rahat piiloon matkan ajaksi

sussu

Hei,
joudun matkaamaan maahan jossa en saa automaatista valuuttaa joten joudun viemään suuren summan käteisenä. Miten onnistuu parhaiten? kaikki vaan reppuun vai...?? miten rahat turvassa piiiitkän lennon ajan jos nukkuu ja yksin matkalla? mistä sais pienen ja huomaamattoman vyölaukun?

14

13523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niina

      Itse käytän yleensä rahavyötä, jollaisia saa esim. laukkuliikkeistä. Tosin ei sekään ihan varma keino ole, osaavathan rosvot varmaan etsiä sen.fiksuinta lienee piilottaa rahaa vähän sinne sun tänne, eikä kaikkea samaan paikkaan. Esim. sukkiin, rintsikoihin, reppuun, rahavyöhön jne. Osa tietysti lompakkoon,ettei ihmisten ilmoilla tarvitse kaivella seteleitä vaatteiden alta. :) Paikan päällä voit jättää rahat hotellin säilytykseen jos se hotelli vaikuttaa luotettavalta. Lennolla ja lentokentillä tuskin kukaan yrittää pölliä rahojasi, ennemminkin kannattaa välttää niitä syrjäisiä pikkukatuja kun raahaa tavaroitaan majapaikkaansa.

    • n...

      mun suunnitelma on piilottaa kaikki rahat vaatteisiin, esim. lahkeen käänteisiin ja muihin paikkoihin. kaikki rahat kulkee siis koko ajan kätevästi mukana, itseäni lähellä huomaamattomasti meninpä minne tahansa.
      yhtään rahaa en laita reppuun tai käsilaukkuun joka on tosi helppo varastaa. pienen määrän käyttörahaa pidän taskussa.

      lentolipun ja passin säilytän ehkä siinä vyölaukussa paidan alla...?? tuo ei vielä ihan varmaa...tai ompelen niillekin jonkun taskun vaatteeseen.

      noita kätköjä ei tietenkään kaivella yleisillä paikoilla.

    • Hate

      Itse ostin Partioaitasta Yrjönkadulta hki,kaulapussin jossa on teräslanka kaulanauhana ja Tatonka rahavyön johon saa puolen metrin matkalle seteleitä vararahastoksi,testattu ja hyviä ovat.Partioaitan netti sivuilla on paljon näitä tarvikkeita,osiosta retkeilyvälineet ja kantolaitteet lötyy paljon näitä tuotteita ja joka lähtöön.

      • ....

        mainio juttu tuo vaijerivahvistus, tollasen käyn hakemassa seuraavaan reissuun mukaan


      • kaulasta viedään

        Itselläni oli kaulapussi, jota yritettiin viedä keskellä päivää Venetsiassa. Teräslanka mahtaa sattua ja pirun paljon kun siitä nykäisee....


    • käynyt

      kannattaa antaa suosiolla pois jos joku yrittää ottaa niitä. vyölaukun saa helpoiten luvutettua varkaalle. en tiedä mihin olet menossa , monessa maassa on peli niin kovaa et tarvittessa otetaan kovemmilla otteilla rahat ym, siinä vaiheessa on helpomi antaa susiolla sillä ryöstäjille et takuulla pärjää.olin itse eteläameriikassa setäni vaan sanoi, siellä asuneena siitä miten kannattaa toimia jos tosi tulee eteen. tosin osin vaarat ovat liioiteltuja vaikka niitä paljon tapahtuu, setäni asui brasiliassa 40v eikä koskaan hänelle tapahtunut mitään.

      • Kale

        Totta kirjoittelet.Itse en ole Brasiliassa pitänyt yleensä kun kymmenen euron edestä realeita mukana ja sillä saa paljon Brasiliassa.Isommissa kaupungeissa päivisin enemmän.Enkä ole kohdannut minkäänlaisia ongelmia tuon suhteen.Iltaisin eri asia ja kännissä jos on,ei sen puoleen tietyissä paikoissa suomessa joutunee helpommin ryöstetyksi, siitä pitänee liika uhoominen huolen.


    • K-K Korkki

      Aarne Haapakosken (1904-1961) mainiolla ahväärimies Pekka Lipposella (Rantasalmen sulttaani, Kuun varakuningas jne.) oli aina rautaisannos taaloja kengän korkoon tehdyssä kätkössä.

    • Varas

      jemmaa rahasi moneen paikkaan, pieniä määriä. Jos joku ryöstää voi aina sanoa että olen 2päivää reissussa että ei tarvitse enempää. Mieli kuvitusta saa käyttää niidenkin
      piilottolessa. Lompakko, vyölaukku, rintatasku, reppu, peppu jne. Hammasharja kotelo? jotain, hyvä ihminen

    • kokenut

      ei siihen mikään auta jos halutaan niin rahat tosiaan viedään ja ne kannattaa myös tarvittaessa antaa. ettei käy itselle pahemmin passista kopio ja passi johonkin eri paikkaan kuin kopio.

    • Neea

      isojen rahasummien mukanakuljettamista, jos suinkin voit.
      Itse Meksikossa asuneena pidin aina kahta lompakkoa, toista, jossa oli käyttörahaa ostoksia varten ja nk. "varaslompakkoa",jonka ryöstön sattuessa voin antaa voroille.
      Mieheni vähän naureskeli joskus tempuilleni (mm. passista aina VAIN kopio mukana).
      Kunnes hänet itsensä ryöstettiin Mexico Cityssä!
      Parinsadan mertin matkalla ruokaravintolasta hotellille, Zona Rosalla. Nk. permpaa aluetta kaupungissa, eipä olisi osannut odottaa.
      On muuten vielä absolutistimies, että turha virnuilla kännäämisestä.
      Sinne menivät kello ja lompakko kortteineen.
      Vihkisormus oli niin tiukassa, etteivät saannet mukaansa. Kiire oli ollut veitsiä vilautellessa..
      Kyllä siinä hymyt hyytyivät, eikä sen koomin naureskeltu mun "varaslompakolleni".
      Kuten joku jo totesi, voi olla ja elää kymmeniä vuosia turvassa ja rauhassa, joskus voi vain sattua ja tapahtua.

    • Jemmaaja

      Itse kun matkustan ja joudun menemään ulkomailla oudompaan paikkaa ja varsinkin markkinoille, minulla on farkkujen edessä sisäpuolella tasku, jossa pidän rahat. Silloin on koko aikaa tuntuma rahoihin.

      • apv

        hei!
        Mielestäni matkashekit olisivat poikaa!


    • mukavuutta matkalle

      Käytän vyöstä housujen sisäpuolella reiden päällä roikkuvaa pussukkaa. Siinä on yksi vetoketjullinen tasku mitoitettuna passille ja toinen isompi rahoille, lipuille, matkasekeille yms. Pussukan voi tarpeen tullen turvallisessa paikassa kaivaa esille (esim. lentokentällä)ja taas piilottaa. Voi käyttää myös hameen kanssa erillisen vyön avulla.

      On huomaamaton, jos housut eivät ole liian tiukat. Eikä hiosta, hankaa tai kiristä. (Kaulapusseistakin on vanhaa kokemusta, mutta ne ovat epämukavia ja näkyvät selvästi.)

      Sellaisia reisipussukoita ei vain myydä missään, pitää itse ommella tukevasta puuvillakankaasta. Nyt on jo toinen pussukka menossa.

      Ja lisäksi tietysti isoille summille muita jemmoja. Esim. housujen vyötärönauhaan voi helposti tehdä kätköjä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe