiedän, että kyseiset sivustot ovat vaarallisia. Päivittäiseen käyttöönii liittyy vain Facebook, sähköposti ja pelikone.fi ja pankkiasiointi ja lapseni käyttää konetta pelailuun ja muuhun nuorelle ominaiseen toimintaan.

3

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietoturvaa ei voi ostaa rahalla muuten kuin jos ostat palveluna.
      Mitään oikeasti hyviä virustorjuntaohjelmia ei ole missään olemassakaan. Virustorjuntaohjelmat tunnistavat korkeintaan puolet uusista yleiseen jakoon laitetuista haittaohjelmista.

      Tietoturvaa saat kun:

      - Pidät käyttöjärjestelmän ja muut ohjelmat jotka avaavat netistä ladattyja tiedostoja tietoturvapäivitettyinä.
      - Teet tavallisen käyttäjän oikeuksin varustetun käyttäjätilin ja käytät sitä kaikessa normaalissa jokapäiväisessä käytössä.

      Salaukseen on olemassa loistava ilmainen ohjelma:
      http://www.truecrypt.org/

      • Tietoturva

        Ymmärrän pointtisi. En ole sanonut, että maksullinen virustorjuntaohjelma olisi jotenkin ilmaista parempi ja tehokkaampi, mutta katselen enemmän selain- ja sähköpostisuojaa, koska käsittääkseni haittaohjelmat leviävät useita eri kautta ja ovat pahimmillaan silloin, kun ne ovat jo koneeseen päässeet. Maksulliset virustorjuntaohjelmathan tarjoavat reaaliaikaista tarkistusta kaikennäköistä liikennettä vastaan ja torjuvat liikenteen, kun epäillyttävää liikennettä havaitaan. Lisäksi maksulliset ohjelmat tarkistavat useammin päivässä virustunnisteet ja näin ehkäisevät viruksien pääsyä koneelle. Vai onko tämäkin vain kuluttajan armotonta kusetusta ja rahan nyhtämistä?

        Unohdin aloitusviestissäni myös mainita, että olen harkinnut ns ulkoista palomuuria( eli yhteydet tarkistetaan, ennenkuin ne koneelle pääsevätkään), olisiko tämä järkevä investointi ja minkä valmistajan ulkoinen palomuuri olisi tehokkain n 200€ budjetilla? Vai pitääkö sellaiseen panna enemmän rahaa likoon? Entä onko tuo KeePass luotettava salasananhallintaohjelmisto?


    • Nykyään ilmaisella virustorjunta ohjelmalla pärjää jo pitkälle kunhan pitää noi f.e.dzerzhinsky kirjoittamat kohdat mielessä. Maksullista ei kannata välttämättä ostaa.

      Androiin on myös saatavilla ilmaisia virustorjunta ohjelmia ja itse olen käyttänyt siinä Avast Free ohjelmaa. Mutta tässäkin pätee tuttu maalaisjärki eli lataa vain tunnettuja, ladatuimpia, kommentoituja sovelluksia. ( positiivisia kommentteja ja myös tähtimerkkien määrää kannattaa katsoa).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      112
      2274
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      62
      2127
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1971
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1422
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe