Korttien päällys?

apua ongelmaan

Ongelmana on että kortit ovat pelkkää pahvia ja ohutta sellaista, menee rikki helposti kun pakkaa sekoittaa. Voiko ne laminoida koneella? Miten muovin leikkaus reunoilta? Kortteja on ainakin 78 kpl.
Normaali muovi korttien päälle (valmis, mitä myytiin) on kooltaan aivan liian pieni! Ihmettelen miten muut saavat säilytettyä kortit ehjänä pitkään, ellei niissä ole mitään päällystettä. Kalliiksi tulee jos ostaa koko ajan uusia kortteja. Ihme etteivät valmistajat ole tajunneet asiaa.

4

1258

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Toivon että oli apua

   Ota selville valmistaja. Yleensä pakkauksessa tai googlaa se. Laita palautetta ja ehkä korvaavat sinulle uudet ja paremmat kortit. Parhaiten siis nopeimmin saa asiat eteenpäin kun valmistajalle kertoo asiansa. tekevät jatkossa kestävämpiä ja kerro siitä miksi ei ole muovitettu pinta kun eivät muuten kestä:) Onnea!
   Ps. Ei tavallisetkaan pelikortit kestä ilman muovipintaa.

   • ap.

    Kokeilen kontaktimuovia. Toki palautekin ok.


  • symbolic harmony

   minä laminoin juuri korttini. onnistui hyvin mutta oli aika hankalaa. valokuvan kokoiselle taskulle ja muutaman sivun leikkaus saksilla tai paperileikkurilla. ja pakasta tulee tietysti kaksi kertaa paksumpi mutta onhan niiden kuitenkin alunperin neuvvottu pidettävän yksiväriseen kankaaseen käärittynä. jälkeenpäin kun mietin tätä laminoitua pakkaa että voiko laminointi "mitätöidä" kortit ja niiden energiat.

  • tarotti

   Tämä on vanha keskustelu, mutta lisäänpä silti oman korteni kekoon siltä varalta että joku sattuisi yhä eksymään tämän aloituksen puolelle samaisen ongelman parissa pähkäillessään. ": )

   Itse suosittelen kortinsuojia. Lautapeleihin erikoistuneet erikoisliikkeet tarjoavat myös tarot-kokoisille korteille tarkoitettuja ohuita muovitaskuja, joihin kortit sujautetaan sisään. Muovitus ei tällä tavoin vaadi paljoa aikaa ja lisäksi muovitus helpottaa pakan sekoittamista. Siinä tapauksessa että muovit sattuisivat kulumaan käytössä ja naarmuuntuisivat, suojat on myös helppo vaihtaa uusiin (toisin kuin laminoitaessa). Hintaakaan tällaisille suojille ei tule kauheasti.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   596
   4792
  2. En haluaisi uskoa että miehet ajattelee vain munallaan,

   mutta taas sain olla väärässä. Eli.. törmäsin männäviikolla puolituttuun mieheen työmatkalla. Hän kertoi, että viettäisi juhannusta minun kotikaupun
   Sinkut
   563
   4389
  3. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   2178
  4. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   194
   1643
  5. 65
   1574
  6. Yhden viestin päässä

   Voisit juuri tälläkin hetkellä olla tässä vieressäni. Silittelisin ja paijaisin sinut puhki.
   Ikävä
   56
   1176
  7. Abortti on kiellettävä Suomessakin

   Feministinen ajatus raskaudesta, ja sen keskeyttämisestä, jota Suomessa usein tarjoillaan ainoana mahdollisena, on kummallinen. Argumentti, jonka muka
   Maailman menoa
   615
   1170
  8. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   95
   1052
  9. KOSKA MARIN TULEE KAAPISTA ULOS

   Olisi hyvä näyttää esimerkkiä, tosin osallistuminen pride-kulkueeseen on jo hyvä alku...
   Turku
   193
   955
  Aihe