400 g HK Sika-nauta jauhelihaa
1 kg valkokaalia
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1-2 rkl voita tai öljyä
0,5 dl siirappia
1 laakerinlehti
1 rkl tuoretta meiramia
suolaa ja mustapippuria
Kuori sipulit, valkosipulit ja porkkanat. Pilko kaali, sipulit ja valkosipuli, leikkaa porkkanat ohuiksi lanteiksi. Laita iso pata tai kattila liedelle. Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Nosta jauheliha pois ja kuumenna pata uudestaan. Lisää tilkka rasvaa ja ruskista kaali ja sipuli kevyesti. Sekoita joukkoon jauheliha, porkkanalantit, siirappi, laakerinlehti ja vettä niin että ainekset peittyvät. Anna padan hautua miedolla lämmöllä kunnes kaali on pehmeää. Mausta pata tuoreella meiramilla, suolalla ja pippurilla.
Kaalipata
Hyvää!
2
97
Vastaukset
- nam.
hyvää kun joku vaan tekis.
Itse lisään sekaan riisiä tai ohrasuurimoita ja tietysti pintaan voinokareita siirappia.- typykkä tyyli
minä vielä joukkoon sika-nauta jauhelihaa ruskistan sipuletten kanssa-
riisit keitän lihliemikuuti vedessä Sitten vaan vuokaan ja uuniin 175 lämpöön 2tuntii.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 646237
- 635639
Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?
Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise1284585- 573909
- 143815
- 323239
- 683009
- 592856
- 702609
- 471960