kokeilunhaluinen

uskaltaako

Haluaisin kokeilla sijoittamista noin 1000e summalla. miten käytännössä toimin? ajattelin nordnetin kautta hoitaa asian mutta kaipaan vinkkejä mihin kannattaisi sijoittaa pienellä summalla? olen yrittänyt kyllä etsiä neuvoja netistä mutta usein ne ovat loppujen lopuksi hankalasti selitettyjä. onko yleensäkään järkeä kokeilla edes noin pienelle summalla vai säästelenkö ja odottelen vielä? tosin tuo olisi nyt niin sanotusti ylimäääräinen raha etten kuiotenkaan pelaa viimeisilläni.

12

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sijoittaminen

      Kyllä tuollakin summalla voi alkaa osäkesäästäjäksi, joskin maksimisaan kahteen osakkeeseen. Jatkossa sitten laitta säännöllisesti rahaa sivuun ja kun summa on sopiva niin sijoittaa sen. Liian pienillä summilla välityspalkkot syövät sijoituksen tuottoa.

      Nordnetillä ei ole säilytyspalkkiota ja välityspalkkiot kohtuulliset kivijalkapankkehin nähden, joten pienempikin salkku on mahdollinen.

      Kuitenkin aivan ensimmäinen sijoittamisen sääntö on olla sijoittamatta sellaiseen jota itse ei vielä ymmärrä, vaikka se sitten olisi "pankkitädin tai -sedän" suosittelemaa.

      Kannatta aloitta sijoittamalla muutamaan hyvään sijoituksesta kertovaan kirjaan ja muutenkin seurata taloutta ja pörssiyrityksiä läheltä.

      Ohessa hieman alkupaloja:

      - http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/ann.jspa?annID=27&forumID=4

    • sijoittaminen

      Tarkennus. Kyllä tuollakin summalla voi alkaa osäkesäästäjäksi, joskin maksimisaan kahteen (osakkeeseen) yritykseen.

    • osakepörssitär

      Aloita ihmeessä sijoittaminen!

      Aloitin piensijoittamiseni vuosi sitten. Olen paljon ottanut selvää näistä asioista. Opiskellut ja tutkinut ja lukenut kirjallisuuttakin. Aloitin täysin vihreänä...no kokemusta on tietenkin edelleen vielä vähän. Nordnetin kautta on sijoituksen peruskurssejakin, aloittelijoille ja edistyneillekin.

      Tietoa näistä asioista kyllä saa. Jos oma kiinnostus riittää, niin huomaa sitten, että onkin oppinut jotain sijoittamisesta. Minulla tuo kiinnostus sjoittamiseen on kasvusuunassa!

      On vaikea neuvoa suoraan,mitä osakkeita voisi ostaa. Jokainen tekee ne päätökset itsenäisesti. Aloitin ostamalla muutamaa vahvaa ja suurta kotimaista yhtiötä, joidenka taustat ovat edelleen suhteellisen vakaat. Osavuosikatsauksia ym tutkin paljon ennen omia ostopäätöksiäni. Varmasti minua kannattelee tämä tutkimisen halu...Tällä hetkellä vielä pienehkö salkkuni on selkeästi plussalla.

    • sijoittaminen

      >> Minulla tuo kiinnostus sjoittamiseen on kasvusuunassa!

      Niinpä, kun sijoitusötökkä on kerran puraissut, niin se ei helposti hellitä.

      Sen itsenäinen opskelu antaa muutenkin laajempaa perspektiiviä maailmaan ja sen tapahtumiin, sillä talous on kytköksissä kaikkeen ihmiskunan toimintaan.

      Sitten kun alkaa mukavasti voittoja kerääntyä, niin toisinaan on hyvä kotiuttaakin pieni siivu ja palkita itsensä jollakin itselleen (ja mahdolliselle perheelleen) tärkeällä asialla. Eli menestyä sijoituksissa pitkällä aikavälillä ja samalla muistaen myös elää.

      Osasta sijoittajia riskeeraa tulla jopa itaria, sillä on helpompi ostaa kuin myydä ja silmissä on summat jotka "voisi paremminkin käyttää" joka sijoittajan mielessä tarkoittaa lisäinvestointeja, eli unhdetaan elää laittaen kaikki sijoituksiin. Heille yhä kasvavasta salkusta saatta tulla tärkeäpi kuin itse elämisen taidosta. Sekin on jatkuvaa opiskelua ;-)

      Sitten on hyvä myös varautua vaikesiiin aikoihin ja salkun punasteluun, joka saattaa aiheuttaa huolta ja levottomuutta. Jokainen sijoittajan tekee toisinaan myös virhearvioita ja tappioita, muta kokonaisuuden lopputulos ratkaisee.

      Ei muuta kuin menestystä kiinnostavaan sijoitusharrastukseen.

    • Phoca5

      Kokeilu ei Nordnetilla paljon maksa. Pienin mahdollinen peli on yhden osakelajin osto ja myynti (2x3€uroa). Arvaat vain hyvän ostoksen, itse ostin viimeksi Cargotecia;-)

    • pienituloinen duunar

      Minuakin kiinnostaa kokeilla osakesijoittamista ja mietin juuri että kannattaako muutamalla satasella ostaa yhtä tai kahta osaketta vai pitäisikö siihen laittaa vähintään tonni joka kyllä alkaa jo kirpaista näin pienituloista.
      Ei vain palkkio vie voitosta osaa vaan myös verottaja joten onko näin pienillä summilla mitään mieltäkään ryhtyä kokeilemaan, vaikka arvo nousisikin niin ei paljon jäisi myydessä näppiin kulujen ja verojen jälkeen.

      Näin ne tällaiset mekanismit pitävät köyhän köyhänä ja kyykyssä, ei vähällä rahalla saa juuri hyötyä itselleen vaikka onnistuisikin valitsemaan nousevan osakkeen. Hyödyn korjaa välittäjä ja verottaja. Näinhän se on työelämässäkin, työnantaja ja verottaja hyötyvät raatamisestani eniten, itse saan ihan mitättömiä killinkejä palkaksi joilla ei rikastu.

      Voisiko osakekaupassa olla edes jokin alaraja joka olisi verotonta, tämä tukisi köyhienkin vaurastumista alkuun, vaikkapa edes tuhat euroa rajana ja välittäjätkin voisivat tinkiä pienemmistä kaupoista palkkiota pienemmäksi, ne vähimmäispalkkiot esim. 10e / kauppa juurikin vievät kohtuuttoman paljon pienistä kaupoista, osakkeen pitää nousta arvoltaan paljon ennenkuin on edes palkkio katettu.

      Pienituloisten vaurastuminen muuten kuin toimeentulotukia lisäämällä olisi varmaan kaikkien etu, valtion pienempien menojen muodossa ja yritykset saisivat etua parantuneen ostovoiman muodossa.

      • Vakuusvaje

        Onhan siellä veroton tuhannen euron raja. Sillä summalla voit myydä vuodessa voitollisia osakkeita eikä veroa mene. Huomaa kuitenkin, että raja koskee myyntihintaa eikä voittoa.


    • hajattelija

      Tonnilla voit esim. ostaa Nordnetistä 10 eri rahastoa hyvä hajautus eikä kaupankäynti kuluja...

    • ihmehiippari1

      Itse aloitin sijoittamisen pari vuotta sitten 50 eurolla. Joten pääset tonnilla hyvin alkuun. Eli rohkeasti tunnukset nordnettiin ja siirrät aluksi sinne vaikka sen 50eur "opiskelurahaa". Parhaiten opit tekemällä, niin minä opettelin.

      Aina sanotaan, että ei kannata ostaa 50eurolla osakkeita ( tai alle 1000 eurolla), mutta minusta aloittaminen on tärkeintä, ja siinä tapauksessa poikkeus kannattaa ehdottomasti tehdä.

    • _ ETF _

      Yksi vaihtoehto aliottaa sijoittaminen pienehköillä (kuukausittaisilla) summilla on opiskella ja perehtyä ETF:iin joissa on toisinaan edulliset kulut.

      Siinä sivussa voi sitten samalla opiskella itsenäisesti myös suoraa osakesijoittamista ja vaikkapa myöhemmin painottaa myös suoraan osakkeisiin.

      Oheinen Nordnetin asiakaskirje tosin ei kerro selkeästi koko kulurakennetta, sillä siinä ei ole eritelty hallinointi- ja myyntikuluja.

      - ->

      Kuukausisäästä ilman ostokuluja

      Nordnet tarjoaa mahdollisuuden säästää kuukausittain rahastoihin ja ensimmäisenä Suomessa ETF:iin. Palvelustamme kohdasta Kaupankäynti > Kuukausisäästäminen voit aloittaa säästämisen helposti.

      Kuukausisäästäminen ETF:iin
      - välityspalkkio ostaessa 0 eur, alhaiset hallinnointipalkkiot
      - mukaan jo 50 eurolla kuussa
      - 40 ETF:ää johtavilta liikkeeseenlaskijoilta

      Kuukausisäästäminen rahastoihin
      - merkintä- ja lunastuspalkkiot 0 eur
      - mukaan jo 15 eurolla kuussa
      - yli 30 koti- ja ulkomaisen rahastoyhtiön rahastot

      • oppi

        Se raha, jonka tämä pikkuhiljaa säästäminen maksaa, voidaan hyvinkin uhrata suoraan osakkeisiin ja opiskella sitä heti alkuunsa.

        Joka tapuksessa on aloitettava hallitusti eikä älyttömän suuria summia satsaillen.

        Pörssi ympäri maailmaa on epävakaa, ollut jo kauan. Nyt ja aina tulee olemaan tilanteita, missä ei voi tietää miten menee. Osakkeet, jos ovat luotettavissa käsissä, on paras sijoitus. Opiskelka siis yritysten, jotka ovat pörssissä, omistus ja taloustilannetta ja arvoikaa, onko tulevaisuutta ja kasvaako yritys, vai meneekö konkursiin.

        Yrityksen myyminen ja uusi omistaja, sitäkin tapahtuu, myös jakautumista j.n.e. Se että on tietoa, auttaa ennakoimaan tilanteet, joita voi tulla eteen säästämisessä osakkeisiin. Silloin voi vaikuttaa omaan sijoitukseensa.


    • _ ETF _

      >> Se raha, jonka tämä pikkuhiljaa säästäminen maksaa, voidaan hyvinkin uhrata suoraan osakkeisiin ja opiskella sitä heti alkuunsa.

      Kertoisitko tarkemmin tuosta kulurakenteesta, joka tässä vaikutaa esiteyn ongelmana?

      Vaikkapa indeksiosuusrahatot ovat kulurakenteeltaa hyvin edullisia.

      Liika osakehajautus tappaa tuoton ja sijoittaminen tulee haastavammaksi. Kaikkialla ei voi olla kaiken aikaa. Varsin harva todellisuudessa voittaa suorilla sijoituksillaan verrkokki-indeksin pidemmälä aikavälillä.

      Lähestymistapoja on erilaisia.

      Toisaalta samakin sijoittaja voi oamata useampia lähestymistapoja samaan aikaan sijoitamalla suoraan osakkeisiin, vakavaraisiin "tylsiin" sellaisiin, riskisempiin paremman potentiaalin käänneyrisyksiin, warrantteihinkin, rahastoihin ja vielä käydä osalla salkuaan aika ajoin lyhyttä kauppaa.

      Arvopaperisijoittamisen rinnalla myös voi olla velkavivulla hankittu sijoitusasunto (-ja).

      Kaikki nämä painopisteet voivat muuttua tilanteiden, omien elämäntilanteiden ja oman käytettävissä olevan ajan mukaan.

      Kaiken lähtöohta kuitenkin on se, ettei milloinkaan tule sjoittaa sellaiseen jota ei itse ymmärrä. Tulee opiskella ja selvittää huolella asioita omatoimisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4568
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3988
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2541
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      198
      1571
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1253
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1208
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1163
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1075
    Aihe