miksi tulla puistoon ?

hämmästyttää

Jälleen kerran tuli sellainen tapaus, että koiran omistaja huutelee älyttömän listan, mistä hänen koiransa ei tykkää. Minä lähdin kaikkien koirien kanssa toimeen tulevan koiran pois, koska lista oli älytön ja oma koirani saattaa ärähtää toisille uroksille, jos tulevat liian iholle, nuori uros koira. No tämä toinen ei tykkää "haastajista" ja rotu on sellainen, että pelkkä ärähdys = haaste. En jaksa tälläistä p*skaa, että toiset joutuu lähtemään kilttien koiriensa kanssa, kun puistoon tuodaan tuollaisia, jotka eivät kestä mitään.

15

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pollöko

      No meidän puistossa on selkeät säännöt ja jokainen noudattaa niitä. meidän kunnan säännöissä lukee: älä tuo agressiivista koiraa puistoon, pidä huoli että koirasi tulee toisten koirien kanssa toimeen! yksinkertasta!

      • hämmästyttää

        Niin on täälläkin, lukee puiston portin vieressä, mutta ei auta. Minkäs siinä tekee, huutaa portilla ettei koira siedä semmoista ja tämmöistä ja pistetään portista sisään, pakko on muiden lähteä. En siis ota oman koiran kanssa riskiä, että joku bulli sitä riepottelee, vain se takia että omani saattaa ärähtää jos liian lähelle tulee.


      • tyhmä oot sä pollöko

        pollöko kuule se ei ole sinun koirapuistosi se on kaikkien täällä suomessa eli älä väitä että se olisi muka SINUN,se on KAIKKIEN YMMÄRRÄTKÖ??????????? TYPERYS


    • teeeeeeee

      Siis TÄH ??? !!! ? Te viette koiria koira puistoon jotka EI SIEDÄ toisia koiria iholleen / haistelemaan ? :D ?? !!

      Sinä lähdit pois ? -KAIKKIEN KOIRIEN KANSSA TOIMEEN TULEVAN KOIRAN KANSSA, KOSKA SE EI TYKKÄÄ IHOLLE TULOSTA JA ÄRÄHTÄÄ :D ! Ja toinen .. Mitäh ? :D.

      Kun koira tulee KAIKKIEN KANSSA TOIMEEN, Voit puistoilla vapaasti :D. Lenkkeillä tilanteista riippumatta. OLLA TILANTEISSA. RAUHASSA :D. Eli tällä tarkoitetaan koiraa, joka OIKEASTI tulee kaikkien (IHMISTEN ETTÄ ELÄINTEN, ENERGIASTA RIIPPUMATTA) kanssa toimeen; On alistuvan rauhallinen.RODUSTA riippumatta :D (alistuu ja tarjoaa niskaansa,rodusta huolimatta ,JOS hihnanpää on samalla taajuudella );tällöin olet eläinluonnossa kiinni;joka tarjoaa uskollisuutensa,luottamuksena.

      Vaikka koiran kouluttaa rauhallisen alistuvaks, se todellakin puolustaa ja suojelee, RODUSTA riippumatta :D.Oletan tähän aloitukseen vahvempia rotuja..
      Energian muuttuessa-sinun päästä,koira KYLLÄ puolustaa satasella :D. Vaikka se olisi koulutettu rauhallisen alistuvaks :D.

      Cesar Millan on tän asian todistanu :D. Hänen laumansa on hänen takana. Alistuvan rauhallinen lauma :D. Ei teeeeeee paljon mieli ryttyillä sille kaverille :D.

      • hämmästyttää

        Oletko tyhmä ? Koiralleni riittää että nuuhkaisee ja todellakin tulee kaikkien kanssa toimeen, mutta kyllä ärähtää takuulla jos toinen ei tajua lopettaa nuuhkimista. Jos tämä tulija ei siedä ärähtämistä, ei sellainen sovi puistoon. OLETKO KOSKAAN OMISTANUT KOIRAA ? TIEDÄTKÖ MITÄ SE ÄRÄHTÄMINEN TARKOITTAA ? Koirani tulee toimeen kaikkien kanssa, ei tappele, vaan ärähtää kun haluaa rauhaa, se on eri asia kuin tappeleminen ja kyllä jos joku koira ei siedä sitä että nyt toinen ärähtää, eli tarkoittaa "mene kauemmas", niin kumpi on vihainen ? Kaikki koirat ärähtää toisille, se todellakin tarkoittaa että mene pois.


    • teeeeeeee

      Hah :D. Sulla joku bichon "frisbee" ? Ihan oikeesti ? Tai joku muu puudeli jota ei opetettu pienenä KAIKKIIN koiriin :D. Tai muihinkaan tapoihin ? -Kotonakin vähän vispaa :D.

      Tiedätkö kun se TUIJOTUS riittää. Siinä on turha huudella, kun isompaa pidetään kuosissa, kun se pienempi vaan jatkaa ja jatkaa sitä katse kontaktia :D. Eikä ota kontaktia ihmiseensä. Jatkaa just sitä äly mölyään. Hemmetti et te ette tajua noita ärähdyksiä :D.

      Sun koiras varmasti ärähtää pelosta;koska et tahdo sitä Bullin/isomman riepoteltavaks :D. Rauhoitu tovi :D.

      • teeeeeeee

        Kyllä, ja olen todella tyhmä !! Kyllä omistan kaksi Isoa koiraa :D. Omistanut pienempiäkin. Esim belggarin ja dobbereita 2, nimeltään Bee ja Dee :D. Laitanko suoritukset :D ?? Löytyy linkkeinä netistä, kuin nää nykyisetkin :D. YOUTUBESTA :D.


      • hämmästyttää

        Kuulepas, kun me oltiin jo puistossa, ja lähdettiin pois, kun tämä tuli, omistaja siis luetteli mitä kaikkea hänen koira ei siedä, katsoin parhaaksi lähteä menemään, että pitäkööt puistonsa. Minulla ei ole remmirähjä, jos toinen ei aloita, silloin vastaa. Ja joo, ei tykkää liiallisesta haistelusta eikä siitä että tullaan tassua selän päälle laittamaan, samoin omani ei ala tappelemaan vaikka toiset haastaa. Eli koita ymmärtää, minä en jäänyt tuollaisen koiran kanssa.

        Ja kyllä muutkaan koirat eivät viihtyneet bullin kanssa, vaan jokainen alkoi makoileen, kuulin jälkeenpäin. Eli eipä jääty mitään paitsikaan, vaikka kavereita sinne puistoon jäi, vähäksi aikaan. Ja kyllä koiran pitää kestää ohikulkijoita, vaikka tuijottaisivat, mitä siitä tulee, jos ei kestä. Jotkut ihmisetkin tuijottaa samoin lapset.

        Ja minun koiran päälle, kääpiösnautseri, on liian moni käynyt, esim. rotikka, koirani istui jalkojeni vieressä, irrallaan oleva sakemanni, tultiin kotoa ulko-ovesta ulos.


    • 11+9

      Jos sinun koirasi ärähtää haistelusta ja siitä tulee tappelu niin ei se sinun koirasi kyllä syytö nole tilanteeseen vaan päinvastoin. Tuon tavan sinuna kitkisin koirasta pois aika nopeasti . Koiran ei tarvitse puistossa puolustaa itseään jos se luottaa omistajaansa.

      Aloittajan koira eikä toisen osapuolen koira ole puistoon soveltuvia kummatkaan .

      • älkää kommentoiko

        Kuulepas, kannattaako kommentoida jos et osaa edes lukea. Kyllä koiraani saa nuuhkaista, mutta se riittää, osan koirat eivät tajua lopettaa. Se on normaalia, niin tekee muidenkin koirat, ärähtää että nyt riittää. Ja TERVE KOIRA LOPETTAA KUN TOINEN ÄRÄHTÄÄ, SAIRAS EI SELLAISTA KESTÄ.


        ps. täällä on sellaisia joiden ei todellakaan toivo omistavan koiria, sen verran vähän koirista tietää yhtään mitään.


    • 7+7

      No onneksi ei ole minun ongelmani ettei koirasi voi luottaa sinuun ja joutuu itse puolustamaan itseään .

      Provosoivat (ärähtävät) ja provoistuvat eivät kummatkaan kuulu puistoon.

    • Morgan

      Ärähtäminen ja pureminen ovat kaksi eri asiaa. Mun kaukkaria jos nuuhkitaan, se ei tee kumpaakaan. Se seisoo paikallaan, Mutta jos joku nousee selkään jyystämään niin sen se liiskaa. Tosin se on niin korkea (säkä 77cm) ettei kaikki sen selkään ylety.

    • teeeeee6789

      Eli siis joo ?? Jos kyseessä aloittaja kuvailee tätä VIERASTA koiraa; liian INNOSTUNEENA( ? ) ja koirasi rähähtää siitä vastapuolen innostuneisuudesta(?); se ON sinänsä ok ; tasapainoisen koiran käytöstä/luo rajaa; mut ei ole :D. Koirasi tulisi ottaa kontakti ja luottaa ensimmäisenä sinuun (että luet eleet ja vihellät oman koirasi pois,taaksesi/sivullesi) ennen kuin hänen " täytyy " ärähtää :D.

      Tää on tosi vaikea kysymys. Ja tilanne. Ite miettiny tätä, Esmes toinen koirani(tasapainoinen) tulee automaattisesti taakseni/sivulleni, jos toisella koiralla menee homma yli.

      Epätasapainoinen taas vastaa liikaan innostuneisuuteen/vikaan energiaan suoraan (kts.C.M) ärähtämällä. Aika rajustikin. Lopettaa vasta kun karjasen ein.

      Näistä tasapainoisista löytyy esimerkkejä ainakin Millanin kansioista paljon ja myös epätasapainoisista.

      Kouluttajat sanoo jopa nakki-kouluttajat et koira saa ärähtää toiselle paikastaan; sanoa et "ei nyt". Kunhan se ei ole omistamista tai puolustamista. Ihmisen/lelun.

      Mut jos taas tarkoitit et koirasi EI SIEDÄ IHOLLAAN KOIRIA; Niin parempi pysyä poissa puistosta. Tasapainoinen koira sietää ihollaan koirat ja vaikka elefantin :D. Ja tietää miten eleillä, jos se elefantti on huonolla tuulella. Mut epätasapainoinen painaa päälle.

      • teeeeeee6789

        Tasapainoinen koira antaa nousta selkäänsä koiran kuin koiran :D. Vaikka narttu nartun :D. Sosiaalinen toimi :D.


    • 1+1+1

      Mutta jos riita lähteesiitä että toinen haistelee ja toinen ärähtää ja se meneekin tappeluksi niin kyllä ärähtäjä on riidan aloittava osapuoli ja myös korvausvelvollinen .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe