Parasta tietoturvaa, mitä rahalla saa?

Tietoturva

Mitä olisi teidän mielestä parasta tietoturvaa mitä rahalla saa? Mikä on tehokkain virustorjunta, jonka rahalla saa? Olen kuullut, että BitDefender tunnistaa viruksia tehokkaasti. Mutta onko jossain muussa virustorjuntaohjelmassa jotain tietoturvan kannalta tärkeää ominaisuutta, mitä BitDefender ei tarjoa? Entä mitä olisi tehokas salaus ja salauksen purkuohjelma.

Sen varalta, että jokin virus pääsisikin BitDefenderin ohi, mutta se ei kuitenkaan pääsisi kriittisiin tiedostoihin käsiksi. Eli toisin sanoen, onko olemassa salausohjelmaa, jolla voi salata käytännössä kaiken tarvittavan (sähköpostin, kovalevyn koko sisällön, ulkoiset muistit jne) siten, että vain käyttäjälle tarjotaan pääsy näihin tiedostoihin, mutta mitään muu ohjelma ei pääse näihin tiedostoihin käsiksi ilman käyttäjän lupaa. Ja tietenkin 256 bittisellä AES:illa suojaaminen olisi suotavaa. Olisiko tämä mahdollista myös mahdollisella sormenjälkitunnistimella ja salasanalla?

Entä mikä on tehokkain salasananhallintaohjelma. Haluaisin ohjelman, jolla pystyy generoimaan tehokkaimpia salasanoja ja ne voi liittää leikepöydälle ajaksi, jossa käyttäjän kykenisi jo liittämään salasanakenttään. Tämä olisi toivottava pystyä tekemään siten, että salasanat suojattaisiin ulkoiselle muistille siten, että kun ulkoinen muisti on kytketty, tarvitaan vielä ns. master salasana, jolla lukea ulkoisen muistiin tallennetut salasanatietokannat.

Olisiko myös S3:lleni ja lapseni omistamalle S3 Minille olemassa jotenkin samanakaltaisia ratkaisuja?

Ja lopuksi haluaisin painottaa, etten ole trolli vaan erittäin vakavissaan oleva henkilö, joka ei tosiaankaan halua tietojaan väärään käsiin tai muuta kamalaa. Käytän myös nettiä viisaasti. En wareta, enkä katsele pornoa, koska tiedän, että kyseiset sivustot ovat vaarallisia. Päivittäiseen käyttöönii liittyy vain Facebook, sähköposti ja pelikone.fi ja pankkiasiointi ja lapseni käyttää konetta pelailuun ja muuhun nuorelle ominaiseen toimintaan.

3

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietoturvaa ei voi ostaa rahalla muuten kuin jos ostat palveluna.
      Mitään oikeasti hyviä virustorjuntaohjelmia ei ole missään olemassakaan. Virustorjuntaohjelmat tunnistavat korkeintaan puolet uusista yleiseen jakoon laitetuista haittaohjelmista.

      Tietoturvaa saat kun:

      - Pidät käyttöjärjestelmän ja muut ohjelmat jotka avaavat netistä ladattyja tiedostoja tietoturvapäivitettyinä.
      - Teet tavallisen käyttäjän oikeuksin varustetun käyttäjätilin ja käytät sitä kaikessa normaalissa jokapäiväisessä käytössä.

      Salaukseen on olemassa loistava ilmainen ohjelma:
      http://www.truecrypt.org/

      • Tietoturva

        Ymmärrän pointtisi. En ole sanonut, että maksullinen virustorjuntaohjelma olisi jotenkin ilmaista parempi ja tehokkaampi, mutta katselen enemmän selain- ja sähköpostisuojaa, koska käsittääkseni haittaohjelmat leviävät useita eri kautta ja ovat pahimmillaan silloin, kun ne ovat jo koneeseen päässeet. Maksulliset virustorjuntaohjelmathan tarjoavat reaaliaikaista tarkistusta kaikennäköistä liikennettä vastaan ja torjuvat liikenteen, kun epäillyttävää liikennettä havaitaan. Lisäksi maksulliset ohjelmat tarkistavat useammin päivässä virustunnisteet ja näin ehkäisevät viruksien pääsyä koneelle. Vai onko tämäkin vain kuluttajan armotonta kusetusta ja rahan nyhtämistä?

        Unohdin aloitusviestissäni myös mainita, että olen harkinnut ns ulkoista palomuuria( eli yhteydet tarkistetaan, ennenkuin ne koneelle pääsevätkään), olisiko tämä järkevä investointi ja minkä valmistajan ulkoinen palomuuri olisi tehokkain n 200€ budjetilla? Vai pitääkö sellaiseen panna enemmän rahaa likoon? Entä onko tuo KeePass luotettava salasananhallintaohjelmisto?


    • Nykyään ilmaisella virustorjunta ohjelmalla pärjää jo pitkälle kunhan pitää noi f.e.dzerzhinsky kirjoittamat kohdat mielessä. Maksullista ei kannata välttämättä ostaa.

      Androiin on myös saatavilla ilmaisia virustorjunta ohjelmia ja itse olen käyttänyt siinä Avast Free ohjelmaa. Mutta tässäkin pätee tuttu maalaisjärki eli lataa vain tunnettuja, ladatuimpia, kommentoituja sovelluksia. ( positiivisia kommentteja ja myös tähtimerkkien määrää kannattaa katsoa).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4839
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1722
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1468
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1326
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1218
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1000
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      885
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      859
    Aihe