Kaksi päivää Toscanassa-minne mennä?

Hannele

Ensi toukokuussa olen menossa mieheni kanssa Italiaan niin, että lennot on Firenzeen ja asunto vuokrattu myös sieltä. Olemme perillä 8 päivää, joista kuusi ajattelimme viettää ihan Firenzessä, mutta ajatus oli, että kahtena päivänä tekisimme junalla retket ulommas Toscanaan. Matkaoppaita ja nettiä lukiessa on nyt valikoitunut tällaisia vaihtoehtoja noille junaretkille:

a) Pisa omana kohteenaan
b) Pisa Lucca
c) Lucca Montecatini-terme
d) Siena ja San Gimignano
e) Arezzo

Tuossa on siis kolme liikaa. Osasiko joku Toscanan-kävijä supsitella, mitkä noista kohteista olisivat sitä aidointa, kauneinta, upeinta Toscanaan, vai lisäisitkö kenties listalle jotain?

Tarkoitus siis tehdä kaksi päiväretkeä Firenzestä junalla tai bussilla. Eli 1-2 kohdetta per päivä.

9

1417

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hannele

      Ja kuten näette, kyseeseen tulee joko a tai b / b tai c... Samaan kohteeseen ei ole tarkoitus mennä kahdesti lyhyen ajan puitteissa.

      Pisasta olen lukenut kovin ristiriitaista tietoa. Yksi kehuu kaupunkia ja viehätääviä kujia, toinen taas sanoo, että on pahainen turistirysä koko kaupunki. Mielipieitä?

    • ho visitato

      b ja d - Pisaan yksin en kuluttaisi koko päivää, sillä Lucca on huomattavasti viehättävämpi kokonaisuus - mutta en yhdistäisi Lucca kuitenkaan Montecatiniinkaan. Siena samoin ihastuttava, eli suosittelen sitä - San Gimignano on hauska paikka, mutta kovin on aina tungosta. Sienaan mennessä kauniit viininviljelymaisemat koko matkan - etenkin bussilla kuljettaessa. Ja Firenzeen lisäisin Fiesolen ;)

    • Olly

      Pisassa tietenkin torni ja ympäröivä puisto kirkkoineen ovat näkemisen arvoiset, mutta muuten Pisa on mielestäni ainoastaan ihan kiva.
      Luccassa ja Sienassa kuluu kokonainen päivä helposti, Arezzossa en ole käynyt.
      Kukkulakaupungit, kuten San Gimignano, ovat pieniä ja täynnä turisteja. Toki näkemisen arvoisia, eihän ne turistit siellä muuten olisi.
      Eli oma ehdotukseni olisi päivä Sienassa, ja toinen yhdistetty Pisa ja Lucca, kun ovat lähellä toisiaan.
      Mutta silloin kukkulakaupunki jäisi näkemättä.... Kaksi päivää Toscanassa on vaan liian vähän.

    • casentino

      Kyllä suosittelen Arezzoa, juuri sieltä palanneena. Turisteja ei juuri nimeksikään, siis kauheeta rumbaa. Joka kuun ensimmäinen la ja su antiikkimarkkinat, ruokapaikkoja löytyy,katsomista,historiaa, ja lähijunalla esim. pääsee Arezzon rautatieasemalta esim. Casentinoon, jossa pikku kyliä, esim. Subbiano päätepysäkkinä, kiva aitoToscanalainen pikku kylä, suht edullisia hotellejakin pari-kolme, ja ruoka tietysti mahtavaa. Subbianosta ylöspäin junalla on moniakohtita, joista voi katsoa netistä, Arezzon raut.aseman lähistöllä turisti-info jossa paljonmateriaalia, mihin voi mennä. Nyt elokuussa Arezzossa oli Kaarina Kaikkosen taidepläjäys kierrätysvaatteista. Suosittelenlämpimästi!!

      • casntino

        Jatkan vielä. Pisassa on Pisan torni, ja Sienassa iso Piazza, aitoa toscanaa näette kun lähdette paikallisjunalla ja pysähtelette, esim. Arezzossa ollessanne.


    • Toscanassa asunut

      Suosittelen edellä mainittujen lisäksi/ohella myös Etruskirannikolle (Costa degli Etruschi) suuntaamista. Junalla pääsee hyvin Livornosta (tai välillä Pisasta ilman junanvaihtoa) etelään päin. Välille Livorno-Piombino jää monta mielenkiintoista pikkukaupunkia. :) Samoin Elban saarella kannattaa ehdottomasti käydä, jos vain mahdollisuus! Piombinosta lähtee sinne lauttoja päivittäin.

    • lotta1

      Suosittelen päivää Sienassa, ja ajelua Chiantin viinialueen läpi. San Gimignanoon voi lähteä valmisretkelle (paikallisten toimistojen kautta), jos siellä haluaa käydä. Turistinen paikka, mutta sivukujat mielenkiintoisia.

    • historiaa6

      firenze on kyllä pullollaan (meitä) turisteja, ei taida olla väliä mikä on vuodenaika tai viikonpäivä. pahaiseksi turistirysäksi en kyllä kutsuisi koska ei firenzessä ole mitään keinotekoista krääsämaailmaa

    • Käynyt

      Noista käyttäisin 2 päivää Luccaan, koska silloin voi olla yhden illan kaupungissa lukuisten turistibussien lähdettyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe