Moni näitä trooppisia lämpötiloja on manannut viimeisen päälle. Jopa herukat ovat jääneet keräämättä; kait ovat jo ylikypsiä varsinkin mustat.
Toki nämä lämpimät ovat lomalaisten mieleen niin koululaisten kuin työssäolevien.
Koulut alkavat viimeistään ensiviikolla koko maassa. Huvittaa kun ensi kertaa koulunsa aloittavat jo odottavat tätä heille tärkeätä ja jännittävää hetkeä.
Helteet viimeinkin hellittämässä!
11
77
Vastaukset
- 90% ilmankosteus
Huomenaamulla odotettavissa kovia ukkoskuuroja. http://yle.fi/uutiset/ilmankosteus_lahentelee_sataa_-_olo_kuin_tropiikissa/6768316?origin=rss
Ilman kosteus on ollut 90° tänään, ja aamulla jo tuntui aika painostava ja seisova ilma. Kotiin kun tulin heitin kyllä kaikki vaatteet, vain kevyttä ja ilmavaa kaivoin kaapista esille.
Alkaa se suomalaisen lämmöntarve olla tyydytetty näillä keleillä, viime yökin oli aika tukala, ennenkuin viilenin ilman tyynyä.
Ens'yönä piti ukkostaman, mutta tytär juuri sanoi sen muuttaneen suuntaa,mutta raikkaammat tuulet nyt olis tilauksessa.
Loppuilta onkin ulkona paras olla, kynttilälyhdyt palamaan ja elokuun tunnelmaa on vehmaudessa.
Marjoja ei itselleni ole tullut poimittua, paria ltr. mustikoita lukuunottamatta, eipä ole ollut Nuuksioon menijöitä, yksin kun ei tuntemattomiin metsiin uskalla enää lähteä.Vaan kaupan pakastealtaat pursuavat koko talven marjoistakin.
Nuo pakastevihanneksetkin on mieluisia, vokkipannuun vaan, tilkka hunajaa ja yrttejä a'vot jo on:D
Muikkuja ladoin perunaviipaleiden lomaan tillin , sipulin ja kalakuution kera, pari dl vettä ja hyvä haudutus. Sitruunan puolikas mehua perään, se oli siinä, huomiseenkin vielä jäi. moikkaNyt pitäisi näinä viikkoina olla ahven syönnillään, kuten Ruuneperi tuolla kirjoitti. Itse pyytämistä ahvenista voissa paistetusta pannullisesta on jo monia vuosia. Kun ovat vaikka veitten pituisia, parempaa ateria-ainesta saa hakee.
Joo. kaupassa niitä katselin, hyvän näkösiä olivat, mutta laiskuus voitti, muikut kun oli perattuja ja helpot heittää pataan:)
Onhan ahven maukas kala, koskaan en ole niin paljon affenaa syönyt kuin saaressa, kun paikalliset toi puoli ämpärillistä valmiiks perattuja köriläitä ja neuvoi uusien pottujen päälle isoon kattilaan ja merisuolaa perään. Siinä tunnin kun hiljaa pypsyivr oli liemikin keltaista rasvasta ja perunat maukkaimmillaan.
Turkisahveniksi niitä kutsuttiin, suomut kun pörhööntyvät kuin turkis, siitä lautaselle vaan selälleen ja sisusta syömään!
Ei nuo nuoret enää sellaista laita, grillaavat ja savustavat salaatteineen, mutta aikaansa kutakin:D- kysyn vaan
Eikö ne uudet potut tunnissa mennyt ihan tohnoksi ja eikö siihen perkaukseen kuulu suomustus ?
- sini-sirkku ek
Ei, hyvin hiljaa piti kattilaa haudutaa, ja ahvenen köriläät (tosi isoja meriahvenia) oli suomustamattomia. Ne suomut ei hevin irtoa edes keitettäessä, sehän siinä jujuna onkin.
Lautaselle jää vain nahka suomuineen auki, valkoinen liha vaan poimittiin fileenä ruodon molemmin puolin.
. Kylkipaloista nostetaan koko ruotorivi hyppysillä, ja sitten sekin irtoaa nahasta hyvin.
Voihan niitä keittää samalla lailla pienemmistäkin affenoista, lyhyempi aika vaan ja hiljaa kannen alla.
Suloisen viileää on ulkona jo, musiikki soi ja ilta virkistävä) heippa vaan:) - ihmerissäni silti
Kala kypsyy hauduttamallaki muutamassa minuutissa isokin abborre. ?
- förstår du inte
Siellä meidän saaressa kaikki isompa, ne potatis kestä tunti okso.
No johan on "saaristolaisten" vanha resepti herättänyt ihmetystä.
Samaa ihmettelin kyllä silloinkin, kalahan kypsyy silloin kuin perunatkin, sanoin:D
Mutta ajattelehan,..kun avaat ison ahvenen ja puhdistat perkeet, niin näet vatsan alareunassa hyvän raidan kalanrasvaa, läpikuultavana.
Se on tuo iso määrä 2-3 kg kaloja, ladottuna perunoiden päälle, missä vesi ei ylitä perunoita. Kalat siis kypsyvät syntyvässä höyryssä hiljakseen, ja rasva valuu tunnin aikana keitinliemeen :D
En minäkään noin keitä kalaa, mutta mökillä seurasin toki kalantuojien ohjetta. Yllättävän hyväähän se oli, ja muutaman kerran olen sitäkin reseptiä käyttänyt.
Älä nyt enää tätä ihmettele, onhan vaikka rössypottua, sekin jokin perinteinen ruokalaji :D go morron- *Kukkahame*
Otsikkoon viitaten, ainahan sade hellittää kuumuutta mutta näin pitkien helteiden jälkeen sade aiheuttaa melkoisen reaktion.
Aamuyöllä alkoi sisällä olla niin kuumaa että suihkuun oli mentävä, ikkunoita ei voinut avata oli sellainen myräkkä kun ukkosella on.
Monen viikon ajan aamulla on ollu yli 24 nyt vain 20 ja sen huomaa on paljon miellyttävämpi olo.
Hyvää tuo pienikin sade saa aikaan.
Tätä aluetta on sadepilvet kiertäneet koko kesän.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2053121Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391600Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus931451- 891349
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461314Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1551228Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121168Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze123999Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89922Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.44803