Saapuvia maksullisia tekstiviestejä...

marjatta773

Vanhalla äidilläni oli DNA-liittymä ja siinä vahvin mahdollinen roskaposti/viestiesto. Jossain vaiheessa alkoi kuitenkin tulla outoja siansaksaviestejä jostain ulkomailta, aina sama vakiosisältö, muutaman sekunnin välein. Laskulla näistä viesteistä oli veloitettu 3 €/kpl, mikä lisäsi laskun summaa useilla kymmenillä euroilla.
Äiti meni DNA-liikkeseen kysymään asiasta. Asiakaspalvelija sanoi että oho, esto ei näköjään estä ihan kaikkia viestejä. Äiti vaati viestien osuuden hyvittämistä, jolloin asiakaspalvelijan piti soittaa esimehelleen. -Joo, on se tuollainen vanhempi ihminen, supisi tyttö puhelimeen. Puhelu päättyi pian ja tyttö julisti että ei mitään hyvityksiä, kyllä lasku pitää maksaa tai menee perintään.
Sukulaisten painostuksesta äiti lähti vielä käymään poliisiasemalla. Siellä kovasti hämmästeltiin maksullisia tekstiviestejä ja kehotettiin uhkaamaan DNA:ta rikosilmoituksella. Sanoi sitten poliisi myöskin "ihan vain kansalaisena" että DNA:sta tulee jatkuvasti rikosilmoituksia ja että kannattaa vaihtaa operaattoria.
Äiti soitti vielä kerran DNA:n asiakaspalveluun ja toisti keskustelun poliisin kanssa. Sieltä hövelisti luvattiin lähettää heti hyvityslasku viestien osalta.

Enpä ihmetteleisi, jos DNA:lla olisi diili jonkun ulkomaisen viihdepalvelun kanssa: päästävät suodattimesta niiden viestit läpi ja veloittavat. Kohderyhmä on nähtävästi nimenomaan vanhukset, joiden on vaikea ymmärtää laskun sisältöä, riitauttaa asiaa ja jotka saadaan peloteltua perinnällä uhkaamalla.

Meidän suvussa ei ole enää yhtään DNA:n asiakasta, eikä tule.

2

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aspapoliisi

      Juu tottakai dna tekee yhteistyötä ulkomaalaisten kanssa että saadaan eurot pois mummoilta ja papoilta ja vähän nuoremmiltakin. Tottakai se poliisisetä sanoo että rikosilmoituksia tulee dna kohtaan kokoajan. Oletko varma ettei ao. Henkilö ole laittanut numeroaan esim. netissä johonkin kilpailuun jossa palkintona kamera? Sinne kun tyrkkää numeronsa niin johan alkaa paukkua ns. push- viestejä puhelimeen jotka maksavat 2 - 5 euroa viesti. Sitten soitetaan käpy palaneena aspaan ja huudetaan turpa punaisen ja vaaditaan hyvityksiä omasta tyhmyydestä.

    • tarkkana netissä

      operaattori tarjoaa vain yhteyden puhelimeen. on oma moka, jos menee numeronsa laittamaan mihinlie kisoihin ja palveluihin. näistä voi tulla sitten kestotilauksia ja vastaanotetutkin viestit maksaa. reklamaatio tähän palveluntarjoajaan pitää tehdä. operaattori toimii vain välikätenä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe