Kaksi päivää Toscanassa-minne mennä?

Hannele

Ensi toukokuussa olen menossa mieheni kanssa Italiaan niin, että lennot on Firenzeen ja asunto vuokrattu myös sieltä. Olemme perillä 8 päivää, joista kuusi ajattelimme viettää ihan Firenzessä, mutta ajatus oli, että kahtena päivänä tekisimme junalla retket ulommas Toscanaan. Matkaoppaita ja nettiä lukiessa on nyt valikoitunut tällaisia vaihtoehtoja noille junaretkille:

a) Pisa omana kohteenaan
b) Pisa Lucca
c) Lucca Montecatini-terme
d) Siena ja San Gimignano
e) Arezzo

Tuossa on siis kolme liikaa. Osasiko joku Toscanan-kävijä supsitella, mitkä noista kohteista olisivat sitä aidointa, kauneinta, upeinta Toscanaan, vai lisäisitkö kenties listalle jotain?

Tarkoitus siis tehdä kaksi päiväretkeä Firenzestä junalla tai bussilla. Eli 1-2 kohdetta per päivä.

9

1454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hannele

      Ja kuten näette, kyseeseen tulee joko a tai b / b tai c... Samaan kohteeseen ei ole tarkoitus mennä kahdesti lyhyen ajan puitteissa.

      Pisasta olen lukenut kovin ristiriitaista tietoa. Yksi kehuu kaupunkia ja viehätääviä kujia, toinen taas sanoo, että on pahainen turistirysä koko kaupunki. Mielipieitä?

    • ho visitato

      b ja d - Pisaan yksin en kuluttaisi koko päivää, sillä Lucca on huomattavasti viehättävämpi kokonaisuus - mutta en yhdistäisi Lucca kuitenkaan Montecatiniinkaan. Siena samoin ihastuttava, eli suosittelen sitä - San Gimignano on hauska paikka, mutta kovin on aina tungosta. Sienaan mennessä kauniit viininviljelymaisemat koko matkan - etenkin bussilla kuljettaessa. Ja Firenzeen lisäisin Fiesolen ;)

    • Olly

      Pisassa tietenkin torni ja ympäröivä puisto kirkkoineen ovat näkemisen arvoiset, mutta muuten Pisa on mielestäni ainoastaan ihan kiva.
      Luccassa ja Sienassa kuluu kokonainen päivä helposti, Arezzossa en ole käynyt.
      Kukkulakaupungit, kuten San Gimignano, ovat pieniä ja täynnä turisteja. Toki näkemisen arvoisia, eihän ne turistit siellä muuten olisi.
      Eli oma ehdotukseni olisi päivä Sienassa, ja toinen yhdistetty Pisa ja Lucca, kun ovat lähellä toisiaan.
      Mutta silloin kukkulakaupunki jäisi näkemättä.... Kaksi päivää Toscanassa on vaan liian vähän.

    • casentino

      Kyllä suosittelen Arezzoa, juuri sieltä palanneena. Turisteja ei juuri nimeksikään, siis kauheeta rumbaa. Joka kuun ensimmäinen la ja su antiikkimarkkinat, ruokapaikkoja löytyy,katsomista,historiaa, ja lähijunalla esim. pääsee Arezzon rautatieasemalta esim. Casentinoon, jossa pikku kyliä, esim. Subbiano päätepysäkkinä, kiva aitoToscanalainen pikku kylä, suht edullisia hotellejakin pari-kolme, ja ruoka tietysti mahtavaa. Subbianosta ylöspäin junalla on moniakohtita, joista voi katsoa netistä, Arezzon raut.aseman lähistöllä turisti-info jossa paljonmateriaalia, mihin voi mennä. Nyt elokuussa Arezzossa oli Kaarina Kaikkosen taidepläjäys kierrätysvaatteista. Suosittelenlämpimästi!!

      • casntino

        Jatkan vielä. Pisassa on Pisan torni, ja Sienassa iso Piazza, aitoa toscanaa näette kun lähdette paikallisjunalla ja pysähtelette, esim. Arezzossa ollessanne.


    • Toscanassa asunut

      Suosittelen edellä mainittujen lisäksi/ohella myös Etruskirannikolle (Costa degli Etruschi) suuntaamista. Junalla pääsee hyvin Livornosta (tai välillä Pisasta ilman junanvaihtoa) etelään päin. Välille Livorno-Piombino jää monta mielenkiintoista pikkukaupunkia. :) Samoin Elban saarella kannattaa ehdottomasti käydä, jos vain mahdollisuus! Piombinosta lähtee sinne lauttoja päivittäin.

    • lotta1

      Suosittelen päivää Sienassa, ja ajelua Chiantin viinialueen läpi. San Gimignanoon voi lähteä valmisretkelle (paikallisten toimistojen kautta), jos siellä haluaa käydä. Turistinen paikka, mutta sivukujat mielenkiintoisia.

    • historiaa6

      firenze on kyllä pullollaan (meitä) turisteja, ei taida olla väliä mikä on vuodenaika tai viikonpäivä. pahaiseksi turistirysäksi en kyllä kutsuisi koska ei firenzessä ole mitään keinotekoista krääsämaailmaa

    • Käynyt

      Noista käyttäisin 2 päivää Luccaan, koska silloin voi olla yhden illan kaupungissa lukuisten turistibussien lähdettyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4051
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1581
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1396
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1254
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1128
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1028
    Aihe