YO-eväät Gallub !

Milla

Mitä otatte evääksi yo-kirjotuksiin ja mihin te ne pakkaatte. Tarviiks sinne välttämäti mitään, kai kuus tuntii vois olla syömättäkin?

Ite aattelin jotain juotavaa ja pari suklaa patukkaa.

21

7440

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mike

      Mulla oli keväällä ruotsin kokeessa limupullo, banaani ja yks suklaapatukka... Ei niitä kyl tarvinnu, lähdin siitä prkl salista heti kun sain (vasta 3 tunnin jälkeen) eikä nälkä ehtinyt tulla.
      Pullosta ja suklaapatukasta piti poistaa etiketti, kaiken kuljetin muovipussissa.

      • pois

        Etiketeistähän olisikin suunnaton hyöty ruotsin kielen kokeessa. Esimerkiksi juomapullon kyljestä voisi luntata sanat vatten ja socker...


    • omppu

      hurja kattaus :D sipsiä,karkkia,limsaa,pastaa..no ei.
      Ite oon alustavasti aatellu ottaa täytetyn sämpylän,täytteeks cheddarsulatejuustoa ja tomaattia,vissyä,ja jotain karkkeja mitkä ei ala vihloo hampaita :) vaikkapa vaahtokarkkeja.

    • Primrose

      Ajattelin paistaa ed. iltana patonkia ja tehdä siitä, cheddarjuustosta ja paprikasta eväsleipää, pulloon vettä ja jälkiruuaksi jotain herkkua, kuten pullaa tai suklaata. Vaivanpalkkaa ;)

    • Manzikka

      Ite otan hedelmiä,leipää ja juomista.
      Meillä saa myös kahvit ja pullat koulusta,
      ettei tartte ite jotain termosta sinne kantaa.

      Pakkaan ne johonkin kannelliseen rasiaan,
      koska muovipussin rapisuttaminen voi häiritä muita.

    • sinttu

      Mä aattelin otta mukaan jotain hedelmiä pari juustovoileipää ja tuoremehua.

      • yo-2004

        ...jeps, siis uskokaa kokenutta, tollaset taviseväät on oikeesti parhaat!:) Suklaa ainakin väsyttää kun siitä tulee suuri määrä energiaa kerralla, mutta se antaa energiaa vain hetken...;)
        Hedelmistä saa hyvää energiaa (napostele niitä aika tiheeseen tahtiin niin et väsähdä)ja vesi on kanssa tärkee!:) Ja Tietysti pitää olla jotain vähän täyttävämpääkin.
        Onnea kaikille kirjotuksiin!:)


    • chocol@te

      jääteetä, ruisleipää, joku hedelmä, suklaakeksejä ja karkkia.

      Jos en muista käydä kaupassa, ei oo rahaa tai eväs-innostus loppuu ekan päivän jälkeen, niin ehkä sitten vaan vettä ja ruisleipää;)

    • Thom

      ...oli viime syksynä ja keväänä joka kerta sama resepti: Puolen litran limppari (pommac tai muumi) ja sitten sellainen lakupussi (läpinäkyvä, missä on kaikenlaisia täytettyjä herkkuja). Ja mainiosti riitti, jäi ylikin. Ainakin lakuja, joskus limonaadiakin. En tosin ollut kertaakaan yli kolmea tuntia, joten siinä ehkä syy. Eikä sitä ehdi syödä kun kirjoittaa ja laskee...

      • Thom

        Vinkki limukkapullon etiketin irroittamiseen: Laita edellisenä iltana kylmää vettä altaaseen, tai vaikka sankkoon jos siltä tuntuu, ja pullo sit sinne. Aamulla vain etiketti irti ja juomakin on mukavan viileä, mutta ei liian kylmä.


      • Hilleri
        Thom kirjoitti:

        Vinkki limukkapullon etiketin irroittamiseen: Laita edellisenä iltana kylmää vettä altaaseen, tai vaikka sankkoon jos siltä tuntuu, ja pullo sit sinne. Aamulla vain etiketti irti ja juomakin on mukavan viileä, mutta ei liian kylmä.

        Kannattaa ottaa leipää, hedelmiä yms. Ei niinkään mitään makeaa suklaata tai jotain, koska se nostaa veren sokeripitoisuutta vain hetkeksi, ja sitten tulee väsyneeksi sen jälkeen ku sokerit laskee... Eli jotain leipää, se pitää nälänkin hyvin..


      • minä
        Hilleri kirjoitti:

        Kannattaa ottaa leipää, hedelmiä yms. Ei niinkään mitään makeaa suklaata tai jotain, koska se nostaa veren sokeripitoisuutta vain hetkeksi, ja sitten tulee väsyneeksi sen jälkeen ku sokerit laskee... Eli jotain leipää, se pitää nälänkin hyvin..

        just tossa pari viestiä aikasemmin, voi pitää silmät auki!


      • Thom
        minä kirjoitti:

        just tossa pari viestiä aikasemmin, voi pitää silmät auki!

        ...lukenut niitä kun en jaksanu.


    • tiie

      Mie en viel tiie ku en oo kauheesti miettiny. Varmaan otan mehua ja sämpylän ja hedelmiä. Ehkä banaanin ku se täyttää ihan kivasti. Sit varmaan otan jotain irtiksii mut en paljoo...et ei tuu syötyy niitä liikaa... :D Ja onneaa kaikille kokeeseen! (Miun pitäis kyl toivoa et työ epäonnistutte ku sit mie pärjäisin paremmin, mut mie nyt kuitenki onnittelen :D)

    • Maria

      En tiedä josko joku mainitsi, en jouda kaikkia nyt lueskella, mutta kannattaa ottaa ns. helppoa syötävää. Itse en ainakaan leipää ottanut, hankalaa olisi siinä murustella, ennemminkin sellaisia "yhdellä kädellä syötäviä".

      Vaikkapa hedelmiä, viinirypäleitä ja muita valmiiksi sopivina paloina, että voi siinä tehtävän lomassa napostella helposti.

      Ei sinne tosiaan niin mahtieväitä tarvitse, ei se mikään rankka urheilusuoritus ole, joillain on vähän liikoja kuvitelmia yo-kokeesta ja sen "mahtavuudesta", mutta juotavaa on ainakin ihan kiva olla.

    • Nipsu

      Mitkä hedelmät on parhaimpia? Aattelin että mandariinit ja banaanit, mutta sitten on niitten kuorien kanssa häslääminen.

      Karkitkin kait pitää laittaa erilliseen rasiaan? Aika hankalia jotkin suklaa patukat jkun ne täytyy ottaa pakkauksestaan pois etukäteen. Irtokarkit kait kätsyimpiä?

      Onkohan kivennäisvesi parempi vaihtoehto kuin limu? Tosin sokeri vois tehä hyvää...ja jos napostelee karkkia koko ajan, niin eihän se joidenkin pelottelema väsykään sitten iske päälle.

      • bzzz

        niin ei varmaan kannata otta hiilihapollisia juomia, tai niin kuvittelisin ja niin meille on neuvottu. aattelin ottaa vettä ja varmaan grahanlihapiirakoita ja banaanin ja ehkä rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä.


      • yo-2004

        Ite en ottais kyllä limua, vaikka mehu on parempi.
        Joo, en suosittele suklaapatukkaa, mun omalle ainakin tuli kevään kirjotuksissa aika tapaturmainen loppu...;D
        Pilko/kuori/pese ja laita hedelmät muutenkin valmiiksi syötävään kuntoon että voit sitten helposti niitä napostella!


    • Viime kevään ylioppilas

      Kori kaljaa, kuten eräs kaverini kerran ehdotti :)
      Mutta omasta kokemukseta voin sanoa, että karkit ja suklaat kannattaa suosiolla jättää väliin. Itse tein ensimmäisinä koepäivinä sen virheen, että otin pelkästään limua ja suklaata, jonka seurauksena olo oli melko kamala kokeen päättyessä. Suosittelen ottamaan juomaksi vettä tai mehua ja syötäväksi leipää (jotain suolaista kannattaa ehdottomasti syödä!) ja vaikka Danone jughurttijuomaa.

    • Juliaana-

      Hmmm... Omiin kirjoituksiini on aikaa vielä jokunen tovi, mutta ehkä on hyvä jo alkaa mietiskelemään aihetta. (Koska siis evääthän siellä on se pääasia, siksihän lukulomakin täytyy olla, että ehtii valmistella kaikki eväät kulinaristista koitosta varten ;) )

      Itse otan ehkäpä grahamlihapiirakoita, voileipiä täytteellä x y z, banaanin, vettä ja muutaman palan suklaata tai vähän karkkia epätoivon hetkiä varten.

    • Anonyymi

      moro oon 19 vuotta myöhässä ketjuun mut onko tää jengi täältä nyt keski-ikäisiä :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe