toistaiseksi voimassaolevan vuokrasopimuksen purku ennen 12kk

-emma

Eli tilanne on tämä, minulla on asunto toistaiseksi voimassaolevalla vuokrasopimuksella, mutta en ole asunut asunnossa vielä sitä 12kk mikä vuokrasopimuksessa määritellään, että pitäisi asua. Sopimuksessa lukee että jos puran sopimuksen ennen kuin tämä 12kk on kulunut, on minun maksettava 1kk vuokra asunnon uudelleen vuokrauskulut. Kysymys on, että mitä ovat nämä "asunnon uudelleen vuokrauskulut" ? jostain luin, että käytännössä voin joutua maksamaan kaikki vuokrat mitkä jää jäljelle kunnes tämä 12kk tulee täyteen? Syynä purkuun olisi muutto ulkomaille, ei opiskelemaan, eikä tekemään töitä.

Kiitos, jos joku osaa minua valaista millaiseen summaan tulisi varautua..

8

482

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paha sanoa

      Uudelleen vuokrauskulut saattavat sisältää välittäjän palkkion, ilmoituskulut, vuokraisännän matka- ja puhelinkulut, siivouksen jne.
      Sopimus ei yleensä ole kovin pitkä. Se kannattaa lukea niin, että tietää tarkkaan, mihin nimensä laittaa. Ja sopimuksentekovaiheessa kannattaa vaatia, että sopimukseen kirjoitetaan kaikki sovittu selvästi.
      Tiedäthän, että sinun pitää irtisanoa sopimus enemmän kuin kuukautta aikaisemmin, kun olet pois muuttamassa. Eli jos irtisanot elokuun aikana, on syyskuu irtisanomisaikaa ja voit sitten muuttaa syyskuun lopussa--- masamalla ne mainitut uudelleenvuokrauskulut ja yhden kuukauden ylimääräisen vuokran. On muuten epätavallinen sopimus. Yleensä se ylimääräinen kuukauden vuokra on juuri sitä varten, että sillä rahalla hommataan se uusi vuokralainen.

    • -emma

      Joo sen tiesin että edellisen kuukauden aikana pitää jo irtisanoa kun on pois muuttamassa, mutta niin.. ei helvetti noi uudelleenvuokrauskulut voi siis olla käytännössä ihan mitä vaan.. ja tuleeko sieltä lasku vaan perästä vai kai noi voi sopia ennen kun sanon irti? Tää on vuokraturvan kämppä.
      Mun mielestä sopimusta allekirjoittaessa tää heppu sanoi, että se on sitten puolet vuokravakuudesta (vuokravakuus 2kk vuokra) jos ennen 12kk muuttaa pois, mut sopimuksessa lukee että myös uudelleenvuokrauskulut että tiedäppä siitä sitten.

      • Pili Pali

        Niiden kulujen pitää olla kohtuullisia, eli eivät ne voi olla ihan mitä tahansa. Voit vaikka kysyä vuokranvälitysfirmoilta, mitä maksaa jos niille antaa asunnon vuokrattavaksi.


    • asdfsafazdafdf

      Yleensä vuokravälittäjät ottavat palkkiokseen kuukauden vuokran verran alv eli 1,24 X kuukausivuokra. Uskoisen sen tarkoittavan sitä.

    • asunnonvälittäjä

      Tuollaiset epämääräiset maininnat sopimuksessa tarkoittavat yleensä joko amatöörimaistä tai ahnetta sopimuksen laatijaa. Amatööri jättää sopimukseen tarkoittamatta pahaa kohtia joista myöhemmin helposti tulee riitaa. Ahne jättää tarkoituksella sellaisia kohtia joilla voisi lypsää toiselta osapuolelta mahdollisimman paljon. Ammattimainen sopimuksen laatija taas laatii sopimuksen niin ettei siitä myöhemmin tule tulkintaepäselvyyksiä.
      Jos kuitenkin ajatellaan pelkkää sanaa uudelleenvuokrauskulu niin aika vaikea taitaa olla selittää että se olisi enempää kuin asunnonvälittäjän vuokrauksesta laskuttama palkkio.

    • juristilta apua

      Nyt pitäisi nähdä miten asia on kirjattu vuokrasopimukseen. Jos sinulla on mainitsemiasi ylimääräisiä irtisanoutumisehtoja, ilman että vuokranantajalla olisi vähintään vastaavia rajoituksia, niin ehdot ovat yksiselitteisesti laittomia, eikä sinun tarvitse niitä noudattaa.

    • -emma

      Sopparissa lukee että "Jos vuokralainen irtisanoo sopimuksen ennen ensimmäistä mahdollista irtisanomispäivää (päivä lukee sopparissa aikaisemmin) ovat sopimusosapuolet sopineet vuokralaisen velvollisuudeksi korvata vuokran antajalle AHLV 64 mukaisena vahingonkorvauksena yhden kuukauden vuokran sekä asunnon uudelleenvuokrauskulut" ?

      • Hanki uusi !

        Voisitko saada asuntoon jonkun asumaan joko kokonaan tai sitten tuolle ajalle kun vaaditaan niin välttyisit korvauksilta. Toisaalta, jos käräjille mennään niin sinulla on hyvä syy katkaista vuokrasuhde ennen määräaikaa jolloin korvausvaatimus olisi kohtuuton eli et joutuisi maksamaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      301
      2719
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      103
      2132
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      80
      1625
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      179
      1485
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1308
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1215
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1086
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1084
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1030
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      911
    Aihe