rusketuksesta

.._.._.._.._.._

Saako yhessä päivässä rusketuksen kyproksella?olen jo pitkään miettinyt että ruskettuko jos käyttää aurinkorasvaaa suojakertoimella 12..kaun rusketus suunnilleen säilyy matkan jälkeen,jos rasvaa ihoa joka päivä(kannattaako rasvata siis esim.kosteusvoiteella,vai poistaako se rusketusta?)..mitä keinoja olisi rusketuksen lähdön estämiseen ja ihon hilseilyyn?onko aftersun voide hyvä?

6

4400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • no joo

      ei saa päivässä, korkeintaan ihosi poltat noilla kertoimilla . auringonotto on taitolaji, oikeat suojakertoimet kaikkein tärkein- ihon polttaminen vaarallista ja lisää ihosyöpäriskiä.
      ruskettumiseen tarvitaan aikaan-

    • Reissaaja nainen

      Päivässä et rusketusta vielä saa. Suojakertoimet kannattaa pitää korkeina vaikka koko loman ajan. Vähintään 15 on suositeltavaa. Itselläni on usein suojakerroin 20 ja hyvin on viikossa väriä tullut. Kannattaa kuoria iho paria päivää ennen lomaa esim merilevä saippualla jota saa mm Body Shopista. Ihon kosteutus on kyllä tärkeää joka aurinko päivän jälkeen. Tavallinen kosteusvoide käy hyvin jos et ole polttanut ihoasi. Muuten sitten on mieto after sun ihan ok.
      Rusketus ei todellakaan ole ikuista ja jo kk reissun jälkeen haalistunut. Noin 1-2 viikkoa loman jälkeen alkaa ihon kesiminen vaikka et sitä olisi polttanutkaan. Ahkera rasvaaminen pienentää tietysti sitä kesimistä. Hyvää lomaa sulle ja ole varovainen sen auringon kanssa =)

    • Juu

      Mä rusketuin kesäkuussa Kyproksella jo ekana päivänä rannalla niin, että tuli ihan selkeät rusketusrajat. En muuten edes palanut. Aurinkorasvana oli Biz Buin ja suojakerrointa 25.

    • bella

      Riippuu siitä rusketutko ylipäänsä helposti, ja onko sinulla jo jotain pohjaa (yleensähän loppukesällä kaikilla on edes vähän). Lisäksi riippuu siitä kuinka syvän rusketuksen haluat, yhdessä päiväsää saa kyllä vähän väriä, ja illan pimeydessä varmasti huomaa että olet saanut aurinkoa, mutta kunnon rusketukseen tarvitaan kyllä vähintään 2vkoa oli iho millainen hyvänsä. KUnnon rusketus on tietty makuasia, mutta siis sellainen tasainen ja jonka jokainen myös varmasti päivänvalossa huomaa. Ja läheskään kaikki suomalaisethan eivät sillä lailla kunnolla rusketu vaikka olisivat vuoden auringossa. Kaikki riippuu siis ihostasi. Myös se kauanko rusketus kestää.

      minä olen helposti ruskettuvaa (ja vaikeasti palavaa) sorttia, ja rusketun kyllä yhdessäkin päivässä etelässä (kunhan aurinko vain paistaa, siitähän ei ole ikinä takuuta etukäteen sielläkään), käyttäen noin 10 suojakerrointa. Mutta tietenkin rusketus on sitä kauniimpi, tummempi ja tasaisempi, mitä useampana päivänä sen ottaa.

      Jos olet ihan vaalea ja palat suomessakin ilman suojakerrointa kun olet koko ajan ulkona, niin käytä ihmeessä aluksi ainakin 15-20 suojakerrointa, äläkä ole suorassa auringonvalossa tuntia-puoltatoista enempää.

      Eikä se rusketus niin tärkeää ole, palaminen on todella inhottavaa ja vielä vaarallista terveydelle, joten ei kannata riskeerata. Ja helpoin tapahan saada kaunis rusketus on ihan purkista, eli osta itseruskettavaa rasvaa! Sillä voit sitten parannella sitä "yhden päivän rusketustasi" tarpeen mukaan. ;)

      • minä

        Minun ihoni taas on ns. palamatonta laatua, ja turkissa 5 kertaa matkanneena en ole käyttänyt ikinä arskarasvaa enkä ole myöskään palanut...Olen päivittäin auringossa kolmisen tuntia ja uin paljon...löhöilyn jälkeen vaan suihkuun ka kosteusvoidetta runsaasti. Rusketus on syvää ja pysyy kauan.
        Jos ihoa rupee kuumottamaan niin äkkiä vain varjoon. Ja tiedän että tällainen on vaarallista ja altistaa syöville sun muille, mutta omapahan on sitten syöpäni! Pidä hauskaa eläkä lotraa aurinkorasvaa liikoja!


    • Etelän.kakkaruuat.yäk

      Syö Kyproksella niin perseesi ruskettuu varmasti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe