Pummien luvattu maa?

Ei ymmärrä ei...

Netistä luin ohjeita vuokrauksesta.

Siellä sanotaan näin:

"Mikäli asunnon haluaa vuokrata itse, on syytä olla erittäin varovainen. On äärimmäisen tärkeää selvittää vuokralaistarjokkaan taustat ja luottotiedot, koska vuokralaisen jo muutettua asuntoon lainsäädäntömme suojelee vuokralaista, vaikkei hän velvoitteistaan huolehtisikaan. Vuokralaisen häätämiseen tarvitaan aina oikeuden päätös.

On tavallista, että aikaisemmat vuokrasuhteensa huonosti hoitaneet henkilöt ottavat yhteyttä suoraan asuntojen omistajiin tai laittavat ilmoituksen lehteen, koska ammattitaitoisten välittäjien kanssa asioidessa heidän taustansa paljastuvat."

Siis hetkinen???

Olen ilmeisesti ihan pihalla, muta voisiko joku selvittää mihin tällainen pummien ja rikollisten hyysääminen ja suojaaminen lailla perustuu???

5

179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asunnonvälittäjä

      Suomessa ei ole käytössä oman käden oikeus vaikka monessa suomi24 palstan uhokirjoituksessa niin toivottaisiinkin. Suomessa tuomioistuin hoitaa riita ja rikosasiat.Eivät tuomioistuimet epärehellisiä vuokralaisia hyysää, kyllä sieltä häätö tulee jos kriteerit täyttyvät. Odottavan aika vain on tunnetusti pitkä. Ja pitäähän tuomioistuimen varmistaa ennen päätöstään että se epärehellinen todella on vuokralainen eikä vuokranantaja. Tämä nyt saattaa todella tulla jollekin lainkuuliaiselle vuokranantajalle yllätyksenä mutta eivät ihan kaikki vuokranantajatkaan ihan rehellisiä ole.

      • Ei ymmärrä ei...

        Kuka mistään oman käden oikeudesta on puhunut?

        "lainsäädäntömme suojelee vuokralaista, vaikkei hän velvoitteistaan huolehtisikaan"

        Kerro jokin muu esimerkki, jossa nimenomaisesti lailla suojellaan rikkureita toisen osapuolen vahingoksi. Kuka korvaa odottamisesta aiheutuvan vahingon?

        Eli kysmys kuuluu edelleen: mikä on tällaisen käsittämättömän käytännön peruste?


      • no on asiantuntija!!

        "asunnonvälittäjä" ei nyt ihan honaa koko jutun ideaa.

        Yhtä hyvin netissä voisi ola ohje, että mikäli aikoo asua vuokralla täytyy olla erittäin varovainen, koska laki suojelee vuokranantajaa, vaikka ei tämä velvoitteistaan huolehtisikaan. Näin ei kuitenkaan ole.

        Tähän tietysti neropatti "asunnonvälittäjä" vastaisi, että ei se tuomioistuin ketään epärehellistä vuokranantajaa hyysää, vaan kyllä se tuomio sieltä tulee, vaikka aikaa meniskin. Niinpä niin...

        Ja ihan btw.: toi kommentti, että "mutta eivät ihan kaikki vuokranantajatkaan ihan rehellisiä ole." on täysin typerä.

        On niitä epärehellisiä vilunkiveikkoja ihan joka alalla, mutta sillä, joka jostakin maksaa (esim. vuokralainen), on täysi oikeus olla ostamatta, jos ei hinta/laatu/palvelu tms. kohtaa. Joten se siitä.


    • asunnonvälittäjä

      Tässä vastaus alkuperäiselle kirjoittajalle. Valitettavasti et ilmeisesti ole ymmärtänyt oikein netistä löytämääsi ohjetta etkä minun siihen antamaani selitystä.
      Siis jospa selitän uudestaan:
      Neuvo jonka olit netistä löytänyt kuului siis näin. "...koska vuokralaisen jo muutettua asuntoon lainsäädäntömme suojelee vuorkalaista vaikkei hän velvoitteistaan huolehtisikaan. Vuokralaisen häätämiseen tarvitaan aina oikeuden päätös."
      Tällä suojelulla tarkoitetaan nimenomaan sitä että häätämiseen tarvitaan oikeuden päätös. Ei epärehellisen vuokralaisen toimia mitenkään muuten suojella. Ainoastaan varmistetaan että sopimuksen purkaminen tapahtuu lainmukaisesti.
      Eli karkeasti sanottuna, laki suojelee vuokralaista vuokranantajan omankädenoikeudelta, vuokranantaja ei siis voi itse päättää että nyt olet rikkonut sopimusta ja lähde, eikä vuokrantaja voi itse kantaa vuokralaisen tavaroita pihalle.
      Asioiden käsittely tietysti vie aikaa ja tästä seuraa vuokranantajalle valitettavasti haittaa koska koko ajan jää lisää vuokraa rästiin.

    • asdffadfdsfads

      Ties vaikka alkuperäisen kirjoituksen on laatinut joku välitysfirman työntekijä pelotellakseen uusia vuokranantajia kuinka asiat voivat mennä pieleen saadakseen vuokratoimeksiantoja. Siis pelottelu&bisnes taktiikkaa, jotta töitä riittää.

      Kun vuokralainen ja vuokranantaja on allekirjoittanut vuokrasopimuksen, niin sopimus turvaa ja velvoittaa KUMPAAKIN OSAPUOLTA. Tarkoittaa siis sitä että jos ei riitatilanteessa päästä yhteysymmärrykseen, niin voi olla että pitää turvautua viranomaisten apuun... ja se käytäntö saattaa silloin "suojella" sitä kelmimpää osapuolta aikansa eikä prosessi ole nopeaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1592
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1192
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1169
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      44
      1038
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      818
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      696
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe