Saapuvia maksullisia tekstiviestejä...

marjatta773

Vanhalla äidilläni oli DNA-liittymä ja siinä vahvin mahdollinen roskaposti/viestiesto. Jossain vaiheessa alkoi kuitenkin tulla outoja siansaksaviestejä jostain ulkomailta, aina sama vakiosisältö, muutaman sekunnin välein. Laskulla näistä viesteistä oli veloitettu 3 €/kpl, mikä lisäsi laskun summaa useilla kymmenillä euroilla.
Äiti meni DNA-liikkeseen kysymään asiasta. Asiakaspalvelija sanoi että oho, esto ei näköjään estä ihan kaikkia viestejä. Äiti vaati viestien osuuden hyvittämistä, jolloin asiakaspalvelijan piti soittaa esimehelleen. -Joo, on se tuollainen vanhempi ihminen, supisi tyttö puhelimeen. Puhelu päättyi pian ja tyttö julisti että ei mitään hyvityksiä, kyllä lasku pitää maksaa tai menee perintään.
Sukulaisten painostuksesta äiti lähti vielä käymään poliisiasemalla. Siellä kovasti hämmästeltiin maksullisia tekstiviestejä ja kehotettiin uhkaamaan DNA:ta rikosilmoituksella. Sanoi sitten poliisi myöskin "ihan vain kansalaisena" että DNA:sta tulee jatkuvasti rikosilmoituksia ja että kannattaa vaihtaa operaattoria.
Äiti soitti vielä kerran DNA:n asiakaspalveluun ja toisti keskustelun poliisin kanssa. Sieltä hövelisti luvattiin lähettää heti hyvityslasku viestien osalta.

Enpä ihmetteleisi, jos DNA:lla olisi diili jonkun ulkomaisen viihdepalvelun kanssa: päästävät suodattimesta niiden viestit läpi ja veloittavat. Kohderyhmä on nähtävästi nimenomaan vanhukset, joiden on vaikea ymmärtää laskun sisältöä, riitauttaa asiaa ja jotka saadaan peloteltua perinnällä uhkaamalla.

Meidän suvussa ei ole enää yhtään DNA:n asiakasta, eikä tule.

2

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aspapoliisi

      Juu tottakai dna tekee yhteistyötä ulkomaalaisten kanssa että saadaan eurot pois mummoilta ja papoilta ja vähän nuoremmiltakin. Tottakai se poliisisetä sanoo että rikosilmoituksia tulee dna kohtaan kokoajan. Oletko varma ettei ao. Henkilö ole laittanut numeroaan esim. netissä johonkin kilpailuun jossa palkintona kamera? Sinne kun tyrkkää numeronsa niin johan alkaa paukkua ns. push- viestejä puhelimeen jotka maksavat 2 - 5 euroa viesti. Sitten soitetaan käpy palaneena aspaan ja huudetaan turpa punaisen ja vaaditaan hyvityksiä omasta tyhmyydestä.

    • tarkkana netissä

      operaattori tarjoaa vain yhteyden puhelimeen. on oma moka, jos menee numeronsa laittamaan mihinlie kisoihin ja palveluihin. näistä voi tulla sitten kestotilauksia ja vastaanotetutkin viestit maksaa. reklamaatio tähän palveluntarjoajaan pitää tehdä. operaattori toimii vain välikätenä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      107
      7714
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2852
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2432
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2155
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1819
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1583
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1436
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1434
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1397
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1359
    Aihe