Fifty shades of pettymys...

Urakka alkoi

Tartuinpa sitten tuohon ekaan osaan Fifty shedes of grey -sarjasta, ja pettymys oli melkoinen.
En niinkään hämmentynyt kirjallisesta ilmaisusta, vaan miehenä siitä, millaisilla lähtökohdilla ollaan liikkeellä.
Jo kirjan alussa korostetaan kuinka nuori naispäähenkilö ihastuu valtavasti mieheen, ja itsekin ihmettelee, että johtuiko ihastus siitä, että "mies on niin valtavan rikas, vaikutusvaltainen, komea vai kohtelias?" Tuossa järjestyksessä. Etenkin tuota varakkuutta ja vaikutusvaltaa korostetaan koko tarinan ajan, se tuntuu olevan se voima joka saa tämän tytön suostumaan miehen seksiorjaksi kerta toisensa jälkeen.

Itseäni jäi arveluttamaan, että onko kirjailjan pointti kritisoida länsimaista nykymenoa jossa joidenkin nuorten naisten päällimmäinen tavoite on löytää mahdollisimman rikas ja vaikutusvaltainen mies jolle sitten voi antautua käyttöesineeksi?
Vai onko tuon rahan tuoman valta-aseman kritiikki jo mennyttä aikaa, todetaan vain että noin se homma etenee, maailma nyt on vaan sellainen ja jokainen voi (ja on jopa suositeltavaa) etsiä itselleen mahdollisimman varakkaan elättäjän ja uhrata sen eteen kaikki mitä vaaditaan?
Vaiko peräti niin, että pelkästään valtavan seksuaalisen tyydytyksen voimalla voi suostua mihin vaan?

Kaikkiaan asetelma taitaa olla sama kuin harlekiiniosastolla yleisemminkin: nuori nätti sinkkutyttö löytää sattuman kautta rikkaan ja komean miehen ja pääsee nauttimaan äveriäästä elämästä. Lisäksi tuo loistava (?) seksi tässä tapauksessa toimii lisäliimana suhteessa.
Seksikohtaukset ovat melkolailla roisia kuvausta, ja uskoakseni se selittää osaltaan kovat myyntiluvut etenkin Atlantin länsipuolella.

Tässä vaiheessa jäi tosiaan vähän pettynyt ja ristiriitainen olo ja sille valtavalle hypelle jota sarja on nostattanut, ei tullut katetta. Mutta urakkahan on vielä vaiheessa, jospa seuraavat kaksi osaa nostattaisivat tunnelmaa.

2

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tobias*

      Paljon melua tyhjästä sanoisin; rahaahan teoksella on tahkottu, mutta sisältö on täyttä höttöä, joka meni kursiiviksi pläräilyksi eikä antanut aihetta jatko-osien selailuun. Kokonaisuudessaan uutuuskirjojen tarjonta on ollut varsin hyvä ja syksyn sesonki on vasta orastamassa. Hyviä lukuhetkiä kaikille lukijoille ja kaikenlaisten kirjojen ystäville!!

    • Mr Grey

      Eivät kai rikkaus, vaikutusvaltaisuus, komeus ja kohteliaisuus sulje toisiaan vetovoimatekijöinä pois vaan päinvastoin täydentävät toisiaan. Harvemmin järjestystä ihastuessaan tulee ruodittua kovin syvällisesti.

      Kyllä se totuus melko alkeellisesta ötökästä lähtien on, että elinkelpoisuus, koreus, ja hyvät resurssit parantavat mahdollisuuksia parinvalintamarkkinoilla. Ei ihminen tässä suhteessa kovasti muista eläimistä poikkea.

      Mitä itse kirjaan tulee, on sillä ansionsakin. Mutta varmaankin lukukokemukseen vaikuttaa melko lailla se, miten itse suhtautuu s/m-erotiikkaan. Suosiota selittänee se, että melko monella kiinnostus on samantyyppistä kuin Anastasialla eli piristeeksi pieni määrä roolileikkiä sopii vallan mainiosti kun taas kovempaa menoa kavahdetaan. Parasta antia kirjassa mielestäni onkin Anan sisäinen jaakobinpaini, kuinka paljon hän on valmis sietämään rakkautensa ja Christianin rakkauden eteen. Elämässä ja parisuhteessa täytyy joka tapauksessa sietää kaikennäköistä. Ei s/m siinä suhteessa poikkea muusta, pääasiahan on että sen itse sallii tapahtuvan. Parisuhdeväkivalta taas on jotakin ihan muuta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      195
      4564
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      255
      2582
    3. 133
      1687
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1381
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      202
      1273
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1126
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1104
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1047
    9. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1047
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1041
    Aihe