takin käyttö

onskumansku

Minä ja perheeni ollaan mietitty koiran ottamista pitkään ja halutaan selvittää kaikki asiat etukäteen jotta ei tule, sitten mitään tai mahdollisimman vähän ongelmia kun koira on kotona. Joten päätin ottaa selvää takkien käytöstä. Missä asteessa tarvitsee käyttää takkia shetlanninlammaskoiralla. Kun kysyin mustista ja mirristä siellä sanottiin että pitkäkarvainen tarvitsee takin kun on -15 astetta ja tossuja täytyy käyttää oli pitkä tai lyhyt karva myös -15 asteessa. Pitääkö tuo todella paikkaansa vai yrittääkö musti ja mirri saada ihmisiä vain ostamaan niitä takkeja. Jos tuo ei pidä paikkaansa missä asteessa pitäisi pitäisi pitkäkarvaisella koiralla käyttämään takkia? Entä tossuja?

6

236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lue säännöt

      Miksi masapostitat kysymystäsi. Yhdellä palstalla riittää. Sääntöjen vastaista.

    • Jos valmistaa jotain

      ja haluaa saada niistä rahansa pois, niin silloin suositukset on sitä luokkaa että kukaan ei kovin epäile, mutta kauppa käy. Näin ollen eivät voi 0 tai 5 astetta alkaen suositella, koska herättäisi epäilyksiä, 15 on ihan hyvä luku suositella. Ja onhan mahdollista että joku yksilö on niin herkkähipiäinen että tosiaan tarvii lointa suojakseen.

      Mutta tosiasia on että pitkäkarvainen ei välttämättä tarvitse takkia lainkaan, sillä siinä vaiheessa kun koissu alkaa tassuja nostella, on todennäköisesti niin vilpoinen ilma ettei itsekään nauti 10km lenkistä. Eli talvella lenkit tehdään koiran tarkenemisen mukaan ei sen mukaan mitä joku opaskirja sanoo. Lenkkejä voi aina tehdä useampia päivässä, jos psyyke alkaa pettää. Näin on koiraihmiset toimineet iät ja ajat näihin päiviin asti.

      Itsellä suokki, ja ne pakkasasteet jossa lenkit alkaa lyhetä, on noin 20 miinusta. Kyllä sen koissusta huomaa kun ulkoilu ei enää maistu. Riippumatta oliko takkia tai ei. Ainoa kerta kun takkia(omaani) olen pakottanut pitämään, tapahtui kun jätkä loikkasi sorsien perässä avantoon ja matkaa kotiin kilometri. Pakkasta parikymmentä.

    • Usko.huvikses

      Ei paksuturkkinen koira takkia tarvitse missään asteissa. Eikä kenkiä yksikään koira, paitsi jos tassu on kipeä. Myyjän työ on myydä ja jaaritella asioita sen mukaan.

    • .................

      Kovilla pakkasilla vaihdamme lenkkimme maastoon, eipähän muuten tassutkaan palele. Kun koira pysyy liikkeellä, se ei todellakaan ala palelemaan, jos sillä on edes jonkinlainen turkki. Tosin omat koirani ovat keskikokoisia, joten shelttiä suurempiakin. Mutta ei meidän kuusikiloinenkaan takkia tarvinnut. Itseasiassa se oli koiristamme se, joka keleistä kaikkein vähiten kärsi. Talveksi kasvatti valtavan pohjavillan. Ainoa paikka, missä käytämme manttelia, on treenatessa. Syynä lihasten lämpiminä pysyminen, jolloin vammautumisriski pienenee. Ja kesällä viilennysmanttelia.

      Kun pakkanen lisääntyy, pukeudun itsekkin sen mukaisesti. Ja tosiaan, lenkkeilypaikka valitaan sään mukaan. Eikä tosiaankaan jäädä kadunkulmiin juoruilemaan.

      Vaatteita käytän yhdellä koiralla suojasäällä. Estää lumen paakkuuntumisen turkkiin, ilman sitä koira ei pysty liikkumaan, kun on yhtä lumipalloa. Ainoa koiristamme, jolle noin käy, eli kuten jo aikaisemmat sanoivat, on täysin yksilökysymys, tarvitseeko vaatettaa. Ja on se niinkin, että jos koiraa ei totuteta monenlaisiin asioihin, ei se niihin opikkaan. Jos omistaja inhoaa pakkasta, niin varmasti saa koiransakin oppimaan sen. Mutta tuollainen työlinjainen otus, ne on sitkeitä, ja halukkaita toimimaan säässä kuin säässä, ja kestävätkin kyllä. Toki kovilla pakkasilla ei tietysti mitään älyrtöntä raskasta treeniä tehdä, ei se keuhkoillekkaan ole hyväksi, mutta tavalliset lenkit, ne tehdään, eikä kestoakaan tarvitse lyhentää, meillä on ihan minimiaikoja tuollaiset tunnin lenkit. Nykyasusteilla ja vaatteilla ei tarvitse itsekkään näyttää michelin-ukolta, ja esimerkiksi viime talvena en käyttänyt kertaakaan kaikkein paksuimpia talvihousujani. Suurimmaksi osaksi päällyshousuina meni ihan samat kuin mitä käytän kesälläkin, kerrokset sinne alle vain lisääntyivät.

    • terrierinomistaja

      entä jos on terrieri jonka turkki on nypitty pohjavillaan asti eli on vain yksi kerros karvaa?

    • Arkijärkeä vaan

      Takin tarve kun on niin yksilöllistä, omistaja tarkkailkoon koiraansa talvisin ja laatikoon omat asterajansa. Kuka tahansa näkee, milloin koira palelee: se tärisee, pyrkii istumaan jalkojensa päälle, kulkee jäykkänä, köyryssä, nostelee tassujaan ja hyppii kolmijalkaisena, hakeutuu taluttajan jalkoihin lämmittelemään, vetää hihnassa jne...
      Ei se nyt mitään salatiedettä ole, eivätkä Musti ja Mirri tiedä, milloin minun koirani palelee! Minulla on kaksi samanrotuista, mutta niin iso ero turkin laadussa, että pitää ihan eri lailla vaatettaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      469
      11005
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      316
      7629
    3. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      28
      4615
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      340
      2407
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1817
    6. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1663
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      192
      1410
    8. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      188
      1313
    9. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      6
      1194
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      54
      1028
    Aihe