Eka geeliakku ostettu

Vaikuttaa heikolta

Ostin Biltemasta, 10Ah, juuri oikeanlainen päällisinpuolin, hinta 49,90.
Laitoin akun paikoilleen ja sitten edessä olikin reissua, joten ajamaan pääsin vasta kahden viikon kuluttua. Tällöin kokeilin käynnistystäkin ensimmäisen kerran. Eipä jaksanut tarpeeksi pyörittää, että edes käyntiin olisi saanut.
Olen käyttänyt Bilteman akkuja ennenkin ja ollut tyytyväinen. Eivät kyllä ole olleet geeliakkuja, vaikka suljettukin akku on ollut käytössä. Muutama vuosi sitten ostin Biltemasta samaiseen pyörään 5Ah:n akun, jolla hyvin ajoin koko kesän. Jaksoi viileilläkin keleillä hyvin startata. Samaisella pikkuakulla käynnistelin pyörää myös seuraavana talvena. Saattaa se akku olla vieläkin kelvollinen, vaikka en ole muutamaan vuoteen käyttänyt, mutta jonkun kerran huvikseni ladannut ja hyvin ottaa vielä vastaan. No niin, mutta tämä geeliakku... Kun aina ennen on ostamissani akuissa riittänyt ytyä vaikka kuinka käynnistämiseen, että koskaan ei ole tarvinnut tarkastella jännitteitä uudesta akusta, eikä uutta latailla, niin tämä halvatun geeliakku on tälläinen rimpula, voi hitsien hitsi. Onko tämä akku yksilönä susi, vai ovatko kaikki geeliakut kelvottomia? Aiemmin akkuni ovat aina olleet toimintakuntoisia, parin kuukauden seisomisen jälkeenkin.

29

5957

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lataamo1

      latasitko akun ennen käyttöönottoa? käytitkö ns. "älylaturia"?

    • Georg ots

      Sama homma meikällä, uusi geeliakku ei jaksanut käynnistää HD:tä. Vein akun takaisin pienen palautteen kera. Paska mikä paska.

      • äly hoe?

        HD ei lähe kääntiin ja vika onkin tällä kertaa pilteema akuissa.

        No just keorke!


    • Vaikuttaa heikolta

      Eipä tullut ladattua ennen käyttöönottoa, kun aina ennen tavalliset akut on toimineet siitä vaan, kun paikalle heittää ja starttaa.
      Nyt sitten tänään latasin akkua pienellä "älylaturilla", jossa sitten joidenkin tuntien jälkeen syttyi vihreä merkkivalo sen merkiksi, että lataus on valmis.
      Lopputulos oli sama, ei jaksanut pyörittää tarpeeksi. Täytyy yrittää saada palautetuksi.

      • sanon vaan !

        Ei älylaturi lataa kunnolla. !

        pidä noin 5min kerrallaan tavallista autolaturia...sitten vasta ylläpitöön.


      • sähkömies
        sanon vaan ! kirjoitti:

        Ei älylaturi lataa kunnolla. !

        pidä noin 5min kerrallaan tavallista autolaturia...sitten vasta ylläpitöön.

        Kyllä kunnollinen älylaturi tekee hommansa (Esim.ctek).
        Halvat "taivaanihmeet" ovat oma kategoriansa niihin en ota kantaa.
        Käyttöohjeisiin kannattaa perehtyä kunnolla, että tietää minkätyyppisen akun kanssa on tekemisissä ja soveltuuko kyseinen laturi juuri tämän tyyppisen akun lataamiseen.


    • MP fanaatikko

      Jos biltemasta ostatte akkuja kuten minäkin olen ostanut muutaman kerran, niin ostakaa niitä perus huoltovapaita akkuja(SMF eli lyijy/kalsiumakkuja). Älkää ostako geeliakkuja(GEL), ne eivät ole hyviä.

      -Geeliakut eivät kestä niin hyvin suurempia kuormia/latausvirtoja. Eivät sovellu hyvin mp käyttöön.
      -Huoltovapaat SMF akut kestävät paremmin suurempia kuormia/latausvirtoja. Soveltuvat erinomaisesti mp käyttöön.

      • Olitko lähdössä

        tekemään sitä Harrikka"miesten" "bisnestä",kun et kerinnyt uutta akkuasi kokeilemaan? Ihan hyvä sulle pösilöjengiläinen!


      • klassikko gsx1100

        Itselläni ollut geeliakku 80-luvun alkupään pyörässä ja hyvin toimii.
        Uusi akku pitää ladata älylaturilla mieluusti sen talvi-asetuksilla, jolloin jännite on hiukan korkeampi ja laturi myös herättelee akun täyteen voimaan.
        Ctek:n laturit on olleet talvella lumihiutale-asetuksilla kiinni aika 2kk kerrallaan sitten tauko.
        Osassa mp:n omia lataussäätimiä "tyhjäkäyntiteho" on 3-4mA, tuo vuotovirta tyhjentää akun muutamassa kuukaudessa, varsinkin jos se kiinnitettäessä oli jo vajaatehoinen. Asia on todennettavissa A-mittarilla kun irroittaa plus-navan ja laittaa mittarin siihen väliin.
        Nykyinen ajovalopakko on myös kuormittaa pyörän laturia ja lyhyessä ajossa saattaa tapahtua sama kuin autolle talvipakkasilla=> akku ei lataudu täyteen vaan tyhjenee n.30% täydestä latauksesta. Pitkä monen tunnin ajomatka auttaa asiaa.

        Toki uusikin akku voi olla sulfidoitunut jos se on säilytetty väärin tai se on kovin iäkäs (ylivuotinen tarjouspeli). Yleismittari mukaan akkukauppaan ja osta se mp-akku, jonka napajännite on korkein.
        Ainiin geeliakun ikä on ensikesänä 6v, kun ns.huoltovapaa akku puutuu 2v.
        Onhan toki pyöräkohtaisia eroja, mutta ainakin minulla ja pojalla on hyviä kokemuksia bilteman geeliakuista.


      • Kunti
        Olitko lähdössä kirjoitti:

        tekemään sitä Harrikka"miesten" "bisnestä",kun et kerinnyt uutta akkuasi kokeilemaan? Ihan hyvä sulle pösilöjengiläinen!

        Onpa kova jätkä, taitaa olla virako alla


    • akusto

      Kuule, ei , ei se ole mikään geeli-akku. Vaikka niin uskotellaan, johonkin Kiina-pulveriin tai matttoon imeytetty. Geelinä et saa lähellekään tuota hintaa.

      • 334534

        Miksi ei? Onko geelin tekeminen jotenkin erityisen kallista?


      • Jutustelija1

        Vielä joku päivä tulevaisuuden immeiset kuuntelevat epäuskoisina ja ihmeissään tarinoita ajalta jolloin akuissa ei riittänyt virta noin vain lähes rajattomasti.


    • soichirox

      Geeliakku aiheutti matkan katkeamisen. Hinausvakuutus korvasi, mutta kauan sai istua tiettömällä taipaleella hinausautoa odottamassa. En ollut ostanut tätä akkua itse, voi olla, että se hajosi vanhuuttaan. En kuitenkaan osta itse tuollaista, kun oikeita akkuja saa kolmella kympillä.

    • Äreevanhaukko

      Jokavuotinen riesa akun osto,ei tunnu olevan mieltä edes kalliimpaa akkua ostaa,samalla tavalla näyttäävät menevän sököksi jo yhdessä ajokaudessa. Tulinkin siihen tulokseen että ostan vaan joka kevät tarvikeakun,sillä syksyyn pääsee. Jostakin syystä nuo "orggisakut" jotka uudesta lähtien pyörissä ovat, näyttävät olevan parempilaatuisia ja saattavat kestäkkin jopa 5-6vuotta

      • Jutustelija1

        Itse en kyllä paljon akkuja ole ostellut (suhteessa) ja mitään ongelmia ei ole ollut.

        Eli kyllä sanoisin että jos ei akku kestä vähintään vuosia niin jossain on vikaa ja paljon.


    • Tyytymätön

      Paskoja ovat bilteman akut. Yhtenä aamuna huomasin, että akku oli tyhjä. Sitten mentiin muutama päivä käyntiin työntämällä ja lyhdyt pimeinä. Ei ottanut latausta.

      Minkään muun akun kanssa ei ole ollut ongelmaa. Muut akut ovat vaan kokeneet "luonnollisen" kuoleman.

      • Jamppa.H

        Kuvasin juuri nykyajan akun normaalin kuoleman. Ei yleensä varoittele ja se on kerrasta poikki. Minulla on useita pyöriä käytössäni ja joka kerta akku hyytyy varoittamatta. Pari autonkin akkua mennyt samoin vaikka nykyisen 10 vuotiaan hybridin molemmat akut, siis pieni 60 Ah akku auton aputoimintoja varten ja varsinainen Ni-Mh ajoakku ovatkin vielä alkuperäiset ja testin mukaan yhä täydessä iskussa.


    • Anonyymi

      jännä, itse ostin bilteman geeliakun, asensin pyörään, ajelin syksyn, pyörä oli talven parkissa kylmässä varastossa, (täällä tarkoittaa 8kk, pakkasta enimmillään jotain -33 viime talvena) en ladannut akkua kertaakaan talven (8kk) aikana, käänsin eilen avaimesta ja kahvasta virrat päälle ja painoin starttinappia, 3 sekunnin starttauksesta röpsähti tulille. ei mitään ongelmia tähän mennessä. akussasi on jokin ongelma tai sitten pyörässäsi tai minulle on sattunut kys geeliakun kanssa jokin jeesusakku.

      • Anonyymi

        tai sitten bilteman geeliakut on kehittyneet tässä 5 vuodessa..


    • Anonyymi

      Bilteman akkuihin en luota koska eivät tee itse eikä valmistajasta tietoa. Kiinalainen voi laittaa akkuihin mitä tahansa ei ole pelkoa maineen menemisestä vaikka akku toimii 50%.

      Exide tekemässä akussa on oltava kaikki kunnossa, ei voi romuttaa hyvää bisnestä tekemällä huonoja akkuja.

    • Anonyymi

      itse juuri ostin bilteman geeli akun latasin ja asensin seuraan keskustelua mielenkiinnolla hyvää kesää kaikille tiellä kulkijat ja turvallisuutta motoristeille

      • Anonyymi

        Kerro miten kävi?

        Olen ostanut kolme bilteman geeliakkua. Eivät kestä kovin pitkään lataamatta. Itsepurkautuvuus on tavallista akkua suurempi(!) vaikka toisin väitetään.


    • Anonyymi

      Minulla Biltema geeliakku MP:ssä, 8 kesä menossa! Normaalisti akut kestäneet 4-5 vuotta. Muista ladata älylaturilla, näin viisaammat sanoivat

      • Anonyymi

        Uskon täysin että on kestänyt tuon ajan jos on pidetty kunnolla ladattuna. Itsellä meni uusi täyteen ladattu bilteman akku hyllyssä 3kk niin nopeasti tyhjiin ettei ctek enää herättänyt akkua latauskuntoon. Laatu vaihtelee.


      • Anonyymi

        Mulla kesti bilteman geeliakku 8,5 vuotta Nortonis. Sitten oli kerrasta poikki. Ei ottanut latausta, mutta kun kolautti lattiaan, niin alkoi lataamaan. Joku katkos sisällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla kesti bilteman geeliakku 8,5 vuotta Nortonis. Sitten oli kerrasta poikki. Ei ottanut latausta, mutta kun kolautti lattiaan, niin alkoi lataamaan. Joku katkos sisällä.

        Mönkkäriin lähdössä kolmas, vai neljäs?, -teman geeliakku. Kokemuksen mukaan toimivat hyvin elinaikansa ja sitten kaatuvat saappaat jalassa, eli eli mitään vouvausta ja vollotusta vaan lakkaavat kutakuinkin kerrasta pyörittämästä, vain solenoidi naksuu. Eivätkä sen jälkeen ota latausta vastaan.
        Reilu meininki minusta, varsinkin kun oman ikiliikkujan saa myös narusta vetäen käyntiin kun näin käy. Prätkän kanssa tai muutoin saattaa olla kiusallista ellei vaihtoehtoista käynnistystapaa ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mönkkäriin lähdössä kolmas, vai neljäs?, -teman geeliakku. Kokemuksen mukaan toimivat hyvin elinaikansa ja sitten kaatuvat saappaat jalassa, eli eli mitään vouvausta ja vollotusta vaan lakkaavat kutakuinkin kerrasta pyörittämästä, vain solenoidi naksuu. Eivätkä sen jälkeen ota latausta vastaan.
        Reilu meininki minusta, varsinkin kun oman ikiliikkujan saa myös narusta vetäen käyntiin kun näin käy. Prätkän kanssa tai muutoin saattaa olla kiusallista ellei vaihtoehtoista käynnistystapaa ole.

        Niin senverran täsmennystä vielä että mönkkäri on aina Hondan oman laturin päässä kun ei ole ajossa. Kesät talvet. Tiedä sitten onko hyvä vai paha. Mönkkärin oma magneetto, en sanoisi laturiksi, on kuitenkin senverran hengetön että sillä saa kyllä akun tyhjäksi jos vinssiä käyttää enemmälti.


    • Anonyymi

      Toimiihan nuo hyvin näissä "singereissä" mutta ei lie tarkoitettukkaan mihinkään hd:n tai muihin esim. isoihin 2-mukisiin jotka vaativat erilailla ulosantoa virran suhteen.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5953
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3625
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1925
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1919
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1748
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1522
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1408
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1406
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe