richard gere

nova

voitteko kertoa jotakin esim.linkkejä, faktaa, elämästä mitä tahansa richad gereen liittyvää?
tietääkö kukaan edes tätä henkilöä?!-

4

879

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Siru

   Richard Gere(Edward)

   Richard Gere on yksi Yhdysvaltojen eturivin näyttelijöistä, ja tunnettu mm. ikimuistoisista rooleistaan elokuvissa "Mothman - sanansaattaja" (The Mothman Prophecies), "Upseeri ja herrasmies" ("An Officer and a Gentleman), "Onnellisten aika" (Days of Heaven), "American Gigolo," "Jenkit" (Yanks), "Pretty Woman" sekä "Alaston pelko" (Primal Fear).

   Edellisissä rooleissaan Gere on nähty romanttisen komedian parissa Robert Altmanin elokuvassa "Tohtori T. ja naiset", jossa hän esiintyi yhdessä Helen Huntin, Liv Tylerin, Farrah Fawcettin ja Kate Hudsonin kanssa, sekä yhdessä Julia Robertsin kanssa Garry Marshallin ohjaamassa menestyselokuvassa "Morsian Karkuteillä", jossa hän esittää kyynistä reportteria kirjoittamassa juttua sitoutumispelkoisesta naisesta.

   Gere aloitti näyttelemisen Massachuttesin yliopistossa, johon hän oli kirjoittautunut opiskellaakseen filosofiaa. Esiinnyttyään pienissä teattereissa ympäri maata Gere päätyi lopulta New Yorkiin, jossa hänen uransa kääntyi nousuun Broadwayn rock-oopperassa "Soon" sekä hittimusikaalissa "Grease."

   Richard Gere on myös tunnustettu klassisena näyttelijänä mm. rooleistaan Shakespearen näytelmissä "Kesäyön unelma" ja "Kuinka äkäpussi kesytetään."

   Geren elokuvaura käynnistyi vuoden 1978 Oscar-palkitun "Onnellisten ajan" myötä - Gere sai omasta roolistaan Italian vastineen Oscar-palkinnolle. Seuraavia elokuvia olivat mm. Richard Brooksin "Looking for Mr. Goodbar" (joka filmattiin ennen "Onnellisten aikaa" mutta sai ensi-iltansa vasta sen jälkeen, Robert Mulliganin "Veriveljet"(Blood Brothers), John Schlesingerin "Jenkit" sekä Paul Schraderin "American Gigolo." Tämän jälkeen Gere palasi Broadwaylle, jossa sai suitsutusta roolistaan näytelmässä "Bent".

   Ura jatkui vuoden 1982 menestyksellä "Upseeri ja herrasmies" sekä rooleilla elokuvissa "Polte veressä" (Breathless), "Kunniakonsuli" (Beyond the Limit), "Cotton Club", "Power", "Ei armoa" (No Mercy) ja "Vaaran mailit" (Miles from Home). Vuonna 1990 hän näytteli Andy Garcian kanssa Mike Figgisin kansainvälisessä menestyselokuvassa "Epäilyttäviä suhteita" (Internal Affairs) sekä Julia Robertsin parina "Pretty Womanissa". Seuraavana vuonna hänet nähtiin myös pikkuroolissa Akira Kurosawan "Elokuun rapsodiassa".

   Gere on myös ollut tuottamassa tähdittämiänsä elokuvia "Viimeinen analyysi" (Final Analysis), "Mr. Jones" sekä "Sommersby". Hän debytoi kirjailijana vuonna 1997 julkaistulla teoksellaan "Pilgrim", joka kuvaa näyttelijän neljännesvuosisataista matkaa buddhalaisuuteen. Hänen Korkea-arvoisuutensa Dalai Laman esipuheella varustettu kirja on Geren oma näkemys tästä muinaisesta hengellisyyden polusta.

   Richard Gere tunnetaan myös ihmisoikeuksien puolestapuhujana, joka on pyrkinyt kiinnittämään maailman huomiota Tiibetin traagiseen kiinalaismiehitykseen. Gere-säätiön perustajana hän on myös osallistunut useisiin terveys-, koulutus- ja ihmisoikeusprojekteihin, sekä omistautunut erityisesti Tiibetin uhanalaisen kulttuurin varjelemiseen.

  • ...

   myos buddhisti (vai miten se kirjoitetaan), eli siis harjoittaa buddhalaisuutta.

  • Anonyymi

   MUISTAN AINAKI ET OLI AMERICAN GIGOLOSSA JAMES WOODS ON PAPERIA GEREN RINNALLA

  • Anonyymi

   Onko Gere oppinut jo jonkin toisen ilmeen kuin een, mikä sillä on aina naamalla?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   2485
  2. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   196
   2349
  3. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   55
   1149
  4. Kirjoitan sulle sydämestäni

   Syvin toiveeni on päästä kanssasi suhteeseen, saada tutustua sinuun ja että sinäkin tuntisit minut sellaisena kuin olen. Minulla on paljon rakkautta s
   Tunteet
   58
   863
  5. Homseksuaaliksi syntyminen - vuosisadan sumutus?

   Tieteellinen fakta on ettei homoseksuaaliksi voi syntyä vaan homoseksuaaliksi ruvetaan. Tätä kylmää ja itsestäänselvää tosiasiaa ei aivan viime vuosik
   Luterilaisuus
   256
   789
  6. uskallatkohan laittaa

   Kerro jotain mistä sinussa pidän? Tunnemme toisemme riittävän hyvin tietääksemme toisistamme nämä asiat melko osuvasti.
   Ikävä
   36
   769
  7. Meillä on vain telepaattinen suhde

   Tai siis mulla suhun. Yksipuolinen se on, ja romanttinen kaikesta huolimatta. Mielikuvitus korvaa sen, mitä ei koskaan ollut.
   Ikävä
   61
   729
  8. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   69
   719
  9. Body count

   Sanotaan että miehellä tulevaisuus ratkaisee ja naisella menneisyys kun etsitään oikeasti vakavaan parisuhteeseen toista. Jos naisella paljastuu oleva
   Sinkut
   238
   709
  Aihe