New York city -passi?

newyorker1

Lähdemme syyskuussa New Yorkiin. Tarkoituksena on pyöriä Manhattanilla nähtävyyksiä kierrellen.
Kannattaako hommata New York city -passi? Mitä kautta sellainen kannattaa hommata?

10

572

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....
    • jjj5

      Meillä ainakin oli passit käytössä ja hyvin pelasi. helpotti kun oli liput jo moneen paikkaan etukäteen ja samalla pääsi moneen paikkaan mihin olisi muuten ehkä jäänyt menemättä. Ainoana oli se että käytiin national museumissa, mikä se virallinen nimi nyt onkaan se on VALTAVA ja siellä olisi kyllä viihtynyt vaikka puoli päivää, mutta kun oltiin passi otettu vain yhdelle päivälle niin aika pikaisesti sielläkin pyörähdettiin. =)

    • New Yorker 2013

      Kannattaa, varsinkin jos on ensimmäistä kertaa New Yorkissa. Meille maksoi 110 dollaria/henkilö, kun halusimme mennä 3-h Manhattanin ympäri risteilylle. Itse kävin myös MoMassa ja Metropolitan Museum of Artissa, Empire State Buildingissä, ja Rockefeller-näköalatasanteella yövalaistuksessa. Tämän lisäksi mies kävi myös luonnontieteen museossa. Museoista kannattaa valita itseä kiinnostavat salit.
      Yksittäisten lippujen hinnat saat selville netistä ja voit miettiä tuleeko kaikki 6 kohdetta nähdyksi ja lippu hyödynnetyksi. Toisaalta itse en ehkä olisi mennyt Metissä enkä Rockefeller-tasanteelle, jotka molemmat olivat ehdottomasti käymisen arvoiset. MoMaan pääsee perjantai-iltaisin ilmaiseksi, mutta tungos on valtava. Itse kävin MoMassa kaksi kertaa, kun ensimmäisellä kerralla olimme siellä perjantaina.Passin voit ostaa ensimmäisestä kohteesta. Mielenkintoista matkaa!

    • Kesällä käynyt

      Emme ottaneet passia, laskettuamme ettei se meidän matkasuunnitelmallamme ollut kannattavaa. Passin osalta kannattaa huomata, että joissakin paikoissa se on upgradettava, jotta pääsee kaikkialle. Näin oli mm. Empire State Buildingissa ja upgradeus oli mahdollista vain alakerrassa!

      Suosittelen Circle Line’n kolmen tunnin kierrosta Manhattanin ympäri. Ainakin kesäkuumalla se oli kiva. Laivan snack-baari on sitä luokkaa, että kannattaa harkita hodari-lounaan syömistä laivalla.

      Mainostetut alennusliput musikaaleihin olivat yksittäisiä paikkoja ainakin kesällä, joten maksoimme suosiolla täyden hinnan päästäksemme istumaan vierekkäin.

    • sei1

      koska syyskuussa olette lähdössä. Meidän porukka 1.9

    • klaggi

      En suosittele ko. korttia. Ostakaa liput Empire State Buildingiin netistä. On vähän halvempi kuin ovelta, eiikä tarvitse jonottaa kuin hissiin. Vapaudenpatsaan pääsee katsomaan ilmaiseksi Staten Island Ferryltä. Museot ovat joinan päivinä ilmaisia. Livingsocial sivulta löytyy erilaisia alennuskuponkeja. Teillä menee kuitenkin aikaa liikkumiseen paiaksta toiseen ja shoppailuun, että en usko passin olevan kannattava. Ja unohtakaa bussiajelut hoponhopoff busseilla. Ne hidastelevat vain ruuhkissa ja pinna palaa.

      • sekäettä

        Mihin sitä turistilla kiire? Jos pinna palaa kiertoajelubussissa, niin kannattaa käyttää metroa, mutta silloin kyllä maisemat on vähän toisenlaiset.


      • wrouwouwou
        sekäettä kirjoitti:

        Mihin sitä turistilla kiire? Jos pinna palaa kiertoajelubussissa, niin kannattaa käyttää metroa, mutta silloin kyllä maisemat on vähän toisenlaiset.

        Turistilla on aina liian vähän aikaa. New Yorkissa ei kannata lähteä kiertobussilla minnekään. Samat paikat näkee itsekin kulkemalla paljon paremmin ja tekee samalla mielenkiintoisia löytöjä.


    • sekäettä

      Minä taas olen sitä mieltä että, niin New Yorkissa kuin muuallakin kannattaa lähteä kiertoajelubussiin, jos ensimmäistä kertaa kohteeseen menet.
      Näkee satavarmasti paremmin maisemat kuin kävellen ja saa vielä ammattitaitoisen oppaan kertomaan eri paikoista.
      Itse kun ensimmäisen kerran New Yorkiin menin, niin jopa oli rentouttavaa mennä ensimmäisenä aamuna kiertoajulubussin kyytiin katselemaan maisemia ja kuuntelemaan erittäin hyvän oppaan esitelmää kaupungista ja paikoista missä kannataisi ehkä käydä. Vielä kun videokuvaustakin harrastan, niin jo oli hyvät puitteet kuvata kaupungin vilinää bussin katolta.

    • 2010

      Kannattaa ostaa. Ainakin City Pass ja nimenomaan ennen matkaa netin kautta. Pääsee jonojen ohi (todella iso plussa Nykissä!) ja on edullinen (muistaakseni 80-90 dollaria). Upgreidaukset eivät mielestäni ole pakollisia, pääsee pikkuisen korkeammalle Empire State Buildingissa (saa sen ostettua myös sieltä ylhäältä) ja vapauden patsaaseen voi mennä sisälle, jos siitä haluaa ekstraa maksaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe