Ruokamyrkytys laivalla

äyriäiset ja kokki

Ruokamyrkytys on ikävä ylläri matkalla. Ja vielä ikävämpää on se, että ruokamyrkytyksen aiheuttaja (herra tai rouva KOKKI) harvemmin saa mitään rangaistusta sattuneesta.

Onhan se nimittäin selvää, että jos vaikkapa risteilyllä laivan ruoka aiheuttaa puolelle koko laivan matkustajista mahataudin, niin silloin laivan kokki on mokannut. Vaikka eihän sitä 100%:n varmuudella koskaan saa kokin syyksi kaadettua, vaikka haluaisi. Miten laivan kokkia rangaistaan, jos iso joukko ihmisiä sairastuu laivalla? Kuukauden palkka jää saamatta tai viikon karenssi keittiöön?

Miksi äyriäiset ovat niin haastava ruokalaji, että laivan kokilla ei ns. homma pysy hanskasa? Miksi ihmiset saavat ruokamyrkytyksiä vielä tänäkin päivänä? Osaamattomuutta vai välinpitämättömyyttä laivan keittiössä?

P.S. Mahatautilaiset ovat tällä hetkellä laskeutuneet Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Heidän risteilynsä on ohi ja lento kotiin takana näilä sekunneilla.

7

619

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokkiko maksaa?

      Tänään diagnoosi on tarkentumassa: norovirus kyseessä.

      No, mukava tulijainen sekin 7 vuorokauden risteilyltä. Ja sitten antibiootit naamaan ja pari päivää karanteenissa omassa asunnossa.

      Kuka korvaa aiheutuneen "haitan"? Laivan kokki?

      • kokkiko maksaa?

        okei, onhan tuota ollut ennenkin:

        http://www.iltasanomat.fi/matkat/art-1288524321218.html

        Jouluristeily muuttui painajaiseksi, kun vatsatautia aiheuttava norovirus aiheutti massiivista oksentelua loistoristeilijällä Itämerellä.
        Matkustajien mukaan jopa 400 ihmistä sairastui P&O Cruises -varustamon Oriana-risteilijällä.

        Mielenkiintoista tosiaan, että homma ei ole hanskassa ja virheitä sattuu. Ikävä vaan kun puolet laivalla olijoista on taudissa. Niin myös eilnen Suomeen palanneet risteilijät.


    • persussuomalainen

      Ei tuollasta tapahtuis jos olis vaan suomalaisia kokkeja.

      • kokki ei maksanut

        Laivalla riehui norovirus. Yli puolet sairastui. Meininki tällä suomalaisella laivalla oli sellainen, että häijy toimittaja repisi siitä lööpin iltapäivälehden kanteen. Mutta me pidämme suumme tukossa.

        Tiesittekö, että toisin kuin Suomessa Yhdysvalloissa laki velvoittaa varustamon ilmoittamaan julkisesti tällaisista epidemioista:

        http://www.cdc.gov/nceh/vsp/surv/gilist.htm

        Suomessa näin ei toimita, joten Oslosta poimittiin laivaan tietämättömät uudet risteilymatkustajat viime lauantaina... Toivotaan että epidemia talttuu pian.


    • kiitosvaan

      Epäilen saaneeni ruokamyrkytyksen Pietariin menevältä laivan seisovasta pöydästä. (Seven Seas Syötiin vain laivalla. Sen paskomisen jälkeen tuntui kyllä tosi karmealta, kun laivayhtiölle oli ihan sama. Ei ollut muita sairastuneita, niin se vesitti myös mun sairastumiseni.

    • NäinMeillä

      Ei kokkki läheskään aina epidemioita aiheuta. Se voi saada alkunsa jo elintarvikkeen valmistusprosessissa tai katkennessa kylmäketjussa kuljetuksessa ja säilytyksessä.

    • noro

      Norovirus on virus, joka leviää hyvin helposti ihmisten käsien välityksellä kaikista pinnoista. Ei suinkaan ole aina ruoasta johtuva, oven kahvat ym:t mihin kosketellaan. Toki, jos kokki on juuri sairastanut noroviruksen, hän levittää sitä. Tai esim salaatit on kasteltu saastuneella vedellä eikä ole hyvin pesty ennen ruoan laittoa. Leviämistie ei ole ihan yksinkertainen selvittää.
      Noro on vain yksi aiheuttaja, sitten on ruoka-aineperäisiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3789
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2357
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2085
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      141
      1989
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      412
      1401
    6. 79
      1231
    7. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      137
      1160
    8. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1060
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      1020
    Aihe