Egypti julistettu

kokkinos

tänään kuukauden kestävään poikkeustilaan.

18

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • allah

      Kairoon,Sueziin ja Aleksandriaan on myös julistettu ulkonaliikkumiskielto.

      • 1959

        Ihan hyvä kun on ulkonaliikkumiskielto ei asuin alueilla , ei kakarat ramppaa pitkin aukioita.
        Ei siellä mitään turistialueilla meille tehdä ja jotka haluaa mennä minihameessa poliittisille paikoille provosoimaan niin saavat mitä tilaavat ja monelta.


    • Liinu6011

      Antaakohan matkanjärjestäjä perua matkan ilman kuluja kun pitäis lähteä sinne n.3 vkon kuluttua.ei tee paljon mieli mennä...ovat turistejakin ottaneet panttivangeiksi jossain Sharmin alueilla ja kyllähän tuo tuollainen poikkeustila väistämättä vaikuttaa loma suunnitelmiin.En haluaisi lähteä riskaamaan henkeäni,olis kuitenkin vielä mieluista päästä matkustelemaan tulevaisuudessakin.Osaatteko neuvoa onko maksettu matka ko.asian vuoksi oikeus peruuttaa? tai vaihtaa toiseen kohteeseen ilman kuluja??????? vastatkaa ystävät jos on tietoa?

    • Itsekin käynyt

      Niin kauan kun ne myy sinne matkoja ei ne mitään peruutuksia maksutta huoli, mutta soita sinne omaan matkatoimsitoosi ja kysy sieltä kohteen vaihtoa, yleensä onnistuu toimistokuluilla, jos on ajoissa liikkeellä. Turha täällä on kysellä -ja tutustu oman matkatoimiston ehtoihin! En kyllä ymmärrä miksi ihmiset sinne yleensäkään halajaa tällaisessa tilanteessa - eikö edelliskerrasta opittu mitään? Kohta taas vaaditaan kyytiä kotiin...

      • Liinu1011

        jos tilanteen olisi tajunnut tai tiedostanut silloin kun matka tuli tilattua,olisi se jäänyt kyllä varaamatta! Ei kai kukaan tietentahtoen lähde hengellään leikkimään! Joo,ei ole matkanjärj.mitään varoitellut vaikka tänään sinne muissa asioissa soittelin! Nyt sain vasta asiasta tietoa uutisista!


      • sotavihakivitys
        Liinu1011 kirjoitti:

        jos tilanteen olisi tajunnut tai tiedostanut silloin kun matka tuli tilattua,olisi se jäänyt kyllä varaamatta! Ei kai kukaan tietentahtoen lähde hengellään leikkimään! Joo,ei ole matkanjärj.mitään varoitellut vaikka tänään sinne muissa asioissa soittelin! Nyt sain vasta asiasta tietoa uutisista!

        Pieni vinkki: Älä ikinä matkusta muslimimaahan. Sen tiesit etukäteen, joten turha valittaa "jos ois tiennyt etukäteen".


    • reissaaja1234

      Olisipa matka varattu matkatoimiston, mutta kun ei ole. Pitäisi lähteä syyskuun lopussa omatoimimatkalle sharmiin kahdeksi viikoksi (lennot ja hotelli jo varattu ja maksettu alkuvuonna), eikä taida olla peruutusmahdollisuutta. Finnmatkoillamon anakin sellanen systeemi, et matkakohteen saa yhden kerran vaihtaa veloituksetta toiseen.

    • Hengissä ollaan

      Lukekaa oikeista lähteistä tiedotteet, älkääkä arvuutelko täällä onko turvallista vai ei!

      SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Kairo

      http://www.finland.org.eg/public/default.aspx?contentid=68812&culture=fi-FI

      Matkustustiedotteet, 14.8.2013
      Egypti: matkustustiedote

      "Kehotamme välttämään matkustamista Kairoon, Aleksandriaan ja muihin kaupunkeihin ja asutuskeskuksiin. Tämä suositus ei kuitenkaan koske Punaisenmeren turistikohteita."

      Ihan normaalia arkea täällä eletään, eikä pelota yhtään!
      Aurinko paistaa ja merivesi on lämmintä, Tervetuloa vaan =)

    • Lomaa odotellessa

      Tulossa ollaan syyskuun loppupuolella. Toivotaan että tilanne rauhoittuisi tai ei ainakaan leviäisi sinne Hurghadaan.

    • martepuli

      Ei tarvii kummonen ennustaja olla,kun voi päätellä,että kohta kaikki matkat Punaisenmerenkin kohteisiin pistetään jäihin.Vuonna 2011 se tapahtui,vaikka levottomuudet eivät olleet ollenkaan tätä luokkaa kuin nyt.Olin siellä silloin ja yksi lomaviikko jäi pitämättä.

    • Hengissä - vielä

      Pyydämme lukemaan myös matkustustiedotteen. Sen mukaisesti kehotamme välttämään matkustamista Kairoon, Aleksandriaan ja muihin kaupunkeihin ja asutuskeskuksiin. Toistaiseksi väkivaltaisimmat yhteenotot ovat tapahtuneet Kairossa ja Aleksandriassa. Myös muualla maassa levottomuuksia on ollut, erityisesti Damanhourissa, Tantassa, Damiettassa, Mansourassa, Port Saidissa, Luxorissa, Assuanissa, Assiutissa, Suezissa, Ismailiassa ja Qenassa. Edustusto ei voi kuitenkaan ennakoida, millä alueilla ja missä laajuudessa levottomuuksia esiintyy.

      Kehotamme välttämään matkustamista myös Siinain niemimaalle, pois lukien Etelä-Siinain turistikohteet. Etelä-Siinailla tulee välttää pimeään aikaan liikkumista lomakeskusten välisillä teillä ja lentoasemalle johtavalla tiellä, mikä on hyvä huomioida esim. lentokenttäkuljetusten järjestämisessä. Pohjois-Siinailla on tällä hetkellä menossa Egyptin asevoimien terrorisminvastainen operaatio.

      Kehotamme edelleen Egyptissä olevia suomalaisia noudattamaan varovaisuutta ulkona liikkuessaan sekä erityisesti välttämään liikkumista siellä, missä on kokoontunut väkijoukkoja.

      Omatoimimatkaajat: Ulkoministeriö suosittelee ennen matkaa matkustusilmoituksen tekemistä. Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta https://matkustusilmoitus.fi .

    • sodan keskelle loma

      Pakko minunkin tähän kommentoida. En ole ollut v. 2001 jälkeen missään ulkomailla lomalla ja nyt on varattu matka joulukuuksi Egyptiin. Tunnen muutaman egyptiläisen facebookin kautta ja olen yrittänyt saada heiltä tietoja tästä tilanteesta. Sanovat että Punaisen meren rannalla on turvallista. Mutta tänään luin että jo sielläkin on ollut levottomuuksia, jokin ampumajuttu :(((( Vaihdoin jo kerran matkani Sharmista pois koska paikallisten mielestä Siinai on turvatonta aluetta Israelilaisten vuoksi. Nyt on loma siis Hurghadaan ja sinnekkään ei kohta uskalla mennä. Yksi vaihto onnistui ilmaiseksi Finnmatkoilla mutta toisesta jotuu jo maksamaan 60 e/henkilö. En uskonut että levottomuudet paisuvat näin koviksi ja yhtään ei voi nyt tietää voiko sinne lähteä joulukuussa !

    • <3 Egypt

      Et joudu viettämään lomaasi sodan keskellä, jos sota syttyy, niin matkat perutaan. Lomaasi on vielä 4 kk:tta, tuossa ajassa tilanne varmasti rauhoittuu, positiivisuutta kehiin.

      • onneksi en ole siell

        realismia kehiin

        kaaos on vaan paahentunut ja kärjistynyt entisestään koko ajan laajemmalle ja laajemmalle alueelle ja sisällisota on jo nyt lähes varma

        tuo puuropata ei lopeta porisemistaan ainakaan vuoteen, koska minkäänlaista halua rauhanhierontaan ei ole kellään tällä hetkellä eikä siihen ole edes mitään edellytyksiä, kun porukka tappaa toisiaan sumeilematta

        suurmaat, jotka voisivat lopettaa teurastuksen, ovat valinneet puolensa ja tukevat henkisesti ja taloudellisesti käsikassaroitaan itressiensä vuoksi

        tulkaa turistit sieltä kiireellä pois ennen kuin kidnappaukset alkaa


    • allah

      Ruotsi on suositellut etteivät sen kansalaiset matkusta egyptiin.Mitä tekee suomi ei mitään...

    • 28x...

      Voihan helvetti mitä jengiä koko paikallinen mustapääporukka!
      Olen käynyt kahdesti Kairossa lähinnä muinaismuistomerkkien takia. Muuta syytä en sinne menemiselle näe.

      Miksei julkisesti rehellisesti puhuta muslimien ja muiden valtataistelusta? Käytetään kiertoilmauksia kuten Mursin tukijat yms. paskaa.

      Sisällissota on ainoa tapa ratkaista tilanne. Lopputulos on selvä. Muslimit häviävät koska armeija on vastassa. Eläköön ihmismäinen elämäntapa. Eläköön vapaus!

    • halpa henki

      täytyy olla melkoinen idiootti joka tuonne ampiaispesään perseensä vapaaehtoiseti raahaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6059
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      519
      3709
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      186
      3550
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2754
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2489
    6. 283
      2182
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1573
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      108
      1480
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1419
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1210
    Aihe