Rooma talvella

Talvi Roomassa

Millainen Rooma on turistin kannalta talviaikaan? Ainakin turisteja hieman vähemmän. Keli tuskin suomalaiselle ongelma, mutta jääkö jostain must-nähtävyyksistä paitsi?

8

1123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rooma Fani

      Siellä voi sataa paljonkin talvella, eli keli on vähän kuin Suomessa myöhäissyksyllä. Eli sateenvarjot mukaan ja lämmintä vaatetta. Sinänsä mistään nähtävyyksistä ei jää paitsi, niitä ei korjata talveksi pois :-)
      Museot ja kirkot voivat olla mukavampia talvella, kun pahin turistiryysis on pois. Haittapuolena tosiaan se, että aukiot, rakennukset yms, voivat näyttää vähän ankeilta kaatosateessa.

    • lili3

      Tammi-helmikuu parasta aikaa matkata, eikä välttämättä satele enempää kuin muulloinkaan, joskus ollut jopa hellettä...eli n. 18. Turisteja tietysti vähemmän, mutta viileemmällä jaksaa kävellä enempi. Niin ja tammikuun puolesvälis alkaa alennusmyynnit))

    • yksi huomio vielä.

      Samaa mieltä kuin yllä olevat. Olen kerran käynyt joulukuussa ja melkein koko ajan satoi. Yhtenä päivänä ei satanut ja silloin oli länpöä 15.

      Yhden asian lisäisin, mikäli et ennen ole Välimeren alueella ylipäänsä ollut talvisaikaan: hotellihuone voi olla mielettömän kylmä. Vaikka ulkona olisi suomalaisittain ihan siedettävä keli, saattaa sisällä hotellissa olla sellainen lämpötila jollaista ei suomalaisissa sisätiloissa ole missään. Riippuu tietysti ensinnäkin siitä minkätasoiseen paikkaan majoitut, mutta itselläni on kylmistä hotelleista sen verran runsaasti kokemusta niin Italiasta, Espanjasta kuin Portugalistakin, ettei ole pelkkää huonoa onnea jos sellaiseen osuu.

      • italiaantaasmenossa

        Hotelleissa voi pyytää yöksi lämpimän peiton. En osaa hyvin italiaa mutta sanomalla 'coperta caldo' olen saanut ihananlämpimän ja paksun untuvapeiton! Makeat on unet olleet.


      • siltikin
        italiaantaasmenossa kirjoitti:

        Hotelleissa voi pyytää yöksi lämpimän peiton. En osaa hyvin italiaa mutta sanomalla 'coperta caldo' olen saanut ihananlämpimän ja paksun untuvapeiton! Makeat on unet olleet.

        Juu voi mutta ei kai huoneessa koko aikaa vain peiton alla kyyhötetä. Tai miksei tietysti joku voi niin tehdäkin, mutta ikäväksi käy vaikkapa katsella näkymiä ikkunasta, jos on varautunut pelkillä sortseilla matkaan ja huoneessa on 13 lämmintä.


    • bnhq

      Ei siellä nyt aina talvella sada.

      Ainakin minä olen nähnyt Rooman ihan uusissa väreissä kun kirkas ja kalvakka tammikuun aurinko on taivaalla.

      Mutta ne lämpimät vaatteet yöksi pitää muistaa.

      • 23+65

        No ei täällä kukaan ole väittänytkään että aina sataa, mutta sateen mahdollisuus on huomattavasti suurempi kuin kesäaikaan. Ei Suomessakaan ole talvella aina kovia pakkasia, mutta voi olla.


    • Toinen nonno

      Olemme olleet rouvan kanssa useamman kerran helmikuussa Roomassa. Päivällä on lämmintä, mutta kosteus on niin kova, että yöllä on kylmää.

      Helmikuun lopussa ja maaliskuun alussa pärjää päivällä t-paidalla, mutta illalla on oltava villakangastakki tai muu suomalainen talvitakki. Illalla ei kaupungilla pärjää ilman talvitakkia. Vettä tulee taivaalta aina kun tulee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe