Fifty shades of pettymys...

Urakka alkoi

Tartuinpa sitten tuohon ekaan osaan Fifty shedes of grey -sarjasta, ja pettymys oli melkoinen.
En niinkään hämmentynyt kirjallisesta ilmaisusta, vaan miehenä siitä, millaisilla lähtökohdilla ollaan liikkeellä.
Jo kirjan alussa korostetaan kuinka nuori naispäähenkilö ihastuu valtavasti mieheen, ja itsekin ihmettelee, että johtuiko ihastus siitä, että "mies on niin valtavan rikas, vaikutusvaltainen, komea vai kohtelias?" Tuossa järjestyksessä. Etenkin tuota varakkuutta ja vaikutusvaltaa korostetaan koko tarinan ajan, se tuntuu olevan se voima joka saa tämän tytön suostumaan miehen seksiorjaksi kerta toisensa jälkeen.

Itseäni jäi arveluttamaan, että onko kirjailjan pointti kritisoida länsimaista nykymenoa jossa joidenkin nuorten naisten päällimmäinen tavoite on löytää mahdollisimman rikas ja vaikutusvaltainen mies jolle sitten voi antautua käyttöesineeksi?
Vai onko tuon rahan tuoman valta-aseman kritiikki jo mennyttä aikaa, todetaan vain että noin se homma etenee, maailma nyt on vaan sellainen ja jokainen voi (ja on jopa suositeltavaa) etsiä itselleen mahdollisimman varakkaan elättäjän ja uhrata sen eteen kaikki mitä vaaditaan?
Vaiko peräti niin, että pelkästään valtavan seksuaalisen tyydytyksen voimalla voi suostua mihin vaan?

Kaikkiaan asetelma taitaa olla sama kuin harlekiiniosastolla yleisemminkin: nuori nätti sinkkutyttö löytää sattuman kautta rikkaan ja komean miehen ja pääsee nauttimaan äveriäästä elämästä. Lisäksi tuo loistava (?) seksi tässä tapauksessa toimii lisäliimana suhteessa.
Seksikohtaukset ovat melkolailla roisia kuvausta, ja uskoakseni se selittää osaltaan kovat myyntiluvut etenkin Atlantin länsipuolella.

Tässä vaiheessa jäi tosiaan vähän pettynyt ja ristiriitainen olo ja sille valtavalle hypelle jota sarja on nostattanut, ei tullut katetta. Mutta urakkahan on vielä vaiheessa, jospa seuraavat kaksi osaa nostattaisivat tunnelmaa.

2

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tobias*

      Paljon melua tyhjästä sanoisin; rahaahan teoksella on tahkottu, mutta sisältö on täyttä höttöä, joka meni kursiiviksi pläräilyksi eikä antanut aihetta jatko-osien selailuun. Kokonaisuudessaan uutuuskirjojen tarjonta on ollut varsin hyvä ja syksyn sesonki on vasta orastamassa. Hyviä lukuhetkiä kaikille lukijoille ja kaikenlaisten kirjojen ystäville!!

    • Mr Grey

      Eivät kai rikkaus, vaikutusvaltaisuus, komeus ja kohteliaisuus sulje toisiaan vetovoimatekijöinä pois vaan päinvastoin täydentävät toisiaan. Harvemmin järjestystä ihastuessaan tulee ruodittua kovin syvällisesti.

      Kyllä se totuus melko alkeellisesta ötökästä lähtien on, että elinkelpoisuus, koreus, ja hyvät resurssit parantavat mahdollisuuksia parinvalintamarkkinoilla. Ei ihminen tässä suhteessa kovasti muista eläimistä poikkea.

      Mitä itse kirjaan tulee, on sillä ansionsakin. Mutta varmaankin lukukokemukseen vaikuttaa melko lailla se, miten itse suhtautuu s/m-erotiikkaan. Suosiota selittänee se, että melko monella kiinnostus on samantyyppistä kuin Anastasialla eli piristeeksi pieni määrä roolileikkiä sopii vallan mainiosti kun taas kovempaa menoa kavahdetaan. Parasta antia kirjassa mielestäni onkin Anan sisäinen jaakobinpaini, kuinka paljon hän on valmis sietämään rakkautensa ja Christianin rakkauden eteen. Elämässä ja parisuhteessa täytyy joka tapauksessa sietää kaikennäköistä. Ei s/m siinä suhteessa poikkea muusta, pääasiahan on että sen itse sallii tapahtuvan. Parisuhdeväkivalta taas on jotakin ihan muuta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2779
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      370
      2645
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2200
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1866
    5. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      71
      1818
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1783
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1774
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      142
      1687
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1593
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1462
    Aihe