Auttakaa pliis

äippäliiniviidakossa

Hei kaikki!

Odotan esikoistani ja olen aivan hukassa tässä älyttömän laajassa vaunuviidakossa.
Kaikki muu jo löytyy, paitsi vaunut sekä turvaistuin.
Kysyisinkin nyt kokenemmilta, mitä kannattaa ostaa.
Kaiken muun olen hankkinut käytettynä, mutta vaunuihin ja turvaistuimeen olen valmis satsaamaan, jos hinta/laatu-suhde kohtaa.
Olen miettinyt yhdistelmävaunuja, mutta mitkä niistä olisi hyvät??
Ja kannattaako matkarattaoden, kaukalon ja telakan osto vai erikseen turvaistuin ja yhdistelmät vaan ja myöhemmin jotkut sateenvarjorattaat tms...

Liikun todennäköisesti paljon niin maalla kuin kaupungissa, joten vaunujen tulisi olla hyvät. Topivon niiden myös kestävän kokoajan kun lapsi rattaita tarvitsee.

Olen todella kiitollinen kaikista vastauksista tietämättömälle.

5

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viidakossa kanssa

      Samalla asialla ollaan, ja täytyy myöntää, että kokemuksia on kaikenlaisia, mutta niin on tarpeitakin. Aloita miettimällä tarkkaan omia tarpeita. Missä liikut, autolla vai julkisilla, millaisessa maastossa tai kaupoilla enemmän?

      Itselle tärkeiksi asioiksi nousi vaunujen kätevä liikuteltavuus, paino ja koko auton kanssa, tavalliseen farmariinkin on hankala kaikkia runkoja saada, ja että runko on yksinkin helppo kasata. Kolmepyöräiset olisin ensin valinnut, mutta neljä isoa täyskumipyörää vei voiton (ei tarvi pumpata, kerrostalossa tällaiset on etu, vaikkei välttämätöntä). sitten vielä aion käyttää vaunurunkoa kaukalon kanssa.

      Pitkän laskemisen, googlettamisen ja harkinnan jälkeen oli vaihtoehtoina olivat britax ja gesslein, joista jälkimmäiseen olen päätynyt. Kaukalo on vielä harkinnassa, mutta joko maxi-cosi, cybex tai britax, riippuu nyt adaptereista, joilla kaukalo vaunuihin saadaan. Lisäksi vaunut löytyivät kuin onnen kaupalla kohtuullisen matkan päästä, siisteinä ja käytettyinä. Näiden välineiden hinnat kun ovat mielestäni melkoiset, koko paketti olisi kaupasta uutena tullut maksamaan yli 1500 euroa, mikä on mielestäni aikas palvjon. Nyt selvitään ehkä n.700 eurolla.

      Tsemppiä mietintään!

    • mamiiiii1

      emmaljunga, brio, graco on hyviä ja pitäis olla turvallisiakin...mun mielestä jonkun liikenneturva sivuston sivuilla on jotkut turvallisuusluokitukset niin sieltä voi käydä kattoo turvallisuus arviot...

    • äitiluumu

      Elämäni paras ostos lapsille on ollu Phil&Teds rattaat.

      Ne ostettuani olen katunut aiempia Brio-yhdistelmiä ja Carena-matkarattaita, jotka kummatkin olivat omassa kategoriassaan riittävän hyvät. Briot erinomaiset.

      Nyt kolmannen lapsen tullessa halusin ostaa perinteiset lastenvaunut, mutta niitä ei enää myydä. Valittavanasi on siis käytönnässä matkarattaita ja yhdistelmiä erilaisin muunnelmin.

      Phil&Teds-rattaat ovat uskomattoman näppärät, järkyttävän kevyet työntää vaikka kyydissä olisi kaksi 15kg lasta ja ennenkaikkea laadukkaat.

      Ne taittuu pieneen tilaan ja renkaat saa tosi kätevästi irti ja takaisin.

      Jos voisin palata ajassa taakseppäin aikaan ennen yksiäkään rattaita/vaunuja antaisin itselleni seuraavan vinkin:

      Osta Phil&Teds rattaat vauvan kantokopalla. Kun saat toisen lapsen, osta sisaristuin.

      Siinä on KAIKKI vaunut/rattaat mitä tulet tarvitsemaan. Ne toimii todella hyvin pienenkin lapsen kanssa koppansa kanssa, ja matkarattaina ne on todella kätevät. Isot kumpyörät voi työntää kaupungissa suoraan kiveyksien yli ja no..ne vaan toimii ihan tavattoman hyvin: kääntyvät kätevästi, ovat vakaat... Eivät vikiset/vingu vieläkään...

      Sitten kun syntyy toinen lapsi ei tarvitse ostaa tuplarattaita...

      Kumipyörissä on pysynyt ilma hyvin sisällä, ja vielä reilun 3 vuoden jälkeen rattaissa ei ole ilmennyt mitään valittamista.

      Paitsi hinta. Omani tilasin Briteistä jossa samat rattaat maksoivat -50% Suomen hintoihin verrattuna.

      Ainut negatiivinen seikka jonka keksin, on kantokopan pituus, mutta meillä se ei tuottanut ongelmia. Oikeastaan oli turvallisempaa, kun lapsen sai rattaiden valjaisiin kiinni niin ei päässyt pikkupiltti kiipeilemään ulos.

      Phil%Tedseihin saa myös adapterin jolla saa MaxiCosin isofix turvakaukalon kiinni. Kyseinen turvakaukalo on myös meillä, ja on lajinsa turvallisimpia.

      Suositteen siis yhdistelmää Phil&Ted's kantokopalla ja MaxiCosi-turvakaukaloa isofix-jalustalla.

    • Huhtimutsi2014

      Katoin nettisivuilta ( http://verkkokauppa.babystyle.fi/vk_pages/view/140 ) tuota Phil & Teds -valikoimaa ja pakko sanoa, että menin päästäni pyörälle. Siis mikä vaihtoehto / yhdistelmä niistä on se paras? Terminologia - kopat, kuomut, kaukalot jne - on esikoistaan odottavalle ihan vierasta joten... kräääh! Melkein kaikki näytti hieman isompien lasten rattailta, joten mikä niistä kaikista vahtoehdoista on siis se mikä kannattaa ostaa sille ihan pienelle kuskattavalle? Promenade? Ja mitä kaikkia lisähärpätyksiä? Ahdistavaa kun tuntee ittensä aivan aasiksi näiden kanssa!

    • emmaljungasta kokemu

      Moi!

      Minulla on ollut käytössä useita Emmaljunga yhdistelmävaunuja. Olen ollut kaikkiin todella tyytyväinen. Mallit: City Cross, Duo Edge ja Cerox.

      Mulla on ollut sekä quadrolift puolikova kantokassi ja kova vaunukoppa runko kiinityksellä. Molemmat todella käteviä! Quadrolit muuntyy myöhemmin makuupussiksi ja istuinpehmukkeeksi ja sisältää teddykarvan joka mielelttömän kätevää talvivauvalla. Kova vaunukoppa on taas ihana siltä puolin että toppavaatetta mahtuu ja niissä on thermobase ilmastoitu pohja että on viileä myös kesällä. Rungot ja renkaat kestäviä. ja kankaiden laatu älyttömän hyvä. Ja näissä uudemmiss on myös näitä PP kankaita että kestää vielä paremmin kosteutta ja aurinkoa jne.
      City Cross on kaikista kevein nuista mitä mulla on ollut. Runko on sellainen keinuteltava malli. menee pineen tilaan. voi ostaa joko pehmeän quadroliftin tai sittten citykopan runkoon. Ihania värejä on käytettynä kuin uutenakin.:)
      Ceroxit on taas malliltaan vankemmat ja ei niin keinutus vaunut, tosi hyvät kulkemaan maastoissa varsinkin maalla ja on puhkeamattomat pyörät niinkuin city crosseissakin. Heittoaisa ja nappiaisa tässä ceroxissa. tuulisilla keleillä kätevä tai jos lapsi haluaa katsoakin toiseen suuntaa. ceroxiin ei saa runko koppaa vaan pelkän kovankopan joka tulee ratasosan sisään tai sitten tuon monipuolisen quadrolift kantokassin.
      Duo edge/ edge duo compi on sitten taas sellainen missä on kova vaunurunkoinen koppa ja valita voi rungoks classic tai sport. sportissa on heittoaisa. mutta jos ei oo kamalan pitkä niin classic runko on kivempi työntää ei niin korkea. nuissa on ilmastoitu vaunukoppa ja erillinen ratasosa. todella tilavat siis! jalkapeitot , hyttysverkko integroituna kuomussa ja sadesuoja tullee mukana kakissa.. ja lisävarusteitahan saa aina lämpöpussista lähtien renkaidensuojuksiin! ;) mikä kätevää myös näihin saa sisarukselle seisomatelineen kiinni tai sisaristuimen. ja paljon muutakin lisävarustetta!:)
      hyvin meillä kestäneet vaikka olleet usemmalla lapsella käytössä. kankaat pysyy puhtaana ihan kostealla pyyhkäsemällä. toki sateelta ja auringolta kanttii suojata, mutta ei normaali ulkoilu ja käyttö pilalla näitä laita.
      kyllä mielestäni emmaljungan vanunut on olleet parhaan merkkiset kaikkiin muihin verrattuna mitä nyt on tullut kokeiltua. City Cross ja edge saa kiinni myös turvakaukalon ja adapterin niin saa sen travel system paketin eikä tarvi ostaa matkarattaita ja kaukaloa siihen.

      Miltäs kuulosti nämä? :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1053
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      850
    4. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    5. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    6. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      730
    7. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      47
      728
    8. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      12
      724
    9. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      15
      710
    10. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      707
    Aihe