Yorkshirenterrieri ja polvet(jalostus)

heinola2

Mitä mieltä olette jos polvituloksella 2/2 olevaa narttua käytetään jalostukseen?
Kyseessä tämä narttu http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI48939/10&R=86
ja tämä uros http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI25546/12&R=86

Itseäni vähän kummastuttaa..varsinkin nyt kun kovasti on huudeltu terveystulosten perään.Olen lukenut eräältä foorumilta uroksen toisen omistajan kirjoituksia joissa hän kovasti perään kuuluttaa tutkimuksia ja terveyttä.Minulla ei ole vielä yorkkia mutta olen sellaisen hankkimassa ja ihmettelen että miksi näitä käytetään jalostukseen? sitten sukua tutkiessani huomasin että nartun äiti on kuollut synnytykseen tai keisarinleikkauksen ja tää narttukin on nyt jouduttu leikkaamaan ja olikohan pentujakin kuollut niitä oli kyllä melkoisen monta(9kpl joista 1-2 on kuollut)

13

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fgghgfh

      Minusta 2/2 on jo todella huono, ei saisi käyttää jalostukseen... ystävälläni on 1/1-polvinen cairni, ja polvi haittaa sitäkin joskus. Esimerkiksi menee kesken jahtausleikkien sijoiltaan ja omistajien pitää keskeyttää leikki, että koira saa polvensa takaisin paikoilleen :/

      En sanoisi 1/1 vielä pahaksi viaksi koiralle, mutta pentujen teettäminen on kyseenalaista. Se on kuitenkin perinnöllinen ominaisuus ja monenmonessa rodussa on paljon parempaakin jalostusainesta.

      Luulisin, että niitä pennutetaan, jos koira saa riittävästi näyttelytuloksia (on niin nätti, ettei vajavainen terveys haittaa), on iloluonteinen (koirathan eivät hevillä näytä epämukavuuttaan tai kipuaan) ja tietenkin, ovathan pennut juuri sille omalle pikkumussukalle niiiiin ihania... ja yorkki on nätin näköinen koira. Kysyntää riittää varmasti huonompilaatuisillekin pennuille.

    • heinola2

      No itse en ainakaan tästä pentueesta ota koiraani ei tuo äidin näyttelymenestyskään nyt niin loistava ole ja toisekseen isäkään ole vielä edes 2v.
      Ihmettelen kun tarkemmin katselin ja laitoin sukutaulut samaan että näen sukusiitos% niin siinä ilmoitetaan siälä olevan 3 pentuetta mutta sen "omalla" on vain 1...mistä tämä johtuu? http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI25546/12&ReknoE=FI48939/10

      • fgghgfh

        Tarkoitatko sitä, että Inside of Bregadoonilla on 3 pentuetta ja Magic Minidog Yaya Girlillä 1? Ensinnä mainittu on uros, jolla on jälkeläisiä muillekin nartuille. Jälkimmäinen nimi tarkoittaa narttua, joka ei tietenkään voi synnyttää yhtä montaa pentuetta kuin mitä uros voi laittaa alulle. Jokaisen koiran pentuemäärät merkitään erikseen ja uroksia käyttää moni kasvattaja ristiin.


      • Epäluotettavaa

        No tuo 3 pentuetta on reaaliaikainen eli sillä on 3 pentuetta, mutta tiedot eivät ole vielä päivittyneet jostain syystä jalostustietokantaan (ehkä pentueiden omistajat eivät ole maksaneet pentumaksuja uroksen omistajalle, tai skl kestää tuo lisääminen).


    • heinola2

      Mutta siis kun avaa tänä linkin http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI25546/12&R=86 niin siellä lukee Pentueet (1 pentuetta, 5 pentua)

      mutta kun muodostaa sukutaulun tällä yhdistelmällä niin isän kohdalla lukee näin FI25546/12
      INSIDER OF BREGADOON
      SERT
      3 pentuetta

    • Epäluotettavaa

      No nuo polvitarkit yorkeilla on suuntaa antavia, riippuen kuka ell ne tutkii. Pienimmillä roduilta on vaikeaa erottaa 1 ja 2 välistä luksaatiota, heittoja tapahtuu puolelle jos toiselle. Jos selailee vähänkään jalostustietokantaa, polvien osalta, niin sieltä näkee että jopa muutama vko eteenpäin ja sama polvi onkin nolla, mikä pari vkoa sitten oli 2 -asteinen.

      Kannattaa katsoa koiran vanhempien tiedot myös ja kokonaisuutta yhdistelmästä, ei siis vain polvitutkimuksia koska ne eivät ole luotettavia.

      Paljon koiria harrastaneena sanoisin, että kyllä, minä voisin ottaa kyseisestä yhdistelmästä pennun jos vain muuteinka olisi nätti ja sopiva minulle.

    • yorkki1

      Kuka kay muutaman viikon välein virallisissa polvitarkeissa, älä nyt höpötä. Kyllä se on aika paha jos molemmat polvet on kakkosta.

    • Epäluotettavaa

      Et vissiin "yorkki1" ole selaillut jalostustietokantaa, koska et ole tietoinen koko asiasta. Ystäväni mies on polvitarkit omaava ell ja hän stä sanoi, miten vaikeaa on todeta alta 5kg painavan koiran polvien luksaation ja minkä asteinen. Ja se on ihan ell kohtainen, toiset toteaa nollan polveksi ja toinen taas kakkoseksi.

      Monet käy toisella ell varmistamassa tuloksen, ellei usko kyseiseen tulokseen. Kakkosen polvi pitäisi oireilla, käy ap katsomassa urosta ja sen kävelyä, siitä sen näkee onko kakkonen vaiko joku muu. Hyvä polvi ei oireile!

      Liian monilla ell on polvitarkastusoikeudet, ja tekevät sitä työtä harvoin, joten kosketus siihen tarkastukseen ei pysy käsissä ja tuloksia saadaan mitä milloinkin. Eli eivät ole luotettavia vaan ehkä suuntaa antavia.

    • Yorkki1

      Ihan turha puolustella tuollaista kasvattajaa, olisi sitten hakenut paremmat tulokset jos oli saanu. Jokainen tuntee varmasti jonkun ell ja niissäkin on niin monta mieltä kuin miestäkin. Itsekin rotua kasvattaneena tiedän jotain.

    • Epäluotettavaa

      Enpä ole puolustamassa ketään, totean vain asian mihin pitäisi puuttua. Eli polvitutkimuksiin pitäisi saada joku varma keino saada varmat tulokset eikä niin mitä nykyään, yksi saa yhden tuloksen ja toinen taas täysin toisen ääripään riippuen ell tulkintatavasta/ammattitaidosta ja se ei taas ole luotettava tulos.

    • Yorkki1

      Tietääkseni röntgenillä saadaan luotettava tulos.

      • Lonkat kuvataan

        Ei polven luksoitumista röntgata...se tunnustellaan ja jos vähänkin on paneutunut aiheeseen, niin käy selväksi, että kyllä ne tutkimustulokset vaihtelevat.


      • Epäluotettavaa

        Kuten edellinenkin vastasi, niin polvet eivät kuvata, vaan ell tutkii ne käsikopelolla ja tulkintatapoja on yhtä monta kuin ell. Ne tutkimustulokset eivät ole luotettavia.

        Aika outoa, että tivaat asiaa josta et ole edes tietoinen että millä tavoin polvet tutkitaan, tuskin olet rotua kasvattanut ellet tiedä moista :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe