Päivähoidon aloitus

Sydän1

Moi! Onko muita joiden taapero aloittaa päiväkotiuransa tänä syksynä? Mitä fiiliksiä ja erityisen kiinnostunut olisin päiväkodin ja kodin yhteistyöstä kuinka on sujunut. Itseä jännittää viedä lasta hoitoon vaikka kaikki on sujunut hyvin, mutta järkytys se oli silti jättää pieni toisten hoivaan. Tuntemukset oli yllätys itsellenikin, toivottavasti helpottaa jossain vaiheessa. Meillä siis poika 1v 8kk ja oikein reipas, mutta äiti on paniikissa :)

7

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksi toimit noin

      Tuon ikäistä on helppo huijata. Mutta symbioosinne katkeaa, ja siihen ei ole olemassa korjaavaa lääkettä! Vasta 3-4 vuotias on irroitettavissa puolipäiväksi äidistään, jos lastasi ajattelet. Sinä tunnet nahoissasi tuon yhteyden ja haluat sen väkisin katkaista. Eikä se sinulle muuta aiheuta, kuin kovuuden kasvua. Et koskaan saa edes tietää mitä lapsen sielunelämälle todellisuudessa tapahtui.

      Elämän kriisitilanteissa kaivellaan lapsuutta, mutta eipä paljon kaivella enää äidistä varhain eroittamista. Silti tunnustetaan edelleen että mone luonnevauriot, kuten narsismi, kehittyy alle 2 vuotiaan mielensekoittamisesta. Vain mieleltään sairas äiti voi olla yhtä kyvytön lapsen hoitaja kuin vieras hoitaja.

      • päivähoitajatar

        Vaikka olenkin periaatteessa samaa mieltä kanssasi siitä, että alle 3 vuotiaan paikka on vielä äidin kanssa kotona, niin kaikkien ei silti ole mahdollista hoitaa lastaan itse. Miksi siis pahoittaa kenenkään mieltä siinä vaiheessa, kun hoito on jo aloitettu ja kipeät päätökset tehty?

        Pienet lapset sopeutuvat kyllä hoitoon, joku muutamassa päivässä, toisella se vie kauemmin. Äideillä menee yleensä myös se pariviikkoinen tilanteeseen tottumiseen. Ja varmasti haikeus iskee äidille vielä silloinkin, kun Taapero jo mennä viilettää toisten luokse leikkimään eikä enää ehdi heippa-haleja antamaan eteisessä.

        Päivähoito on kaikista näistä kirjoituksista huolimatta turvallinen vaihtoehto silloin, kun äidillä ei ole mahdollisuutta hoitaa lastaan kotona.


      • Älä äiti pelkää
        päivähoitajatar kirjoitti:

        Vaikka olenkin periaatteessa samaa mieltä kanssasi siitä, että alle 3 vuotiaan paikka on vielä äidin kanssa kotona, niin kaikkien ei silti ole mahdollista hoitaa lastaan itse. Miksi siis pahoittaa kenenkään mieltä siinä vaiheessa, kun hoito on jo aloitettu ja kipeät päätökset tehty?

        Pienet lapset sopeutuvat kyllä hoitoon, joku muutamassa päivässä, toisella se vie kauemmin. Äideillä menee yleensä myös se pariviikkoinen tilanteeseen tottumiseen. Ja varmasti haikeus iskee äidille vielä silloinkin, kun Taapero jo mennä viilettää toisten luokse leikkimään eikä enää ehdi heippa-haleja antamaan eteisessä.

        Päivähoito on kaikista näistä kirjoituksista huolimatta turvallinen vaihtoehto silloin, kun äidillä ei ole mahdollisuutta hoitaa lastaan kotona.

        vaan hoida rohkeasti rakkaudella itse lapsesi.

        Se mahdollisuuden ja mahdottomuuden luulo on ajettu äidin mieliin. Totta se ei ole, kun katsoo mihin yhteiskuntamme varat vuotaa. Ei ikinä ole keinottelua, jos äiti hoitaa itse lapsensa hinnalla millä hyvänsä. Peruuttamatonta on jos ei hoida. Jos tämä äiti onkin jo virheen tehnyt ja aloittanut, miksi sen pitäisi antaa jatkua, jos hänelle saa paljastua asian vääryys ja valhe.

        Äidin ei ikinä eläissään myöhemmin tarvitse katua, että rakkaudella lapsensa hoiti. TIEDÄN ja siksi kerron, koska katumista on äärettömän paljon monelta lapseltani. En ole ainoa, mutta erittäin harva tunnustaa, vaikka jo tiedostaakin.

        Noin se virheissä edelleenkin näyttää menevän, että elämän suurimmat virheet pitää kokea ennekuin oppii. Ei edes nuorten väkivaltaisuus ja masennus pysäytä. Täyttä sokeutta päivähoitajatar sinultakin. Että pahoittaa kenenkään mieltä - että äiti saisi pitää aloittamansa suruelämän tietämättä , mikä ilo lasta hoitaen häntä odottaa. Mutta kouluja käydään mieletön määrä ja luetaan myötämielisinä luonnon - ja eläinten suojelusta. Hah haa. Ei voi olla enempää nurinkurisuutta.


    • Sydän1

      Kiitos kommenteista. Tämä on vähän nurinkurista siinä mielessä koska yhteiskunta nyt vaan ajaa tähän tilanteeseen. Parasta on että lapsen päivät olisivat lyhyitä ja kotona oloaika sitäkin laadukkaampaa. Yhteiskunta ei juuri tue kotiin jäämistä ja minusta lapsi saa paremmat lähtökohdat kun vanhemmat ei ole ulosotossa.

      Kyllä uskonkin että tuntemukset on alkukantaisia ja tuntuu väärältä jättää lapsi muiden hoitoon. Meilkein järjenvastaiselta. Harmi ettei osa-aikainen työ hyödytä mitään. Se olisi parempi vaihtoehto ja varmistaisi vajaat ja lyhyet hoitoviikot.

      • Miten niin

        ei hyödytä mitään? Saat kai nyt osa-aikaisesta työstä enemmän kuin kotihoidontuki.Suoraan sanottuna höpöhöpöjuttua ettei pärjäisi.Ja eikö hyöty ole jo siinä ettei lapsen päivät ole liian pitkiä.


    • Sydän1

      En lähde enempää omaa tilannettani kertomaan, mutta tosiaan onko muita joiden lapset aloittavat päikyssä tänä syksynä? Tai jos ovat aloittaneet niin kuinka on mennyt? Kuinka rankkaa on työn ja perheen yhteensovittaminen?

    • 34rtfxbg

      Meillä päiväkotielo aloitettiin jo vuosi sitten, mutta ajankohtaista siinä mielessä, että ystävä aloittaa kahden lapsen kanssa rumbaa tänä vuonna ja paljon on siitä puhuttu.

      Meidän lapsien kohdalla päivähoidon aloitus on ollut ongelmallisinta äidille. Olo alkoi helpottamaan varmaan kuukauden jälkeen (meillä lapset vain alle 10pv/kk hoidossa). Melkein tuntui sille, että alkuun hoitopäiviä olisi saanut olla useammin, että pääsisivät hyvin tottumaan rytmiin. Nykyisin vähistä päivistä on vain tyytyväinen. Ensimmäiset pari kuukautta oli työ-perhe yhdistelmän opettelu melko rankkaa minulle ja kun uuden oppiminen töissä vei oman virtansa, meinasi kotona olla melkolailla väsynyt yöheräilyjen yms. jälkeen (meitin muksut kun ei näemmä ikinä opi täysiä yöunia nukkumaan tai sitten vanhemmat ovat niin väsyneitä, etteivät jaksa opettaa enää). Arki alkoi kuitenkin aikanaan pyörimään sitten jouhevammin ja nykysellään rullaa jo hienosti. Ystävääni juuri varoittelin, että töiden alkaessa ei kannata ihmetellä sitä, että oikeesti on kuitti. Vaikka itsekin palasin vanhaan työhöni, oli moni asia muuttunut ja vastuullisessa työssä vei voimia opetella asioita uudelleen. Sen päälle sitten sama rumba kotona kunnes lapset lopen nukahtivat nii huhhuijaa.

      Lapsilta onneksi hoidon aloitus on mennyt ihan kivasti. Kakkonen protestoi kotona iltaisin useamman viikon ajan ja jäi itkemään hoitoon lähtiessäni, mutta kuulema lopetti ennenkuin auto lähti pihasta. Kun hoitopäiviä oli harvassa, meni totuttelussa oma aikansa, mutta kuukaudessa kumpainenkin on jäänyt hyvillä mielin hoitoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5479
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3375
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      21
      1699
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      13
      1447
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe